500ss hyytyi!

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Janfar, 10/2/12.

  1. Janfar

    Janfar Active Member

    Eli tuommonen 5500km ajettu 500ss hyyty jäälle. Tosiaan ajelin tuossa saareen semmosta körmyyttelyvauhtia, pakkasta rapiat -20 niin keskenkaiken hävis menohalut skiituulta, sammu kun sen kuuluisa saunalyhty. Ensteen siinä sitte tuumasin että nyt se leipo, avasin kopan ja pakosarja hehku kun porkkana. Tuumaustupakin jälkeen otin tulpat poijjes ja ne oli kauniin maitokahvin väriset, kokeilin ettei kone ole enää jumissa ja nykäsin käyntiin. Kotia ajelin n.15km ja mittailin puristukset 10,1 molemmista, noin viisarin verran eroa oli. Sitte tutkailin vielä ettei kurkuissa (bf alumiiniset) ole vuotoa suihkuttelemalla starttipilottia kurkkujen luokse koneen käydessä. Eli mitäs on sheriffit mieltä, oliko nyt vaan kyseessä normaali lämpöleikkaus. Täppäiskö koneen levälleen vai antaisko lisää kaasua. Omasta mielestä hyvät paineet antaa kuitenkin. Suuttimia olin pykälän kasvattanu normaaliin ja kovinkaan en kiljutellut, vaihtelevalla kaasulla ajelin. Oliko se kuitenki skiituun pakolämmöille liikaa? Eikös nuo leipomiset yleensä ruukkaa jälkensä jättää noihin mäntiin ja sylintereihin. ::)
     
  2. general

    general Well-Known Member

    Vs: 500ss hyytyi!

    itte ainaki käyttäsin auki, oikein hullun tuurilla ei tarvi ku renkaat vaihtaa :)
     
  3. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Vs: 500ss hyytyi!

    Mittaappa ne puristukset uudestaan kylmänä niin voi olla ihan eri luokkaa lukemat, itse kans vilkaisin pyttyjen sisältöä ennen seuraavaa reissua.
     
  4. Jamppapoika

    Jamppapoika '07 xrs summit

    Vs: 500ss hyytyi!

    Suosittelen myös tsekkaamaan männät ja pytyt. Itellä ei tapahtunut kovinkaan kummoinen lämpöleikkaaminen, niin oli aika komeat rannut männissä ja sylintereissä pientä jälkeä.
     
  5. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: 500ss hyytyi!

    Miksi oot isontanu suuttimia vakiosta? Vakiolla kestää ajaa -25C helposti, isommissa suuttimissa taitaa olla syy pakosarjan hehkumiseen...
     
  6. Janfar

    Janfar Active Member

    Vs: 500ss hyytyi!

    Oli toinen putki viimetalvena ja kävi pikkusen laihalla niin on jäänyt nuo paikalleen kun ajattelin ettei niistä haittaakaan ole :) pitää ehkä vaihtaa 360:set takasin. Huomenissa vois mittailla paineet kylminä, parin minuutin tyhjäkäynnin jälkeen oli kummiskin 10,1 molemmat ja kuumana 9,9. Pieni rallatus kuuluu koneesta jos oikeen kuuntelee, mutta kuuluu kyllä toisestakin 2000 ajetusta 500ss koneesta sama kälkätys, varmaan ominais ääni tahi sitte siellä kilkattaa kiertokangen laakerit :)
     
  7. Beagle

    Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

    Vs: 500ss hyytyi!

    Mitä eri suutinkokoja on olemassa? Onko 360 vakiokoko? Entä onko olemassa 330 kokoa?
     
  8. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Vs: 500ss hyytyi!

    10 välein löytyy
     
  9. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Vs: 500ss hyytyi!

    Saattohan se sammua muutenki ku kiinnileikkaamisen takia, yleensä tulpat ei näytä normaalilta lämpöleikkaamisen jälkeen, itellä sulannu joskus tulpasta sivuelektrodi kokonaan pois kun kävi laihalla ja leikkas.
     
  10. Janfar

    Janfar Active Member

    Vs: 500ss hyytyi!

    joo tuo 360 on vakio tossa koneessa. 440:ssä käytän suuttimia tossa 330-350 välillä. Niin olisin odottanu et tulpat olis ollu vähintäänkin valkoset, mutta ne oli aineki hyvän väriset, sitä vähän ihmettelinkin. Mutta on siellä pakolämmöt olleet aika korkialla kun hehku pakosarja. Sammu ehkä just oikeeseen aikaan ;)
     
  11. Janfar

    Janfar Active Member

    Vs: 500ss hyytyi!

    vanhasta jammusta alko kyllä putki hohkaamaan kun meni änkkäri tukkoon mutta sillonkin se alko kuumentua äänenvaimentajan päästä mistä se kuristi virtauksia, hyvin tuntus tuo vakioputki ainekin virtaavan että siinäkään tuskin vika on.
     
  12. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Vs: 500ss hyytyi!

    Itellä kuuluu kans semmonen rallatus välillä. Kuulu ennen remppaa ja kuuluu edelleen eikä mikään muuttunu. Nytte ajettu n.8600km.. Mulla kans suuttimet 360 ja luulin räjäytyskuvien perusteella et pitäs olla 380.. Tyhjäkäyntisuuttimet isonnin 20 ku se 17.5 on liian pieni. Loppu se tyhjäkäynnin korkealle jättö siihen.
     
