Pastori lämpenee!!

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä vipetsu, 31/3/12.

  1. vipetsu

    vipetsu PHAZER

    Mikähän voisi olla vialla kun lämmöt nousee? Syyläriin on laitettu flekti ja nestettäkin on. Pari kilsaa ajoin kovaa reittiä mistä lunta ei pölissyt yhtään niin alkoi lämmön merkki valo palaa. Vaikuttaako se miten? Vai onko jossain muualla nyt vika? Ajattelin tehdä vähän isomman ilman otto aukon siihen kuomuun kun syyläriähän ei näy kun pari senttiä ylä reunasta.
     
  2. znood

    znood Guest

    Vs: Pastori lämpenee!!

    Pastori on herkkä lämmölle. Ilman flektiä ongelmaa on jo keleillä jolloin on vain pari senttiä irtolunta koska koneen ainoa syyläri on telatunnelin etuosassa. Oletko varma että flekti toimii ja jäähdytysjärjestelmässä ei ole ilmaa?
    Jos teet ilmanoton niin tee mieluummin sellaine verkko siihen jonka päälle mesh. Koska lumi vasten syyläriä tekee jääkerroksen ja sitten ei taas jäähdy.
    Kannattaa käyttää muutenkin vaan laadukasta jäähdytysnestettä ja sitä water wetteriä vai mitä lie lisäainetta joka vähentää koneen lämpenemistä 5-10%.

    Noissa nelareissa tulee usein kovalla hiljaa ajaessa lämpöongelmat mutta pitäisi se kyllä vauhdissa pelata(ellei liuut sula ;) ).

    Niin joo, jos on tapana ajaa kovalla kelillä niin lisäisin normaaliflektin lisäksi myös toisen tehokkaan high rpm flektin syylärille. Voi laittaa erillisellä kytkemellä jolloin voi huudattaa jo ennenkun kone kuumenee. Se nykynenhän pyörähtää vasta "tarvittaessa" kun ecu käskee. Myös sen nykyisen voi muuttaa kytkimelle jolloin voit ennakoida tilannetta.

    Ainiin piti mainita että pastorista EI saa poistaa tai lyhentää kuraläppää koska sitten kone ei jäähdy kun lumi ei pyöri telatunnelin etuosaan. Sama pätee myös nytroon. Myös sellaiset sivukumit telatunnelin takaosaa(vrt lynx 5900) saa lumen pyörimään paremmin telaston yli ja telaston syylärille.
     
  3. vipetsu

    vipetsu PHAZER

    Vs: Pastori lämpenee!!

    Tänään tuli kovalla alustalla ajettua eikä lämpöjen kanssa ollut ongelmia kun tein tuollaisen kokeilu version eilen. Aina kun pysähty niin syyläri oli sellainen haalea. ennen se vähän väliä vilkutti lämmön merkki valoa.
    [​IMG]
    Tuohon tulee vielä aika tiheä verkko suojaksi.
     
  4. znood

    znood Guest

    Vs: Pastori lämpenee!!

    Ilmaa jäähdytysjärjestelmässä... Paa tuohon lisäjäähdytykseen verkko+mesh eteen ettei pakkaa lunta sinne syyläriin vaan ilmaa ainoastaan.
     
  5. vipetsu

    vipetsu PHAZER

    Vs: Pastori lämpenee!!

    Ei ole ilmaa kun eilen ilamsin sen, ei ollut ennen sitäkään.
     
  6. znood

    znood Guest

    Vs: Pastori lämpenee!!

    Toimiiko se tuuletin varmasti ? Ootko pukilla ajanu koneen niin et se lähtee pyörimää.... ?
     
  7. vipetsu

    vipetsu PHAZER

    Vs: Pastori lämpenee!!

    Joo sen katoin sillon ensimmäisenä ja lähtee pyörimään. Mut Voiko se olla et ajo viima jäähdyttää nyt paremmin kun ei se puhallin niin tiheästi tänäänkään pyörinyt.
     

Suosittele tätä sivua