Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Oulun reitit

    Pääseekö Sextrimmilläki?
     
  2. rApa

    rApa Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    kysyppa jaskalta, sillä pääsee mihin vaan.. :D
     
  3. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Waari tuuppasi Hiukkavaara-Sanginsuu-Ouluntulli-Iinatti reiteillä ja Ouluntulli-Isosuo väliset isot ojat lumetin ja hyvin niista Comentajalla pääsi yli. Myös Sanginsaaren oja Oulujoen ylityksen kieppeillä on tukevassa jäässä joten pelloilla ajelun voi lopettaa ja pysyä reitillä. Oulujoki on vaarallinen pysykää kaukana joesta.
    Iinatissa ei näille lumille ole Waarin lisäksi ajanut oikeaa reittiä vielä kukaan, Waari polki näkyvän reitin koko matkalle ja poisti risut ja pari puutakin haittaamasta kulkua, myös sen pelto-ojan Metsokankaan kupeessa lumetin notta siitäkin pääsee ja pelloilla ajamisen voip lopettaa.
    Ouluntulli- Isosuo on makiassa kunnossa pikku pattia ja hiukan kun himmailee isoimmissa ojissa niin lystiä piisaa.
    Juurusojalla kännykkämaston mäessä oli 60m pätkä jossa kivet kolisi ja Kiekonmajalta pikkaisen matkaa Isosuolle päin mäen rinteessä oli myös muuan kivi otillaan, muuten lunta on yllin kyllin.
    Huomioikaa sen reitin ongelmapaikka TÄSSÄ
    Pysykää nyt hyvät veljet reitillä kun se tuonne on hartaiden toiveiden ja ison työn jälkeen saatu.
    Ojat entisvanahaan lumetettii suttauttamalla penkasta lumet ojjaan ja vanahasta muistista Waari työllisti Comentajan 38 lapiot lumihommii ja ku muutaman kerran eri kulumilta tykitti, oli ojat lumetettu ja yli saatto ajjaa ihan rauhasa ja samalla tampata lumen tiiviiksi.
    Näi sitä entisvanhaa kun ihan ite noita reittejä jokkainen tykönään hoiteli ja poloki.
    Tuumii Waari ;)
     
  4. Snakeyes

    Snakeyes Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    No onhan makia lähteä tuon jälkeen Hiukkavaarasta reitille.. Jos nykyinen Hiukkavaarasta, Auranmajalta & Valkeisjärventieltä lähtevä porukkaa roudaa kärrynsä hiihtäjien parkkipaikalle Sanginsuuhun niin sitä se vasta kalevan sivuilla poru nousee..

    Poistuuko Valkeisjärventie-Isosuo jo ensi syksynä?

    Vaatis ehottomasti oman parkkipaikan vaikka Sanginjoentien varteen.
     
  5. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    Vs: Oulun reitit

    Valkeisjärventie-Isosuo poistuu tämän kauden jälkeen. Kiekonmajantien P-alue on kyllä myös kelkkailijoiden käytettävissä (mk-reittikin menee alueen sivulta), pitäs kyllä kelkkailijoiden ja hiihtäjien pystyä käyttämään samaa parkkipaikkaa ilman että siittä nousee suurempia allergisiaerektioita. Maat P-alueen ympärillä on kaupungin, eli tarvittaessa lisäparkkipaikkojen raivaamiselle vois saada jopa luvan.
     
  6. Jass0

    Jass0 Member

    Vs: Oulun reitit

    Morot kaikille näin uutena jäsenenä!

    Mikähän lienee ura/reittitilanne tuosta UJ-YK reitiltä tuonne Juorkuna-Särkijärvi-Puolanka-suuntaan, onko kukaan käynyt tälle talvelle?

    Ilmeisesti virallinen kelkkareitti ei ole saanut lupaa, mutta ainakin joskus siellä on ura mennyt.
    Kainuun ulkoilukartasta näkee pätkän Puolanka-Utajärvi-rajalle, mutta siitä eteenpäin en ole minkäänlaista tietoa löytänyt.

    Urahan kulkee/ylittää muutaman kerran tuon Kiiminkijoen, ei taida kannattaa näillä jäillä vielä lähteä tuonne suuntimaan?
     
  7. Juha88

    Juha88 8000 RR

    Vs: Oulun reitit

    Kyllä siellä Uj-Puolanka suunnalla ajeleen pystyy, tosin en Sanginjärveä kaempana tälle talvelle ole käyny. Suot on melko patikkoa ja muutama teräväreunainen oja ylitettävänä.. Muuten aika normi meininkiä, jäätki kesti tuollaisen ylipainoisen yhdistelmän :)
     
  8. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Vs: Oulun reitit

    Voitkos hieman valaista että mistä kohti Utajärven päässä tämä reitti lähtee Puolangan suuntaan...?
     
  9. Ahkera

    Ahkera Xrs 800

    Vs: Oulun reitit

    Sama kiinnostaa. Tutun tutuilta olen vain kullut että reitti kulkee pitkät pätkät kiiminkijokea pitkin ja merkkaus huono. Pitääkö paikkaansa?
     
  10. Dest

    Dest Switchback Assault 800 -14

    Vs: Oulun reitit

    Voisko tämä auttaa? http://www.kelkkareitit.fi/ Jos oikein ymmärsin niin tuo kyseinen reitti näkkyy tuolla kartassa.
     
  11. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Vs: Oulun reitit

    Eipä ole tuossa kartassa sitä reittiä...
     
  12. MxZ-600X

    MxZ-600X Lynx Rave 600 -10

    Vs: Oulun reitit

    mites toi muhos rouka reitti? onko ajettu? ajokunnossa?
     
