Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä peccis, 1/3/06.

  1. Tippinen

    Tippinen 600 XC SP ´01

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    Kesäauto 1995 Supra TT AT
    Auto nyt talviteloilla ja kelkan tusaaminen alotettu

    [​IMG]
     
  2. Harri_82

    Harri_82 Well-Known Member

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    Tää taitas kuulua kyllä hauskuutus osiolle mut liittyy näihin autoihinkin. Joku voinu törmätäkki mut laitetaan silti.

    http://www.telajarvi.net/autoliikeautotalo/vaihtoautot.html

    Kannattee klikata auki autoja ku nuo eka kuvat ei kerro ihan kaikkea. Tuolta telajärvi.net sivuilta löytyy sit teat (telajärven autotehdas) löytyy hyviä uusia automalleja. Varusteet varsinki kohallaan ;D
     
  3. 700efi

    700efi joku lossi

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    aika hyvää tekstiä
     
  4. MxZ-600X

    MxZ-600X Lynx Rave 600 -10

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    tommosia niitten myynti ilmotusten pitäs olla ;D
     
  5. Hupikuski

    Hupikuski Lynx Rave RE 600 -13

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    Ja katsokaas kuinka hyvin huoltopalvelut hinnoteltu ettei tuu yllätyksiä ;D Alkaa olee jo tekemisen meininkiä
     
  6. juho

    juho Well-Known Member

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    Vanhakunnon kunnonvanha kolmisatanen nokivasara ;D
    Mahtava talvi pirssi!
    [​IMG]
    (kuvaa painamalla suurenee)
     
  7. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    ;D

    Harkitsetko vaggilaisen ostoa?

    Muista ostaa kynkkäsarjoja muutama varastoon, joka leimalle saat muutaman vaihtaa. Alkuperäistä jos suosit niin esmes alhaalta taaempi kynkkä on marmorilla 470,- kpl, tarvikesarjan saat alle kolmeensataan, mutta eihän ne mitään kestä.

    Kai otat tuon 2,5 näistä vanhemmista? Se uuempi 2,0 pumppusuutinmallihan on ihan luotettava kun oot ne suuttimet vaihtanu, halapaa lystiä. Voit varata touhutonnin per suutin, hajontaa kyllä on että riippuu siitä mimmosen arvan sattuu nykäseen. Niin no kyllähän se dpf:ä kannattaa kans fiksata, samoten siirtopumppu. Muista kysyä syökö se öljyä, tai oikeastaan kuinka paljon, jos menee alle kolme litraa vaihdon välillä niin kunnossa on.

    2,5 on kans ihan luotettavaa peruskauraa, jos ruiskupumppu on vaihdettu alle 100t sitten niin ajat vielä helposti toisen satasen, niitä saa nykyään(kuulemma) jo 1400,-, toki asentaakki se pitäs. Samalla teetät jakopäänrempan, touhutonni kannattaa siihenki varata, tarvikkeena selviät osista n.500, riippuen kuinka hyvät alennukset saat.

