Kannentiiviste Rotax 443/377?

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä pascat, 16/3/12.

  1. pascat

    pascat Active Member

    Terve,

    Tuli käytettyä kone auki ja tiivistesarjasta puuttuivat nuo kannentiivisteinä olevat o-renkaat. Tuohon haettiin pikaisesti paikallisesta liikkeestä ihan tavalliset o-renkaat ja nuo ovat nyt ainakin koekäytön ajan toimineet ok. Nyt kuitenkin alkoi mietityttämään että pitäisikö noiden olla jotain erikoisempaa materiaalia? Tämä tuli nyt mieleen kun tarkoitus olisi lähteä vielä pikkaisen tuonne metsään kohnaamaan tuolla härvelillä ja noiden o-renkaiden kestävyys alkoi nyt mieltä askarruttamaan.
    Jos tarvii olla jotain erikoislaatua niin hyviä linkkejä kaivataan mistä noita kannattaisi hankkia.

    ps. tuorevoitelu tuli poistettua samassa yhteydessä sattuneista syistä ja nyt sitten kuunnellaan korvat tarkkana foorumilaisten suosituksia seosprosentiksi. Itse lähdin liikkeelle 3% seoksella eikä ainakaan tuolla savuta häiritsevästi. Öljynä BRP:n synteettinen XPS. Tuo on tuoreöljyvoiteluun tarkoitettu öljy mutta eiköhän se bensaankin sekoitu...
     
  2. vwg4

    vwg4 Active Member

    Vs: Kannentiiviste Rotax 443/377?

    Enpä osaa sanoa kestääkö miten. Mutta löytyy lynx/Skidoo marmoritiskiltä, ei maksa montaa lanttia ja näppärä vaihtaa.

    Ite oon ajellu 4% seoksilla. Mikäs tuorevoiteluun tuli?
     
  3. Saamelainen

    Saamelainen Well-Known Member

    Vs: Kannentiiviste Rotax 443/377?

    Minä olen ottanut kaikista kelkoista tuorevoitelun pois, ei ihan uusimpi eetekkejä kyllä olekkaan. Se on parasta mitä vanhalle kelkalle voi tehdä, ei tartte kairassa sitten konerikon takia noitua. Seos riittää 2.5%, ei se tartte yhtään enempää. Oon ajanut 2% seoksella ja hyvin pelittää. Liikaa sitä ei saa olla ja tuo 4% kuulostaa aivan liialliselta, alkaa kääntyä jo itseänsä vastaan. Jokainen saa tietysti ajaa millä haluaa, en sitä sano. Itse käytän edullista TB 2T snow seosöljyä, joka maksaa 24 euroa/4l.
     
  4. pascat

    pascat Active Member

    Vs: Kannentiiviste Rotax 443/377?

    Ostin härvelin konerempattuna eli edellinen omistaja mainosti että on männät juuri vaihdettu. Siihen oli tehty kyllä sellainen pommi että mielessä kävi Vihtavuoren rauhoittavan jakelu;) Imukurkut oli teipattu niin mustalla teipillä että reunat olivat klemmarien alla ja pitkittäissauma suoraan alapuolella ettei osunut silmään. Lisäksi sitten oli öljypumpun ilmaruuvi jätetty niin löysään että sehän putosi pois kyydistä 10km ajon jälkeen. Onneksi satuin olemaan ihmisten ilmoilla enkä missään korvassa kun kone puutui. Siinä sitten pikkasen puntaroitiin että päästetäänkö vanhus eläkkeelle vai ehjätäänkö kone uuteen uskoon. Koneella oli ajettu noin 8000km kun tuo sattui. Nyt siellä on sitten uutta kamaa kaikki laakerit, kiertokanget ja männät. Samassa yhteydessä porattiin myös sylinterit. Leikkaamisen yhteydessä oli tuo varin puoleinen limppukkin hieman auennut mutta moottorikoneistamolla väittivät että tuo pelittää vielä. Oli kuulemma tarpeeksi piukka kasatessa.
    Jees, tuo öljypumpun käyttöakselikin oli jo kulunut ja kaikkiaan aikas heiveröinen joten päätös oli helppo tehdä. Nyt jos kone pyörii niin se saa myös aivan varmasti öljyä kun se meneepi bensan joukossa. Läträämistä tuossa tietty on mutta se ei tässä tapauksessa haittaa.
    Miten nuo 443:set yleensä kestää kilometrejä?
     
