SALLA ALUE

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä PURE, 7/11/07.

  1. jazzo

    jazzo BD3900RE -19

    Vs: SALLA ALUE

    Crossfire8 ja xtrim 800PT veivät molemmat 60 satasella kun annettiin puuterissa runtua kunnolla. Mattonopeudethan syvässä umpisessa eivät nouse kuin sinne 60-80 välille vaikka peukku on tangossa.

    Ja jos kulutuksen laskee gpsään tulleista kilometreistä niin taidetaan puhua jo kolminumeroisista kulutuslukemista.

    600 etecillä pääsis reittiajoa hissuttelemaan noin kymmenesosa kulutuksella. :D
     
  2. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: SALLA ALUE

    Kertokaa kurvareille terveisiä ;D
     
  3. joni85

    joni85 Well-Known Member

    Vs: SALLA ALUE

    Salla suomu välillä iso puu kaatunu koko reitin poikki. Puu on mutkassa ja tulee yllättäen! joten varokaa.

    http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/koordinaattihaku.html?e=564071&n=7393574&scale=16000&tool=siirra&width=600&height=600&lang=fi

    Sivusta pääsee ohi jos kelkka kulkee ummella :eek:
     
  4. jazzo

    jazzo BD3900RE -19

    Vs: SALLA ALUE

    Aamu alkoi Sorsakuusikon treeridingilla, hetkittäin lumen koostumus ja puusto muistutti idahon takamettiä. Juu ei oo kokemusta valitettavasti niistä muuta kuin nettikelkkailun osalta
    ;D

    Kuusikosta Sorsan laelle, jossa korpit näykkivät poron haaskaa. Sieltä puotimma omia reittejä kuusikon läpi Sorsan kodalle. Kolme vuotta sitten sitä ei löytyny, mutta ilmeisesti lähestyimme sitä aivan väärästä suunnasta väärillä vehkeillä. Kurvareita ei näkyny, onneksi ;D ;D

    Eetvartin paistamisen jälkeen vielä muutamat sidehillingit missälie pienillä törmillä.

    Hieno päivä. Mitä nyt vähän katti kuuseen kajahti ja lyne keloon kolahti mutta se kuuluu asiaan.

    Ralli jatkuu vielä sunnuntain. Toivottavasti ei tarvii maanantaina alkas soittelemaan kertakorvauksien perään... ;)

    Powderclowns.com @ Sorsa kuittaa.
     
  5. nilihaara

    nilihaara Polaris TT 500, AC: ZR 6000 rr, M6000 SP, 3000 LT

    Vs: SALLA ALUE

    Sorsakuusikko on ainutlaatuinen paikka. Tietoa eilisestä kuusikosta tuli jo toista kauttakin tänne etelään tänä aamuna. ;)
     
  6. atvdriver

    atvdriver Member

    Vs: SALLA ALUE uralupa

    Sallan seudulla vissiin kaikki reitit tarvii metsähallituksen uraluvan, ainakin niin katsoin metsähallituksen sivuilta. Voikohan vuokrakelkkaan olla hankittu lupa? Paikalla ollut työntekijä ei tiennyt, ei edes että lupia tarvis. Kyseessä on mökkiin sisältyvä kelkka. Tosin eipä taida juuri kellään olla lupaa, kun ei edes sallan ostettavassa kartassa eikä nettisivuilla mitään siitä lue.
     
  7. mjp

    mjp Alpha-19 /Matryx 137” -21

    Vs: SALLA ALUE

    paikallisilla ei ainakaan tampparilla huollettavissa virallisissa reiteissä tarvi uralupaa. esim.naruskan suunnassa pitää olla uralupa myös paikallisille ku se ei ole virallinen reitti.
     
  8. atvdriver

    atvdriver Member

    Vs: SALLA ALUE

    Mutta onko nää virallisia reittejä? Sitä mäkin ihmettelin et luulisi Sallassa olevan myös virallisia reittejä, mutta metsähallituksen kartan mukaan, kaikki olisi uraluvan alaisia: http://www.metsa.fi/sivustot/metsa/fi/Eraasiatjaretkeily/Moottorikelkkailu/Documents/kartta_11.pdf .
    Vai onko Sallassa muitakin reittejä vai onko mh:nn sivuilla virhe? Ainakaan missään katsomassani kartassa ei näy muita.
    Kuinka tarkkaan noita lupia edes valvotaan? Ei, sillä etten sitä voisi ostaa, mutta jos tilanne ei selkene, niin turhaa se kai on siihen sijoittaa.
     
