Ski-doo formula 500

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä mikko a, 21/9/06.

  1. KiNmo

    KiNmo ex 136" enduro 600

    Vs: Ski-doo formula 500

    Miten korkea matto menee vetopyörien kohdalla maksimissaan ilman modailuja
     
  2. pena78

    pena78 AC 9000rr -18 ,ZX WC-Mod. ,mach-z 800-98

    Vs: Ski-doo formula 500

    Paljoko tämmösen 494(500 formula -98) huippu kiekat on siis tehon puolesta?
    Pikainen vastaus kiitos! :p
     
  3. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Ski-doo formula 500

    7750 plus/miinus 100 rpm
     
  4. Kimbe81

    Kimbe81 Lynx Rave RC600sdi 06vm "pps edition"

    Vs: Ski-doo formula 500

    Itse ajelin yhden talven, noin 1000km, tämmösellä formulalla. Mulla oli telasto käyty täysin läpi eli sen puolesta oli iskus. En voi moittia Formulaa ainakaa, pieni ruokainen ja ei kertaakaan jättänyt reitille.Kulkuakin oli aiva riittävästi. Oma oli kans deluxe malli, on se mukava ku on pakki ,sähköstartti ja muutama lisä mittariki löytyi. Ei muutaku kaupoille jos on muutenkin asiallinen peli. :)
     
  5. ramba

    ramba Guest

    Vs: Ski-doo formula 500

    Onko kellään hajua mistä löytyisi tuota pakkisarjaa? Sähköstartin joku on tuohon vuosien saatossa jo asennellut.
     
  6. akuu

    akuu Polaris xc 500 sp -01

    Vs: Ski-doo formula 500

    Mites porukka on tuota takapukkia vahvistellut ja onko normaalia että duelin telaston-rajoitin remmit kuluvat yhdessä talvessä?mielestäni ei.... :-\
     
  7. tumppi507

    tumppi507 Well-Known Member

    Vs: Ski-doo formula 500


    takapukkia ei oo kyllä tarvinnu vahvistella mutta etupukki on ratkennu 98 vuoden skidoosta pari kertaa, rajoitin remmit menee hapsuille jo alle 500km ajon jälkeen ja sehän riippuu sitten paljonko talvessa ajaa kestääkö ne kokotalvea :)
     
  8. Pasma

    Pasma New Member

    Vs: Ski-doo formula 500

    ei kellään sattus olemaan ketjukoppaa myytävänä ski-doo formulaan:) vm on 98 :)
     
  9. tdi123

    tdi123 Well-Known Member

    Vs: Ski-doo formula 500

    Noni periaatteessa ensimmäisen kelkan ostin pitkän tauon jälkeen kuume on ollu kova jo pidemmän aikaa mutta nyt tuosta läheltä löyty pakillinen formula halvalla. Tarkotua ois modata kesän aikana pidemmäks 365 kiehtois.
    Sitten kysyttävää matto on keskeltä rispaantunu sisäpuolelta kaiketi iskarin alapää hangannu se on pirun lähellä mutta ai kuitenkaan taittunu tai muuta onko muilla ongelmia?
    Maton kireys aika löysän tuntunen ohjeita tähän?
    Korkeempaa tuulilasia kans haluisin löytyykö suomesta? Ja 97 on tämä.
    Miten korkea harja mahtuu pyörii tää on nestekoneella eli kennotko siel eka ahistaa?
    Ja kaikki muu formula yleis tieto kiinnostaa jatkaminen ym millä jaolla matto on.
     
