SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä MoonLord, 19/6/11.

  1. Skoo

    Skoo Well-Known Member

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    Sohasempa omankin mielipiteen tänne.

    Nythän keskustellaan enduron eli luotettavuusajokilpailun säännöistä.

    Nämä alukurkut, variaattori modit, yms tähtää luotettavuuden parantamiseen eli parantamaan/ varmistamaan suoritusta. Onko nämä muutokset sitten verrannollisia suorituskyvyn (nopeuden) parantamiseen, sitä voi kukin pohtia jos kiinnostaa.
    Luotettavuuttahan saa parantaa runkovahvistuksilla (mikäli oikein muistan).

    Sitten näitä esimerkkejä osien vaihdoista, pitäsikö Vforsetkin sallia etec malleissa kun net on RS mallissa?

    Saako RS malliin laittaa paksumman alatiivisteen, sekin kun lisää luotettavuutta(tai sillä perusteella niitä on sinne laitettu)? Entä paukkunapin johtojen katkaisu pitäsikö kieltää varmuuden vuoksi jos se vaikuttaa luotettavuuteen.

    Toisaalta onhan nämä semmosia vehkeitä ettei koskaan tiedä mistä ne posahtaa vaikka reitillä pysyiskin.

    Nämä siis BRP laitteista, muista kun en mitään tiedä.
    Pitäisikö olla luokitellut osat (siinäpä työmaata jollekin)? Vai olisiko parempi niin, että mitä ei ole sallittu on kielletty.

    Nämä on mielenkiintoisia kysymyksiä nämä osahommat, sen enempää kiihkoilematta.
     
  2. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    mielestäni tasapuolisuu löytyy ajamalla ja kun kaikilla on vakio kelkat esim. ( QRS:n kun laittaa se ei ole enään vakio )
    variaattoriin, kytkimeen ja kaasuttimeen saa vaihtaa VAIN alkuperäisiä säätöosia
    iskarit saa vaihtaa kaikki muu on ehtaa vakiotuotteita marmoritiskiltä ja KAIKKIEN SAATAVILLA
    kun on sitäkin että kaikkia osia EI myydä kelle vain (kunhan kirjoittelen tässä niin jotain asiaakin voi putkahdella esiin )
     
  3. 123456789

    123456789 Well-Known Member

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    Tsemppiä :)
     
  4. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Re: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    Ainahan tulee hölmöyksiä sääntöjen rajoittaessa milloin mitäkin. Mutta jos rajanveto menee aina vain vaikeammaksi, mitä enemmän poikkeuksia, sitä vaikeammaksi valvonta menee, ellei sallita kaikkea.. toki, toivottavaa on, että eri viritelmiä pyritään valvomaan tasapuolisesti. En ole nykysääntöjä lukenut, mutta ymmärtääkseni aiemminkin jousitusmuutokset ja telaston vahvistukset omin menetelmin oli kiellettyjä, mutta silti yhdessä jos toisessa niitä oli.

    Sent from my MB526 using Tapatalk 2
     
  5. Arwid Käkivaara

    Arwid Käkivaara Well-Known Member

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    Niin. Lynx REX RS 600 tuli myyntiin 2008. Lynx REX Etec 600 tuli myyntiin 2009, huonommilla vahvikkeilla ja tehottomammalla koneella sekä huonommalla variaattorilla... muuten teknisesti täysin sama kuin vuotta aiemmin esitelty malli; kaikki osat ovat suoraan vaihdettavissa ja osat Lynx-varaosatiskiltä kenen vaan ostettavissa, siis sama malli kyseessä.

    Miksi sitä 2009 myyntiin tullutta halppismallia ei saisi muuttaa lähemmäs 2008 alkuperäisversiota, toimimattoman variaattorin osalta?
    Keneltä se on pois?
     
  6. rApa

    rApa Well-Known Member

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    miksi ostaa toimimatonta jos myynnissä on toimivaa, totta nuo enskat on sama hurruutella vakioilla..
     
  7. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    älä nyt hermostu, mutta onko nuo teknisesti samoja jos toisessa on heikommat osat(vahvikkeet,moottori,vari) ?
    esim. lada siinäkin on moottori ja ferrarissakin on moottori vaihdat motit keskenään niin ne on teknisesti samoja ?
    jos säännöt (en ole lukenut ) kieltää risteyttämisen osilla niin ?
    lopetan kommentit tähän ettei kenenkään tarvi riemastua
     
