Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä maroach, 5/2/11.

  1. mcnobody

    mcnobody AC 4-Stroke Touring -02

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Nyt gmapsupp.img päivittyy automaattisesti joka aamupäivä.

    Samalla lisäsin sivulle hieman lisää tietoa ja paketin, jonka avulla Garmin imagea tällä hetkellä teen. Siellä on kaksi skriptiä. Toinen on HACY:n alkuperää minun muokkaamana. Se hakee Suomen OSM datan geofabrik.de-sivustolta ja ottaa osmosis-ohjelmalla siitä talteen kelkkareitit. Toinen skripti luo mkgmap:n avulla Garmin imagen. Lisäksi paketista löytyy tekemäni kelkkareitit.ti.TYP-tiedosto Garminin karttatyypiksi ja tyylimäärittelyt mkgmap:lle. Niiden avulla Garmin kartassa reittien värit ovat samanlaiset kuin http://www.kelkkareitit.fi/-sivustolla.

    http://laaksola.net/kelkkareitit/

    Kehitysideoita ja erityisesti patcheja otetaan mielellään vastaan. Kehitysideoiden toteuttamista valitettavasti hidastaa ylimääräisen ajan puute tälle harrastukselle...
     
  2. Reissumies

    Reissumies Well-Known Member

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Tästä linkistä ladattavalla Garminin muodossa olevalla OSM Eurooppakartalla näkyy myös kelkkaurat/-reitit jotka ovat merkitty highway=path tagilla. Zoomaustaso pitää olla 700 m. Tämän kartan voi sirtää MapSourceen MapSetToolKit:lla ja sieltä edelleen GPS-laitteeseen. Kartta eu_rout.tgz on tällä hetkellä 3,5 Gb:n kokoinen joten vaatii hieman kärsivällisyyttä kun sen lataa. Kartta päivittyy varsin usein.

    http://wiki.openstreetmap.org/wiki/User:Computerteddy
     
  3. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Noista parannusehdoituksista sen verran, että en laittaisi kyllä mitään taustakarttaa noihin kelkkareitteihin. Jokainen hommatkoon sopivat pohjakartat sinne taustalle, tai sitten tarjotaan kahta versiota.

    OSM: http://garmin.openstreetmap.nl/ tuolta voi ladata valitsemansa alueet Garminille.

    Valitse haluamasi alue joko esivalinnoista tai sitten manuaalisesti valitsemalla. Sen jälkeen
    a) syötät vasempaan reunaan sähköpöstiosoitteen "Build my map" yläpuolelle ja klikkaa sitä nappulaa ja odota sähköpostia
    b) klikkaa "Download map now!"
    riippuen onko kartta samantien saatavilla.

    Linkin takaanta
    a) joko sähköpostista
    b) suoraan web sivulta
    löytyy suoraan .img karttatiedosto tai MapSource installeri zipattuna. Kokoa paketilla on noin 100MB, jos koko Suomi on valittuna.
     
  4. maroach

    maroach RMK800 '14

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Kyllä minun käsittääkseni oikea tapa on juuri sinun, eli kun jälki menee metsäautotietä pitkin, niin siltä osin nuo yhdistetään. Kelkkareittikartalle piirtymiseen tämä ei kuitenkaan vaikuta, oli niin tai näin, molemmat näkyy.
     
  5. mcnobody

    mcnobody AC 4-Stroke Touring -02

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Juu niin siis sitä juuri ajattelin, että olisi kaksi versiota toinen taustakartalla ja toinen läpinäkyvä pelkillä reiteillä. Mutta nyt aluksi ainakin itse teen vain yhtä ja se on läpinäkyvä :)
     
  6. Dest

    Dest Switchback Assault 800 -14

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Ja täältä suunnalta sekotetaan pakkaa vielä pikkusen :D Mulla Garmin Mobile Xt:ssä saa näkymään 2 karttaa päällekäin. Maastokartta nimetty gmapbmap.img ja kelkkareitit.fi kartta gmapsupp.img. Nyt pohjalla näkyy maastokartta ja sen päällä kelkkareitit.
     
  7. mcnobody

    mcnobody AC 4-Stroke Touring -02

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Juu Mobile XT osaa näyttää kolme karttaa:
    gmapbmap.img - basemap
    gmapprom.img
    gmapsupp.img - MapSourcen siirtämällä kartta

    Ja nämä siis muistikortilla /Garmin/-hakemistossa.

