Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. sQaw

    sQaw Member

    Vs: Oulun reitit

    Ei mee liian kapeaksi. Kelloon asti pääsee huoletta mutta sen jälkeen tulee sulia koskia että ei ainakaan ojaa pitkin pääse kerralla kovin pitkästi.
     
  2. tunppi

    tunppi Polaris 700 Pro X -03 - Polaris XCR 600 -95

    Vs: Oulun reitit

    Tänään kävin muutaman sata metriä ajamassa sitä ojaa ylös päin, pitääpä jonaki päivänä käydä vähän pitempi huikonen tutkimassa.
     
  3. skidooman

    skidooman Member

    Vs: Oulun reitit

    Tänään pikku iltalenkin nakatessa oulu-jääli välille tipahti polariksen iq:sta vasen sivuposki jonnekkin metsähalituksen puolelle, jos joku löytää niin soittaa voi p. 0400300020 / Jani
     
  4. rave

    rave Lynx Rave 600 e-tec

    Vs: Oulun reitit

    Polariksen sivuposki näytti olevan siinä yk:n reitin ja sähkölinjan risteyksessä.
     
  5. tkay

    tkay Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Tulipa napattua 130 euron muistutus, Auran maja - Hiukkavaara -välillä. Oli kaupunki kuulemma sulkenut reitin Hiukkavaaran rakennusprojektin johdosta. En jaksa ymmärtää, miten helvetin tavoin moottorikelkkaura voi rakentamista häiritä? Edelleen kuitenkin reittimerkit paikallaan ja minkäänlaista kieltotaulua ei silmään pistänyt. Pikkusen pistää idiotismi vihaksi!
     
  6. Jarno.V

    Jarno.V Skidoo -14 137" freeride

    Vs: Oulun reitit

    Ainakin yk:n suunnalta kyllä huomaa ettei reitti ole käytössä, on sen verta plakaattia monennäköistä risteyksessä.
    Käytiin sellanen nätti ot-yk-ot lenkki heittään aamusta, sato vaan jotain alijäähtynyttä vettä ainakin aamulla että laseja sai rapata vähä väliä.
    Onneksi reitti kuiten hienossa kunnossa pääosin ettei niin tarvinnut nähäkään 8) varsinkin joelta yk-muhos risteykseen asti oli hienoa baanaa työntää.
    YK:n seolla oli taas vaíkka minkä näköstä peliä, mikälie indy mafiakin oli kahvilla kun oli kiilakoppia sistissä rivissä oven edessä. ;D
     
  7. mahonen

    mahonen Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Muhos-Rokua-Utajärvi-Tyrnävä ajettu tälle päivää,reitit hyvässä kunnossa mitä nyt muhoksen pääsä "pikku" pattia :D keli oli kohillaan ja porukkaa oli taas liikenteessä :)
     
  8. tpuolita

    tpuolita Polaris Trail Touring 550

    Vs: Oulun reitit

    Ouluntulli-Rokua-Utajärvi-Muhos-Ouluntulli lenkki takana.. Aamulla mitä loistavaa baanaa, paluumatka hiukan jo enemmän patilla.. Muhoksen länspuolen laavun ja Rokuan väliin pudonnut Pollesta matkustajan selkänojan käsikiristysmutteri (sellainen jossa on iso muovimuhkura kantana) - jos suureksi ihmeeksi joku sellaisen reitillä bongaa niin täällä sellaista kaivataan :)

    Jammusta hajos suksimuovi kiveen, eli siis kohtuu vahingoilla päästiin :D Hauskaa oli
     
  9. oopee_

    oopee_ ski-doo 500ss TnT -08 . . . . Lynx 5900 GLX -87

    Vs: Oulun reitit

    Käytiin tänään päräyttää ot-muhos-yk-ot ja kyllähän siellä oli nätti ajella. Tasasta baanaa oli melkeen koko matka, lasit vaan meinas vetää jäähän kun sateli jotain töhnää taivaalta. Sais tuota lunta tulla vaan lisää kun alkaa suksista jo palasia lentelee kun kivet kolisee mukavasti. :)
     
  10. tpuolita

    tpuolita Polaris Trail Touring 550

    Vs: Oulun reitit

    juu, kyllä siinä vähän ihmeteltiin/naurettiin kun kilometri takana 200km lenkistä ja säpäleet jo lenti suksesta... nippusiteillä rippeet kasaan :D Lunta sais tosiaan se 10-20cm tulla lisää..
     
