Levin ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä MikkoY, 30/10/06.

  1. znood

    znood Guest

    Vs: Levi, Ylläs ??

    Helposti. Jotkut paikat saattaa olla vähän vesillä riippuen millanen kevät on, mutta pääasiassa on vielä ihan talviset kelit.
     
  2. LeviSLED

    LeviSLED Guest

    Vs: Levi, Ylläs ??

    Oikeastaan justiinsa Ylläksen ja Muonion suuntaan ei oikein enää tahdo päästä huhtikuun puolella. Tai no pääsee, muttei välttämättä lunta pitkin ;D
    Hiihtolomalaiset kun tuppaa hakkaamaan tuon Levi-Ylläs välin niin jumalattomalle patikolle, että tamppari myllää reitin pinnalle paikka paikoin turvetta,
    eli tuo väli saattaa olla paikoittain täysin lumeton jo huhtikuun alussa. Viime talvena alko sulia pätkiä olemaan jo huhtikuun kymmenennen päivän tienoilla.

    Leviltä Ylläkselle pääsee kyllä huhtikuun lopussakin vielä siten, että tulee Leviltä
    lentokentän edestä Kittilään ja jatkaa Kittilästä Kaukoseen päin menevää reittiä ja kääntyy sieltä Ylläkselle.

    Muonioon päin lähtiessä reiteillä saa ajella vesirossia jo melkosen aikasten keväällä.

    Levin keskustareittikin sulaa yleensä todella aikasin, mutta muuten kyllä huhtikuussa on kelit parhaimmillaan.

    Jos ei patikosta tykkää, suosittelisin huhtikuussa käymään vaikka lenkin Levi-Kittilä-Siitonen-Särestö-Kittilä-Levi. Tuo yleensä lanataan loppukaudesta, ja liikennettä ei ole juuri alkuunkaan.
     
  3. Dankova

    Dankova Well-Known Member

    Vs: Levi, Ylläs ??

    Moro,

    Viikolla 7 ollaan tulossa Leville. Otan kelkan kärriin mukaan. Ois mukava saada ajoseuraa, jos jotain innostaa lähteä reissuun joku päivä niin laittakaa YV:tä ;D
     
  4. Yltsi

    Yltsi skiito ja 59lyne

    Vs: Levi, Ylläs ??

    Kattokaapa vasiten keväällä, kun levin kone käy lainiolla viimisen kerran, että mihin päin sillä on ollu puskulevy.. ku siitä etiäpäin vielä löytyy lunta reitiltä.
     
  5. bavo

    bavo Sidewinder 137" -18

    Vs: Levi, Ylläs ??

    No totahan se oon minäkin ihimetellyt.
     
  6. LeviSLED

    LeviSLED Guest

    Vs: Levi, Ylläs ??

    Ongelmanahan on se, että Levin tampparikuskit ilmeisesti luulevat ajavansa aura-autoa tampparin sijasta. Levillä yleensä liikkuu tuo ns. latukone, jossa ei ole tuota pitkää lanaa perässä. Tuo ilman lanaa liikkuva tamppari puskee jo alkutalvesta lunta pois reitiltä. Nyt jo reitillä tuntuu välillä niinkö ajais tiellä kun reitin laidoilla on valtavia lumivalleja. Tuo korostuu erityisesti Levi-Ylläs välillä.

    Eivät ilmeisesti konekuskit ite kelkkaile tai sitten Levillä halutaan jostain syystä lyhentää kelkkailukautta (jota en kyllä käsitä).
     
  7. Jude

    Jude Lynx Xterrain Re 3700 -22

    Vs: Levi, Ylläs ??

    Minä olen kanssa ihmetelly monena talvena tota lumen kasausta siinä Levi-Ylläs välillä. Mutkat mullalla tai jäällä ja lumet isoina kasoina vieressä. Pitäiskö niille kuskeille pitää koulutusta ;D. Eihän ne hiihtoladultakaan pukkaa lumia sivuun ???
     
  8. TommiKer

    TommiKer Well-Known Member

    Vs: Levi, Ylläs ??

    Levi hoitaa lainiolle asti ja ylläs lainiosta eteenpäin, kyllähän ylläksen puolella ei ei aurata lumia pois vaan käydään isolla koneella siirtämässä sivulta reitille. Eli tulkaa vaan ylläsjärvelle keväällä, pidetään reitit kunnossa.
     
  9. Stimu

    Stimu Member

    Vs: Levi, Ylläs ??

    Kittilän kunnan puhelinluettelo

    Numero Tehtävä Nimi

    0400-844 287 Latu- ja kelkkareitit Välimaa Lasse
    040-868 1160 Latu- ja kelkkareitit Huttunen Jaakko
     
  10. LeviSLED

    LeviSLED Guest

    Vs: Levi, Ylläs ??

