Pikku e vai ei?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Leekare, 27/2/12.

  1. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Vetoauton kokonaismassa 2090 kg ja kärryn 1500 kg. Saako vetää b kortilla, vaikka auton massa todellisuudessa lastissa 1800 kg ja kärryn 900 kg (300 oma + 600 kiloa tavaraa) eli yhteensä 2700 kg, joka jää alle 3500 kg? Vai onko nuo teoreettiset painot jotka sen päättää?

    Nalle, onko kokemusta asiasta? Millainen sakko tulee jos ajelee tollaisella yhdistelmällä, jos se ei ole sallittua? Pitääkö kärry jättää siihen paikkaan vai miten?
     
  2. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Pikku e vai ei?

    Minun mielestä (mutua jälleen) ne painot katotaan raakasti vain papereista, eli penalttia tulee.
     
  3. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Vs: Pikku e vai ei?

    Eli ei edes tyhjää kärry jonka omamassa on 300 kiloa, saa vetää, jos omamassa on yli 1500 kiloa? Voi v*ttu tätä suomen ja eu:n byrokratiaa. Eiköhän reilumpaa ole että jos poliisilla ei ole puntari mukana, ei voi sakottaa? Koska laissa kuitenkin sanotaan yhteinen kokonaismassa yli 3500 kiloa, jonka itse tulkitsen että jos todellinen paino on yli 3500 kiloa.
     
  4. aku

    aku Apex xtx + Phazer

    Vs: Pikku e vai ei?

    Noissa korttiasioissa katsotaan aina rekisteriotteista painot, mutta ylikuormamaksussa todelliset painot(sinun asia korttiasia).
    Tuosta tyhjän kärryn vedosta olen kyllä eri mieltä, sitä saa vetää B-kortilla jos kärry on täysin tyhjä, mutta jos siellä on kuormaa(vaikka vaan 100kg) niin silloin lasketaan rekisteriotteista täydet painot. Poliisit ei arvaile kärryn painoa vaan se on joko tyhjä tai täysi noissa korttiasioissa.
     
  5. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Vs: Pikku e vai ei?

    No sen tiedän että kärryn todellinen massa ei koskaan ylitä 1000 kg, joten ylikuormaa ei ole. Ja näin laskettuna yhdistelmän paino olisi 3090 kg max, eli alle tuon 3500 kg. Mutta penaltyä vissin kuitenkin tulisi koska teoreettiset painot on yli 3500 kg? Jostain luin että vievät kortin samantien ko tilanteessa? Sama kun annettais ylinopeus sakko jos autolla ON mahdollista ajaa yli sallitun nopeuden (vaikka et ajanutkaan)....
     
  6. Knato

    Knato Well-Known Member

    Vs: Pikku e vai ei?

    Itse selvisin puhuttelulla/huomautuksella ja asiallisella keskustelulla... ja hommasin pikku E:n heti seur viikolla. Eli tilannekohtaisesti menee että mitkä on sanktiot?
     
  7. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Vs: Pikku e vai ei?

    Tuo pikku e:n hommamminen kun ei oo mikään helppo homma. pitäs olla semmoinen prkl yhdistelmä joka täyttää ne vaatimukset. sitten teoria ja inssi. Plajonko sulla kustansi nuo teoria ja inssi osuudet? Mistäpä sitä sais tollasen yhdistelmän lainaan halvalla...
     
  8. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    Vs: Pikku e vai ei?

    Itsellä vasta tuo hommattua kun ensin vedeltiin ilman toista kymmentä vuotta.

    Kärry katsotaan aina kokonaismassan mukaan oli kuormaa eli ei. Samaten jarrullisen kärryn kokonaismassa ei saa ylittää vetäjän omamassaa mikäli ei ole pikku e:tä eikä myöskään kokonaismassa 3500 kiloa. Tuon kokonais massan saa ylittää ainoastaan siinä tapauksessa että auto on 3499 ja JARRUTON kärry alle 750km. (nämä mutua mutta uskoisin olevan kohtuu oikein)

    Sitten sanktioista:

    Kaveri veti tuossa vasta moista yhdistelmää ja penalti 420eur. Sitten on täysin käsittelijästä kiinni lähteekö kortti vai ei mutta todellakaan mikään selviö sen pysymisnen ei ole!!!!

    Kustannuksen oli muistaakseni kortille teoria+inssi 114eur ja siihen lupa hakemus jotain 40eur päälle (summat noin summia)

    Yhdistelmän voi vuokrata esim autovuokraamosta ja jos se pari sataa maksaa niin sou not! halvemmaksi tulee kuin kortittomuus tai kohtuuttomat sakot
     
  9. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Vs: Pikku e vai ei?

    http://www.nettivene.com/veneen-varusteet-ja-varaosat/aku/413808

    Tollasta joku tarjonnu vuokralle...

    Nyt myös e-kortin (pikku-e) ajoon kalusto vuokralle: Nissan NP300 pick-up 2011 + Aku 365 peräkärry Jaxal kuomulla (1300 kg) 2011.