    Itsellä on Basemappina Garminin oma "Garmin Mobile XT Free Basemap" täältä: http://www8.garmin.com/support/collection.jsp?product=010-10844-00. tuo basemap on tosi epätarkka Suomesta, joten siksi erillinen maastokartta on kiva.
    Maastokartta gmapsupp.img:ssa ja tällä hetkellä kelkkareitit.fi-kartta gmapprom.img:ssa. Tuo kelkkareitit.fi on läpinäkyvä, joten se näkyy maastokartan päällä. Maastokartan ja kelkkareitit.fi-kartan tiedostonimet voisi vaihtaa toisinkin päin.
     
  8. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Joo, noin näyttäis XT osaavan kartat näyttää.
    Mutta kun olis Topot, ja vielä Mikaelin kartatkin, niin joku jää pois näkyvistä. ;)
    Näyttäis vaan kelkkareitit.fi ja Mikaelin kartat joiltain osin täydentävän toisiaan. Jotenkin saa näkymään, kun tuo oma Garminin peruskartta on kortilla (tai laitteessa), niin alle 3km tarkkuuksilla XT käyttää sitä, eikä maastokarttaa. Silloin näkyy myös kelkkareitit.fi. Mutta kun zoomaa, niin eipäs näy enää.
    Jos pohjakartan poistaa, niin ei näy kelkkareitit.fi enää millään tarkkudella. Mikaelin näkyy.

    Eli jotenkin Topot jyrää noi kelkkareitit.fi näkyvistä. ???
     
  9. mcnobody

    mcnobody AC 4-Stroke Touring -02

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Jotain outoutta näkyy tosiaan olevan Mobile XT:n kanssa. Satunnaisesti katoaa kelkkareitit.fi näkyvistä ja näkyy pelkkä topo. Mutta asiaa saa hetkellisesti korjattua kun menee asetuksiin ja vaihtaa siellä Karttatarkkuus-asetuksen pienemmälle tasolle, esim. Normaali -> Vähäinen. Nyt kun ottaa "Selaa karttaa" niin näkyy taas kelkkareitit.fi topon päällä kaikilla zoom-tasoilla, joissa topo näkyy. Kauas jos zoomaa tarpeeksi niin topo katoaa ja basemap tulee taustalle.

    Kun poistuu kartan selauksesta päävalikkoon ja ottaa uudestaan "Selaa karttaa" niin eipä näy enää kelkkareitit.fi topon päällä. Vaan tosiaan tarpeeksi kauas zoomatessa kelkkareitit näkyy sitten basemapin päällä.

    Mulla siis karttoina se Garminin Free basemap gmapbmap.img, kelkkareitit.fi gmapprom.img ja topo gmapsupp.img.
     
  10. PKE

    PKE Well-Known Member

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Jos alkaa pilkkua viilaan, niin nuo punaiset reitit ei ole paras mahdollinen vaihtoehto. Ne kun on ainakin Garmin + Topo karttojen valtateiden kanssa saman värisiä. Mikaelin karttojen oletusväri keltainen sisus punaisella reunaviivalla olis mielestäni paras väri. Tai sitten edes joku muu kun punainen tai sininen.

    Mutta loistavaa työtä olette te kaikki "avainhenkilöt" tämän projektin kanssa tehneet.
     
  11. Heebok1

    Heebok1 Member

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Todella hienoa työtä.

    Minulla on Zumo 500 ja Nuvi 500, jotka lienevät (?) edelleenkin yleisimmät Garminit kelkoissa. Kun pikkuhiljaa alkaa olla lunta maassa, voisin testata noita imageja.

    Mitkä ovat tarkeimmät asiat testata, jotta testaamiseen tulisi järjestelmällisyyttä?
     
  12. mcnobody

    mcnobody AC 4-Stroke Touring -02

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Ymmärrän kyllä. Ja jos oikeasti pilkkua viilataan niin reitit eivät ole punaisia vaan sinisiä :D (Siis viralliset moottorikelkkareitit). Punaisia ovat maksulliset moottorikelkkaurat :D

    Nuo värit olen siis nyt tarkoituksella valinnut samoiksi kuin kelkkareitit.fi-palvelussa, koska väreillä merkitään minkä tyyppinen reitti tai ura on. Nuo eri tyypit löytyvät tuolta http://kelkkareitit.fi/ ja siitä keskeltä yläreunasta Reittityypit. Mielestäni yhtenäisyys väreissä on hyvä asia, mutta onhan tuo kieltämättä hieman ongelmallista topon päällä. Mutta erittäin hyvä, että asiasta keskustellaan.

