Kelkka lyö takasin.

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä js-78, 7/4/12.

  1. js-78

    js-78 Ski-doo mxz 600 H.O REV 03

    Hojo vaan.
    Tämmönen ongelma tuli eteen, eli kelkka lyö tulet kaasareista. Kaikki toimi moitteettomasti, mut sit doo meni ja leikkas kiinni...noh vaihdoin sylinterin ja molemmat männät. Nyt puristukset vain noin 5 bar luokkaa, (kyllä molemmat männät vaihdettu, ja ovat oikean kokoiset) eli ihmettelen edelleen mihin hiivattiin ne paineet katoo?(kelkka on ski-doo mxz 440 L/C vm.1997) Onko jollekulle sattunu vastaava ongelma eteen? Ja minun ku pitäs asiasta jotain tietää, joskus koulujakin käyny tälle alalle.. Myös rotaxin 600 kone kiinnostaa, jos jollain ylimääräsiä niin ilmotelkoot ittestään..
     
  2. Junnu82

    Junnu82 Summit XM -13

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    Ootko tarkistanut rave venttiilit ettei ne päästä paineita pois?
     
  3. Merai

    Merai Polaris Sb Assault -13

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    Onko satavarma ettei mittari valehtele, kokeile toisella mittarilla myös jos mahdollista.
     
  4. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    Oliks tämä kiertoluisti? Ajoitus metsässä tai jos on läppäkone niin läpät jauhona.
     
  5. js-78

    js-78 Ski-doo mxz 600 H.O REV 03

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    On kiertoluisti kone ja ajotus on kohillaan. Myös ravet tutkittu ja näyttäsvät olevan kunnossa, mutta täytyy vielä purkaa ne ja kattoo ettei palkeet ole halki. Puristuksia on mitattu kolmella eri mittarilla ja kaikilla lähes sama tulos noin:5bar. Myös semmonen juolahti mieleen että oisko sylinterin ja kannen välinen tiiviste rengas mahollisesti liian pieni, ja sitä kautta paineet pääsis purkautumaan nesteen sekaan. Muutaman kerran olen härvelin saanut käymään, mutta sillon pitää kierrosten olla vähintään 4000rpm tai sammuu ja tulet jytkähtää kaasareista. Oisko mahollista että sytys on todella myöhäsellä tai antaa ylimääräsen kipinän ku mäntä on alhaalla?
     
  6. snowpro

    snowpro polaris IQ600rr-09 144" mod

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    Oletko varma noista Männistö? Meinaan ettei olis vika vehkeen männät sisällä. Halkasija täsmää mutta entäs tapilta lakeen?
     
  7. joni84

    joni84 Well-Known Member

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    Itellä joskus vuosia sitten samanlainen pulkka ja siihen jotkut tarvike männät arvelin varuilta vaihtaa, mutta sepä teki samaa kun tuo sinun kelkka. Ei käyntiin millään ja sitten jos sattu saamaan käyntiin ni alle 4000-5000kierroksen ei jaksanu käydä.. Eli väärät männät tuli jostain syystä.. Laitoin vanhat takaisin ja toimi moitteetta..
     
  8. js-78

    js-78 Ski-doo mxz 600 H.O REV 03

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    Perskeles.. Toi männän mitta muuten jäi mittaamatta. Ja kyllä mieleen tuli että vika vois olla noissa tarvike männissä. Visecot oli sisällä ennen ku leipo kiinni, ja uusia visecoita en laita koska satun tietämään kelkan historian ja toi oli jo kolmas kerta ku narahti visecon mukeilla. Täytyy vielä yrittää arpoa vikaa ja jos ei löydy niin sit orkkis männät sisään tai vaihto kone.
     
  9. snowpro

    snowpro polaris IQ600rr-09 144" mod

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    Millä tavalla wisecot narahteli kiinni? löytykö sille mitään syytä?
     
  10. js-78

    js-78 Ski-doo mxz 600 H.O REV 03

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    Ei oo mitään varmaa syytä löytyny (kone on hyvin lämmitetty ennen ajoa) ,mut semmosta epäiltiin että ku noissa visecon mukeissa männärenkaan tapit on pakoaukon puolella, niin ku alkaa olemaan väljä niin renkaat pääsee hakkaamaan pakoaukkoon. Mutta mitään varmuutta ei ole.. Kaikissa kolmessa pannussa oli rannut ihan samalla kohtaa ja mäntä rikki just pakoaukon kohalta. JA rave EI osu mäntään mitä joku kohta epäilee..(itekkii epäilin sitä ensin) Visecot on hyvät semmosissa vehkeissä missä on putkitetut pannut.
     
  11. znood

    znood Guest

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    Olisko ollu jo ennen ylikoko kun wisekot oli sisällä ennestäänkin ?
     
  12. nipsi

    nipsi Ski-doo ss25, Elan 250, Safari 377, Lynx 535

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    Onko nyt varmaa että kiertoluisti on oikeassa ajotuksessa kun ite ajattelisin jos on oikeassa niin ei pitäs pystyä tupsauttelemaan kaasuttimesta samalla paineet heikot kun ei saa tarpeeks ilmaa.
     
