Taajamakelkkailu

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä *hPb*, 15/1/13.

  1. *hPb*

    *hPb* AC F1000 -07

    Vanhaa ja uutta tarinaa !

    Tältä palstalta löytyy varmasti monia mielipiteitä ja aihe on sellainen mikä saa sekä kelkkailun vastustajat että harrastajat suulaaksi.

    Ylen jutut 04/2009
    http://yle.fi/uutiset/moottorikelkkailijat_taajamakelkkailu_sallittava/5764031

    http://yle.fi/uutiset/ministerio_ei_innostu_taajamakelkkailusta/661970


    Ja sitten uusin tarina 01/2013
    http://yle.fi/uutiset/kelkkailijat_haluavat_lappiin_amerikan_mallin/6449644


    Ois yle voinu vähän käyttää verovaroja juttuun ja vaihtaa kuvaa ;D
     
  2. HJR

    HJR Well-Known Member

    Vs: Taajamakelkkailu

    "Taajamassa saisi ajaa korkeintaan 20 km/h" ja kaveri vetää kuvassa toinen suksi ilmassa ;D Njoo... Tuskinpa tuo toteutuu, mutta olisihan tuo hyvä muutos jos taajaman ulkopuolisilla alueilla kelkalla saisi ajaa laillisesti tien reunaa pitkin vaikka 40 km/h. Vähenisi varmasti turha kelkkailijoiden kyttääminen ja jatkuva valittaminen. Tietysti se edellyttäisi kelkkailijoidenkin puolelta järjen käyttöä ja kurinalaista toimintaa. Nykyään se vaan tahtoo olla sitä, että ajetaan laittomasti tiellä, koska ei moniakaan kiinnosta viedä kelkkaa esim. 3 km päähän reitille peräkärryllä.
     
  3. moilanen88

    moilanen88 Kelkaton :(

    Vs: Taajamakelkkailu

    Itsellä reitille matkaa n.400m ja jalkakäytävää/sen vierusta köröttelen menemään.
    Olisi hyvä jos tuo olisi lain sallimaa ajaa tietä pitkin se vähäinen matka reitille/tankille,ei olisi jalankulkijoiden tiellä.

    EDIT:Taajamassa asun,omakotitalo-alueella.
     
  4. LeviSLED

    LeviSLED Guest

    Vs: Taajamakelkkailu

    Levillä tämä on iso ongelma. Rakkavaaran alueella on pääsyreitit, joille kyllä kelkalla pääsee nykyään jo melkein joka mökiltä. Mutta esim. Immellompolon ja Utsuvaaran mökeiltä ei oikeastaan pääse kukaan laillisesti reitille, ja matkaa reitille ei kauimmasiltakaan mökeiltä ole kilometriä enempää. Hiihtokeskuksissa ei liikkuva poliisi salli enää metriäkään yleisellä tiellä kelkkailua. Kerran lävähti itelleki lapaseen sakot autotiellä ajetusta 32 metrin matkasta..
    Äkäslompolossa taas kelkkailijat saa pelätä henkensä edestä 250 metrin siirtymää reitin päästä tankille, kun kävelijät raivoaa jalkakäytävällä ajamisesta..


    Tämä on varmaankin taas näitä ikuisuusprojekteja, joissa ei ikinä edistytä mihinkään päin.
     
  5. fluke

    fluke Lynx X-trim 600 E-tec -13

    Vs: Taajamakelkkailu

    Ja mitäs hittoa jos kevyenliikenteenväylä on lisäkilvellä varustettu mopolla ajamiselle sallituksi niin miksi ei myös kelkoille voida myöntää samaa lupaa. Samat mopon vakuutuksetkin periaatteessa on olemassa ym. Mistä panta puristaa?
     
  6. kelkkakurko

    kelkkakurko Yamaha multiple..

    Vs: Taajamakelkkailu

    kumma homma että tämäkin asia onnistuu ruåttissa paremmin kuin täällä...
     
  7. PakkanE_

    PakkanE_ lynx BD 3900 -13

    Vs: Taajamakelkkailu

    ajatuksena ettenkö sanoin jopa kaunis mutta tuskin ikinä tulee. No onneksi on omalta pihalta helppolähteä naapureita häiritsemättä. Ennenkö tähän muutettiin niin edellisessä talossa piti siirtyä noin 250m tietäpitkin! tällä välillä oli noin 9 taloa mutta miehän reippaana urheilia nuorukaisena kävin jokaisen oventakana kysymässä että haittaako teitä jos tuosta varovasti ajaa.. 8:sta talosta sanoivan ei haittaa ja viiminen sano että kuhan et yöllä aja ;D Kuhan muistaa että siirtymää ei tehdä jalkatiellä. silloin se vähiten ärsyttää ihmisiä.
     
  8. *hPb*

    *hPb* AC F1000 -07

    Vs: Taajamakelkkailu

    Ruottissa on kaikki paremmin ;D
    Kyllähän tuo taajamaliikenne vois käytännössä olla toimivakin systeemi, vaatisi vain vastuullisia kelkkailijoita. Jotenki vaan on semmonen tunne että niin kauan ku näitä asioita päätetään Helsingin nurkilla niin ei tule toteutumaan...
     
  9. arskaw

    arskaw Well-Known Member

    Vs: Taajamakelkkailu

    Eipä taida vastuullinen kelkkailija olla helsingistä kiinni, eiköhän tuo ole korvien välissä joka kelkkakuskilla, tai pitäisi olla, se taas että kansamme edustajat eivät asian hyväksi, siis vapaan kelkkailun, mitään tee saattaa johtua juurikin Joittenkin kelkkailijoiden avaruudesta kuuloelinten välissä.
    Mitä enemmän juttua sudittamisista kylillä, taimikon kaadosta, kännissä ajelusta ym.saavat lehdissä lukea, vaikeammaksi menee.Muutama tollo leimaa koko porukan.
     
