GLX 5900

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä GLX 5900, 27/12/05.

  1. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Pistäppä se pumppu uudestaan osiksi, eiköhän sieltä vika löydy. Niistä takaiskuista, meinaan... ;)
     
  2. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    Mikäs niissä vois olla? Kotona olis parikin varapumppua, mutta ei juuri nyt auta, kun on 500km matkaa kotitalliin... :-\

    Ja vielä olis lomaa täällä jäljellä 8päivää...
     
  3. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Ei siellä tarvi olla kuin pieni roska venttiilissä, niin eipä nosta.
     
  4. HJR

    HJR Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Jos ei primerilla nosta bensaa letkuihin, niin joko primerin sisällä olevat tiivisteet / O-renkaat on horot tai sitten ennen primeria on joku tukos. Ja jos primeri on väljä, ottaa ilmoja sen kautta ja bensapumppukaan ei silloin saa imua aikaan. Joko koitit tukkia niitä primerin letkuja? Vaikka kaksilla lukkopihdeillä tms. puristaa ne tukkoon ja sitten kokeilee.
     
  5. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    Ei auttanut primerin letkun tukkoon puristaminen tuohon suodattimen täyttymiseen.

    Nyt löytyi vika tuohon imuletkun vaihdon jälkeiseen käyntihäiriöön. Otin sen äsken auki ja imuletkuun oli jäätynyt pieni pisara kosteutta, joka tukki koko letkun. Kosteus jäätyy nyt aika nopeasti kun on -25astetta pakkasta. Varmaan asennusvaiheessa pihalla päässyt vähän lunta letkuun kun se oli tuossa maassa, pihalla kun joutuu asentamaan. Tankin pohjalta löytyi myös se alkuperäinen suodatin, joka jäi sieltä magneettiin kiinni, sekin on nyt paikallaan. Nyt kelkka sentään käy taas, mutta suodatin ei tule vieläkään täyteen bensaa.

    Kertokaas vielä tuosta suodattimen asennosta. Paavojaelvis kirjoitti "Suodatin kannattaa laittaa sellaseen asentoon, että tulo on alempana kuin lähtö ja sijainti ennen pumppua." En taas lukenut tarpeeksi tarkasti tuota aiemmin. Mulla siis suodatin on niin että tulo päällä ja lähtö suoraan alaspäin. Voiko tämä vaikuttaa täyttymiseen? Kelkka käy nyt kuitenkin ihan hyvin kun kone lämpiää. Kylmänä käy jonkun aikaa ja sitten meinaa sammua ellei laita ryyppyä päälle tai pumppaa paria kertaa primeriä. Sit taas käy jonkun aikaa ja taas on pumpattava... ???
     
  6. HJR

    HJR Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Minulla on viisysissä semmoinen muovinen läpinäkyvä suodatin. Ei sekään täyty kuin vähän yli puolilleen vaikka mitenkä kääntelisi suodatinta kun kone pyörii. Silti on toiminut ilman ongelmia. Johtuisiko nuo oireet kylmänä -25 asteen pakkasesta?
     
  7. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Ei sillä suodattimen asennolla muuta virkaa ole kuin se, että mahdollinen sakka ja vesi kertyisi sinne tulopuolen päähän.
    Toi kylmäkäyntimurhe voi johtua siitä, että tyhjäkäyntisuuttimet on inan verran pienet/tukossa. Kokeile kiertää seosruuveja pikkasen kiinnipäin?
     
  8. Lahenmukka

    Lahenmukka Member

    Vs: GLX 5900

    Moro

    Löytyykö Lynxmiehiltä 5900 vm. 97 vaihdelaatikon päähän sitä morkulaa jos tulee nopeusmittarin vajeri kiini välityssuhde 1:1.4.

    Hakusessa olisi myös 3900:en tai vastaavan pakoputki ja pakosarja + ilmanpuhdistaja.

    laita viestiä tai soita

    Lahenmukka

    0405351351
     
  9. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    niinhän se lynxi hyytyi taas 400m päähän mökiltä. Hinattiin pihaan ja kävin hakeen -12 mallisen 600ace renegaten vuokraamosta. Pääsee nyt edes ajaan!
     
  10. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    Renegatella päivä ajettu ja olen aivan myyty tuon 600ace:n puolesta. Sitä en tiedä miten jaksaa mattoa pyörittää vaikka yetin alla umpihangessa, mutta todella asiallinen peli reitille. Järven jäälläkin kulki varsin mukavasti 100km/h, tosin siihen si sitten hyytyi, mutta eipä sen kovempaa tarvi mennäkkään.