  10. akuu

    akuu Polaris xc 500 sp -01

    Vs: Ski-doo formula 500

    Teo Lehtimäen sivuilta pitäs toi jako löytyä. Ekaks kanttaa tutkia telasto tarkasti,varsinkin etupukki. Kaikki pultit lukkomuttereilla ja liimalla kiinni. Tuulilasista en varmaa osaa sanoa mutta ainakin 98 formula deluxessa on vakiona korkeampi tuulilasi mitä normaali mallissa
     
  11. tdi123

    tdi123 Well-Known Member

    Vs: Ski-doo formula 500

    Joo hyvä tietää telaston tuossa viikonloppuna tarkistin rasvasin ja uuden rajoitin remmin laitoin näköjään just tehty alusta huolto kaikki laakerit ja liut vaihdettu ja uudet iskarit. Koneen otin tänään työn alle pesin päällisinpuolin ja rasvailin paikkoja. Sitte seuraava kysymys kaasareiden säädöt ei tuossa pahemmin ollu ongelmia paitsi kylmänä ei meinannu pysyy käynnissä eikä ottanu kierroksia pärjäs kyllä.
    Nyt käytin kuitenkin kaasarit itri putsasin ja imukaulat tarkistin ihan ok tilasin kuitenki uudet. Bensa letkuja vaihdoin kaasu vaijerit shimmasin. 494 rotax topikiata löysin ohjeet että ilma ruuvvi käskettiin avata 2 kierrosta ja neula toiseen reikään ylhäältä näin tein siellä oli 1.5 auki ehkä jopa vähän vähemmän ja neula oli keski asennossa. No nyt ei ota kierroksia kunnolla pooaa, saahan tuon pelaamaan kun laitan nuo mitkä oli mutta sitte jää se kylmähomma. Onko kellään säätövinkkejä mitä nyt pyöritellään? :D

    Edit. Eihän se auttanu ku kokeilla eli neula takasi keskelle kun soppa loppuu, testausta vähän ilma ruuveja kiinni ja johan rupes naukuu. Lähellä alunperäsiä säätöjä mutta tuo kaasarinputsaus kai vaikutti aikapaljon iha eri kelkka. Ja lisäks nyt lähtee kylmänä käyntiin ku unelma. Aij että, leveempiä vuotsolaisia kyselin tällähetkellä 18senttiset mutta ei suoraankäy muut nuihin peltisuksien päälle onko mahdoton homma modata pitääkö jotkut erilliset kääntöraudat sitte tehä? Edullinen 365x38 32 2.52 jaolla oleva matto kanssa kiinnostaa vai meneekö tuonne korkeempi? Onko pakko muuttaa läpivetäviks vetopyöriä jatkaessa? Ja tuota välitykset on varmaan ihan sopivat kun täs on kaiketi rangerin pakillinen ketjukoppa ?
     
  12. ntt

    ntt Well-Known Member

    Vs: Ski-doo formula 500

    Itellä on kaasarien säädöt neula keskiasennossa ja ilmaruuvit 1.5 kierrosta auki niin hyvin pelaa.
    Suosittelen kyllä läpivetäviä pyöriä jos jatkaa meinaat. Meinaa nimittäin pätkänäkin umpishuudatuksessa joskus hyppiä yli ja pitkää telaa joutuu kuitenkin pitämään vähän löysemmällä.
    Tarkastapa telastosta ettei ole iskareiden alapään kiinnityspalikka syönyt liurunkojen reikiä soikeiksi, silloin alkaa ne iskareiden korvakot rapsimaan mattoon. Matto on 2.52" jaolla.
     
  13. tdi123

    tdi123 Well-Known Member

    Vs: Ski-doo formula 500

    Juu tuntuu toimivan nuilla parhaiten. Tuossa pyörittelin mattoo ja totesin että eihän tuos mahdu pyörii kun 25mm ilman modailuja aika nolo ;D tutkin tuon iskarin se on varmaan menny edellisellä kokoonpanolla kun uusista iskareista ei oo ainakaan maalia lähteny. Ja päätin että 345 matto saa riittää nyt aluks tarkotus ois ihan lähi aikoina tehdä tuo modi jos vielä näille lumille pääsis riippuu saako jostain maton tuolla 25 harjalla jos ei saa ni kesällähän joutais sit soveltaa ihan minkä vaan.
     