    Värit tulee ainakin osittain muuttumaan jossain kohtaa. maroach on päivittämässä kelkkareitit.fi-palvelua ja siinä kohtaa värejä vaihtuu. Mielestäni olisi nyt hyvä hetki kuulla käyttäjien mielipiteitä.
    HUOM! En silti voi luvata, että maroach toimisi niiden mielipiteiden mukaan kelkkareitit.fi:ssä. Enkä lupaa edes, että itsekään toimisin Garmin karttojen kanssa niin. Mutta mielelläni kuuntelen toiveita ja hyvin perusteltuja vaihtoehtoja lupaan harkita. Suurin ongelma lienee se, että jokaisella on varmasti hieman eri toiveet ja joku kompromissi täytyy tehdä. Täysin yhtenäistä värimaailmaa ei varmasti koskaan saada aikaan kelkkareitit.fi www-sivulle, Garmin karttaan ja mahdollisesti muiden ihmisten myöhemmin muille naveille tekemiin karttoihin. Jokainen laitemerkki kun kuitenkin on erilainen...
     
  13. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Näin on. Minulla ei ainakaan ole ollut em. ongelmia TomTom Riderin ja maastokarttojen kanssa.
     
  14. Honda_sutii

    Honda_sutii Well-Known Member

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Mitä nuo "yksityiset" urat on? Jos ne on privat reittejä, ni eikö ne oo turhaan tuolla mukana? Vai pitäskö ne olla tuntemattomia reittejä? Jos ootte värejä laittamassa uusiksi, ni pitäskö tuo musta väri korvata jollaki paremmin näkyvällä? Tämä siis Garmin käyttäjän kokemus.

    Ja hyvää työtä ootte tehneet!
     
  15. maroach

    maroach RMK800 '14

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Minä olen valinnut nuo reittien väri puhtaasti nettiversioon siltä pohjalta, että mitkä erottuvat toisistaan sekä tuosta pohjakartasta parhaiten. Jos ne näkyvät huonosti Garminilla, niin mcnobody voit minun puolesta vapaasti valita jotkut paremmat.

    Noista privaattireittien järkevyydestä olen itsekin vähän epäilevä. Alkujaan ajatus mulla noista taisi olla sellainen, että noin voisi merkitä sellaiset urat jotka siis eivät ole mitään oikeita uria/reittejä, mutta joille erehtyy helposti vahingossa. Näin siis joku ehkä huomaisi, että tuonne ei saa mennä ilman lupaa. Tiedä sitten, aiheuttaako tällaisen reitin piirtäminen kartalle enemmän hyötyä vai ongelmia. Tämä on varmaan tapauskohtaisesti erikseen harkittavissa...


    Mulla oli ajatus, että saisin tuon uuden version "valmiiksi" hieman nopeampaa, mutta kun ei niin ei..
    No, täällä sitä voi kuitenkin käydä kokeilemassa: http://kelkkareitit.fi/beta/ Toivottavasti ei kippaa koko laitos nurin...

    Kommentit ovat tervetulleita. Sen tosin jo tiedän, että IE7:lla ja IE8:lla nuo eivät toimi oikein huonostikaan (ei kai noin vanhoja enää kukkkan käytä, eihän..)
     
  16. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Nopeasti testattuna huomattava parannus kyllä. Hienoa duunia!

    Reitin valinta hiirellä. Sitä voisi pohtia, että näyttääkö se pätkän joka OSM:ssä on vai seuraavaan risteykseen/end pointtiin asti tai siihen asti kun uran attribuutit muuttuu. Toinen mahdollisuus olisi sitten moodi, jolla voisi valita haluttuja pätkiä ja näin sais valitun reitin pituuden selville ja kerhot. Se olisi varmasti monelle hieno ominaisuus suunnittelussa ja jos tuota haluaa vielä viedä pidemmälle, niin tuohon "suunnitelmaan" voisi olla mahdollisuus generoida url, jotta "suunnitelmaa" voi jakaa tovereille. Myös hiirellä "maalaaminen" voisi olla yksi tapa saada uria siihen suunnitelmaan. Reitin valinta aluetta voisi ehkä hieman leventää, jotta hiirellää osuu helpommin reitille.