    Unohtuko moniurahihnan, eli käyttölaitehihnan kiristin vaihtaa samalla? No vaiha ite, sole poka mikhän. Irrota lamput, muista ne johtoliitinten mukavat lukot, jos ei ole jo säretty, siis ettet säre niitä. Irrota puskuri, ne 6mm mutterit on kolme puolellaan lokarin sisällä, saat kätevästi käden sinne sisään siitä missä lamput äsken oli. Räikkälenkki on kova sana. Muista irrottaa sisälokarin ruuvit ennenku revit ne kappaleiksi. Sumarien peitemuovit(karvalakeissa pelkät ritilät) ko keksit irti niin sieltä löyät puskurin kiinnityspultit, irrota, iso torxi, niin, osta toki täys torxisarja, tuut tartteen sitä myöhemminki laatuauton parissa. Älä toki repase puskuria mäkeen vielä, sulla menee ne sumarien/äänimerkin piuhat poikki muuten. Muista ne ihanat liittimet(toiset on metallipannalla, iisi irrottaa)! Ota piiitkä jatkovarsi tai liitä pari yhteen ja ruuvaile puskurin kannatinraudat irti, tässä vaiheessa kannattaa irrotella ylävesiletku ja coolerin letkut, muista kastella työkalut mitä on siinä ulottuvilla maassa niin on mukavampi rassata. Älä katkase vesiletkun kiinnikettä syyläristä, siinä on pikalukko... Sitten kun oot saanu keulan huoltoasentoon niin irrottele moottori/laatikko, autosta tai irrota vaikka moottori lootasta, sama se, hommaa jykevä nosturi ja nosta koko paketti ylös niin saat sen kiristimen vaihettua. Edellyttäen että oot saanu viskoflektin purettua tai irrotettua, tai sen alemman peitemuovin siitä edestä. Samalla voit tehdä myös nokkaremontin kun kone on sopivasti ylhäällä, tiivistellä öljypohjan, tarkistaa coolerin halkeamat ja jos latauksessa on ollu häikkää niin latureja taisi saada jo alle 500,-, mutta nythän se jo sujuu rutiinilla kun on harjotellu niin sole mikhän vaihella sitten vasta ko laukeaa.

    Muista nollata huoltoilmasin, se onneksi näkyy siinä matkamittarissa, oliski vaikea nähä sitä jos siitä isommasta infonäytöstä pitäs kattoa, tietenki senki saa toimiin ko purkaa mittariston ja tinailee näytön uudelleen kiinni. Tuontiautoissahan se on hyvä ko ei toimi, ei näe saksankielisiä infopläjäyksiä ja voi yrittää kusettaa että auto on suomalainen, suomessa tehty ja kasattu ja malmitki on suomalaista tekoa ja suomesta louhittu, sulatettua ja valssattu ja autolla on ajettu vain ja ainoastaan suomessa ja suomalaisilla renkailla suomalaisella asfaltilla jonka on suomalaiset tehny.

    Muista hommata pari pykälää isomman kantavuusluokan renkaat ainaki eteen, ei tuu ihmiset niin herkästi sanoon että sulla on rengas tyhjänä. Toisaalta voit latoa painetta reilummin ja vaihtaa renkaat sitten ko ne on keskeltä kaljut. Ei muuten mene kauan.

    Jos hehkuvalo rupeaa palamaan, älä vaiha jarruvalokatkasiaa, kato peräkärryn valot ja pistoke ja vaiha sulake. Jos kuitenki päädyt jarruvalokatkasiaan, varmista että onko sulla 2 vai 4 napanen katkasia. Ei sielä niiin herkkua ole sielä jalkatilassa murjottaa ko sattu väärä katkasia.

    Onko vettä lattialla? Irrottele akku, poikkituki, akun kiinnitysteline ja puhista kaukalon pohjasta ne poistoreiät. Jos vettä yhä kertyy lattialle varsinki kesähelteillä, pura hanttarin jalkatila ja irrota ilmastoinnin kondensioveden poistoputki, putsaa se ja asenna takasin, ehkä se loppuu. Tietenki jos vettä on lattialla ollu niin todennäkösesti sulla myös keskuslukot värkkää sekä ikkunat jne? Aukeaa, ei aukea, tekee itekseen kaikenlaista? Joo, sielä hanttarin lattialla on sellanen elektroniikkaboxi, voithan kokeilla kuivattaa sitä, tai käy huvikses kysyyn paljon maksaa uusi, saat hauskuutta loppupäiväksi. ;D

    Jos lähet pitemmälle reissulle niin ota ainaki takapyörän laakeri mukaan, vetonivel, jesseteippiä, elektroniikan kuivatus spraytä, sulakkeita ja vara-avain taskunpohjalle, pidä sitä mukana. Kannattaa toki varmistaa että keskulukko toimii, tai ainaki kahva siinä ovessa missä se ainoa avaimella toimiva lukko on, se kahva on ihan kiva vaihtaa tai korjata. Sen oven tosiaan purkaa vartissa ko harjottelee.