    Nyt tuli vähän väärät numerot.
    Nämä kaksi herraa ovat kunnan reittivastaavia, eli niitä jotka lyövät jätkänristejä mettään ja rakentelevat siltoja ym.
    Reittien lanauksesta vastaa Levi Ski Resort.
     
  11. Time

    Time iq 600rr

    Vs: Levi, Ylläs ??

    Viikko 8 levillä 3 kelkan voimin. porukassa kaks ensikertalaista ja sitten yks vähän ajanu joten vauhti ei ole kovaa ja reissut lyhyitä. joten jos sieltä löytyy ajoseuraa tai jollain on kynnystä lähteä yksin niin mukaan vaan
    Kalusto on iq 600rr ja 2vuokra pätkää joten reitillä pysytään koko ajan.


    yv:llä tavottaa
    T:samuli
     
  12. Pexi75

    Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

    Vs: Levi, Ylläs ??

    Menossa mamman kanssa kelkkailee Leville vkolla 8.
    Majoitus rinteestä Levi Panoramasta. Minä kun en ole tuolla huipulla koskaan käynyt niin pääseekö tuonne hotellin pihaan asti ihan virallista kelekkareittiä? Kysyin tätä kahdeltakin hotellin varauspalvelun ihmiseltä, mutta empivät tuon reitin kanssa kovasti. Eivät siis tienneet tuleeko reitti pihaan...missälie sitten nuo varauspalvelun ihmiset istuukaan..
    Kelkkareitit.fi:n mukaan pitäis pihaan asti mennä ja niin näyttäis pari muutakin Levin karttaa. Pitääkö paikkaansa?

    Eka kerta Levillä nyt kelkan kanssa. Otetaan vastaan vinkkejä hyvistä tunturimaisemareiteistä missä voisi 3 päivää ajella rauhallisesti kakspäällä. Eli ei hakusessa mitään crossireittejä. Ylläs, muonio suunnat vissiin hyviä? Onko muita?
     
  13. JeppeMasu

    JeppeMasu Member

    Vs: Levi, Ylläs ??

    Eipä mee pihhaan... Nätisti pääsee tienpenkkaa pitkin n. 350m.
    Ei muutaku kaasu pohojaan ja jeesus ohojaa.
     
  14. Pexi75

    Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

    Vs: Levi, Ylläs ??

    kiitoksia tiedosta...lienee tuo tienpenkkareitti kuiteski semmonen että sitä on ajanut muutkin ja että siitä epävirallisen virallisesti saapi ajella hotellille asti? Ettei virkavalta ole laputtamassa heti
     
  15. LeviSLED

    LeviSLED Guest

    Vs: Levi, Ylläs ??

    Panoramahotellille ei enää pääse virallista reittiä pitkin mistään, vaikka kartat niin sanovatkin. Tuikulta alas tulevalta reitiltä pääsi vielä muutama vuosi sitten rinneravintola Horizontin pihalle, mutta Eturinteen rinnealueen muutoksen jälkeen tuo pisto on otettu pois käytöstä. Käytännössä tuolta pitäisi ajaa rinnealuetta pitkin hotellille jota ei todellakaan hyväksytä. Lentävät papparaiset (siis LP) antavat nykyään melko herkästi pikavoittoja jos tuolla tienpenkkoja ajelee, joten JeppeMasun ehdotus tienpenkkaa ajelusta on vähän uhkapeliä. ;D
    Muutenkin tuohon kartta-aineistoon kelkkareitit.fi:ssä ei kannate Levin ympäristössä luottaa, näyttää olevan muutaman vuoden vanhaa tietoa. Mukana on muutamia käytöstä poistettuja reittipätkiä.

    Ja kun crossireittejä ette halua, Levi-Ylläs reitti on poissa laskuista, jos ei tampparin perään pääse. Siellä on sen verran paljon vauhtiveikkoja hiihtolomaviikkoina,
    että reitti on patikolla jo pari tuntia lanan käynnin jälkeen. :D
    Ylläkselle pääsee myös Kittilän kautta, mikä on keväisin huomattavasti paremmassa kunnossa, joten tuota kannattaa koittaa. Tosin koko väliä ei ole tänä talvena voitu lanata jäiden vähyyden vuoksi, mutta eiköhän tuo kasiviikolla ole saatu läpi vedettyä.

    Oma ehdotus hienoihin tunturimaisemiin suuntautuvaan reissuun olisi Kumputunturin lenkki, mutta kun näyttää pahasti siltä, että myös tällä reitillä jäiden vähyys pitävät tänä talvena tunnu tampparin joen rannalla. :'(
    Tänä talvena tuolla reitillä ei ole lana käynyt vielä kertaakaan. Tosin en sitten tiedä, onko tämä pakkasjakso jäitä riittävästi vahvistanut.

