Kankaanpää-Jämi

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Jakke, 7/1/08.

  1. amiantt

    amiantt INDY 600

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Pari viestiä eteenpäin ilmoitin ettei siitä kovi pitkaan päässyt.

    Viime vuonna tosiaan ostin luvan myös siinä mielessä että ruosniemestä pääsee vaikka mihin. Todellisuudessa siitä pääsee rataa myöten Noormarkkuun eikä muuta reittiä tiettävästi ole. Tänävuonna yritin kysellä ja etsiä tietoa Pomarku- Siikainen reiteistä, sitä ei tunnu enää olevan kellään, ainakaan avoimesti. Siirryin kannattamaan pääsääntöisesti Pohjois-Satakunnan luontosafari yhdistystä, ainakin GPS-jäljet löytyvät kelkkareitit.fi. Laviaan on kärryn kanssa lyhyempi kuin pomarkkuun etsiskelemään reittejä.
     
  2. REVyy

    REVyy MX Z 600 X-RS

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Olipa Jämin lenkki magiassa kunnossa. Jämi-Kuninkaanlähde lenkki vedetty kapealla lanalla hienoon kuntoon. Kankaanpään päässä normipattia. Puut raivattu hyvin. Joitakin teräviä katkenneita mäntyjä törrötti vaarallisesti uralle. Sain niistä osan poistettua, mut muutama jäi vielä. Oliko reitti liiankin nopea, koska Nytro kuskilla häipyi jarrut, kun ilmeisesti nesteet pääsivät kiehumaan? Pääsikö jarruttomana ehjänä perille :p. Alijäähtynyt sade välillä haittasi.
     
  3. znood

    znood Guest

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Olihan sitä jyrryytetty tampparilla leveeksi. Nyt vaan lisää pehmikettä päälle niin mahtavaa pätkää.
     
  4. juhu_h

    juhu_h Active Member

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Pitääkös jotain liittymismaksuja maksella jos ei oo vielä jäsen? koitin ystävältäni googlelta kysellä muttei tuntunu tietävän vastausta ::)
     
  5. REVyy

    REVyy MX Z 600 X-RS

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Eipä mun tietääkseni tarvitse mitään ylimääräistä maksella. Maksa maksu, kuitti taskuun ja baanalle. Siä on nyt hieno vedellä.
     
  6. amiantt

    amiantt INDY 600

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Ensi lauantaina suunnitelmissa lähteä kelkkailemaan. Lavia- vihteljärvi-Jämi ja takaisin. Olisiko kiinnostuneita porukalla ajeluun ?
    Suunnittelin tosiaan lähtöä Laviasta. Lunta tulee varmaan viikolla lisää, olisi hyvä jos mukana olisi joku reitin tunteva.
    Jos on kiinnostusta niin laittakaa vaikka YVtä
     
  7. arnold

    arnold Lynx RE & RS

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Huomatkaa kun ajatte Lavia-Mouhijärvi väliä niin Suodenniemen kylän kohdalla reitti menee eri paikasta. Eli Laviaan päin mentäessä Kourajärvellä reitti menee kohti kylää ja sahan kohdaltä Kirkkojärvelle. Kuva voi selventää paremmin, sininen on vanha reitti ja punainen on uusi. Reitiltä on lyhyt siirtymä Seon kylmäasemalle maantie ojaa pitkin.

    [​IMG]
     
  8. znood

    znood Guest

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Olisko gps-jälkea niin tuon päivittäää www.kelkkareitit.fi ettei porukka ajele epätiedossa harhaan...? Onko tuolle reittimuutokselle joku syy vai onko se vaan sen takia kun tuolla oli se metsäpätkä tukossa myrskynkaatojen jälkeen?
     
  9. arnold

    arnold Lynx RE & RS

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Ei ole vielä gps jälkee mutta koitetaan hommata. Siellä on kyllä merkitty uusi kierto ja laitettu vanhaan sulkunauhat. Maan omistaja kielsi ajamasta peltojensa yli niin sen vuoksi kierto.
     
  10. REVyy

    REVyy MX Z 600 X-RS

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Kyllä Nesteeltä hyvin pääsi reitille vanhaan malliin. 3 m:n jyrkkä lumikasa ylitettävä ennenku radalle pääsi. Nyt oli lanattu Kankaanpään puolikin reitistä :), vaikka ei mitään huippujälkeä ollutkaan. Uutta rettilinjausta oli jonkin verran. Enpä muista, koska noita pusikkoja olisi ennen lanailtu. Jämillä joku hiihtokisa, joten varovainen pitää olla latujen ylityksissä. Oli kyllä varoittajat ennen latuja.
     
