Syöte

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä BigDaadyJ, 27/2/10.

  1. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: Syöte

    Pudasjärvi- Syöte lanattu toistamiseen tänään!!! ::)

    Oli kyllä hienon näköistä baanaa, eikä kenenkään jälkiä. Tänäänki vain -17 ja aurinko paisteli. :)

    Ensimäisellä kerrallakaan ei ehtiny tulla pattia ku ei ollu ajajia? MISSÄ on ajajat?
     
  2. Matti87

    Matti87 Kiila rmk 151"

    Vs: Syöte

    ajajat on täällä syrjäkylillä (puhos) rinteissä ja metissä ;)
     
  3. Hesba

    Hesba Polaris Finland missioner

    Vs: Syöte

    Kyllä kai mie tiistai-iltana lanan näin siinä maijanlammen kuppeella.. Jurmusta asti oli tasasta baanaa(ehkä jopa Jurmusta vissiin Ookalle??) Just meni vt.20:sen yli ko siittä ohi ajoin. Mihin asti sitte lie sitä tien eteläpuolta työnnelly menemään??
     
  4. BigDaadyJ

    BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

    Vs: Syöte

    Taivalkoskella lana ollut liikkeellä. ilmeisesti hossaan asti ajettu eilen.
    Syöte-Ookstoppi ajettu eilen ja syöte-Pudasjärvi pitäs olla tikissä! ei muutakun baanalle!
    Viikonloppuna on varmasti paljon liikennettä syötteen päässä joten muistakaa ajella järkevästi ettei tule ketään keulaan.
     
  5. Pkh

    Pkh Rave RE 600 E-tec -13

    Vs: Syöte

    Mikä vekotin lie ollu liikenteessä mutta jälki on ainakin jotain ihan älytöntä paskaa. Ainoa asia mistä huomasi "lanan" liikkuneen, oli reitin reunoilla noin 15cm painaumat. Patteihin ei ollu tuo vekotin pystynyt ollenkaan. Näin ainakin tkoski-jurmu välillä.

    No irtosipahan hiki mukavasti iltalenkillä.
     
  6. HKa

    HKa Lynx Rave RE 600R -18

    Vs: Syöte

    Torstaina ja perjantaina tarkoitus kierrellä Syötteen maisemissa reittejä. Liekkö lana liikkeellä noihin aikoihin? Kummassa suunnassa se hiki irtoaa paremmin: Pudiksella vai Taivalkoskella käydessä? :D
     
  7. HKa

    HKa Lynx Rave RE 600R -18

    Vs: Syöte

    Itselle vastaten.. Syöteympyrä oli täyttä amerikkaa. Mahtavaa kurvata kun ei pattia ja lunta riitti! Menee kyllä varmaan viikonloppuna patille, jos lana ei kerkeä uutta lunta tasottaan..

    Pudasjärven reitti oli kans makee. Vähän pattia ensimmäisellä 4..6 km, muuten hyvä! Suot aika vauhdikkaita ;-)

    Tänään sitten Ookastopilla mutkin. Pattia oli jo reilummin, muttei mahoton. Soilla jälkiä uudella lumella ristiin rastiin ja siellä tuli vähän eksyttyä itsekin, mutta muutoin ajettavaa pätkää. Taivalkoskelle meni aamulla 2 jäljet, Ookastoppi edelleen suljettu. Ei ollut ruuhkaa reiteillä kumpanakaan päivänä. Oli hyvä lasettaa menemään ;D
     
  8. Snakeyes

    Snakeyes Well-Known Member

    Vs: Syöte

    Onko missä kunnossa Pudis-Syöte? Mitenkä vesistöt, kaikista pääsee yli jos tulee esim Oulustapäin?

    Mietin jos aamulla nykäsis karavaanin Juustolaan esim ja siitä kävis Syötteellä mutkin. Onko kukaan kolunnut tuota väliä?

    Näyttäs makiaa lumisadetta huomiseksi ;D
     
  9. HKa

    HKa Lynx Rave RE 600R -18

    Vs: Syöte

    Pudasjärvi - Syöte ainakin vesistöjen suhteen ok. Pudiksella Yli-Kiimingin suuntaan olevassa viitassa oli lätkä "reitti keseneräinen" tms. Kylläpä sieltä jälkiä silti tuli... Tieto peräisin torstailta.
     
  10. Juissi_

    Juissi_ -19 RS, Ex -19bd, -15 800Fr, -14 800re, -11 800re

    Vs: Syöte

    Mikälie ollu ku levitteli vaan ne tuiskulumet monttuihin niin ensimmäinen kelkka ku meni niin patit tuli esiin ku lumet vaan pöllähteli montuista ::) ja vähä meinannu harhautua oikealta reitiltäki lanamies välillä :-\
     
  11. Stella Polaris

    Stella Polaris Lynx Boondocker RE 850 E-tec, PistenBully 100

    Vs: Syöte

    niin tapahtuu aina jos ajaa heti lanan perässä, oli mikä vekotin tahansa. Paras olisi jos lanauksen jälkeen ei olisi muutamaan tuntiin liikennettä niin kerkeäisi lumi asettua, sitten reitti kestää ihan eri tavalla ajamista.