  8. proxfan

    proxfan PROXR 440,

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    valvooko näitä sääntöjä joku? Ja ruvetaanko ne katsastuksissa poimimaan pois vai jatkuuko vanha hyvää rallia sulle malli, vai annetaanko maksajan ajaa kisa läpi ja odotetaan että joku tekee protestin ja ja sitte hylsy? Ite en oo ainuttakaa smk.n enskaa ajanu mutta ei ainakaa ennen kukaa oo katsastuksis kytkimiä saati sitte kaasrin kurkkuja paljo kattellu... tulis ny edes metri lunta koko maahan niin olis jäsenillä muutaki ajateltavaa ku jokku lynksien kytkimet ;)
     
  9. Hespe

    Hespe #103

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    +1
    Perinteisestihän nyt on kauhea huutelu ja sitte kun kisat alkaa melkein vältellään tekemästä tarkastuksia joissa voisi havaita sääntörikkeet. Ja jos kuitenkin havaitaan jotain sääntörikkeitä on sanktiona isällinen nuhtelu ja kehotus toimimaan seuraavassa kisassa sääntöjen mukaan...
     
  10. SnOOzE

    SnOOzE Well-Known Member

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    Ite en tähän kytkin asiaan ota mitään kantaa.

    Mutta noin yleisesti kun on kunnon säännöt mitä valvotaan, niin sillon loppuu ne puheet että sillä on viritetty kampe kun se pärjää. Jos ei mitään sääntöjä ole niin kohta se on semmosta huit hapelia koko touhu ettei siinä ole mitään järkeä. Sen jälkeen alaa porukka kisoissa harvenemaan.

    Hyvä esimerkki oli tämä mönkijäpuolen rossituohut muutama vuos sitten. Sallittiin kaikki niin viiva tyhjeni.
     
  11. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    Jep. Ja tiukkoja sääntöjä on monessakin lajissa ja niin ne vaan kilpaa pystyy ajamaan erimerkkisillä laitteilla. Kysehän ei ole yksittäisestä kytkimestä tai varista, voisi olla perusteltua tai järkevää sallia se, mutta rajanveto menee todella vaikeaksi. Jos Lynxipilotti saa vaihtaa kytkimen, niin saako pollekuski vahvistaa etupukin? Ja jos saa, niin saako jammukuski vahvistaa koko telaston vaihtamalla sen lynxin telastoon..

    No, kärjistetysti kyllä, mutta rajanveto on aina vaikeaa, kun on monenmerkkisiä mukana. Jos kaikki ajavat samalla laitteella, on homma simppelimpää, mutta toivottavasti näin ei tule koskaan käymään.
     
  12. Woody

    Woody Well-Known Member

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    On hienoa että otetaan kantaa ja kommentoidaan asioita, sehän on tämän palstan tarkoituskin.

    Mutta joskus kun näitä juttuja lukee niin tulee ajatelleeksi että mikä on oikeasti kirjoitusten tarkoitus ja liittyykö se edes asiaan.
    Myös se mitä lauseitten välissä ja missä tunnetilassa kirjoittaja on, jääkin usein lukijalta arvoitukseksi.
    Kirjoittelun yksi vaikeus on asettautua lukijan asemaan saada se viesti kokonaisuudessaan ymmärretyksi. Joillekkin nämä palstat tuntuvat olevan pahan olon purkamis paikkoja kun positiivista kommenttia ei tipu, oli asia mikä hyvänsä. Ja vaikka täällä nimimerkeillä esiinnytäänkin, niin moni meistä on sellaisia mitkä voisi aivan hyvin esiintyä omalla nimellä kun valta osa tietää kuka siellä nimimerkin takana on.
    Joskus taasen tulee mieleen että näiden topikkien otsikoiden merkitys on himmentynyt ja että kirjoittelut karkaa lapasista täysin.
    Toisessa topikissa(onkohan oikea nimi näille "osioille") eräs kommentoija oli omassa mielessään päättänyt että kirjoittamani juttu on paskaa. Ok, se on hänen mielipiteensä mutta miksi se pitää tuoda julki? Onko hän kova jätkä ja asiantuntija kun uskaltaa noin itseään ilmaista? Onko hänellä parempaa tietoa asiasta? Vai kertooko se oikeasti sen kirjoittajan henkisistä ominaisuuksista? Miten sen kukakin sitten lukee ja ymmärtää.
    No, se kirjoittajahan tiedetään ennestään ja hänen esittämät tappelu haasteet sai jo valvojan ottamaan kynän pois joksikin aikaa.
    Sekin jo antaa vakiolukijoille kirjoittajan mielipiteitteille tietyn "arvostuksen", mutta voihan joku tuore tapaus ottaa vahingossa vaikka mallia.
    Ja eräskin on huolissaan teknisestä valvonnasta ja kisajärjestäjä kerhojen rikastumisesta kisaajien kustannuksilla kun annetaan ajaa maksua vastaan ja sitten vasta tarkastetaan. Kuitenkaan itse kirjoittaja ei aja kilpaa, eikä tietääkseni pidä kilpatallia.
    Kirjoituksen tarkoitus jää tällöin arvoitukseksi vaikka sen negatiivisen sävyn siitä aistiikin.