  5. Saamelainen

    Saamelainen Well-Known Member

    Vs: Kannentiiviste Rotax 443/377?

    Ne imukurkut ei taho kestää kahta talvea, pykivät jo vuodessa eikä uskalla enää ajaa ilman vaihtoa. Nuo Rotaxin ilmakoneet 337, 443 ja 503 ovat Rotaksin parhaat ja lujimmat moottorit. Mutta ne ei kestä kaasupohjassa ajoa esim järvenselän yli, palaa mäntä. ite oon laittanut kaikkiin pakolämpömittärin, eikä yhtään konerikkoa ole tullut sen jäkeen kun tajusin miten kaasua käytetään. Nestekoneet kestää eri tavalla huudattaa ja ajaa kierroksilla. Kyllä nuo kestää ajaa ainakin säännöllisessä työajossa 10000-20000km ennen remonttia. Jos kone saa ilmaa kurkuista tai stefoista, leikkaa se toki aiemmin kiinni. Tuorevoitelu noissa koneissa on aivan turha varuste, uutena ne ehkä jotenkin pelaa. Suurin syy konerikkoihin on voitelun puute. Samalla tavallahan se leikkaa kiinni jos ei muista laittaa seosta tankkiin, mutta minusta riski on kuitenkin pienempi. Oman kokemuksen mukaan Rotaksin "uusi" korvaava 550 ilmakone on susi. ne käy ja kukkuu jollakin tavalla reittivehkeissä, mutta mettävehkeissä ne ei oo kestäneet ja toisekseen kulutus on todella suurta. Jos oot rempan tehnyt omaan koneeseen, ajat sillä vielä pitkään, jos et aja kilometritolkulla isolla kaasulla tai kone saa ylimääräistä ilmaa. Jos jostakin löydät vielä viisarimallisen pakolämpömittärin, laita se. Siitä kyllä paljastuu ainakin ilmakoneessa miten mikäkin ajo vaikuttaa lämpötiloihin. Mikä kelkka sinulla packat on?
     
  6. juhu_h

    juhu_h Active Member

    Vs: Kannentiiviste Rotax 443/377?

    ihan normi o-renkaita ne marmorillakin on..
     
  7. pascat

    pascat Active Member

    Vs: Kannentiiviste Rotax 443/377?

     
  8. pascat

    pascat Active Member

    Vs: Kannentiiviste Rotax 443/377?

    No niin, ei tuonut Rotaxi metsästä kotiin. Kone leipoi kiinni 40km ajon jälkeen. Nyt kun mylly saatiin auki niin diagnoosi oli saman kuin ennen täysremonttia. Varin puoleinen kampiakselin limppu oli levinnyt ja otti kiinni kampikammioon. Kampikammiossa purua, laakerit paskana, pyttyssä melkoinen pykälä, mäntä valmis.
    Moottorikoneistamolle kerrottiin että limppu on levinnyt ekalla kierroksella ja se oli selvästi nähtävissä. Lupasivat tarkistaa limpun ja vaihtaa tarvittaessa. Alkuperäinen limppu oli koneistamon mielestä ok ja kasasivat sillä tuon akselin.
    Mitäs tällaisessa tilanteessa voi vaatia koneistamolta? TUo on tunnettu ja iso koneistamo paikkakunnalla ja tekee kaikkien vaativimpia koneistuksia alueella joten tuntuu pikkaisen ihmeelliseltä että tuo akselihomma meni noin suteen.
    Toinen pytty on ihan ok mäntineen mutta sekin kai täytyy nyt sitten kuitenkin myös porata että saa pytyt tasapainoon....ja eurot senkun vilistää;)
     

Suosittele tätä sivua