  14. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    Vs: Ski-doo formula 500

    Mistä se ahistaa ettei korkeempi harja mahu? Jos vetarin seudulta ottaa kiinni niin sitten joutuu vetopyörät vaihtaan, mutta jos ahistaa takapukin tai välipyörien kohdalta, niin niitähän voi sen verran laskea poraamalla uudet reiät.
     
  15. tdi123

    tdi123 Well-Known Member

    Vs: Ski-doo formula 500

    Joo kyllä vetarin kohdalta mahtuu käyn vielä mittaa senkin.. Tarkotin että ilman minkään laskemista ei mahdu tuon korkeampi.
    Eli 32 harja sopii varmaan just ja just vakio 9 piikkisillä jos alustaa laskis jonkuverran. siinä ja siinä tarviiko jo 8 piikkiset.
    Ekana ottaa kiinni se jäähyttymen etupääty, 8 piikkisillä pitäs onnistuu myös 38 harja mut sitä korkeempi rupee ahistaa.
     
  16. tdi123

    tdi123 Well-Known Member

    Vs: Ski-doo formula 500

    Nyt ois 345 matto 32 harjalla pitihän se vielä alle laittaa ja ihan mukavasti istuu 2 senttii aattelin alustaa tiputtaa kauttaaltaan luulis mahtuvan sitte. Pitää huomenna rupee noita kiskoja suunnittelee. Aattelin sen yhen välipyöräparin tuoda vakio kääntöpyörien kohdalle samalla vähän jäykistäis.
     
  17. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    Vs: Ski-doo formula 500

    Sitä mää arvelinkin että kyllä sinne 32 pitäs helpostikin mennä :)

    9 ->8 vetareiksi vaihtamalla sinne tulee n. 10mm lisää tilaa (siis 2,52 jako). Nuo vetarien halkaisijamitat on helpoin vertailla tuosta, s. 5: http://www.teolehtimaki.fi/files/Suomi%202013.pdf
     
  18. tdi123

    tdi123 Well-Known Member

    Vs: Ski-doo formula 500

    Ai että on makiaa ei menny 2 päivän työ hukkaan tuli ihan eri kelkka siis ihan uskomatonta miten noin pieni pidennys muuttaa kaiken :D paljon helpompi käsitellä kun vähän nous tuo kelkka laskin alustaa sen 2 senttii ja maton korkeus. Sitte tein just nuo nousevat jatkot n 2 senttii ylempänä kääntöpyörät ja ihan voi huoletta pakittaa tuolla hangella ei mitään ongelmaa ennen kaivo samantien. Maton jätin n 3 sormee löysälle ei se hirveesti vielä kiri pysyy ihan kohtuuden rajoilla ja vähän se varmaan venyy tuos ku ajelee.
     
  19. tdi123

    tdi123 Well-Known Member

    Vs: Ski-doo formula 500

    En uutta aihetta viitti aloittaa.
    Mutta siis korotin tota formulan keulaa kun takapäätäkin on korotettu niin rupes syömään liukuja telan etupäästä. Ongelmaksi vain muodostui että ohjaus varret ottaa koriin kiinni kun iskarit on ihan ulkona. Tein korotus holkit molemmin puolin ulompiin raidetankoihin nyt mahtuu kääntymään mutta olisko oikeasti pitänyt vaan silppoa rungosta tavaraa pois että varret olis liikkunu samalla "vipusuhteella" ? Nyt aikapaljon auraus muuttuu jousituksen pohjatessa vs ulosjoustossa. Jonkun verran tietenkin vakionakin muuttuu mutta onko kellään kokemusta vielä kerkee muuttamaan ennenkuin kausi alkaa ;D
     
  20. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    Vs: Ski-doo formula 500

    Tälleen spekuloitiin ja ratkastiin mun rojektissa: http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=97644.msg885413#msg885413
     

Suosittele tätä sivua