REV vs. REV-X

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Evesco, 11/1/12.

  1. Evesco

    Evesco Well-Known Member

    Koitin hakua käyttää mutten löytänyt keskustelua aiheesta.

    Monet haukkuvat REV koppaisia paskoiksi ja ettei rungot kestä ja suositteleevat että -08 ja uudempi kannattaa ostaa uudistuneen rungon vuoksi.

    Kokemusta kun ei itsellä noista ole, niin mikä tekee ennen -08 ja vanharunkoisen niin paljon huonommaksi ja mitkä ne suurimmat erot sitten ovat?

    Keskustelua aiheesta olisi kiva kuulla kokemuksen pohjalta, ei mutuilua.


    Hinnoissahan on iso ero noiden välillä. Molemmat ovat iso askel eteenpäin verrattuna nykyiseen pitkittäisillä tukivarsilla olevaan -00 MXZ:aan.
    Kaluston päivitys himottaisi ja kaverille ollaan katselemassa myös ajopeliä.
     
  2. Petsku

    Petsku Summit

    Vs: REV vs. REV-X

    Samallain tuosta xp:stäki löytyy heikkoja kohtia rungosta jos ei vahvista. Mutta onhan se ajo-ominaisuuksiltaan taas askeleen parempi..
     
  3. Mika_R

    Mika_R Klonks rave enduro 600r -24, Yamaha RS Vector -06

    Vs: REV vs. REV-X

    En tiedä miten kovaan ajoon meinasi kelkkaa, mutta -05 revistä (2kpl) ja -08 xp revistä on omakohtaisia kokemuksia. Normi pilkki ajossa molemmista -05 reveistä katkesivat etupukit, olivat sitten vahvistettuja tai ei. Muuten molemmat kestivät ainakin minun kurvailussa. Nyt -08 xp revillä lähdössä kolmas talvi ja "pienellä" latolla (telaston iskarit, kaikki jouset vaihdettu paremmaksi) ja saanut ihan soivan pelin, ainakin minun pilkki kurvailuun. Ainut "antautumisen" merkki oli akselissa, johon etupukin iskarin alapää kiinnittyy. Ei katkennut, mutta oli aivan banaani! Kunhan alusta pelaa hyvin, niin voi aika huoletta puistattaa molemmilla malleilla.
     
  4. -Louhi-

    -Louhi- Kelkaton

    Vs: REV vs. REV-X

    itellä -07 revi koppanen kiito ja kolmas eturunko on menossa, ei kestä kummosta tälliä vasta pattiin...
     
  5. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: REV vs. REV-X

    monet? Tahtosin kyllä kuulla kuinka moni niistä monista on ajanu revillä. Sen jälkeen tahtosin tietää ajoko ne sen eturunkon a) kiveen b) seinään c) jääteliin d) muuhun äkkipysäykseen, vai ajanko tosiaan niin rauhassa etten oo abt 60000 ajokilometrin jälkeen saanut vanhuutta oikeasti ajamalla kun yhden eturungon iskarin korvallisen irti? Voisin kyllä sanoa, että jos et nyt ihan ahmasalo tai muuten enduro-täböjätkä ole niin niitä ei ajamalla mee ku tupakkia.

    Tai sitten menee.

    Etupukit PITÄS kestää kun a) iskari on kunnossa b) iskari on kunnollinen c) etupukin yläpuolinen väliputki on vahvistettu. Sitä en sano, etteikö nekin menis palasiksi (ala-akseli myös) kun mäjäyttelee täysiä vastapattiin. Itte sain ton ala-akselin mutkalle, mutta se johtui juurikin etupukin ISKARISTA jonka oli joku simmittäny kerrostalon katolta tippumiseen, nykyään noitakaan ei mene ja ajan rauhassa niinku ihmiset.

    Jos taas mietitään eroja. Otetaan nyt esimerkiksi 07 mallin xrs REV. Kamppeella on pistelty aikoinaan enskaa kovaa (vaatinee enskakitin, petin, koneen alatuen jne). Iskareissa jokasessa lisäsäiliö klikkereineen. ERgonomia hyvin pitkälti 440 revistä (runko EI ole sama takaosaltaan, mutta ero on astinlautojen jalkaosan kulmassa) ja seuraavana vuonna tullut 08 XP.

    XP:ssä loso penkki, XP:ssä älyttömiä sähköongelmia, XP:ssä moni etupään vahvike ilmoitti poissaolonsa kun veti kunnon mällin, XP:ssä normaalit mehukepit, XP:ssä ei jalkakoteloita, XP:ssä QRS variaattori joka vaatii expertin että saa pelaamaan ja jos tahtoo asentaa teamin niin vaatii myös uuden 2 vartsun akselin, XP:ssä alakertahuolia, XP:ssä heikommat liukurungot.

    Kun sitten taas siirrytään 09 malliin niin edelleenkin on iskarit mallia mehukeppi.

    -10 mallissa taas on vaihtoehtona XRS joka olisi XP:ssä se valinta (etec kone tosin)

    -11 malli ei sen kummempi

    -12 mallissa rmotion alusta jne evoluutiota.

    Elikkä jos tahot kerrasta toimivan kamppeen niin MINUN mielipide on 07 XRS skooda jonka katot läpikotasin ettei oo mikään patentti freerideri jossa kone on "korjattu" 500km sitten. Vaan eti helmi ja aja tyytyväisenä auringonlaskuun. Jos eti ihan täys reikäpää ole niin se runko ei TOSIAANKAAN oo mikään heikko.



