YLLÄS

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä arisal, 1/1/12.

  1. tuzeez

    tuzeez Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    Ehdottomasti tämmöinen pois! :mad: Mitä lie liikkunut päässä silmien ja suun lisäksi...
     
  2. pasi 29

    pasi 29 800

    Vs: YLLÄS

    no ei yhtään mitään :mad:kyllä net kohta kieltää kelkkailun ylläksen ympäristössä näitten valopäitten ansiosta.!! :eek: eikö jumalauta parempaa paikkaa löytyny ajella :eek:
     
  3. munkkimake

    munkkimake Shredder 850

    Vs: YLLÄS

    Älä muuta sano...huh..huh..
    Aina löytyy valopäitä jotka pilaa kunnon harrastajien maineen...olipa laji mikä tahansa..ei hyvä :mad:
     
  4. HAPPYHILL

    HAPPYHILL Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    jos nyt sattuu oleen täällä niin kiitos teille jotka pysähdyitte auttamaan kylkivammaista ylläksen rinteessä.Ois ollu aika työ päästä pois.
     
  5. arisal

    arisal Ski-Doo Summit T3 163" 2015

    Vs: YLLÄS

    Eilen tuli ajeltua. Jokijärven ja Kangosjärven kautta Harrinivaan lounaalle.Reitit lanaamatta ja hoitamatta Ylläksen puolella.Mukava oli silti ajella.Muonion puolella hyvin lunta.Reitit oli kohtuullisessa kunnossa Muonion puolella.Takaisin tultiin metsäauto teitä pitkin.
     
  6. znood

    znood Guest

    Vs: YLLÄS

    Ihan hyvä lumitilanne ilmeisesti. Viimevuonna pakasaivolle korkattiin jouluviikolla vasta meidän toimesta :)
     
  7. tuzeez

    tuzeez Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    [​IMG]

    Luntahan tuo puottelee nyttenkin. Ihan hyvät lähtökohdat talven lumitilanteeseen. Aamulla seittemän aikaan tuli rämäytettyä kelkka tulille ja tuli ylläs kierrettyä. Yöllä oli lunta tullut reitille ja oli aika pattia tuo äkäslompolo-ylläsjärvi kierto. Ylläsjärven puolelta nousu tunturiin oli ihan ummessa, asiaa ei pahemmin kassahihnoilla sinne ole. Mutta mukava oli päästellä. :) Kiitoksia ajoseuralle jälleen kerran!
     
  8. HAPPYHILL

    HAPPYHILL Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    juu kiitos ylläs olihan täällä ihan kiva päästellä ekat höyryt tänään vasemman puolen lenkkejä ylläsjärveltä päin kangosjärvelle ja sieltä oikaee puolta takaisin .ei ois haitannu vaikka ois joku osa lanattu ;). lunta riitti jäistä oli vähän pulaa.
     
  9. jumo

    jumo Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    Olihan tuolla luntakin jo vähän, ohuesti harmitti se että kelkka oli vielä kotitallissa, vaan jospa ne parin viikon päästä ois reitit parempia.

    Sensijaan paksusti vi**tti muutamien "kelkkailijoiden" touhu. Yksi sakki näytti pitävän Taigan ja Saagan parkkialueita ja hiihtokeskusta omana ajoalueenaan (RE tai Xtrimmi lynssejä tms.). Eilenkin oikein tyylikkäästi Taigan invakyltin luona parkissa ja siitä sitten "coolisti" kiihdyttäen Taigan kauppakujaa pitkin pois.

    Muksut piti syrjään työnnellä alta, muuten oisin voinu sanaparin sanoa siitä invakyltillä parkkeeraamisesta, kuulosti muutaman muunkin suksiaan autoon lastaavan hermoon sattuneen moinen ajelu...
     
  10. tuzeez

    tuzeez Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    Aina löytyy tuommosta väkiä jotka saa kaikkien maineen pilalle... Mitä vittua ne edes siellä taigalla tekevät?
     
  11. arisal

    arisal Ski-Doo Summit T3 163" 2015

    Vs: YLLÄS


    Ajelin viime perjantaina Skibussia tuntereiden välillä ja kattelin näiden kusipäiden touhuja Taigan ja Saagan edessä.Kelkat oli välillä parkkeerattu ajoväylille,missä pitäis bussilla ajaa läpi.Jouduin välillä siirtään näiden idioottien kelkkoja,mahtuakseni bussilla läpi.Nää samat idiootit raiskas maisematien rinteet.Rekkarit on tiedossa.
     
  12. jumo

    jumo Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    No ei kyllä yllättänyt.

    Ajattelemattomia, piittaamattomia tai sitten täysku**päitä.

    En jaksa uskoa että kaikki ihan tietoisesti nuin paljon sekoilis ?

    En tiä auttasko jos tankkauspaikoilla, taukopaikoilla yms. kelkkaparkeissa ois opastavia tauluja joissa ystävällisesti valistettas esim. tuosta mainitsemastasi maisematien "postikorttimaisemasta" ja kansallispuiston läheisyydestä. (aika usein esim. Keskinen laki on valloitettu, mahtaakohan monikaan tietää että se on jo puiston puolella).