    UI sinällään näyttää ihan selkeältä ja hyvältä!
     
  17. HACY

    HACY Its name is Doo, SkiDoo

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Heti kun käyn palmuja tutkimassa, niin täällä alkaa tapahtua. 8) Terveisiä lämpimästä, parhaimmillaan oli +27.

    Hienoa kehitystä, Pariin kohtaan halusin kommentoida.

    1. Kelkkareitti metsäautotiellä. Joo, oikea tapa on merkitä kartalle miten se maastossa oikeasti on, eli jos vähän matkaa mennään (auraamatonta) metsäautotietä niin merkitään kelkkareittikin kulkemaan kyseistä tietä. Risteykset liittymiskohtiin ja alkuperäinen mertsäautotie katkaistaan näiden kohdalta niin välille voi lisätä snowmobile-tagin. Jos oma ajettu gpx jälki on tarkempi kuin kartalla jo oleva tien linjaus niin käytetään sitten sitä omaa jälkeä ja laitetaan sen metsäautotienkin tagit samaan. Aika usein pienemmät tiet on syötetty satelliittikuvien perusteella ja oma gpx jälki voi hyvinkin olla tarkempi.

    2. Värit. Kelkkareitit.fi reittivärit on hyvät juuri omaa tarkoitustaan varten, eli reitin suunnitteluun kotona, takkatulen ääressä. Missä saa ajaa, millä ehdoilla jne. Kun reitit sitten on jossain navigaattorissa, käyttötarkoitus on eri ja ympäristö on eri. Värimaailma kannattaa suunnitella uudelleen tarkoituksenmukaisuuden perusteella, jos tuntuu että toisen ympäristön värit ei vain sovi.

    .
     
  18. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Oletkos saanut piirto-ohjelmat toimimaan? Oletko paljon noita jälkiä ladannut OSM:ään? http://www.openstreetmap.org/traces/tag/snowmobile tuolta ei ainakaan löydy niitä.
     
  19. HACY

    HACY Its name is Doo, SkiDoo

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Tein viimeinkin noille route -> track muunnokset maroachin linkin avulla ja lisäsin nuo tuonne gpx track kantaan, eli nyt pitäisi näkyä. Nimetty Kaakkois01 - Kaakkois12.
    http://www.openstreetmap.org/traces/tag/snowmobile

    Sitten kokeilin OSM tieksi tekoa ja muistin miksi tämä route->track muunnos ei ollutkaan niin hyvä keino. Tuo muunnos muuntaa pisteet sellaisenaan ja generoi tarvittavat aikaleimat 10km/h tuntinopeutta käyttäen, mutta ei generoi välille lisäpisteitä. GPX import OSM:ään taas jakaa jäljen kahdeksi eri tieksi, jos kahden peräkkäisen pisteen väli on yli 500m / 3 min (noin)

    Tutkin vähän syvemmin tuota Kaakkois04 tiedostoa ja toin sen kokeeksi OSM:ään. Kaikki 480m/2:53 ja lyhemmät pistevälit ei jaeta, Kaikki 515m/3:05 ja pidemmät jaetaan. Tuolla reitillä noita pidempiä oli 17 kpl, eli reitti oli 18 pätkässä. Tuossa on kova homma yhdistellä kaikki pätkät toisiinsa käsin. :mad:

    En ole törmännyt tähän samaan ongelmaan muuten kuin noissa route->track muunnetuissa. Joko trackin generointi suoraan laitteesta tekee aina tiheämmin pisteitä tai sitten on ollut vain hyvää tuuria (tai tuo muutos ei sittenkään ole ihan täysin yhteensopiva)

    Syötetyt gpx:t tein kuitenkin julkisiksi. Olkaa hyvä.

    .

    edit: PS: Kokeilin myös tuolla Potlatch2 editorilla. Se teki tuosta jäljestä vielä pahempaa silppua.
     
  20. HACY

    HACY Its name is Doo, SkiDoo

    Vs: Kelkkareitit.fi - Kelkkakartat netissä

    Josm onnistui syöttämään tuon yhtenä palana. ;D

    Pitää vielä askarrella noiden huoltoasemakoukkausten kanssa.

    .

    Edit: Linkit poistettu toimimattomina
     

Suosittele tätä sivua