    Jos haluat, niin laita mulle kyselyä tuossa seiskaviikon lopulla, niin kerron sitten ajankohtaiset tiedot :)
     
  16. Pexi75

    Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

    Vs: Levi, Ylläs ??

    kiitosta kovasti näistä tiedoista!

    Pitänee tehdä niin, että ajelee kärryn kanssa johonkin lähiparkkikselle/reitin varteen, puottaa kelkan siihen ja vie auton ja kärryn takasin hotellin parkkiin. Reissulta paletessa taas toisinpäin. Vaan kuinka pitkä matka tuosta Panoramalta on nykyreitin varteen tai lähimmälle parkkipaikalle johon vois jättää auton ja kärryn päiväksi parkkiin? Muutama sata metriä kenties? Ettei tarvis kovin pitkiä matkoja kävellä tuon auton palautuksen kanssa?
    Ja pitääkö tuo Levin reittikartta kuitenkin siltä osin paikkansa, että tuolta Horizontin lähitienoilta kuitenkin ylipäänsä pääsee reitille?

    Tuossa kartassa olisi parkkialue melko lähellä, vaan onko semmonen johon voi jätellä kulkupelejä?
    http://www.levikeskus.fi/kartat/opaskartta-suomi.htm
    tuossa on myös että Horizontilta alaspäin olisi yksisuuntainen, pitääkö paikkansa? Jos näin on niin tuonne ylös pitänee sitten kiertää tuolta tunturin länsipuolelta...kuinkahan pitkä lenkki tuo lienee?

    Hullusta Porosta taitaisi mennä reitti ihan vierestä, mutta tuo Panorama houkuttelee halvalla hinnalla...Finnair Plus pisteitä kun laittaa tarpeeksi palamaan niin neljä yötä irtoaa 140 euroon :D

    Mitenkäs muuten tuo K5 hotelli, näyttäisi menevän reitti melkein tontille?
     
  17. LeviSLED

    LeviSLED Guest

    Vs: Levi, Ylläs ??

    Jos Panoramaan meinaa majoittua, niin melkeimpä helpoimmalla pääsee jos tuo kelkan kärryllä alas Levin Nesteen pihalle ja jättää auton siihen, kun reitti tulee suoraan Nesteen pihalle. Siitä lähtiessä kävelymatkaa ei tule yhtään, ja kelkan lastaustilaa on riittävästi. Reittihän menee siis tuosta, mistä tuossa kartassa tunturin päältä tuleva reitti kääntyy tuolle yksisuuntaiselle pätkälle. Tuosta risteyksestä Horizontin suuntaan lähtevä reittipätkä ei ole enää käytössä.

    Koovitosen pihalle ei tuosta kelkkareitiltä kovin helpolla pääse. Reitti kyllä menee parinkymmenen metrin päästä, mutta välissä on hiihtolatu ja lyhyehkö 60 asteen ylämäki ja aita, joten en suosittele yrittämään. :D

    Hullun Poron pihalta reitille pääsee muutaman mutkan kautta, tosin ei ihan laillisesti sieltäkään.
     
  18. Pexi75

    Pexi75 Lynx Boondocker 3900 DS 800R E-TEC, 2017

    Vs: Levi, Ylläs ??

    näinpä varmaankin viisainta tehdä. Niin ja lieneekö tuolla toisaalta niin väliä vaikka ei pääse suoraan majatalon portailta reitille..kuitenkin tulee lastattua kelkka yöksi kärryyn päivän päätteeksi suojaan. Samallahan tuota ajelee sitten johonkin oikealle lähtöpaikalle.
    Tuo Nesteen piha sitten vissiin on ihan virallinen kelkkaparkki, ettei siitä tule kellään sanomista kun auto-kärryjuna siinä päivän parkissa seisoopi?

    Täytyypä hätyytellä reittitietokyselyjen kanssa kun tuo ajankohta lähestyy niin tietää vähän suunnitella päiväreittejä.

    Kiitokset tähänastisista!
     
  19. Viikinki

    Viikinki Kasipätkä pätkä-Xterrain!

    Vs: Levi, Ylläs ??

    Vieläkös vanhaa (15v sitten) uraa Koutamaasta ylös on ajeltu, virallinenhan se ei ole, mutta Koutamaan asukkaat sitä ovat ainakin käyttäneet. ;)

    TÄ? Reittihän menee Poron tontin laitaa? Vai meinaatko ettei parkkipaikalta saa ajaa tontin reunaan?
     
  20. LeviSLED

    LeviSLED Guest

    Vs: Levi, Ylläs ??

    Tuossa sai joku jeppe viime talvena sakkolapun kouraan kun tuosta Poron pihan eteläpäästä kelkalla reitille päin päristeli. Että en nyt varma ole mutta ei se minusta luvalliselta vaikuttanu :D
     

Suosittele tätä sivua