    Tietenki jäähytinnestettä kans mukaan, sitä punasta kyllä nykyään saa aika hyvin joka paikasta, mutta ei se poista tihkuvaa paisaria, ne vain halkeaa aina jostain. Pala muovia ei oo pahitteeksi jos sattuu ikkunat jäämään alas niin saat teipata sateensuojaksi.

    Leiman saanti voi olla mielenkiintosta, millon on abs boksissa tinaukset löysällä tai anturit sökönä, piuhat hiertyny rikki tai liitin löysänny. Takalevyjen kulumisesta tai kulumattomuudesta ei kannate olla huolissaan, ei ne niitä aina kato.

    Päästöihin voi helpottaa ko ottaa ja purkaa katalysaattorista sisustan, tai vaihtaa uuet tilalle. Voihan ne koittaa jollaki tökötillä puhistaakki. Tietenki sitä polkee siihen malliin ettei karstaa pääse syntymään, jos vnt siis toimii, seki kannattaa puhistella. Jos vnt onki puhas ja liikkuu kivuttomasti niin kannattaa toki tarkistaa alipainekalvon toiminta, uuen saa 1260,-, sisältää turbon. Toki jostaki voi löytyä uusiki kalvo, selviät varmaan satkulla. Jos kalvo on ehjä niin n75 venttiili sielä seuraavana on vastassa. Vagin nokkimisjärjestystä ko seuraa sinne häntäpäähän eli seat/skoda osastolle niin löyät saman venttiilin huomattavasti halvemmalla. Toki audimiestä voi sylettää käyä ilman valeasua jossaki kysymässä skoodan osia... :-[

    Tietenki leimalle joutuu ainaki yhen kynkän vaihtaan ja jokusen polttimon herkisteleen, vähän öljyjä puhisteleen motin kyljestä ettei maahan asti tippase ja paluuletkut vaihtaan.

    Ai niin, se polttoainesuodatin on joillaki korjaamoilla pirun vaikea vaihtaa. Mulla se 40,- suodatin ja vaihtotyö makso 360,-. Kai ne katto pärstäkertoimen mukaan... En kyllä käsitä miksi sinne piti liikkeen kallein akkuki vaihtaa paikalleen ja velottaa siitäki vaihtotyö. Ite nostin perän ilmaan ja täytin suodattimen ja vielä ilmaropusta poistin ilmat ja lähin ajamaan. Ei jummarra mikä on vaikeaa, se perän nostaminen kai. ::)

    Tykkäätkö manuaalista? Täristääkö? Se vauhtipyörä ja kytkinasetelma tuntuu halvalta ko kattoo automaatin hintoja. Tippilootaa saa sakemanneilta jo parin tonnin pintaan, takuulla vielä. Pelkkä turbiinilukon korjaus ei oo kalliskaan, alle 400,- selviää siitä. Toki loota pitää irrottaa ja purkaa se turbiiniki sieltä. Öljynvaihdoilla voi pidentää laatikon ikää, mutta kuka sitä nyt tekee ko ohjeistettu on että lootaan ei tartte öljyjä vaihella, kestää sen mitä kestää. Monesti näin on päästy jopa yli 200tkm! Sen jälkeen öljyä ei kannate edes vaihtaa, lähtee vain paskat kiertoon ja särkee koko lootan kokonaan. Muutenhan tippilootan kanssa tulee toimeen, sehän jos arpoo vaihteita niin voi esittää manuaaliosastolla toiveita seuraavasta pykälästä.

    Toki jos loota toimii muutenki ihmeellisesti niin kannattaa ilmamassamittari vaihtaa, tarvikemallit ei välttämättä pelitä. Uuen saat satkun pintaan marmorilta, kannattaa pitää sitäki reissuissa mukana. Tympeä ajella ykkösellä jossaki kapealla tiellä ilman ohituspaikkoja. Ei sillä että sillä ykkösellä lujaa pääsis mutta muut ehkä haluais ohi ko audi ettii huoltopaikkaa.