    Kaikki ketkä on kuitenkin mk-kilpailuiden kanssa tekemisissä tietävät ettei niitä kaikkia mahdollisia laittomuuksia voi katsastuksessa tarkistaa. Katsastuksissa kuskin oma- sekä muitten turvallisuus on kuitenkin pää asia sekä luonnollisesti että laite on luokkaan kuuluva ja sama kuin ilmoittautumisessa. Ja tekihän SMKry mm. uraa uurtaavan valvonnan ajon aikana mittaamalla nopeuksia.
    Lähes kaikissa moottoriurheiluissahan tyyli on sama ja tekniset tarkatukset tehdään tarvittaessa jälkikäteen. F1, ralli yms. muutamia mainitakseni.

    Jokaisella meillä on oikeus mielipiteeseen ja sen julki tuomiseen. Joskus vaan tuntuu että olisikohan pienen miettimisen paikka missä ja miten, kun mielipiteensä julkaisee. itsekullakin.
    SMKry:n luvalla topikin aiheesta poiketen ja peiliin aika-ajoin vilkuillen,
    -woody-
     
  13. unppi

    unppi Yamaha

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    Ainaha kaikesta tälläsestä on varikoilla ja järjestäjien selän takana purnattu, mut yleensä ne on aina jääny sinne pienen piirin keskuuteen ne jutut. Harmi vaan että tää netti, etenkii keskustelupalsta tekee asioitten julki tuomisesta liian helppoa. Vielä kun saa nimimerkin takanta vittuilla ja valittaa kaikesta mahollisesta. ;D

    Muutes, saako kysyä nätisti ja asiallisesti et kuinka toimitaan, jos joku protestin tekee esim. kytkimestä niin mistä saadaan varmistus (maahantuojalta?) että kyseisessä kelkassa on oikea osa paikallaan? Tuskin kukaa muistaa ulkoo kaikkien merkkien, mallien, vuosmallien jne kytkimiä variaattoreita jne :)
     
  14. Rush

    Rush Guest

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    Odottaa alkuperäisen kirjoittajan editointia...

    T. Moderator
     
  15. TuovilaTTT

    TuovilaTTT Well-Known Member

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    Hei! Mitä mieltä arvoisat SMKn päättäjät olisitte tällaisesta ajatuksesta että ratamestareille järjestäis merkkaus koulutuksen? Olen useamman kaverin kans puhunu tästä ja kaikki oli samaa mieltä että ei ois paha jos merkkaus tyyli olis joka paikassa samanlainen. Siis mahdotontahan on saada silmiä kaikilta samanlaiseksi mutta jos ees sinnepäin. Ja voishan sielä tulla uusia ideoita ja ahaa elämyksiä.
     
  16. teropi

    teropi Joku pulkka

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    Kannatan ehdottomasti, merkkaustapaa on yritettykin saada yhdenmukaiseksi ohjeistamalla kilpailunjärjestäjiä mutta silti eroavaisuuksia löytyy jonkin verran.
    Tosin on niin erilaisia maastoja joissa ajetaan eli täysin ei varmaan koskaan tulla siihen pääsemään mutta perusjutut ois saatava toteutumaan kaikissa samalla kaavalla. Asiaa varmasti tulemme kehittelemään.
    -tero-
     
  17. TuovilaTTT

    TuovilaTTT Well-Known Member

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    Sehän tulevaisuudessa esim. vois olla niin että kisan järjestysporukassa tulisi olla yksi henkilö joka olisi käynyt tällaisessa kokouksessa. Ku eihän tuo niin kalliiksi tulisi kellekkään ku se paikka olis maantieteellisesti keskellä suomea vaikka jonku kerhon tiloissa. Mutta kuten sanoin tämä oli vain ajatus.
     
  18. motox95

    motox95 Well-Known Member

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    Erittäin hyvä idea tuo merkkaus koulutus, yhdessä enskassa ajoin samassa paikassa pihalle kun 0-KELKKA. Justii oli saatu pois sieltä ojasta, ja päästetää kisailijat perään tekemättä mitään. Vasta mun jälkeen tajuttiin mutkamerkit laittaa, tosi reilua vielä. Kisahan siinä meni pilalle.
     
  19. htu

    htu Well-Known Member

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    eikö ne kelkat saa sprintissä olla 6vuotta vanhoja? eli 2006 en tiedä onko merkitystä... joskus minusta oli näin..
     
  20. loisteputki

    loisteputki Well-Known Member

    Vs: SUOMEN MOOTTORIKELKKAILIJAT INFOPALSTA

    Samaa ihmetellen...
     

Suosittele tätä sivua