  9. WSA

    WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

    Vs: SALLA ALUE

    Salla-Kelloselkä on tietääkseni "virallistettu".
    Mutt tuo on kyllä xitun sekava soppa, paikalliset ei osaa neuvoa...
    Ite olen aina ostanut MH-luvan, semminkin kun sanktiona on päiväsäkkoa :p
     
  10. mjp

    mjp Alpha-19 /Matryx 137” -21

    Vs: SALLA ALUE

    ei sillä aloin katselemaan omia papereita on minulla paikallisenakin metsähallituksen maastoliikennelupa urille ja urien ulkopuolisille alueille 3 vuodeksi se on paikallisille ilmainen. ainakaa ei viime talvena kyselty lupia kelloselkä reitillä vaikka poliisit pysäyttivät. joskus kysyttiin naruskan suunnilla mut silloin oli kaikki ok. ja helposti tuon luvan saa esim.viestillä hommattua
     
  11. WSA

    WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

    Vs: SALLA ALUE

    Joo, posliineja ei vissiin ne luvat kiinnosta vaan MHn ukkeleita.
    Sit, vaan meinaan, että kyllä paikallisten kelkkailuyrittäjien pitäisi tietää/ottaa selvää.
    Joskus vuosia sitten asiaa kyselin Suomun hotellista ja Papanasta, niin ei ne ollu kuullutkaan asiasta...
     
  12. atvdriver

    atvdriver Member

    Vs: SALLA ALUE

    Tuli sit ostettuu se kelkkalupa viikoks puhelimella ja ajeltua reittejä. Aika kuopilla ne välillä oli. Tuntui, ettei niitä ihan äskettäin olisi kunnostettu, ihmiset vaan ajellu niitä kelkoilla. Mutta ihan kivoja reittejä muuten ne on ja ihan hyviä kummiskin ajaa. Tarkkana saa vaan olla monissa paikoissa, ettei aja toisen kanssa yhteen.

    Yks toinen tyyppi tuosta vuokrausfirmasta sanoi, että periaatteessa pitäisi lupa olla mutta eipä niitä valvota, eikä edes viranomaiset ole niistä perillä. Joku pätkä oli senkin mukaan virallistettua. Kolmas tyyppi firmassa taas suositteli luvan hankintaa ja sanoi että se tarvitsisi olla varuilta jos mh:n tyyppi sitä sattuu kysymään.
     
  13. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: SALLA ALUE

    Sallatunturi-Salla-Kelloselkä muistaakseni on virallinen reitti, mut kaikki muut on uria ja tarvitsevat mh:n ura luvan. Sille on ihan sama jos joku paikallinen inkkari sanoo et lupaa ei tarvi tai niitä ei valvota. Se ei vaadi kuin sen yhen virkaintosen nimeltä mainitsemattoman erätarkastajan ja 6pv sakkoa odottaa maksamista.
     
  14. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: SALLA ALUE

    Hyi hitto mie olen sitte rikollinen.. ;D
     
  15. clown

    clown Well-Known Member

    Vs: SALLA ALUE

    Ihan kivahan se ois, jos edes mettähallituksen omat kartat ois ajantasalla, missä ne urat menee. Ei luulis olevan kovin vaikeaa pävitellä webbikarttaa. Esim. tosta on reitti purettu (ei taida mettähallituksenkaan tyypit tietää reitin ja uran eroa, kun uraa kutsuvat reitiksi ::) )
    [​IMG]

    Kun mettähallituksen kartat, genimapin kartat ja garminin maastokartat kaikki näyttää uran kulkevan eri paikoista, niin yritä nyt siinä sitten pysyä uralla sen pulkan kanssa ;D

    Luntahan tuolla kulmilla on kyllä tosi mukavasti :p
    [​IMG]
     
  16. Mileleo

    Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

    Vs: SALLA ALUE

    Kyllähän päiväntasalla olevaa karttaa on mahdollista saada, jos ihmiset osaisivat ja viitsivät päivitellä karttoja www.kelkkareitit.fi palveluun, joka on täysin avoin ja ilmainen. Nuo kartat on mahdollista saada Garminiin ja moniin puhelimiin. Ei tarvi käytännössä kun GPS-jäljen ajelusta ja parit pienet temput.

