Lynx re 600 h.o tyhjäkäynti lämpimänä hakusessa!

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä timo K, 23/1/13.

  1. timo K

    timo K Member

    Elikkäs kelkka on 2007 mallin re 600 h.o_Ostin kelkan aivan hiljattain enkä ole enemälti sillä kerennyt ajelee kovien pakkasten vuoksi,mutta eilen ajoin lämpimäksi asti kelkan ja huomasin että tyhjäkäynti on lämpimänä aivan olematonta.Kaikki varoitusvalotkin syttyvät jo mittaristoon kun käynti menee niin alas,ja pakkiahan on aivan turha yrittääkään saada silloin päälle.Muuten kelkka pelaa mainiosti,lähtee todella hyvin käyntiin sekä kylmänä että lämpimänäkin==>ei ongelmia siinä=)Mutta missä lienee vika sit?edellisen omistajan toimesta männät,yms vaihdettu,kampuran stefa tarkastettu,ei vuoda.Eilen oli vain -6 C pakkasta,enkä montaa kilometriä ajanut..voiko tässä ns.kaasarit jäätyä?se hana joka menee kaasareille on auki ainakin melko varmasti kun mitä pienestä välistä katsoin,mutta täysin varma en siitä vielä ole ennen kun otan imupöntön irti edestä ja pääsen katsomaan kunnolla.Miten on,saako tuo hana olla aina auki asennossa kelillä kuin kelillä kun manuaalissa lukee jotta vain lauhalla kelillä tai lumipölyssä ajettaessa.Apuja, KIITOS!
     
  2. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    Vs: Lynx re 600 h.o tyhjäkäynti lämpimänä hakusessa!

    Se hana kierrättää jäähdytysnestettä kaasuttimen läpi ja on tarkoitettu pidettäväksi auki jos ajaa pölisevässä lumessa tai nollakeleillä. Itse olen aina pitänyt sitä kiinni.

    Oletko kokeillut yksinkertaisesti säätää tyhjäkäyntiä isommalle? Kaasareiden välissä iso ruuvi, jonka kanta on ylöspäin.
     
  3. timo K

    timo K Member

    Vs: Lynx re 600 h.o tyhjäkäynti lämpimänä hakusessa!

    kiitos neuvostasi,mutta itse en ole koskaan säätänyt tyhjäkäyntiä kelkoista tai muutenkaan ruuvaillut.Nyt käytin imupöntön irti ja punainen "pyöreä" hana löytyi,se oli kiinni asennossa ilmeisesti kun siinä oleva "pykälä" oli ylöspäin ja käänsin sen nyt "letkun" suuntaisesti olemaan.Kai se on juurikin tuo hana,ei kai siellä mitään muitakaan ole vai onko?Mutta tietääkö kukaan onko tästä haittaa jos sitä pitäisikin auki aina?ettei sotke seoksia esim ja aiheuta vakavaa vahinkoa koneelle=)Nyt on pakkasta 18 ja ajattelin käydä heittää kiekon lämpimäksi ja itseni jäädyttää sen sijaan ja kokeilee et mitenkä toimii nyt lämpimänä...
     
  4. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    Vs: Lynx re 600 h.o tyhjäkäynti lämpimänä hakusessa!

    Juu se punainen hana on nesteen kierto kaasuttimille ja letkun suuntaisesti se on auki. Säädä vaan rohkeasti sitä tyhjäkäyntiä hieman isommalle, niin ei tarvitse ihmetellä :)
     
  5. timo K

    timo K Member

    Vs: Lynx re 600 h.o tyhjäkäynti lämpimänä hakusessa!

    asiahan eteni iltapäivää kohti silleen jotta vein kelkan huoltoon,ei käynyt tyhjäkäyntiä kylmänäkään enää, ja kävi siis yhdellä pytyllä tuota tyhjäkäyntiä.Huh huh...on tämä tuuria taas meikän kohdalla=(Puristukset mitattiin,ne olivat niinkuin pitikin ainakin,mutta huoltomies epäili jotta kaasareissa se vika on,oli mitä oli nytpähän ainakin on ammattilaisen käsissä tutkittavana.Toivottavasti vika selviää pian jotta pääsee baanalle ja lumi lentää sen jälkeen nimittäin:)
     
  6. masap

    masap watercross mxz 600 #171

    Vs: Lynx re 600 h.o tyhjäkäynti lämpimänä hakusessa!

    kaasareissa varmaan roskaa. ei muutaku irti ja ultraäänipesuriin. ja itellä on ollu kokoajan tuo hana auki ei taida olla käytännön merkitystä onko kiinni vai auki
     
  7. znood

    znood Guest

    Vs: Lynx re 600 h.o tyhjäkäynti lämpimänä hakusessa!

    Juu kaasareissa varmaan roskaa :) Ei olis paha nakki itekkään puhdistella. Ne pienimmät suuttimet jotka vaikuttaa tyhjäkäyntiin tietysti tukkeutuu aina ekana.
     
  8. timo K

    timo K Member

    Vs: Lynx re 600 h.o tyhjäkäynti lämpimänä hakusessa!

    NO NIIN,nyt on kelkka haettu pajalta ja lasku myös.Vikahan oli siinä,että tyhjäkäyntisuutin oli toisesta kaasarista tukossa,ja pientä roskaa kaasarin pohjalla muutenkin.Myöskin neulaventtiilipesiin tuli uudet o-renkaat sekä variaattorin hihna oli väärällä korkeudella(tuota en itsekkään ymmärtänyt)kun ammattilainen vaihtanut sen hihnan 300km sitten kumminkin siihen.Tyhjäkäynti löytyi ja huomenna pääsen ajamaan sitten vihdoin ja viimein,ainakin TOIVOTTAVASTI=)KIITOS KAIKILLE PALJON KUN VIITSITTE LUKEA ILMOITUKSENI JA VINKKEJÄ ANTAA.NIITÄ TARTTEE TULEVAISUUDESSAKIN KUN EI ITSELLÄ KAUHEESTI SÄÄDÖISTÄ YMS KOKEMUKSIA.
     
  9. timo K

    timo K Member

    Vs: Lynx re 600 h.o tyhjäkäynti lämpimänä hakusessa!

    Kelkalla ajettu onnistuneet vajaat 200kilometriä jo =)Kyllä lynxillä kelpaa ajella===>Aivan mainio kelkka reitille!!
     

Suosittele tätä sivua