    Mutta onhan se mukava laatuautolla ajella, sehän on sellanen imagokysymys. Voihan sitä avensiksellaki ajaa jos sylettää vikalista, nehän ne luotettavia on. ;)

    Helpolla oon kyllä ite päässy, kaikki nuo viat piti varmuuella olla, eipä oo näkyny, no, ehkä puolet... ;D Citikalle on toki huoltoaika varattuna... ::)
     
  8. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    Jakelfinillä ollut ihan liikaa aikaa viettää suomi24:lla ;D Mutta ei siinä, hauskaa luettavaa.
     
  9. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    koskeeko tuo listaus jakeli kaikkia vagilaisia ? ??? pitää vissiin vältellä niitä jos kaikki on samanlaisia, käsittää kuitenki aika monta mallia..

    Vai tarkotakko sitä sinun -94 2,5miljoonaa ajettua surullisen hyvää A6 2,5tdi:tä?
     
  10. juho

    juho Well-Known Member

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    Tämmösellä kahenlitran diisseli e46:lla tuli vuoden aikana ajettu almost 60tkm. Kertaakaan ei välille jättäny, mitä nyt hiilet loppu laturista kerran, mutta sillonki vei kotia hienosti. Taloudellista ja luotettavaa käyttöautoa etsivälle varma valinta!
    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us
     
  11. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    Pikkuveljellä on -94, mutta se on kasi. Siitä löytyski lisää kerrottavaa... ;D

    Vittuilun lyhyt oppimäärä, rovaniemen yliopiston luentosalissa, 30.11.2012, kannattaa varata paikka sinnekki. Pelkkä 800 skiidon ja bemarin omistaminen ei vielä ihmeitä tee, vaikka se näyttääki yleisesti lisäävän sen yrittämistä.

    ;)

    Joko teilä on lunta?
     
  12. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    Jakeli sie oot nii hauska aina että suupielet kuivuu !!

    Eihän mulla ole kumpaakaan 8)
     
  13. Hösö

    Hösö rev ss-x 137"

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    No nyt tuli seki seleväksi, on mulla ollu huonot haaveet! ;D

    Taidan pysyä citronellassa ja tyytyä kohtalooni!
     
  14. Kimurantti

    Kimurantti 2021 3700 RE-Ferrari green

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    Nyt huristellu tuolla 1,9tdi volkkarilla 353km ja koko ajan oon miettiny tuota 2,5litrasta mut nyt jää haaveeksi....
     
  15. MxZ-600X

    MxZ-600X Lynx Rave 600 -10

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    joo ihan hyvä listaus vanhan a6 2.5 tdi:n ominaisuuksista. ;D nuitako itekki tullu työkseen rassattua.. 2 litran pumpparin suuttimet mahtaa mennä takuuseen nykypäivänä mut onhan se muutenki aika susi kone esim. öljypumpun kuuskulma akseli menee pyöreäksi ja se tasapaino härdellin ketinki poikki(ekoissa versioissa) ja kaikkia semmosta pikkuvikaa :D mut noita 2,5 en voi suositella etes vihamiehelle! on se nii paska ja kaiken lisäksi laiska kone..
    edittiä sen verran et 2.5 vm 03 eteenpäin ku on jo rullakeinuilla nii nenähuolia ei enää oo mut kaikkea muuta kyllä..
     
  16. ParCatti

    ParCatti SKS 850 / Renegade ACE

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    Pitäydyn mielipiteessäni, varsinkin kun noita sielunveljiä tuntuu löytyvän. Tosin taloon tuli yks VW pumppusuutinversio uutena, nyt 4vuotta/87tkm eikä yhtään korjausta omaan piikkiin.
     
