Keväthuolto

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä mazsa, 23/4/12.

  1. mazsa

    mazsa Well-Known Member

    En äkkiä ehtiessäni löytänyt aiheesta topicia.

    Ensimmäistä kertaa kelkka olisi tarkoitus laittaa kelkka kesäteloille.

    Kelkkana on -11 lynx rave 600 e-tec

    Kertokaa millaista kevät huoltoa kannattaa tehdä/mitä itse teette?
     
  2. Vs: Keväthuolto

    Kelkan pesu,"Rasvaustoiminto" päälle ja peitto niskaan. Eipä se muuta kaipaa. Käytellä voi aina välillä muttei välttämätöntä. On aika hyvä voitelemaan tuo etec: in säilytysohjelma koko koneen nii ei stefatkaan pääse kuivumaan.
     
  3. axminister

    axminister Active Member

    Vs: Keväthuolto

    Miten on vanhemmassa värkissä, missä ei ole "rasvaustoimintoa". Kannattaako tulpan reijistä kaataa öljyä sylinteriin kesän ajaksi? Tarvitseeko kaasareita tyhtäjä ja miten se käytännössä? Itsellä skippadoo mzx 700 -00.
     
  4. loisteputki

    loisteputki Well-Known Member

    Vs: Keväthuolto

    Käyt ostaan Motonetistä bensiinin stabilointi ainetta. Kaadat ohjeen mukaisesti sitä riittävästi tankkiin ja käytät kelkkaa niin kauan että kaasareissa virtaa varmasti stabilaattorilla terästetty bensa.

    Jos oikein hyvän suojan sylintereille haluat niin samasta liikkeestä kausisäilytykseen tarkoitettua spray purkissa olevalla aineella tupehduttaa koneen (eli ruuttaat mömmöä kaasareihin koneen käydessä niin kauan että tupehtuu sammuksiin).

    Pesu, silikonit kumi osiin, niveliin vaseliinit / öljyt, vahaa koppaan... Kyllä se kesän sitten säilyy, mutta ei suojaamattomana räystään alla :D
     
  5. Jupy

    Jupy Well-Known Member

    Vs: Keväthuolto

    Myös e-teckeihin on omaa stabilointiainetta, jos haluu käyttää.
     
  6. Vs: Keväthuolto

    Ite en koskaan ole stabilointia käyttänyt.

    Vähän pitäny höpöhommana kun kuitenkin kesän jäljiltä tankki on melkein tyhjä. Uutta bensaa syksyllä tankkiin ja aina on toiminut, oli kelkka sisällä tai kuusen alla kesän. Mitä kaasareita putsaillu joskus joutessaan niin ei sen pahemmin ole hartsia kerännyt kesän jäljiltä kuin ajokauden aikanakaan.

    Tulpanreijästä öljyn kaataminen myös vähän tyhjän kans jos ei ole mylly niin väljä että pääsee valumaan renkaitten välistä alakertaan ;D

    Käytä vaikka kerran kuussa muutama minuutti että nesteet lämpenee niin hyvin säilyy ainakin moottorin osalta.

    Onhan näitä..

    Jättäähän poromiehetkin pulkan sinne mihin lumi loppuu ja syksyllä käy hakemassa sen sieltä jostain ja taas ajetaan kovasti. Sen ne vehkeet on kyllä näköisiäkin mutta esimerkkinä ::) :-X :-\
     
  7. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Keväthuolto

    Se kelekan käyttäminen kesällä ei todellakaan kannata.
     
  8. JalmariVari

    JalmariVari Well-Known Member

    Vs: Keväthuolto

    Mä oon kyllä öljynny koneen ihan vaan vetämällä koneen käydessä öljypumpun vaijerista syötöt täysille vähäks aikaa. Eikä sitä konetta kannata kesällä käytellä jos sen on öljynny, tai sitte on käytettävä lämpöseks asti ja taas öljyttävä. Perämoottoreissa tuli käytettyä suoja spreitä, ne kun seisoo monesti kosteassa rannikolla ja talven yli. Helpompi se kesä seisonta on moottorille.
     
  9. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Keväthuolto

    Tulpanreijistä voi toki öljyä kaataa. Tuurilla sitä voi päästä alakertaanki huuhtelukanavista, mutta ei se lohkon pohja sitä öljyä tartte. Syksyllä kannattee olla tulppia varalla ko öljyjä polttelee pois.

    Pressun alla kosteus säilyy paremmin ko maata vasten säilyttää.

    Perän ko nostaa ylös niin saa keulan sopivasti kiihytysasentoon.

    ;)

    No joo, kannattaa rasvailla ne paikat huolella, säilytti miten vain. Laakerit kannattais putsata ja heittää uuet rasvat sisään, työlästä toki. Vaijerit rasvata hyvin ettei ruostu, imuvaijeri monesti jäässä kun syksyllä koittaa käynnistellä. Alusta voiella niin että kosteus poistuu niin ei jää vettä akseleihin ja syövy niitä heikentäviä kohtia pukkeihin. Kone pitää käyttää kunnolla lämpimäksi jos meinaa sitä käytellä. Ite oon ruukannu vain pyöritellä joskus ko muistanu ellei oo tarttenu siirrellä. Ruiskuvehkeisiin tuo stabilointiaine on ihan ok, kaasarit kannattaa kuitenki puhistaa syksyllä niin sama mitä sielä on, kuhan tuoretta bensaa kaikkiin laittaa ennen ajoja. Kantsii toki kattoa ettei ihan juoksevan veden alla säilytä, muttei kannata pakata sitä ihan tiiviistikkään. Korkealappusia mattoja kantsii kattoa ettei ihan mättään pääle jätä, tasaselle pohjalle niin ei jää laput vinkkuraan. Sama koskee muovisuksia ettei jää mitään mätästä vasten, ne taipuu ja voi jäähä siihen asentoon.
     