    Ohjeet www.kelkkareitit.fi -> Reittien lisäys.

    Itsekin ollut laiska, ja en ole saanut päivitettyä muutamia pätkiä, jotka on tällä hetkellä väärin tuolla..
     
  17. atvdriver

    atvdriver Member

    Vs: SALLA ALUE

    Tuli kierrettyä Salla vastapäivään 800 cc:n vuokra-Ski doolla. Täytyy sanoa, että on Sallan reitit kaameassa kunnossa, jos vertaa isoihin hiihtokeskuksiin, missä (koneilla ajetut) reitit on melkeen kuin moottoriteitä.

    Lunta oli paljon, juuri ja juuri näki mistä oli ajettu, mutta aukeilla paikoilla oli ihan umpihankea vaan. Rasteja on ihan liian harvassa, muutaman kerran eksyin reitiltä kun lähdin vahingossa ajamaan jotain poromiesten vanhoja polkuja, joilla oli tosi vaikea välillä saada kelkka ympäri. Petsevaaran kiemuran kun ajoin niin tuskin näki mistä oli ajettu. Aatsingissa jäin jumiin kun pysähdyin ihmettelemään tien viereen mihin ajaa; ostetusta paperikartasta eikä dirtvieweristä + reiteistä ollut apua, kun ei nähnyt selvästi pitäiskö järvelle mennä. No joku lähitalon poika auttoi mut pois jumista, kertoi mistä pitäisi mennäkin mutta en kuullut kaikkea kunnolla. Yritin sitten järvelle ja jäin uudestaan jumiin; poika tuli taas auttamaan kelkkani jumista ja sanoi ettei jäälle kannata missään nimessä mennä. Ajoin sitten tietä pitkin hänen perässään uralle (tielle ei ollut nousujälkiä, jäälle oli jotkut jäljet). Pojalle suuret kiitokset!

    Ihmetyttää ettei Salla panosta reitteihinsä enempää turismin tähden. Maksullisen kartan mukaan nämä kaikki olisivat vielä hämäävästi koneellisesti hoidettuja. Tässä hiihtokeskuksen/ keskustan tienoilla reitit on ihan helppoja ajaa, mutta muut eivät kyllä perusturistille sovi. Itsekään en varmaan ensikertalaisena olisi pärjännyt ellei olisi mönkkäreistä kokemusta. Ja aika hiessä ja pulassa oliin muutenkin ollut ilman pojan apuja.

    Miten tuo reitti tossa Aatsingin kohdalla virallisesti kuuluisi ajaa? Onko muuten tästä Sallasta jonnekin etelään parempikuntoiset reitit?

    Pahoittelut mahd. virheistä. Kirjoitettu puhelimella
     
  18. atvdriver

    atvdriver Member

    Vs: SALLA ALUE

    Kävin tuolla jossain "alhaalla" ajelemassa kahvilalle ja oli kuin autobahnaa aamuiseen reittiin verrattuna. Leveetä ja sopivan kovaa, oli selvästi joskus koneella hoidettu ja siitä oli ajanut todella paljon kelkkoja. Ainoana miinuksena oli, että aika kuopille reviteltyä. Uskaltaiskohan huomenna lähteä ajelemaan pidemmälle, vaikka jonnekin Kemijärvelle päin...?
     
  19. Sonekin

    Sonekin Well-Known Member

    Vs: SALLA ALUE

    Suomunreitti on minusta ollut aina hyvä. Yleensä liiankin tasanen, kun on meinannu kylmä tulla ajaessa. Joutsijärveltä saa ainakin siellä päässä polttoainetta. Tänä talvena en ole ajellu.
     
  20. HeikkiK

    HeikkiK RE 600 -16

    Vs: SALLA ALUE

    Laittakaahan infoa missä kunnossa Salla - Suomu on jos tässä Kemijärveltä pöräyttäisi viikonloppuna Sallassa mutkan.

    Yleisesti näyttää että lama on iskenyt tänne koillislapin reitinhoitoon, ei oikein pätkäkelkalla arvaa yksin lähteä jokapaikkaan ajelemaan kun kaikki reitit on ummessa ::)
     

Suosittele tätä sivua