  13. Juha88

    Juha88 8000 RR

    Vs: Oulun reitit

    En kehtaa karttaa piirtää kun se on vanha ura ja ilmeisesti ihan kaikki maanomistajat ei sen käyttöä hyväksy. Sitten se on todella huonosti merkattu ja matkalla on niin metsäteitä, peltoa kuin runsaasti vesistöäkin. Reitin huonon merkkauksen takia eksymisiä ja turhia mettien polkemisia tulis varmasti. Toivottavasti saatais tämä pätkä joskus oikeaksi hoidetuksi reitiksi, kun se oikasis melkoisesti Oulun suunnalta Puolangalle ja Ukkohallaan päin mentäessä.

    Ura lähtee Uj-Yk reitiltä suunnillen tuolta:

    http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=40000&text=Puolangalle&srs=EPSG%3A3067&y=7186592&x=468713&lang=fi
     
  14. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Vs: Oulun reitit

    Sanoppas muuta...reilu 10 vuotta sitten tuota tuli tahkottua Puolangalle päin ja jo silloin reittimerkit oli niin harvassa, että hakemiseksi meni välillä...Tuo pätkä olisi kyllä hyvä saada virallisemmaksi...

    Edit:Tuonne Sanginjärvelle asti on edellisen kerran kohtuu vaivattomasti osattukkin, mutta sitten ovat reittimerkit kadonneet tyystin... ???
     
  15. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Oulun reitit

    Sanginjärven maantienpuoleinen "ylänurkka"/mihin maantien alittava joki laskee...sinne minä olen Juorkunasta käsin pari vuotta sitten rakseja seurannut. Tosin Juorkunasta lähtiessä oikea linjaus taitaa mennä järven kautta ja siinä kohdin soveltelin mettätien pohjia pari ekaa kilsaa.

    Juorkunasta on kakskin vaihtoehtoa Puolangan suuntaan. Kaveriporukalla käytiin toissa talvena Juorkuna-Puolanka ajeleen ees taas sitä Kiiminkijoen reittiä. Nousee maille siittä komialta taimenkoskelta, mikä se nyt olikaan...? ??? Kaikki virtapaikat oli kierretty penkkojen kautta mutten suosittele näillä jäillä edes niitä selkiä ylitettäväksi. Myös vanhaa uraa Juorkuna-Puolanka kuivalla maalla ajeltiin jonkin matkaa Juorkunasta Puolangalle. Muistan jonku risteyksen, mistä haarautu Puolangalle ja oisko ollut YK tai Puokio, minkä ohi kurvailtiin vielä tovin matkaa.
     
  16. Honda_sutii

    Honda_sutii Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Onko YK-Juustola välistä tietoa? Jokohan tuota kehtais lauantaina turruuttaa?
     
  17. Gman

    Gman Yamaha Nytro RTX-ER CO TT, Yamaha Venture 600

    Vs: Oulun reitit

    Samaa mieltä.
    Karkeasti sanottuna vanhoja URIA menee tavallaan kaksi. Yksi lähtee lähempää YK:ta (nykyiseltä UJ reitiltä) ja menee länteen Juopulin kautta Alavuoton eteläpuolelle laavun "pihan poikki" (en muista laavun nimeä). Laavun kohdalta joen yli ja kohti Juorkunaa. Jonkin matkaa Joen ylityksen jälkeen haarautuu URA kohti etelää Ylivuotolle (Vuoton Joutsenen pihan poikki) ja järven poikki kohti UJ:tä. Uran toisen pään joku olikin merkinny karttaan.
    Jotain rasteja olen nähnyt myös Ylivuoton ja Sanginjärven välimaastossa. Samoin Sanginjärveltä Juorkunaan.
    En noita kaikkia ole itse ajanu mutta vanhaksi kun elää niin ehtii nähdä monenlaisia karttoja....
    Nuo kun tulis reiteiksi niin Oulun alueen mahdollisuudet paranisi kertalaakista.
    Onkohan kukaan kuullut mitään uutta reitistä jota suunnittelivat Vepsältä (nykyiselta YK-UJ reitiltä) Ylivuoton kautta Sanginjärvelle ja edelleen Särkijärvelle? Tuosta oli reittisuunnitelmat valmiina joku vuosi sitten. Homma taisi loppua kun alettiin puhua rahasta?
     
  18. Hahamo

    Hahamo re 600 e-tec 2009

    Vs: Oulun reitit

    Noniin näkyy tulleen lunta mukavasti :) nytku pikkusen maltetaan peukaloa niin jää urille tuo lumi nii saadaan hyvät pohjat.
     
  19. J

    J Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    nyt ei jää reissut ajamatta lumen puutteesta...voi kun vaan saatas pakkasta ja se tamppari kiertämään niin kyllä kelpais tällä alueella päästellä..
     
  20. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    Vs: Oulun reitit

    milldike: "Onkohan kukaan kuullut mitään uutta reitistä jota suunnittelivat Vepsältä (nykyiselta YK-UJ reitiltä) Ylivuoton kautta Sanginjärvelle ja edelleen Särkijärvelle? Tuosta oli reittisuunnitelmat valmiina joku vuosi sitten. Homma taisi loppua kun alettiin puhua rahasta?"

    Kyllä Utajärviset edelleen em reittiyhteyttä (Vuotto-Särkijärvi) yrittää saada eteenpäin. Reittisuunnitelman hyväksyntä oli jo menossa pitkällä mutta valitukset ja oikeuden päätös palautti reittisuunnitelman takas suunnittelijan pöydälle. Uutta yritystä valmistelevat paraikaa
     

Suosittele tätä sivua