  11. Jauho

    Jauho Rmk 155" ja CFI800RR 128"

    Vs: Oulun reitit

    JOU! Suositelkaapa jotaki reittipätkää, Kiimingistä ois tarkotus lähtiä eteneen
     
  12. SaPeKa

    SaPeKa Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    joki -> yki -> utis -> muhos -> yki ...
     
  13. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Waari risteili reitistöllä la-su ja tuli kaikkiaan 340km Kiekonmaja-O-tulli-Muhos-Rokua-Utaj-Muhos-Ylik-Kiekonmaja reitistöllä, tarkisteltua ja raivailtua reittejä esteettömäksi. Menisi tuolla koko loppu talvi ja varmaan meneekin raivauksissa, mutta pakko oli tuo kierros näissä olosuhteissa ottaa ohjelmaan että saa varmuuden reittien kunnosta vaikeiden lumiolosuhteiden takia. Yövyin välillä että ei mene edestakaisin ajeluun aikaa ja saan nopeammin tuon homman tehtyä ja kun lauhaa ja lunta on luppeissa lisää niin pitänee sama kierros ottaa vielä toiseen kertaankin ohjelmaan. Kummasti se tuo tamppari levittää reittejä, kun osa liki läpikulkemattomasta ryteiköstäkin oli muuttunut ihan kohtuullisen leveäksi kelkkareitiksi. Molempina päivänä sateli alijäähtynyttä vettä joka pahasti jääti visiiriä, mutta kun tavaramäärästä johtuen olin mönkijällä ( maataloustraktori) liikkeellä niin eipä sitä juuri sen vauhdeissa tarvitse visiiriä saati jarrutella menoa :) Muutamia kelkkailijoita yhytin reiteillä sekä pari kaveria sattui samaan aikaa Rokuanhoviin kahvittelemaan.
    Jäät Pudiksen reitiltä mittailen huomenna, kun saan haettua varastolta uuden hirsiterän porakoneeseen, vanha on Kiiminkijoen pohjassa.
    Jos joku kadotti kohtuullisessa vastapatissa semmoisen mustan pitkulaisen muoviosan, olisiko vaikka plexin alareunasta ja BRP Canada tekstuurit siitä luin, niin Waari semmoisen poimi talteen Muhokselta, hieman ennen Utajärvi-Rokua risteystä. Soitto ja sovitaan mistä sen saa poimia mukaansa.
    Tuumii Waari.
     
  14. Mattipolle

    Mattipolle Polaris Dragon 800 CFI

    Vs: Oulun reitit

    Lauantaina 28.1 Oli ouluntulli-muhos reitti ihan ok kunnossa...pikkupatikkoa niinkuin pitääkin...ainoastaan ouluntullin parkkipaikalta kun lähtee reitille niin alkureitillä (n.2-3km) matkalla on "teräviä" kiven nokkia tuhoamassa ohjainrautoja...Ennen reissulle lähtöä eräs pilotti roikotti korkkiruuvin mallista ohjainrautaa kädessään...hajonnut siinä reitin alussa...sitä ekapätkää kun ajelee hissukseen niin hyvä tulee...Nyt tosin tippuukin taivaalta sopivasti lunta että peittyisivät mokomat kivet piiloon.

    Onko kukaan ajanut ouluntullista ylikiimingin kautta pudasjärvelle ja edelleen syötteelle tälle talvea??? Olisi kiva kuulla jotain reitin kunnosta ja itse reitistä erityisesti väiltä ylikiiminki-pudasjärvi(neste)... :)
     
  15. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    Vs: Oulun reitit

    Yk-Pudis väliä ei ole vielä tänä talvena päästy lanaamaan huonojen jäiden takia (Waari varmaan pistää tarkempaa tietoa kun selviää maastosta). Ite ajelin viime perjantaina Yk-Juustola-Yk ja onhan se patilla, mutta pitkiä suopätkiäkin välillä jossa sitte helpompaa. Mut ei tuo vielä hirmu paha oo jos sippisummitillakin kohtuuella sielä kruisailee.
     