    No asiaan. Nyt taas kun kävin mökin pihalla koittaa niin 59 käynnistyi heti. Nyt sillä ei vaan oikein uskalla lähteä retkelle jos se hyytyy taas samantien. Uskaltaako tankkiin kaataa Masinolia ja minkä verran sitä pitäis laittaa jos olis jotain apua jäätämisongelmaan??
     
  11. marko.m

    marko.m Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Kyllä moottorikoneistaja suositteli käyttämään jäänestoa bensan seassa AINA. Annostuksen näkee purkin kyljestä. Estää sen että jos/kun on vettä bensan seassa niin se ei jäädy kaasarissa. Jäähile kun tukkii suuttimen niin se on sillä selvä.

    Minulla on muuten kakspuokissa vähän samanlaista ongelmaa, eli kylmänä joutuu pumppaamaan primeriä aika kauan että pysyy käynnissä. On ennen toiminut paremmin. Lämpimänä kyllä toimii. Suodatin on valkoinen niin ei näe bensan pintaa. Kannattaa tarkistaa myös sähköpuoli, ettei ole johdot löysällä tms. Jos kelkka toimii lämpimäksi asti niin voipi olla että staattori on rikki. Jos käämi on poikki ja moottori kun lämpenee niin karvanpäät irtoavat toisistaan.
     
  12. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    Nyt se kelkka toimi taas ilman mitään ongelmia. En kuitenka uskaltanu laittaa sitä masinolia tankkiin kun vähän yli 1dl vaikka ohjeen mukaan olis koko litra pitänyt kaataa.

    Erikoista rohinaa ja tärinää pitää tuo matto, mutta saattaa olla uutuuden kankea tai sitten vaan olen tottunut vanhan sileän maton äänettömyyteen ;D
     
  13. Tumps

    Tumps Member

    Vs: GLX 5900

    olisko kellään tietoa mitoista variaattorin linjaukseen? luulen kyllä että tossa mun 59:ssä on väärä kytkin, kun vertasin toiseen 59 nii oli 2,5cm heitto lohkosta lautaseen. ja omassa 59:ssä moottori on niin paljon oikealla kun voi olla. eli johtuu varmaan kytkimestä joka ei ehkä oo oikea. tuohon on laitettu vaihtokone joskus 5v sitte. jos jollain ois myydä 5900 -86 sopiva kytkin niin voisin olla kiinnostunut
     
  14. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    35mm kytkimen lautasen takaa 9,5mm paksun linjausraudan taakse. Tämä tosin uudempien mitta, joten en ole varma päteekö tuohon.

    Omassa taas kone on niin paljon vasemmalla, eli kytkimen puolella kun se saa. Tämä tosin -95 mallinen laitos.
     
  15. hifilux

    hifilux Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Kaverin -86 5900:ssa hirttää kaasun välillä puoleen väliin. Kokeiltiin öljytä vaijeri aseöljyllä, mutta ei tunnu vaikuttavan ja paikoillaan ollessa ei olla saatu vielä koskaan kaasua jäämään päälle, tekee tota siis vain ajaessa. Ja joka kerta se hirttää sen noin puoleen väliin, ei koskaan pohjaan. Ja jotenkin tuntuu että tekee tota vaan jos ajaa pölisevässä umpilumessa. Mistähän johtuu ja voiko tota jotenkin saada kuntoon?
     
  16. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Luisti jäätyy, koettakaas saada pöllyävä lumi pysymään kaasarin ulkopuolella.
     
  17. Dynamo

    Dynamo Well-Known Member

    Vs: GLX 5900

    Tenttua bensan sekaan niin eipä jäädy luisti kaasarissa pöllyävällä lumella.
     
  18. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    Kai siinä on se alkuperäinen imuäänenvaimennin paikallaan? Jonkun verran näkyny laitteita myynnissä joista on poistettu se eikä ole mitään tilalla, niiin menee lumii suoraan kaasariin.

    Masinoli auttaa myös tuohon luistin jäätymiseen. Aikanaan oli samaa ongelmaa 2-t crossipyörässä talvella. Melko ikävä kun luisti jäätyi yläasentoon. :p
     
  19. 5900

    5900 Lynx 5900 GLX -89, LT Tuntra,MXZ 500

    Vs: GLX 5900

    Mistä tämmönen johtuu,kun ajelee jäällä ja n.15cm lunta niin kelkka nykii ja jälkeä pitkin menee tasaseen ??? ???
     
  20. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: GLX 5900

    Itse huomannut aivan saman. Sitä en osaa sanoa mistä johtuu. ::)
     

Suosittele tätä sivua