Kahvanlämmittimet

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä John_K, 10/9/12.

  1. John_K

    John_K Well-Known Member

    Ajattelin vaihtaa lynx re kelkkaan paremmin lämpiävät kahvanlämppärit (vanhat puoliksi rikki). Ostin duell tuotteen 92-180. Sarja sisältää lämmityselementit (kaksi asentoiset), johdot ja katkaisimen. Paketin etiketissä lukee 15/30W mutta vastukseen on kirjoitettu 7,5/15w.

    Mitä tämä nyt sitten tarkoittaa, onko kellään kokemusta?
    Ilmoitetaanko nuo lämmittimien tehot yleensä parina vai onko tuossa paketin etiketissä virhe ja vastuksissa pitäisikin lukea 15/30w molemmissa?

    Ei kyllä viittis huviksee noita montaa kertaa vaihtaa..
     
  2. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Kahvanlämmittimet

    Itse tulkitsen tuon kirjoittamasi tehon parina. Siten se tarkoittaneen että esim kytkimen asennossa 1 on teho yhteensä 15W ja asennossa 2 tuon 30W. Ne saattavat kytkeytä "pienemmällä" valinnalla sarjaan ja "suuremmalla" valinnalla rinnan. Itse vielä mittaisin hyvällä digitaalivastusmittarilla elementtien vastusarvon. Huom! Tää on sit vain mun ajatus :) .
     
  3. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Kahvanlämmittimet

    Kahteleppa RE tankoa onko alumiinia vaiko rautaa...
     
  4. John_K

    John_K Well-Known Member

    Vs: Kahvanlämmittimet

    Rautaa on. Veikkaan että toinen osa elementistä kärvähtänyt. En ole kyllä mitannut. Voihan ne olla tosin alunperinkin vähän liian vaatimattomat.
     
  5. John_K

    John_K Well-Known Member

    Vs: Kahvanlämmittimet

    Pitää yrittää mitata jos se vaikka onnistuu helposti. Ite veikkaan että oikeasti nuo tehot kuuluisi ilmoittaa per kpl mutta duelilla joku on vaan ajatellut tuon väärin tai sitten ne on joskus olleet oikein ja nyt on sitten lämmitys elementtien toimittaja muuttunut tms ja watit väärin. Tuossa sarjassahan on pussin sisällä lappu jossa lukee produced in taiwan mutta vastus elementeissä lukee product of sweden :)
     
  6. Junde

    Junde Well-Known Member

    Vs: Kahvanlämmittimet

    Itsellä on tuos omas(09 RE) justiin tuollaiset 7,5/15W product of sweden lämppärit, on niillä ainakin kädet lämpöisenä pysyny..
     
  7. John_K

    John_K Well-Known Member

    Vs: Kahvanlämmittimet

    Polttaako ne kättä jos ei ole kovin kylmä ulkoilma? Saisi miun mielestä olla semmoset että kuumemmassa asennossa ne on liian kuumat muuteman asteen pakkasessa. Olen mie niilläkin pärjännyt mitkä siinä viime talvena oli, ilmeisesti vakiot, ei niitä tarvinnut pitää kuin täysillä, keli kuin keli. Lähinnä silloin ne on liian tehottomat kun esim pysähtyy tupakkitauolle ja tanko jäähtyy. Sen jälkeen menee kauan ennen kuin ne lämpiävät tarpeeksi. Joskus jopa joutunut pysähtymään lämmittämään käsiä putken päällä.
     
  8. Junde

    Junde Well-Known Member

    Vs: Kahvanlämmittimet

    Olisko nuas nyt aivan kädet palanu, mutta ei niitä täysillä pysty reittipaukutukses pitää(joku 1/3 teholla). Sehän on tuo lämmönsäätö tuos 09-> ainakin 6 vai 7 pykäläänen eli pelaa varmaan vähä toisin ku vanhemmas Re:s. Nyt menöö hatarien muistojen perusteella kun ei nyt pääse tarkistamaan, mutta muistelisin että menee vaan 2 johtoa nuolle lämppäreille omassa (edellinen omistaja asentanut) ja olisko vielä kytketty nuo molemmat piirit käyttöön..
     
  9. John_K

    John_K Well-Known Member

    Vs: Kahvanlämmittimet

    Vtuks meni. Vanhat lämppärit on ehjät ja tehokkaammat kuin uudet. Otin akusta virtaa ja mittasin amppeerit. Vanhat 3,5A ja uudet 2,4A silleen että molemmat "käämit" on samaan aikaan päällä. Jotain outoa tässä hommassa on.. Pitäähän tohon nyt joku ratkasu keksiä. Toimiikohan lämmittimet uudemmissa tasavirralla? Tämä kelkka on 07. Liekkö tässä vaihtovirta noissa? Olisin kyllä valmis laittamaan vaikka akunkin jos sen saa jotenkin auttamaan tilannetta.
     
  10. John_K

    John_K Well-Known Member

    Vs: Kahvanlämmittimet

    Pakko upata tätä jos löytys joltain neuvoja.

    Onko 07 RE:ssä kahvanlämppärit vaihtovirralla?

    Saanko hyötyä jos muutan vaihtovirran tasavirraksi tasasuuntaamalla? Tällöinhän voisin ilmeisesti käyttää konkkaa "akkuna" ennen lämppäreitä..
     

Suosittele tätä sivua