  13. M0NSTERI

    M0NSTERI Well-Known Member

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    Oletko tarkistanut kammen stefat? Sielä voisi olla syy ja seuraus -> vuotoa -> menee laihalle -> leikkaa. Nyt jos stefat vuotaa, niin sielä on periaatteessa imuvuoto, jolloin kone ei kyllä varmasti käy. Tarkista ja kommentoi.
     
  14. js-78

    js-78 Ski-doo mxz 600 H.O REV 03

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    Ei ollu ylikoon männät eikä pannut oo ylikoossa. Pannu oli 67,53 ja mäntä 67,37mm. Eipä se kiertoluistin yksikseen ajotustaan muuttele. (en ole purkanut sitä irti) Tosin voihan se olla "itekseen" hajonnu.. Täytyy vielä sen verran aukoo että saa katottua sen luistimen asennon. Stefoja en oo katellu ku kone on paikallaan. Ja vaikka luistimen ajotus ei oliskaan ihan kohillaan niin pitäs puristuspaineet siitä huolimatta nousta??!!??
     
  15. nipsi

    nipsi Ski-doo ss25, Elan 250, Safari 377, Lynx 535

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    jos luistin ajotus heittää niin ei saa kunnolla ilmaa koneeseen = heikko puristus alipaineesta ei saa ylipainetta puristamallakaan ;D

    ajotushan on niin että magneetonpuolen mäntä yläkuolokohtaan ja sitten pitäs olla merkki lohkossa noin klo 11 kohdalla liukuläpän reuna siihen jos kohta tuntuu olevan hankala löytää niin läppää voi kääntää se ei ole täysin symmetrinen.

    liukuläppäähän pyörittää kampiakselilta pieni pronssiratas niitä on monesti mennyt rikki ja joskus vain osittain esim läppä vähän jumittanut niin pyörällä on jousi joka päästää pyörän liikkumaan jolloin vain puoli hammasratasta hajoaa jolloin läpän ajotus muuttuu koneen pysähdyttyä jousi päästää pyörän paikalleen ja toiminta jatkuu kuten aiemminkin eli pyörän rikkoutumista ei välttämättä huomaa kun ajotuksen muuttumisesta.
     
  16. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    Itellä oli joskus muinoin sama vaiva. Sen jälkeen annoin kelkalle oikein "isän kädestä" eikä ole sen koommin vittuillut ko. kampe Käyttäjä vika???
     
  17. js-78

    js-78 Ski-doo mxz 600 H.O REV 03

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    No nyt on avattu luistin ja ajotus oli kyllä ihan viturallaan. Laitoin ajotuksen kohilleen (löyty helposti tehtaalla tehdyt merkit) mut mitä vielä...paineet edelleenkin 5bar. Aloin jo epäilee mittaria mut kahelle moottorisahalle näytti noin 11bar. Ja sit eiku nykimään...no ensin hieman lupaili ja kas motti tärähtikin tulille, mut vaikutus oli välitön, kone sammu ja taas tupsautti kaasareista. En ole vielä avannut luistinta mut jos messinkinen ratas on paskana niin ei ajotuskaan voi olla enää kohdillaan. Kohta taas tutkimaan mitä on tapahtunut. Ja Paikkarille: Sinkki on ollu varmasti riittävän kireellä... ;D
     
  18. nipsi

    nipsi Ski-doo ss25, Elan 250, Safari 377, Lynx 535

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    Juu eipä se ajotus muutu jossei ole hypännyt ratas yli jollei sitten ole kampiakselia irrotettu jossainvaiheessa eli lähtisin kyllä tutkimaan sen kokeile nykkiä konetta vaikka läpän suoja irrallaan niin näet pyöriikö läppä


    pyöritysrattaan akselin saa irti purkamatta konetta vesipumpun puolelta vesipumpun pyörä irti ja kaasarin puolelta sokka pois akseli lähtee kaasarillepäin irti toki kampikammion halkasu on suositeltavaa niin saa mahdolliset hammasrattaanpalat putsattua pois.


    kyllähän tuo vika aikailmeiseltä vaikuttaa. ratas maksaa uutena 30e duelilla ja käytettynäkin löytyy helposti.
     
  19. js-78

    js-78 Ski-doo mxz 600 H.O REV 03

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    Läppä kyllä pyörii ihan normaalisti, kokeilin jopa hieman pitää sitä kiinni et oisko mahollisesti ne rattaan hampaat poikki. Mut ei tuntunu välyksiä missään kohtaa. Toivottavasti ei ois se ratas mikskään menny...vaikka ratas on halpa, niin todella "ihanassa" paikassa vaihtaa..
     
  20. nipsi

    nipsi Ski-doo ss25, Elan 250, Safari 377, Lynx 535

    Vs: Kelkka lyö takasin.

    no olikos ajotus pysynyt kohdallaan? voipi olla että jos osa hampaista on sileänä niin sitten kun saa enemmän kierrosta esim hörähtäessä käyntiin niin hampaat pääsee hyppäämään yli, se pyörä kun on jousella paikallaan niin pieni vastaanlaitto saapi sen pyörän siirtymään ja sitten on vastassa sileät kampaat. sinäänsä typerää tehdä kyseinen jousisysteemi kun ei kuitenkaan pyörää suojele kun puolelta matkalta ymmärtäisi paremmin jos koko pyörä mahtuisi siirtymään suojaan.
     

Suosittele tätä sivua