  17. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    Kyllä se koskee kaikkia vag:in saman sukupolven 2.5 tdi koneita. Muuten ihan mukavia, ennen 2.5 ko 1.9, on se pikkukone semmonen turisija vaikka meneeki vähällä, kaupungilla ihan ok. Mersun E 320cdi seuraavaksi tai A6 quattro 3.0, riippuu vähän mihin tämä ihana dieseliverotus menee.
     
  18. Kimurantti

    Kimurantti 2021 3700 RE-Ferrari green

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    Tässä itelläki mietinnässä kauankohan tuo 1,9 tdi kuskaa minua ? loppuun sen aijon ajaa, ajoa kuiten 50-60tkm vuodessa... Mutta mikä olisi lujimmus dieseli tuolla 20-25 kiloeuron kantturoilla tuon jälkeen....???Voimaaki sais olla ku aamusta saa veellä kohtuu kyytiä töihin toisinaan...vaikka kyllä 1,9:lläki sakot tupsahtaa ;D
     
  19. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    Tällä viikolla pyörähti -07 Vaggineeseen 190 tkm mittariin ja ainoastaan 2 hehkua ja takajarrut on uusittu. Mottina tosin ilmeisen luotettava ja öljyä kuluttamaton 8 venttiilinen 103 kw:n Tdi.
     
  20. cpcp_3pa3pa

    cpcp_3pa3pa Terhi

    Vs: Erikoisia ja ihan vaan tavallisia autoja

    Joutu nöyrtymään ja pyöräyttämään talvikiekot alle. (kuva viimeviikonlopulta)
    [​IMG]
    Keskustelua vagilaisista ollu, niin häätyy ottaa myös kantaa. Sivusta seurannu, niin joka ainut autohan se on helevetistä ja perseestä. Jakeli avautuki jo näistä audeista ihan miehekkäästi ja on siinä paljo tottaki. Ite en kato maalimaa audi-lasien takaa, on ollu monenmoista autoa ja vanha toyota (talviautona) on se ainut luottovarma ja toimiva peli ollu mun omistuksessa, mutta eipä niissä ole mitään mikä hajota edes vois.
    Tossa paskarottelo-audissa on koneena 1.8t aeb. vakiona 110kw ja pitäis olla lastu paikallaan ja penkitetty 191hp, mutta ahtopainemittarin asennuksen jälkeen selvis, että koko romu ahtaa maksimissaan 0.3bar, eli ei tartte ihmetellä miksi se ei kulje. 250tkm mittarissa, ite ajanu viimesen 8tkm ja remppaa on piisannu ihan nokko.
    -4x jarrulevyt ja palat
    -Korjaussarja etusylinteriin
    -Vilkun rele
    -Tukivarsia 4kpl
    -Öljypumppu (käytin öljypohjan auki sihdin tukkeutumisen pelossa, mutta kone oli sisältä onneksi puhdas--> ongelma jatku ja korjaantui pumpun vaihdolla) oli toki oikein mukava homma käyttää pitkittäin olevasta koneesta öljypohja auki x2. :mad:
    -Ahdot hukassa?
    -Kuskin oven ikkunan pidinmuovi hajos ja lasi aukeaa, muttei tahdo mennä kiinni kun auttamalla.
    -Tuli pakkaset ja laitat ovet lukkoon, niin kaikki muut saat auki, paitsi kuskin oven. Lukkopesästä kun avaat avaimella, niin saat kätevästi avattua kuskin oven ikkunan, muttet lukkoa. Väännät oikein kovasti, niin aukeaa myös kuskinpuolen takaoven lasi.. ;D Viemällä lämpimään asia korjaantuu.
    -Vetoakselin lukkosokka petti ja akseli tuli nivelen sisästä pois-> matka loppu siihen.

    Muuten kyllä ihan mukava auto ajella ja silleen.. ;D Välttää minun käyttötarkotuksissa, vaikka välillä ottasuoni pullistelee, mutta niin se on tehny neljän muunkin merkin kanssa, mitä oon kokeillu.
     

Suosittele tätä sivua