    Ja mitä tulee ajoasentoon niin XP:Ssä ei oo mitään muuta uutta ku jalkakotelot edempänä..niin ja enduro ja crossimiehet tuuppaa XP/REX koppasiin peleihin jalkakotelot takas siihen missä ne oli REV koppasissa...niin miksi? Eli se REV ajoasento ei kovassa rallissa ole huonompi tai sitten joka ikinen kisamauri tekee XP/REX koppasesta huonomman ku vakion.
     
  6. Hösö

    Hösö rev ss-x 137"

    Vs: REV vs. REV-X

    Ja kyllä tommosesta vanhemmastaki revistä saa parsittua oikein oivan kamppeen!

    Mitä itte tein ja tekisin uuestaan tommoseen EI 07 XRS reviin on, penkki, tanko ja koropala uuteen uskoon, nämä tosin ihan mielipide kysymyksiä... Kaikki iskarit spesialistin toimesta mieleiseksi ja ruuvaisin runkoon vahvikkeita. Keskirunkoon RE lynen keskirungon vahvikkeet (n.30-40€)ja jos se eturunko ei kerran kestä, niin sinne kans vahviketta. Ittellä meni keväällä eturunko VÄHÄN mutkalle ku olkatappi nojas mäntyyn. Nyt tämäkin eturunko on käytännössä suora, ku vaihoin vain etulevyn ja käsillä suoristin eturungon. Turhaa ostin sen 235€ eturungon, ku sen vanhan sai kuntoon 30€ osalla!

    Että kannattaa ihan järjellä miettiä että mimmosta hakkee! Mitä jos kattos vaikka tommosta vanhempaa kampetta vs.08-09, ja ylijäävillä rahoilla rakentelis vanhemmasta mieleisen+jäis vielä enempi rahhaa pensaan ja ölijyyn! :)
     
  7. rApa

    rApa Well-Known Member

    Vs: REV vs. REV-X

    sama ostaa elani ja juua loput..
     
  8. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Vs: REV vs. REV-X

    Kohta kymppitonni rullattu -07 revillä ja vielä ei ole mikään paikka rungosta tai alustasta antanut periksi, vaikka kerran kelkka vetäny parit voltit suksen haukatessa vastapattiin. Vastapattiin on alustaa rynkytetty sen verran, että muutamia kertoja pohjannut sen verran, että ilmatkin on lähtenyt pihalle. Rungon suoruuskin mitattu ja eikä ole killissä mistään. Myöskään surullisen kuuluisa rungon osa äänenvaimentimen takana on myös pysynyt suorassa ilman vahvikkeita.
     
  9. Leader Dog

    Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

    Vs: REV vs. REV-X

    Näin kaikki Rev 600 vuosimallit omistaneena, mielestäni Xrs-2007 on kiistatta paras tuote 600 Reveistä. ;)
     
  10. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: REV vs. REV-X

    joo ja kaikista sdi koneisista paras!
     
  11. espeni

    espeni Well-Known Member

    Vs: REV vs. REV-X

    Mukava topicci... Nimim. huomenissa eka kertaa baanalle omalla x-rs -07:lla 8).
     
  12. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Vs: REV vs. REV-X

    tuo xrs -07:han kuulostas sitte hyvältä aihiolta jos siihen pulttais 8-satasen koneen... ;) ;D
     
  13. Leader Dog

    Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

    Vs: REV vs. REV-X

    Noh, niitähän on -07 Xrs:ssä valmiinakin 8-satasina.
     
  14. Hösö

    Hösö rev ss-x 137"

    Vs: REV vs. REV-X

    Onko jotaki merkittävää eroa esim vanhempiin ja uuempiin sdi patoihin? Mikä tekkee just 07 parhaan?
     
  15. Evesco

    Evesco Well-Known Member

    Vs: REV vs. REV-X

    Kiitos asiallisista vastauksista.

    En mikään kisakuski kelkkahommissa ole ja muutenkin selkävammaisena ei jaksa lasketella patikkoa kun 8km kerralla luisti katossa. Sitten on mies maitohapoilla.
    Tiedän vähän tämän perusteella katsella mitä tulevaisuudessa perseen alta löytyy.
     
  16. japa75

    japa75 LYNX 600R RE2019

    Vs: REV vs. REV-X

    Jaa, mitä muutoksia ne koneelle on tehny, mää luulen et sama kone ;).

    Joo mulla on tuo 2005 Etupukin ylä orsi vahvistettu, muuten on kestäny. Muutama hakanen menny poikki ja lisäsäiliöllisen iskarin olen vaihtanu etupukkiin.8200km Ajettu.
     
  17. maukebsp

    maukebsp Lynx R 8

    Vs: REV vs. REV-X

    itellä eka vähä isompi hyppy, heti antautu eturunko. tosin vain väänty mutta on kyllä aika pehmee. muuten kyllä lämmöllä joutuu muistella kyseistä laitetta,nykyään -10 lynx ja ei oo vielä tullu samanlaista luottoa. eli suosittelen myös tuota reviä ja tietenki 800 ja 44 matto. on hupia joka euron edestä
     
  18. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: REV vs. REV-X

    en puhunukkaan koneista mitään, vaan koneisista.
     
  19. jiiipeee10

    jiiipeee10 Guest

    Vs: REV vs. REV-X

    ei sitä paljonmainostettua painonpudotusta ainakaan huomaa. no ompa vähemmän lonkat rasituksella kun ajaa uudemmalla kopalla kun saa jalat edemmäs. telasto pelaa paremmin xp mallissa kyllä se rev koppa on huonompi kaikinpuolin paitsi nuo ylimääräset sähköhienoudet ja anturit mitä ei kyllä tarvis olla missään kelkassa .
     
  20. Evesco

    Evesco Well-Known Member

    Vs: REV vs. REV-X

    Nyt on pitkittäistukivarrellinen MXZ hukattu. Seuraavaa alkaa katselemaan varovaisesti.
     

Suosittele tätä sivua