    Viimeksi kun lanasin syöte- posio väliä niin syötteen päässä kaksi kelkkaa ajoi edes takaisin lanan perässä. Käänsivät takaisin kun saavuttivat minut ja kävivät mutkan taas kohta uudestaan. Siinä arvaa millaseksi lanausjälki meni ihan saman tien.

    Lanamies joutuu kiertämäään kostean näköiset paikat, on sen verran monta konetta upotettu soihin tänä talvena.

    muista reiteistä syötteellä ja t-koskella en tiedä millä lanaavat kun en ole niitä "vekottimia" nähnyt
     
  12. Snakeyes

    Snakeyes Well-Known Member

    Vs: Syöte

    Eilen tuiskua uhmaten kävin pudis-syöte-pudis välin puhkomassa. Ei ollut ruuhkaa, mikä lie muut kelkkailijat pitänyt pirtissä..

    Vesistöjen ylitykset merkitty huonosti, varsinkin reittiä tuntemattomalle piti vähän ajaa siksakkia esim. Kivarijärvellä(?). Myös suopätkät hieman arpomista, kun ei reittimerkeissä paljon väriä ollut.
     
  13. Pkh

    Pkh Rave RE 600 E-tec -13

    Vs: Syöte

    Tuo on tiedossa että lumen pitää antaa asettua ettei mene lanan jälki heti pilalle. Mutta kun tuo tkoskella ajellut "lanamies" oli vaan viilettänyt pattien päältä ja kerännyt pehmeän pakkaslumen laidoilta pattien väliin ilman että olisi yhtään edes yrittänyt tasoittaa pattien harjoja. Ei tuommonen jälki kovo vaikka viikon antaisi olla ajamatta.

    Syötteen reiteillä on lanan jälki ollut aina ihan eri luokkaa.

    Suomussalmella oli vähän saman tyylistä jälkeä kuin tkoskella. Edellispäivän lananjälki oli yllätyksiä täynnä kun kelkka saattoi yhtä-äkkiä tippua puolimetriä reitin läpi, kun tuo pakkaslumi ei kovetu vaikka mikä olisi. Hossaan menevä "länsipuolen reitti" ajettiin toissa viikonloppuna. Tkoski-Ämmä-Hossa Risteyksestä 5-tiehen asti oli lanattu, eikä yhtään kelkkaa lanan jälkeen mennyt ennen meitä.
     
  14. christmass village

    christmass village Well-Known Member

    Vs: Syöte

    Mikähän on tulevalle viikonlopulle reittien kunto? Onko lanattu ja mihin suuntiin? Eikö posiolle päin lanata ollenkaan, ainakaan viimme viikonloppuna reitti loppui kesken..
     
  15. kairankulkija

    kairankulkija 550 Indy Voyageur 155"

    Vs: Syöte

    Omien kokemusten ja empiiristen tutkimusten jälkeen pakkaslumi on juuri se joka kovettuu kiveksi liikuttelun ja tiivistämisen jälkeen. Kovettuminen vaatii vain pakkasta vähintään -10 ja mielummin reilusti enemmän. Pikkupakkasilla mikään lumi ei kovetu oikein nopeasti. Oli lana mikä tahansa, sekoittaa ja tiivistää se kyllä pakkaslunta sen verran, että se kovettuu pakkasella.

    Pakkaslumi on koostumukseltaan erittäin hienoa ja ilmavaa, kun se sitten tiivistetään ja sekoitetaan jotta ilma lähtee pois, tulee siitä todella tiivistä tavaraa. Luonnollisesti monttujen täyttäminen vaatii enemmän pakkaslunta mitä esim. nuoskalunta sen alkuperäisestä ilmavuudesta johtuen.

    ::)
     
  16. Stella Polaris

    Stella Polaris Lynx Boondocker RE 850 E-tec, PistenBully 100

    Vs: Syöte

    Nyt on lanattu loppuun vesistöjä ja lyhyitä kannaksia lukuunottamatta. Yhellä kerralla ei enää kerkeä lanaamaan syöte posio väliä kun pitää kiertää vesistöt ja se vie aikaa.
     
  17. Stella Polaris

    Stella Polaris Lynx Boondocker RE 850 E-tec, PistenBully 100

    Vs: Syöte

    asia on juuri näin. Hyvässä lanassa on koverat terät joka sekoittaa ja pyörittää lunta, perässä painatuslevy sitten painaa lopullisen jäljen ja tiiviyden.

    Aina vaan lanatessa ei kerkeä keräämään lanaan riittävästi lunta kaikkien isojen kolojen täyttämiseen jolloin painatus jää heikonlaiseksi.

    Tietenkin asia erikseen nämä tapaukset jossa lanaa ei uiteta tarpeeksi syvällä reitissä niin jää juuri tuo taivalkosken tapauksen tyylinen jälki, niin tai sitten lana on sellanen ettei se pureudu isompaan pattiin.
     
  18. aku

    aku Apex xtx + Phazer

    Vs: Syöte

    Miten Syöte-Pudis väli, milloin lanattu?
     
  19. maukebsp

    maukebsp Lynx R 8

    Vs: Syöte

    Hyvät on reitit ei muutako ajaan

    E: On muuten poliisitki liikkeellä t: syytön
    Nii ja pudiksellepäin oli jonkuverran patilla, ei ollu ainakaan äskettäin lanattu
     
  20. BigDaadyJ

    BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

    Vs: Syöte

    ei niitä oo kun parikymmentä ;D
     

Suosittele tätä sivua