    Kärry on lastattu painamaan hieman yli 800 kg, mikä on vaatimus korttia ajettaessa, se kokonaismassa myöskin ylittää vaaditun 1000 kg (1300kg). Kärryn ulkoiset mitatkin on vaatimusten mukaiset.
    Hinta: Auto + kärry 120,00 Eur / vrk. + 0,45 Eur / km.

    Kärry + vaadittu kuorma 800 kg e-kortin ajoa varten
    Hinta alkaen: 55,00 Eur / ajokoe

    tarkoittaakohan tuo että 55 ekua olisi vuokra ku inssiin menisi. ei ihan mahoton. tosin ite asun rovaniemellä, pitänee alkaa kyseleen tarjoaako mikään paikka täällä moista palvelua...
     
  10. Knato

    Knato Well-Known Member

    Vs: Pikku e vai ei?

    En muista tarkoin mitä maksoi, olisko kokonaiskustannus lääkärintodistuksineen n. 200€ pinnassa ollu. Teoriaosuudessa 10 kysymystä ja ajokokeessa pakittelu ja seka-ajoa keskustassa ja maantiellä. Ite lainasin asuntovaunun kokeen ajaksi perään, oli helepoin, ja eipä net sitä punninneet kokeeseen mennessä, oli sen verta hyvän kokonen vaunu että totes vain että jo riittää... Ottaa pakun ja vaunun jostain lainaan? Kannattaa mennä manuaaliautolla kokeeseen... jos menet automaatilla niin ei saa vetää kuin automaatilla !
     
  11. Jones81

    Jones81 Active Member

    Vs: Pikku e vai ei?

    Hevosvinkan vuokrasin kesällä ajokoetta varten.
    Kokonaismassaa oli niin reilusti että a4 audi riitti veturiksi. Kärryn vuokra muistaakseni 30-40€ muutamalta tunnilta. Kannattaa kysellä hevostalleilta tuotakin vaihtoehtoa.
    Ajokorttilupa, teoriakoe ja ajokoe maksoi noin 200€
     
  12. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Vs: Pikku e vai ei?

    Omat tulkinnat voivat tulla aika kalliiksi, varsinkin kun laki sanoo ihan suoraan mitä massoja tarkoitetaan:


    Se mitä kortin ylitys itse kullekin maksaa riippuu tietty tuloista. Kimille se teki 30 tonnia...

    http://www.kaleva.fi/uutiset/juttu/478380
     
  13. Kape30

    Kape30 Lynx Re 600 E-tec -15

    Vs: Pikku e vai ei?

    Ite ajoin viime viikolla "pikku een" ja hintaa tuli yhteensä 164e, ajokorttilupa 53e, teoriakoe 26e ja ajokoe 85e.
    Mitään lääkärintodistuksia ei ajokorttiluokan korottamisessa tarvittu.
    Vetoautona oli Bemarin farmari ja kärrynä 800kg omamassalla ja 2000kg kokonaismassalla oleva hevoskoppi.
    Eipähän tarvi enään miettiä mitä saa vetää ja mitä ei.

    Tuoltahan nuo hinnat näkee: http://www.ajovarma.fi/hinnasto/Sivut/default.aspx
     
  14. vipetsu

    vipetsu PHAZER

    Vs: Pikku e vai ei?

    joilla on kuorma-auto kortti kannattaa hankkia c1e kortti samanlainen hommata kun pikku e ja saman hintainen. Sen jälkeen saa vetää kärryä esim pakulla joka on rekisteröity kuorma-autoksi.
     
  15. Poikanen

    Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

    Vs: Pikku e vai ei?

    Eipä ole tainnu olla enhään reihluun parhiin vuotheen samanlainen hommata. Ittekki olisin c1e:n aikanhaan hommannu, mutta ko siihen että sen olis saanu tentilä ja inssilä olis pitäny olla kuorma-autokortti vuoden ja itte ajoin sen viikkoa ennen lakimuutosta.
     
  16. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    Vs: Pikku e vai ei?

    Kysyin C1E korttia ja maksoi 1500eur+viranomaismaksut ja jos on trafin hyväksymä ammattikokemus yli 12t autolla tietyltä aikaa niin silloin ois ollut 600eur+viranomaismaksut...
     
  17. TA

    TA Well-Known Member

    Vs: Pikku e vai ei?

    Mikä ihmeen ajokorttilupa ??? ???
     
  18. znood

    znood Guest

    Vs: Pikku e vai ei?

    kärryn kokonaismassaa on mahdollista laskea konttorilla .... eli kärryn kokonaismassa pienemmäksi kun auton otteen omamassa ja yhdistelmän paino alle 3500 niin sittenhän tuota saa vetää.
     
  19. ITP

    ITP Well-Known Member

    Vs: Pikku e vai ei?

    Polliisilla pitää pyörähtää, pässikuvat nakata samalla.

    Liikkuva poliisi muuten vääntää rautalangasta nuo painot ja massat, menee jakeluun ;D
     

Suosittele tätä sivua