  16. ToniL

    ToniL Member

    Vs: Oulun reitit

    Joo lauantaina tosiaan oli pikkuvastusta ohjurien kans ennen Ouluntullia niitten kivien takia mutta sain uuet alle ja Ot-Muhos-Ot saatiin käytyä ja reitit aivan ok kunnossa oli :)
     
  17. pena 89

    pena 89 New Member

    Vs: Oulun reitit

    onneksi oli toniL makkaranpaistajien surrrvaiveli pakki matkasa :D ja eritoten varaosa palvelu pelasi :DD
     
  18. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Oulu-YK-Pudis välillä Waari tänään touhusteli ja oli tarkoitus piipahtaa paluumatkalla Muhoksellakin, mutta sippasin totaalisesti jo ennen Oulu- Pudis rajaa ja pimeäkin oli, hiilarit loppu ja kamppeet märkänä ja ja ja :)
    Kotona olin 17.50 ja suoraan saunaan kaikki kamppeet päällä, kypäräkin paassä. Lämmin ajatus jatkuvalämmitteisen kiukaan keksijälle :)
    Hyvä se on että on hommaa, pelottaa vaan että tulee ongelmia kun lumiolosuhteet on niin poikkeukselliset ja noita tykyn notkauttamia puita on erittäin runsaasti reitistöillä. Huomenna pitäisi ennusteen mukaan mennä plussalle ja tuulla kovaa ja toivotaan että pitää paikkansa, silloin puut pääsee lumikuormasta joka on niille jo liikaa. Mäntykankailla oli jo tuhoja runsaasti ja reitistön varreltakin saa maanomistajat kaadella notkahtaneita koivuja monen vuoden polttopuutarpeet.
    Jäätilanne on myös poikkeuksellinen, sillä vaikka on ollut koviakin pakkasia ja vain kerran suvennut välissä niin ei joet ole jäätyneet normaalisti. Ilmeisesti virtaamat on niin kovat että jäätä ei pääse muodostumaan.
    Kiiminkijoen jään mittasin ja heikoimmillaan jäätä on keskellä noin 40-42cm. Rannempana ei enää 50cm terä riittänyt.
    Mustapudas oli kasvattanut jääkanttaan niin että 50cm terää ei saanut läpi.
    Kääriänpudas oli syönyt jäätä ja keskellä vain 30cm jäätä. Kun kontallaan porasin Pudiksen puoleisella rannalla jäätä niin kohvajäät tipahti ja railo meni Waarin polvien välistä. Meisasi siinä mennä kalsarit vaihtoon kun valtava laatta tipahti liki metrin ja samoin tein alkoi vesi nousta jäälle. Pora jäi reikään kun pyörähdin kauemmaksi railosta, turhaa tietenkin kun onhan se laatta paksua jäätä mutta pikkaisen siinä kyllä ukko säikähtää. :)
    Tamppari tuosta ei enää pääse yli, eikä olisi päässyt jäidenkään puolesta ja saapa nähdä pääseekö koko talvena.
    Kääriän Veikko oli kotosalla ja pyysin lupaa tampparille ajaa Reininlaaksontien päästä peltojen poikki takaisin reitille, kun tamppari joutuu siirtymään Joloksentielle Mustanputaan luona ja ajamaan 2 km Joloksentietä tuonne Reininlaaksontielle.
    Veikko antoi tampparille luvan kunhan pysyy peltojen läpi lingotulla talvitiellä, pelloille on istutettu koivuntaimia ja niitä ei parane vaurioittaa.
    Tuo talvitie menee suoraan kelkkareitille joten tamppari voi nyt liikennöidä myös tuota väliä, jos vaan nuo Kiiminkijoen jäät riittää sille.
    Tuumii Waari.
    [​IMG]
     
  19. kimmo111

    kimmo111 Vannabee kelkkailija.

    Vs: Oulun reitit


    Me ollaan ajettu 1.5 viikkoa sitten tyrnävä-muhos-yk-pudis ja takas, missään nimessä ei ole ilo ajaa tuota yk-pudis väliä nyt ennen kuin se lanataan.. muutoin nuo rokuat ja muut alkaa pysymään jo parempana pikkuhiljaa, mut se yk-pudis on liian huono kyllä ennen ku lana käy.
     
  20. MikaPu

    MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

    Vs: Oulun reitit

    Yk-Pudis lanattu, nyt pääsee läpi muillakin kun vaan BRP:n vehkeillä :p
     

Suosittele tätä sivua