Tallin lämmitys edullisimmin

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Miksutin^^, 20/9/11.

  1. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Tallin lämmitys

    Ai kaikki kaapelit? Tuota tuota, tuossa on pari esimerkkiä kavereiden taloista, joissa kaapelit pelaa moitteetta ja taloilla ikää + 25 -vuotta.
     
  2. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Tallin lämmitys

    Sano kavereille että kantsii alkaa varautuun äkilliseen lattiakaapelin rikkoon. Paskassa munkissa kaapeli menee 10cm pätkiksi. Hyvällä tuurilla ei tapahdu mitään. Molemmista on kokemusta :)

    Itellä edellisessä talossa ei ollu mitään trabolssia, kämppä oli -84 tehty. Sitä edeltävä möksä taas oli rivitalo ja siinä paljo naapurilla märkien tilojen kaapelit tuollaseksi silpuksi. Niitä koitettiin korjata ensin about puolesta kymmenestä kohtaa jonka jälkeen todettiin että koko kaapeli on täysin kaput. Tuli kallis remppa siihen kömmättiin. Lisäksi osakkeen ollessa kyseessä tuli eteen vastuukysymykset sun muut... Jos taas kaapeli rikkoutuu silleen että on vain yks katkeuma kaapelissa, sen korjaus on kohtuu iisi/halpa. Toki lattioiden uusiminen tulee eteen jos vanhaa ei saa purettua mitenkään silleen että pystys vielä pistään takas.
     
  3. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Tallin lämmitys

    Ja tässä ei ole mahdollisuutta että nuo rikkimenneet kaapelit olis asennettu väärin tms? Tai että nää nykyiset kaapelssonit olis vähänkään kestävämpiä.
     
  4. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Tallin lämmitys

    On varmasti kestävempiä nykyään ja varmaan jossaki virheitäki. Muttei kannata tuudittautua siihen että ne kestää isältä pojalle. Kaveri korjaa noita töikseen, ei oo ihan harvinaista että ne hajoilee. Tuo rivari oli muuten muistaakseni -86 tehty ja kaapelirikko oli -02 tai -03 (ei enää muista tarkoin). Reilusti alle 20v kesti ne kaapelit siis. Ja se että kaapeli itessään ois kestävä ei riitä, se kaapelin nokassa oleva termariki ilmeisesti saattaa hajottaa sen kaapelin.

    Pitempi elinikä niissä varmaan kuiten on mitä noissa pumpuissa.
     
  5. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Tallin lämmitys

    Pakko kysyä että onko hyvä suhteet rollossa kelkkailevaan sähkäriin? Tuli tutustuttua koulun penkillä mukavaan isältä-pojalle yrittäjään... :)
    Enpä törmännyt tuossa vajaa puolessakymmenessä vuodessa yhteenkään ikään hajonneeseen kaapeliin ja työantajallani jolla 30v kokemus alalta tuumasi että kaikki mitkä on hajonneet on pilattu uudessa talossa styroksitelineillä tai anturi on ollut jonkin kiintokalusteen alla. Muilla sähkäreillä samoja kokemuksia, se on toinen asia jos lattia routii ;D ;D ;D Naapurilla 80 rakennettu talo ja hienosti pelaa. Kauanko ne muoviputket kestää valussa, se muovityyppihän on vasta testausvaiheessa verrattuna kaapeleihin tai näin olen itse tajunnut ::)
    Ja ne termarit ei kaapeleita hajoita :p
    Eikö voi kiertää tekemällä paremmalla luokituksella olevaa taloa? Kajaanissa tälläinen onnistuu jos rakentaa visumman talon.
     
  6. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Tallin lämmitys

    Voi kuule, tän kaupungin rakennuslautakuntaa parempaa pilkunnussintavirastoa ei ole olemassakaan.
    ;D
    Mulla on talo 2010 eristemääräyksillä ja eihän nuo koskaan maksa itteensä takasi jos ei ydintalveksi muutu.
    Jos tarkotat visulla niitä passiivienergiataloja joissa on 50cm eristettä seinässä niin ei oo halpaa tehä semmostakaan vaikka kuin lämpiäis hiiren pieruilla ja aurinkoenergialla tammikuussa.

    Niijoo, otsikko vois olla vaikka "Keskustelua eri lämmitysmuodoista".
    :)
     
  7. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Tallin lämmitys

    Tuommosen passiivitalon rakennuskustannukset on ainakin kaksin ellei kolminkertaiset... Entä sitten se ekologisuus? Luontoahan ei kuluteta juuri nimeksikään valmistamalla noita eristeitä ;D
     
  8. Dragon600HO

    Dragon600HO Guest

    Vs: Tallin lämmitys



    Kaikista edullisin lämmitysmuoto on se mikä sinulla on käytössä. Elä edes harkitse sen vaihtamista mihinkään muuhun, et saa koskaan rahojasi takaisin. 8)
     
  9. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Vs: Tallin lämmitys

    Joku vois vaihtaa tuon otsikon jo esim. "Edullisimman lämmitysmuodon metsästys" tms. ;D
     
  10. Great Sled

    Great Sled Well-Known Member

    Vs: Tallin lämmitys

    Tää on ikuisuuskysymys... toisaalta turha kiukuta rahanmenoa lämmitykseen, kun moninkertaisen summan saa laitettua vuodessa johonkin ihan muuhun turhaan. Jo ruokakaupassa voi vaikuttaa enemmän vuoden menoihin kuin eri lämmitysmuodoilla. Mutta silti on kiva keskustella eri lämmitystavoista...