  13. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: 500ss hyytyi!

    Jaa, meikä ajeli 15 tyhjäreilä aikasemmin ja hyvin pingas. :) Tosin pääsuuttimet oli 10 isommat ko vakiossa.
     
  14. Janfar

    Janfar Active Member

    Vs: 500ss hyytyi!

    Eikös muuten tuo isompi suutin enneminki laskis niitä pakolämpöjä kun käy vähän rikkaammalla??? vai oonko nyt ihan hakoteillä :D vai meinasitko että sais niinpaljo soppaa että alkais viemään putkeen asti? nyt kummiski ajelin 70km ilman probleemia enkä aukassu konetta. Pintakaasulla kun härnäilee 5000rpm korvilla niin tuntuu että pikkusen meinas alkaa booaamaa mutta vähä kun antaa reilummin kaasua niin sitte naukasee, tuo tosin varmaan johtuu noista suuttimista. Saas nährä jos joskus vielä aukasis. Noita tyhjäreitä vois kans vaihella kun on vakiot siellä nytte.
     
  15. Beagle

    Beagle Lynx Adventure 600sdi -07

    Vs: 500ss hyytyi!

    Onko tuo 17,5 tyhjäri vakiokoko? Itselläni siis Ski Doo tnt -08, oireena on huono tyhjäkäynti. Ajon jälkeen kierrokset leijuu jossakin 2 ja 3 tonnin välillä ja laskeutuu sitten hiljaksittain 1500 ja kohta alle tonniin ja sitten alkaa hökätys ja viimein sammuu. Tuossa taannoin irrottelin kaasarit ja puhistelin suuttimet ja yritin lukea suuttimien kyljestä tyhjäreitten kooksi 12,5 ja pääsuuttimiksi 330. En tiedä luinko oikein kun ei tahtonut oikein selvää saada niistä luvuista..

    Korjautuisko tuo tyhjäkäyntiongelma isommilla tyhjäreillä ja minkä kokoiset kannattaisi laittaa ettei riko paikkoja? Jos tyhjäreitä isontaa, niin on varmaan syytä isontaa myös pääsuutinta vai onko? Kertokee viisaammat, ei ole aikaisempia kokemuksia suutinsulkeisista. ???
     
  16. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: 500ss hyytyi!

    17,5 on vakiotyhjäri ja 370 tais olla vakiopääsuutin. Pienemmät tyhjärit niin käy tyhjää sievemmin. Isommilla tukehtuu nopeammin mutta ei jää niin helposti huutamaan. Parempi ko välttää sitä joutokäyntiä.
     
  17. mölli75

    mölli75 AC XF8000 HC

    Vs: 500ss hyytyi!

    Vakio setup on 17,5 ja 360. Itsellä on tommonen viri 500ss ja sen setup on 17,5/370 ja neulaa nostettu yhellä paksulla shimmillä. Tuntuu tasakaasulla vetävän melko laihalle.. 6000rpm niin lämmöt on 640C
     
  18. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Vs: 500ss hyytyi!

    Mulla korjautu se tyhjäkäynnin jättö niillä 20 suuttimilla. Pääsuuttimiin en koskenut. Konerempan tein samalla mutta koneessa ei ollut ns. mitään vikaa jotta en usko et muulla ei ollu suurta vaikutusta tyhjäkäyntiin. Tänään huomasin sitte et monttuhuuatuksessa ku joka paikka lämpiää niin tyhjäkäynnillä (pitempään ku käy jumissa ollessa) vähä niinku yrittäs tukehtua mutta ei sammunu kumminkaa kertaakaan yms. Muuten toimii niin ku minun mielestä vaan kaasarit voi.
    Lämpömittareita ei oo ja sillä ei tietoa mitä lämpöjä millonki on. Senki vois melkein investoija ku tarkotus olis ajaa muuta ku reittejä turrailla.
     
  19. Janfar

    Janfar Active Member

    Vs: 500ss hyytyi!

    tossa ajankuluksi kattelin pyttyjä videoskoopilla.
    vasen mäntä pakopuolelta
    [​IMG]
    vasemmassa sylinterissä havaittu hankauma, ylhäällä, kuvassa näkyy sylinterikannen raja, jälki loppu melkeen tuohon kuvan alareunaan eikä vaikuttanut syvältä, hoonaus ei tekisi pahaa. muuten pytyssä oli hoonausjäljet näkyvissä kaikkialla eikä muita naarmuja.
    [​IMG]
    oikian puolen mäntä, pakopuolen reunassa tuommonen pieni jälki, ronkin sitä kyllä kameralla että kiiltää enemmin ku ei ole karstaa siinnä päällä
    [​IMG]
    ja tuossa vielä oikeasta sylinteristä
    [​IMG]
     
  20. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: 500ss hyytyi!

    Noitten suuttimien kanssa ei taida olla ihan täyttä absoluuttista totuutta varsinkin jos imu-tai pakopuolelle on tehty muutoksia.

    Olen tuon myllyn kanssa käyttänyt isompia suuttimia riippuen pakoputkesta ja imuilmapömpelistä niin, että suurin yhdistelmä oli reilun parinkympin pakkasessa 480/55 ja kone pelasi hyvin. Nykykamoilla ja -18 pakkasella 420/45 on aika hyvä, plussalla 380/35 ja loput siltä väliltä.

    Niin ja ajo on radalla, ei missään järvenselällä 8)
     

Suosittele tätä sivua