  11. arnold

    arnold Lynx RE & RS

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Eilen oli ollu melkosta kohellusta välillä kankaanpää-lavia-häijää. Kovaa ajamisen kyllä ymmärrän mutta en sitä että pitää ihmisten talojen lähellä ja pihateillä ruopia maat näkyviin. Sitten kun ei keritä kattella missä reitti menee niin ajellaan missä sattuu (esim. paimen narut köpit poikki). Alkaa kuulostaan valitus virreltä mutta reittien pysymisen vuoksi pitäisi yrittää ajella nätisti talojen läheisyydessä ja niitähän tällä reittivälillä riittää.
     
  12. amiantt

    amiantt INDY 600

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Saman havainnon tein, hiukka rauhallisuutta oikeaan käteen kun ajetaan ihmisten talojen ja mökkien lähipiirissä. Urat oli muuten hyvässä kunnossa hieno lauantai ja kelkkoja liikkeellä. Hyvä hyvä
    Kiitokset reisuseuralle, vaikka täältä ei ketään tullutkaan mukaan.
     
  13. amiantt

    amiantt INDY 600

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Sunnuntaina ajettiin Häijää-Lavia hianoo reittiä, hyvässä kunnossa
     
  14. sampha

    sampha Well-Known Member

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    tarviikos ostaa lupalappunen jos häijäästä lähtee ajamaan kohti jämiä? Ja kuinka paljon on matka häijäästä jämille,onko siellä opasteita?
     
  15. znood

    znood Guest

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Luontosafaryhdistyksen lupa, maksutiedot jossain aiemmilla sivuille. Muistaakseni koko vuosi 25€ tjsp. Ei niitä kyl ole kukaan ikänä kyselly mutta tommosen uran olemassaoloa pitää tosiaan kannattaa vaikka rahallisesti(ellei sitten talkoilla) ! Niin hyvä pätkä se on.

    Ei ole paljoa opasteita(parin kilsan välein suunnilleen), eli mene kelillä jolloin jäljet näkyy tai ota gps-jälki www.kelkkareitit.fi.

    Viikonloppuna ajellaan varmaan tuo pätkä ehkä lauantaina. Paa viestiä jos kiinnostaa lähtee peesiin(lähtö häijäästä). Häijään neste ei taida myydä lupia eli tilisiirrolla selviät tai sitten ostat jämiltä/kankaanpäästä.
     
  16. sampha

    sampha Well-Known Member

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Onkos millaisella patikolla reitti häijäästä jämille? Osaa vaan varautua.. ::)
     
  17. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    www.kelkkareitit.fi päivitetty reittimuutosten johdosta ja samalla tarkennettu paremman GPS jäljen avulla reitti Häijää-Lavia, lisäilty parit laavut ja pisto Karhijärvellä laavulle.
     
  18. polaris^

    polaris^ Lynx re etec

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Noniin vaikka kausi alkaa loppumaan niin vielä pääsee rinteisiin pahimmat poltot häivyttää. Tuolta lisää infoa http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=93345.0 ja ei muuta kuin sanaa kiertämään etiä päin.
     
  19. znood

    znood Guest

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Todella mahtava keli ajella.
    Niinisalon kohilta alko olee jo baana monin paikoin puhki. Samoin Kankaanpään keskustan pisto oli möyritty mettäraktorilla ja siinä ennen keskustaa on yks silta romahtanu, että aika haasteellista on. Poliisitkin oli uralla uusine kelkkoineen. Skidoon X-RS 600 ja Lynxin 600 xtrimi(aika parannus ilmeisesti vanhoihin vehkeisiin oli luettavissa kaverien naamalta kun esittelivät niitä).
    Pari viikkoo pääsee kankaalla vielä varmasti ajelemaan. Lavialle pääsee varmaan vielä ensviikonloppuna.

    [​IMG]
     
  20. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Vs: Kankaanpää-Jämi

    Oikein mahtavassa kunnossa urat vielä. Aurinko paistoi ja kyllä passasi ajalla. Montaa kelkkaa ei nähty ja poliisisetien mukaan kymmenisen kelkkaa he olivat nähneet. Ajaltiin aika rauhallisesti kaksipäällä. Ei haissu muovit eikä lämmenny kone.
     

Suosittele tätä sivua