    Jos nyt talon tekisin, niin laittaisin vesiputket kaapeleiden rinnalle. Olis valinnanvaraa energian hinnan kaksinkertaistuessa 5 vuoden aikana...
     
  11. Miksutin^^

    Miksutin^^ Freeride 146

    Vs: Tallin lämmitys

    Mikä laitetaan otsikoksi? Laitanko esim. Tallin lämmitysmuodot? vai Juttua erilämmitysmuodoista ym. kertokkee..
     
  12. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Tallin lämmitys

    Onko kellään poistoilmalämpöpumpusta kokemusta pääasiallisena lämmityslaitteena sellaisessa talossa jossa poltetaan paljon puuta?
    Tuli vaan mieleen että mikäköhän on nykyään erotus hinnassa kun laitetaan iv-kone+lämminvesivaraaja+patterit seinään tai pelkkä poistoilmalämpöpumppu+lattiaan putket?
    Muistetaan kiukutessamme että meillä suomessa taitaa olla oikeasti halpa sähkö verrattuna tuonne keskieurooppaan, tai näin muistelen jostain artikkelista vuoden takaa.
     
  13. BigDaadyJ

    BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

    Vs: Tallin lämmitys

    en tiedä liittyykö nyt tähän keskusteluun mutta itse maksaisin mielumin kertainvestointina enemmän kun suuria juokevia kuluja.

    Jos vaikka 30000e lisä siotuksella (rakennusvaiheessa) voisin pudottaa sähkölaskun 1/4osaan niin ottasin mielumin sen vaikka tuon 30000e kuolettaminen ei onnisuisikaan.
     
  14. Great Sled

    Great Sled Well-Known Member

    Vs: Tallin lämmitys

    Useimmat rakentavat lainarahalla. Paljonko tuo lisä 30te korkoineen tekee kuukaudessa lyhennettävää? Paljonko tuo 30te on lopulta korkojen kanssa? Korkona kannattaa ajatella 5 prosenttia, koska tämä taso on tuskin päällä 20v.
     
  15. BigDaadyJ

    BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

    Vs: Tallin lämmitys

    alle 120e/kk joka tapauksessa.
     
  16. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Tallin lämmitys

    Tuoki on vähän niin ja näin. Taas otan tän oman talon esille. Jos olisin käyttäny 30 000 lämmitysjärjestelmiin, söisi se voittoa aika reilusti. Ostajat eivät nykypäivänä täälä kaupunkialueella juuri koskaan katso että millä talo lämpiää. Tai okei, joku saattaa katsoa ja se vaikuttaa kiinnostavuuteen, mutta hintaan se ei vaikutaa tasan mitenkään.
    Vaan eipä tässä ole vielä ainakaan minulle saatu esitettyä sellaista ratkaisua jolla saisin sähkölaskun 1/4 osaan...
     
  17. Great Sled

    Great Sled Well-Known Member

    Vs: Tallin lämmitys

    On se melkein parisataa euroa kuussa... 3 prosentin korollakin melkein 170e/kk. Alkoi tuntua sähkölämmitys edulliselta!

    [​IMG]
     
  18. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Vs: Tallin lämmitys

    Paljon en tästä tiiä, mutta tämä lienee aika olennainen muuttuja kannattavuutta pohtiessa. Käppyrän tulevan kulmakertoimen jokanen saapi itte arpoa ko miettii eri vaihtoehtoja. Itte ehkä mieluummin sijoittaisin helpompaan ennustettavuuteen :) Oma tuulimylly olis parhautta!

    Edit: tilasto päivitetty tuoreimpaan.

    [​IMG]
    Tilasto: Energian hinnat [verkkojulkaisu].
    ISSN=1799-7984. 2. vuosineljännes 2011, Liitekuvio 5. Sähkön hinta kuluttajatyypeittäin . Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 9.11.2011].
    Saantitapa: http://www.stat.fi/til/ehi/2011/02/ehi_2011_02_2011-09-22_kuv_005_fi.html.
     
  19. TripleMax

    TripleMax Yamaha V-Max 700

    Vs: Tallin lämmitys

    Kyllä huomaa että lunta kaivattaisiin ja aika pian. Äijät kehittää täälä juttua lämmityksestä tosissaan.

    Pitää kai ne laittaa itelläki lämmöt talliin päälle ku ei siellä kohta tarkene keikyä kiskoa :)
     
  20. SRMK

    SRMK ET 340 Professional '86

    Vs: Tallin lämmitys

    Talli ei lämpiä millään. Firman halli lämpiää riittävästi sähkömoottoreiden avulla, myös talvella. Lisälämmitys päällä vain silloin, kun koneet on sammuksissa.
    Talossa taas oli esim. viime talvena vain kaksi patteria päällä, muuten tuli lämmiteltyä pelkällä takalla ja kylppärin lattialämmityksellä. Satunnaisesti lämmitettiin
    takahuoneita pattereilla, jos siellä sattui joku asustelemaan.

    Sähkön kulutusta en osaa tähän kohtaan valehdella. Talossa lämmitettyä tilaa n. 230 m2, isot ikkunat ja rakennettu 83.
     

Suosittele tätä sivua