  10. Åkerman

    Åkerman Sledless

    Vs: Keväthuolto

    Katin ohjekirjasta kunnon pilkun viilausta
    http://i42.tinypic.com/s40swl.jpg
    [​IMG]
     
  11. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Keväthuolto

    No joo, siinähän se. Kuka on tehny nuo kaikki? ;D Voin sen verran tunnustaa että oon yhesti viime vuosituhannella viikingin kesäsäilytyksen tehny täysin ohjekirjan mukaan. 8)
     
  12. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: Keväthuolto

    Primerivehkeessä primerin imuletku 2t-öljyastiaan ja kelkka käynnissä tyhjäkäynnillä pumppaa niin kauan että sammuu, on kesäsäilytysöljyt koneessa.
     
  13. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Vs: Keväthuolto

    Kone täyteen oljyä ja tulpat kiinni. Riuhka nykäsy narusta tai jos starttipeli ni,140ah akku,kaapeleilla kiinni ja startti perään, ni jo on öljyä joka paikassa. Koneessa,lattialla,seinissä ja katossa ;D ;D
     
  14. Loogitech

    Loogitech Well-Known Member

    Vs: Keväthuolto

    Kesä/ylimenokauden säilytyksestä pari asiaa:
    Korroosion/ilman kosteuden vaikutuksen välttäminen moottorin sisällä, hartsin kerääntymisen estäminen polttoaine systeemiin, ja koneen käynnistyminen ilman erikoistemppuja syksyllä.

    Tankki tyhjäksi vanhasta bensasta, tilalle peri/kolme litraa pienkonebensaa-->käyttö jonkin aikaa, jolloin kaasarit/ruiskuvehkeet vaihtavat aineensa, ja sitten kevyt, korroosiolta suojaavalla öljyllä ruiskutus, tyhjäkäynnillä suoraan imuilmaan.

    Ajokauden alkaessa tuoretta bensaa lisäksi tankkiin.
    Näin tehden voi olla, ettei mene tulpat oikosulkuun eka startissa, kuten umpeen öljyllä ryypytetyssä koneessa..
    sama toimii siis 2-t ja 4-t koneissa.
    Nykyinen mittaribensa (vaikka olisi käytetty stabilisointiainettakin), ei vaan syty seisottuaan aikansa..

    Tapoja on monia, mutta viikko sitten taisteltu tulille yksi moottoripyörä vanhoine bensoineen :)
     
  15. L4t3

    L4t3 AC CF/M 800 141" -11

    Vs: Keväthuolto

    Ja sitten se tärkein; jätä penkin säilytyslokero auki niin se voi hyvällä tuurilla ehtiä kuivamaan kesän aikana ;D
     
  16. Laplander

    Laplander Just A Member

    Vs: Keväthuolto

    Kesän pärjää hienosti ko käyttelee tietyin väliajoin koneen lämpimäksi ja siltiki olen ihan tilkkasen kaatanu tulpanrejjistä öljyä ja ei ole yhtään tulppaa menny ja kaudenalotukseen imassu enimmät pensat pois ja uutta tilalle..
    Itsellä tallissa joten on kohtuu tasalämpöstä säilytystä
     
  17. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Keväthuolto

    Jätä se turha käyttely pois jos kerran öljyät koneen ennen seisokkia.
    Kerää vaan kosteutta kesähelteellä käyttäminen...
     
  18. Laplander

    Laplander Just A Member

    Vs: Keväthuolto

    Ei pysty muuttamaan hyväksi havaittua omakohtasta kokemusta vaikka nykynen peli hieman eroaaki tavan kaasaripelistä.. Ja niiko tuossa mainitsin että aika tasalämmössä tallissa majailee kesän ni tuo kosteuden kerääminen johtuen lämpötilanvaihtelusta on minimoitu tai koitettu minimoida
     
  19. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    Vs: Keväthuolto

    Täh ???
     
  20. Laplander

    Laplander Just A Member

    Vs: Keväthuolto

    Niin tuo kosteus aiheutuu kaiketi nuista lämpötilavaihteluista ulkona säilytettäessä..
    Sikäli aiheeseen liittyvä tapaus sattui isälleni jonka pyörä 1100cm3 honda ei käynnistynyt seisottuaan 1-1,5kk tumman peitteen alla keskellä kesää vaikka oli jo ajettu muuan sata km uusilla pensoilla.. Ratkaisu tähän oli vaihtaa tuoreet pensat vielä tuoreempiin ::) Tulppia vaideltiin ja oltiin jo myymässä sitä jopa osina ja oli kohta viimesiä hetkiä ennen totaaliseen epätoivoon vaipumista ;D
     

Suosittele tätä sivua