Rave 600 sdi -08

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä äsdeeii, 13/1/08.

  1. slater

    slater pimpattu nytro

    Vs: Rave 600 sdi -08

    KAHTELEPPA ALAKERTAAKIN. Mulla nimittäin leipo jumiin varin puolen kampuran alapää. Koneistajan mukaan oli limput liian likellä toisiaan ja kun kanki oli syönyt sijansa limppujen väliin, kietokanki pääsi vaeltamaan ja tuloksena jumit. Tevat ja laakerit kannattee kans siikailla ja mielellään tasapainota akseli uuvestaan. On meinaan rajut toleranssit brp vehkeiden kampuroissa. Heittoa oli mulla huimasti. Ajettu oli 6500km. Yläkerta täysin ehjä.
     
  2. AKK

    AKK Ski-Doo MXZ Comp.

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Yhdyn edelliseen... Oma peli ajettu 7400km ja alakertaan piti laittaa uudet päätylaakerit kun oli molemmista päistä stefat korkannu. Magneeton päästä oli stefa päästäny rasvat pihalle lähes kokonaan ja kytkimen pään stefa oli revennyt todennäköiseti hihnan särkymisen johdosta, mutta rasvaa oli vielä jonnii verran jälellä. Samalla laitoin uudet männät ja yläpään neulalaakerit. Kampiakselin suoruus tarkastettiin kans ja oikastahan se piti.

    Samalla tökkäsin paikalleen RReippaalta hommatun pörinäpöntön... on hieno ja tallissa ainakin kuulosti mukavalta! Tuolla pöntöllä pitäs vissiin kestää pakolämpöanturikin kun on anturin paikka vaihtunu siitä käyrästä vaimentimeen.

    Vielä kun Pena78 toimittaa kytkinkitin niin sopii talven tulla.

    Oiskohan sopiva sisäänajo noin yksi tankillinen?
     
  3. slater

    slater pimpattu nytro

    Vs: Rave 600 sdi -08

     
  4. AKK

    AKK Ski-Doo MXZ Comp.

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Männiksi tuli alkuperäiset. Ihmettelin vain että uudet männät on kaksi satkua pienemmät ku vanhat. Jostain luin että tehdas jossain vaiheessa päättänyt että nuilla pelaa paremmin. Voihan niissä olla joku materiaali muutos ja lämpölaajeneminen on erilaista. Uudet ja vanhat männät on ns. A-mäntiä eli std. Liekkö nuihin ees saa noita himppasen ylikokosia B ja C mäntiä niin kuin 2T crosseihin.
     
  5. slater

    slater pimpattu nytro

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Liekö sdi passaavat wisecot yhellä vai kahella männänrenkaalla. Ja onko väliä kummin päin renkaat laittaa.
     
  6. AKK

    AKK Ski-Doo MXZ Comp.

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Kirjottelloovat että SDI:n ei kannatas laittaa wisecoja kun ei oo pinnotusta. Alkuperäset on pinnotetut. SDi:ssä vissiin suora pensasuihku huuhtelee mäntää sen verran tehokkaasti, että jos ei oo pinnotusta niin kuluu pytyt soikeiks.
     
  7. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Sanotaanko, että aika kovat on ollut Esson baarissa jutut. ;D
     
  8. AKK

    AKK Ski-Doo MXZ Comp.

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Niin ei mullakaan oo itellä kokemusta wisecoista. Täällä palstalla joskus semmosesta lukenu... tiijä sitten miten on todellisuudessa.
     
  9. AKK

    AKK Ski-Doo MXZ Comp.

    Vs: Rave 600 sdi -08

    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=73746.0

    Tuossa topikissa kirjoittelee nimimerkki rmm seuraavaa:

    SDI:hin ehdottomasti sitten pinnotetut männät.
    Kaksi konetta avattu alle 1000km jälkeen kun ovat kuluneet soikeiksi. Toisessa wisecot ja toisessa snoproot, molemmat pinnottamattomia.


    Joku fiksumpi visioi, että ruisku huuhtelee männän pinnalta voitelun pois ja tästä syystä noi pinnottamattomat ei kestä.
     
  10. hanaavain

    hanaavain New Member

    Vs: Rave 600 sdi -08

    terve tuli hommattua tämä kyseinen lynxxi viime viikolla,mittarissa 4700km,huomasin heti seuraavana päivänä kun kelkka oli yön hallissa seissyt että pieni öljylammikko oli tullut alle ja öljy vaikuttas 2t-öljyltä

    onko kellää ollu tämmöstä ongelmaa ? joko on letku irti tai rikki ?

    ei oikeen oo kokemusta vielä kyseisestä kelkasta ku oli aiemmin ski-doo mxz 500 vm. 2000....

    ilmoitin jo liikkeeseen mistä tämän lynxin vaihoon tästä ongelmasta ja lupasivat kyllä korjata vian ja maksaa sen mutta olisi vain kiva tietää että mistä alkaa ongelmaa etsiä
     
  11. Vs: Rave 600 sdi -08

    Kannattaakohan tuolla päätä paljon vaivata jos takuupeli on ::)

    Vie takasin vaan ja sano että laita kuntoon kun kaupat on kerta tehty ;)
     
  12. hanaavain

    hanaavain New Member

    Vs: Rave 600 sdi -08

    sepä,sais vaan kuntoon enne uutta vuotta nii pääsis rukalle testaileen :)
     