    Se että on vaan "Reitiltä poikkeaminen kielletty" on itsestään selvää ja osalla menee luokkaan "Joo joo" ja sitten ajetaan kaikkialla miten sattuu, vaan jos ois vähän perusteita (esim. tuo sinun aimmin kirjoittama Maisematien merkityksestä) ja ehdottomia kieltopaikkoja, vois jollaki vähän laittaa ainakin miettimään että mitä on tekemässä ja mihin menossa.

    Aika paljon itseasiassa harmittaa että oli pikkumies jaloissa ja kasa suksia kannossa, oisin ihan ystävällisesti käyny sanomassa että teän touhut on aiheuttanu jo aika paljon pahennusta ja kelkkamiehenä oon huolissani kielletäänkö se ajo kohta kokonaan täällä.

    Mie en niin kauhena suurena rikosena ossaa pittää jos jossakin kauempana vaikka vähän ääliötä suolla pyörittääkin kunhan pysys pois ihmisten silmistä.

    Kukkahattusetä täältä tähän.

    Vajaa kaksviikkoa ja saapi Pollen tuoda reiteille, toivottavasti sitten jo ois jäitä ja pääsis Kuertunturin yli kauas pois muitten silmistä...
     
  13. Priva

    Priva Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    Näyttäis siltä, että joutuu parin vuoden tauon jälkeen hakemaan pailakan taas :D Oon tulossa viikoks ajelemaan Ylläksen seudulle. Tuolta Leviltä poikettu pari kertaa Ylläksen suuntaan, mutta ei sen tutumpia noi Ylläksen seudun reitit - oisko jotain "must" reittiä mitä vois suositella ? Kertokaas etelän-miehelle: mitenkä noilla koskemattomilla tuntureilla ajamista katsotaan, Kuertunturit yms ?
     
  14. N-34a

    N-34a Polaris SB assault 800 & Indy 600

    Joo, eiku sinne vaan pörräämään, ota vielä kaveritkin mukaan. ;D

    Jos ajat reitin ulkopuolella niin sulla on oltava maanomistajan lupa siihen.
    Onnea luvan metsästykseen.
     
  15. HAPPYHILL

    HAPPYHILL Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    liekkö käyneet näyttäytymässä,tutkimattomia ovat ihmisluonteen mielet.

    kuertunturin päällä olevalla reitillä oli muuten kepistä rasti hävinnyt tai sitten siinä on ollu kyltti ei kelkillä tänne koska reitti oikeasti jatkui vasemmalle (äkäkselle päin mentäessä),oli pikkaisen reitti hukassa mutta ei pilattu koko seutua vaan rinkiä pyörien valot sitten löysivät lumisen merkin vähän sivummalta.Toki tässä oli lisänä pimeys ja aikasmoinen lumituiskanderi .
     
  16. Priva

    Priva Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    Jees, näin vähän kaavailinkin. Onneks tulee pätkä niin ei tarvi reitiltä poiketakaan - jos sitä joskus sit syvemmän etenijä ::)
     
  17. HAPPYHILL

    HAPPYHILL Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    välillä tulee vähän kylmää kommenttia mutta ei kannata ottaa itteensä.

    tosiaan maastossa kelkkailu on maanomistajan luvan varaista,jos et sitten lyöttäydy tai eksy jonkin paikallisen mukaan joka voi luvan ns antaa.

    suosittelen ruotsin puolen ajelujen selvittelyä siellä voi sitten souvvailla niin kuin haluaa ,mutta on sielläkin omat rajoituksensa joita kannattaa noudattaa.ylläkseltähän ei ole pitkä matka ruotsin luontoon.
     
  18. Viggen

    Viggen Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    Kysytään viisaammilta... Onko reittiä ,uraa Ruotsin puolelle Ylläkseltä?
    Vai pitääkö vetää pailakka kärrillä sinne??
     
  19. znood

    znood Guest

    Vs: YLLÄS

    Sama urputus aina joka vuosi. Urputtajat vaan vaihtuu..
     
  20. jumo

    jumo Well-Known Member

    Vs: YLLÄS

    Jovain Ylläkseltä Kolariin pääsee kelkkareittiä, sitten vain joki yli niin oot ulkomailla ruåttissa (en tosin oo itte ajanu niin en tiä mistä ylitys tapahtuisi).
    Ja en tiä miten tuossa on vesistöjen ylityksiä ja millon ne kantaa kelkalla mennä.

    Helpompi taitaa ollä kärryllä siirtää kun onhan siinä tuota siirtymää jokunen kilometri. Ei se ajo siellä länsinaapurissakaan täysin vapaata oo, ei sielläkään saa taimikoita ja peltoja ajella ja paikoin on ajo totaalisen kielletty.

    Yleisesti ajo on siellä sallittu (jos ei oo kielletty ;) )ja kuljettajan vastuulla on että ajo tapahtuu maastoa, viljelyksia ja istutuksia tuhoamatta.

    Kolarin kohalla taitaa olla se maasto vaan olla aika tasasta Ruåttissakin, vaan onpa jänkiä missä pyörittää ääliötä.

    Eniro.se ja sieltä kartor ja trafikinformation kohdasta täppä kohtaan skoterleder, niin näkyy kelkkareitit. (näkkyypi muuten Ylläs-Kolari väliki)
     

Suosittele tätä sivua