  10. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Vs: Taajamakelkkailu

    Rovaniemellä ainakin toissa talvena poliisit valvoivat seutukelkkailua tarkoin.Itse sain sakot 400m ojanpohja ajamisesta.Olin mummon tykö menossa artic catillä,niin eiköhän mäen päällä ollut virkavalta suorittamassa ratsiaa päätiellä.Heti sieltä juoksi miliisi tielle valmiiksi pysäyttämään.Hetken jo kävi mielessä että käännynkö ympäri ja painan kaasua, mutta mietin että jos selviäis puhumalla ;D Toisin kävi 84eegeniä sakkoa,pitäis kuulemma mennä muula vehkeelä mummon tykö jos ei pääse laillisesti kelkalla pihalle asti.Jos olisi ajanut urut auki pyörätiellä/ojassa niin kortti olis lähteny välittömästi ::)
     
  11. arskaw

    arskaw Well-Known Member

    Vs: Taajamakelkkailu

    mites 400 metrin kävely tai hölkkä, haittaaks se?
     
  12. 3AHG

    3AHG Cattimies

    Vs: Taajamakelkkailu

    Juoksee kuka tahtoo, ite en ainakaan viitti jättää kelkkaa jonnekki tien varteen tms. missä jonnet kulkee ja tekee vielä kolttosia...
     
  13. Hourula

    Hourula Member

    Vs: Taajamakelkkailu

    http://www.sotkamolehti.fi/Uutiset/1194792103277/artikkeli/idassa+ajetaan+taajamassa+lannessa+pitkin+soita.html
     
  14. LeviSLED

    LeviSLED Guest

    Vs: Taajamakelkkailu

    Lapin Kansan tekstaripalstoilla valitettiin viime viikolla (ihan aiheesta kylläkin) nuorison ajelusta Isovaaran hakkuuaukeiden taimikoissa.

    Tämän viikon aiheena oli nuorten rälläys Ounasjoen rantatörmillä. Taimikoissa tai laduilla ajoa en itekkään hyväksy, mutta ketä oikeasti haittaa jos tuon joen törmiltä nuoriso vetää risukot sileäksi. Tekevät kunnalle palveluksen ku ei tarvi palkata hortonomeja maisemointihommiin (=risukon parturointiin).
     
  15. Induktanssi

    Induktanssi Guest

    Vs: Taajamakelkkailu

    Soilla ja suoalueilla blaablaablaa...
    Ja nyt:Mitä VIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! se suo siihen sanoo, jos siellä ajaa?????
     
  16. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Taajamakelkkailu

    Suo tuskin sanoo mitään blaablaalaa mutta laki taitaa sanoa jotain, eihän nuo muuten nousis otsikoihin ...
     
  17. LeviSLED

    LeviSLED Guest

    Vs: Taajamakelkkailu

    Tuohon ku lisäät vielä ne kaks puuttuvaa tavua niin pitäis pöljemmänki ymmärtää ongelma.. Eli soilla ja suoJELUalueilla... Se saattaapi olla useamman tonnin pikavoitto jos poliisi suojelualueelta rälläilijän nappaa, ja hyvä niin.
     
  18. Induktanssi

    Induktanssi Guest

    Vs: Taajamakelkkailu

    Ah, luin ja ymmärsin oikein, mutta kirjoitustaito teki tenän.
    Siis suojelualueen ymmärrän, no problem, mutta siis se, että jollain kusisella suolla ei saisi pärrätä???
    Nyt palstan viherpiipertäjät, kertokaa oikeesti, kasvaako siellä kultaa, onko se lentopingviinien pesämaastoa, nukkuvatko jääkarhut siellä talviuntaan, routiiko se kiinaan asti, vai onko asia niin, kuin meidän mailla olevalla suolla, ettei siellä kitukasvuisten mäntyjen lisäksi ole mitään?
     
  19. PoederJunkie

    PoederJunkie Well-Known Member

    Vs: Taajamakelkkailu

    Kysehän ei ole siitä, että onko siellä suolla jotain tai kasvaako siellä mitään. Kyse on tällä hetkellä voimassaolevasta lainsäädännöstä, jossa puhutaan kelkkailusta maanomistajan luvalla. Jokuhan net suotki omistaa ja muuten.. Sitä saa ostettua aika halvalla, verrattuna esim. metsämaahan. Onhan tämä jo niin monesti nähty, ettei Suomen laki ja normaali maalaisjärki kohtaa, kun puhutaan urbaanin ympäristön ulkopuolella tapahtuvista asioista ja ilmiöistä. Maaseuduthan on kaupunkilaisille "luonnon akvaarioita", joissa ne voi niin halutessaan käydä nuuskasemassa pakokaasutonta, puhdasta ja hiljaista luontoa.

    Kaikkeen tähänkinhän voi vaikuttaa.. mm. äänestämällä
     
  20. Hourula

    Hourula Member

    Vs: Taajamakelkkailu

    Sotkamolehden linkin laiton vaan siksi,koska lainsäädäntöhän ei oikeastaan anna kenenkään lähteä taajama-alueelta kelkalla mihinkään,ellei kelkkareitti mene heti takapihalta tai sit asut järvenrannalla- Eli kelkka ois aina vietävä kärryllä reitille tai järvelle. Itse asun "perukassa",mutten kuitenkaan saa siirtyä järvelle ojanpenkkoja,peltoja (ei ole lupaa omistajalta) tai tietä pitkin ajamalla ja matkaa on n.500m. En ole viherpiipertäjä, vaan ihmettelen tuota jumalattoman tiukkaa pykäliin tuijottamista.
     

Suosittele tätä sivua