  13. Matze

    Matze Ockelbo 440R-77

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Ilmottaudutaanpa tännekki moisen omistajaksi ja on muuten eka Lynxi itelle, alko kyrsimään jammun alustan kanssa taikinoiminen reitillä, toivottavasti tällä paranee, koneeseen ei ainakaan meikäläisellä riitä luotto mitä nähny, kuullu ja lukenu huhuja ja kauhutarinoita mutta sepä jää ite todettavaksi, mittarissa nyt 2850km ja huoltokirjan mukaan on jo 500km jälkeen vaihdettu renkaat ja sen jälkeen kertaalleen toinen mäntä ja sylinteri ??? :'(

    Sen muuten hoksasin että öljysäiliön korkkihan tuossa taitaa vuotaa jonninverran mikä ilmeisesti korjautuis sillä alumiiniholkilla, kannatteeko näissä käyttää brp:n puoli vai täyssynteettistä ölppää? Täysin vakiokuosissa on tällähetkellä, kai tuohon jotku mehukattipurkit pitäs leikkoa tankoon viimalta suojaamaan ja nuista out of control suksista oon saanu kans vähän kyseenalasen kuvan? Muuten vaikuttaa kyllä tosi mielusalta vekottimelta mitä tuossa pihalla on ehtiny tutkiin.
     
  14. timangi

    timangi Yamaha ET340

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Mulle marmoritiskillä sanovat että lynxi suosittelee tuota semisynteettistä ennemmin kuin täyssynteettistä öljyä sdi:hin. Öljykulutukset kuulemma on kasvanu, jos on muilla öljyillä ajettu...
     
  15. AKK

    AKK Ski-Doo MXZ Comp.

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Öljysäiliön vuoto loppu itellä ainaki, kun laitoin sen holkin.

    Ite oon ajanu BRP:n osasyntisellä(musta purkki), Castrolin Snow Racella ja Valvolinen Durablend 2T Snowmobilella. Nuista kolmesta mielestäni Valvoline paras... vähiten karstaa ja siedettävän hajunen eikä hintakaan ollu paha. Ostin sitä laatikollisen (4x4litraa) eräästä Kuopiolaisesta varaosaliikkeesta muistaakseni hintaa oli 100€/laatikko.

    Suksiksi vaihdoin SLT:t ja nyt kääntyy ihan eri malliin pehmeelläkin. Höyläsin suksista ne "kölit" ulkokanteista kokokaan pois ja sisäkanteista about puolet, niin rauhottu keula kovalla uralla. Keulan jouset vaihdoin pykälää jäykempiin, joka vaikutti myös positiivisesti keulan käyttäytymiseen. Tosin painoa lähes 100kg, niin höyhensarjan kuskeilla passannee vakiojousillakin.

    Alustaa on shimmailtu pariinkin otteeseen ja nyt alkaa olla omaan makuun mieleinen.

    Mielestäni 24/43 vakiovälitys on turhan pitkä. 22 ylärattaalla meno muuttu herkemmäks ja jaksaa vielä kelata huippujakin tarpeeks. Vielä isompi herkistys tuli kun laitoin MAC-racingtemin kytkinkitin.

    Konepuoli on toistaseks pelannu luotettavasti. Tosin tein koneremontin ennakoivasti vuosi sitten 7400km kohdalla ja syytä olikin varsinkin alakerta tuskin olisi kestänyt koko viime talvea. Nyt mittarissa 9600km ja vielä mennään ens talvi.
     
  16. Jarno.V

    Jarno.V Skidoo -14 137" freeride

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Mikä alakerrassa? varin pään laakeritko loppu?
     
  17. AKK

    AKK Ski-Doo MXZ Comp.

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Edellisellä sivulla on jutustelua viime syksyltä... Stefat oli molemmista päistä korkannu ja rasvat todella vähissä, mag. pää oli pahempi.
     
  18. Reima

    Reima Well-Known Member

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Sama juttu, oli lammikko ilmestynyt kelkan alle. Ei ole laatikkoöljyt, joten ei taida paljon olla vaihtoehtoja. Jostain on pukannut 2t-öljyt pihalle. Äkkiseltään katselin, että letkut olisivat paikoillaan. Jos saat vuodon korjattua, niin ilmoittele tänne.
     
  19. timangi

    timangi Yamaha ET340

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Onko kukaan sorvannu variaattorin rullia ite 2-variin? mistähän materiaalista noita teettäs?
     
  20. Matze

    Matze Ockelbo 440R-77

    Vs: Rave 600 sdi -08

    Nonii jonkuverran kilsoja kertyny ja alustahan tuossa on ihan makosa, onkos muila tehny semmosta että ajamaan kun lähtee niin hetken päästä syttyy moottorin kuva tauluun, katoaa kun sammuttaa ja vääntelelee sitä idioottimaista tappokatkasin naruhässäkkää eikä syty enää sen jälkeen..
    Toinen mitä oon hoksannu niin pätkäsee tuossa 5Krpm paikkeilla kun pumppaa kaasua, ei mitenkään ajoa häiritsevästi mutta kuitenkin sen hoksaa, ja vielä että kaverilla just sama vehje lähes samoila kilsoilla ei tee mitään noista ja käynti on hieman erikuulonen... Voisko olla eri päivitykset sisällä vai mitä kummaa?
     

Suosittele tätä sivua