AC Panther -04 telaston iskarit

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä musta pantteri, 9/12/12.

  1. musta pantteri

    musta pantteri Arctic Cat Panther 570

    Kohteena on siis -04 vuosimallin AC Panther 570:llä koneella, ja telaston iskarit tuntuvat olevan aivan loppu. Vaan millaiset sinne kannattaa tälläisen sunnuntaiajelijan oikein laittaa?

    Läheinen EMC myisi Sno Pro-merkkisiä, hinta noin satasen/kpl, jotka kuitenkin menisivät tilaukseen, kun ei maahantuojallakaan kuulemma ole varastossa. Tekeekö noilla mitään?

    Ebayssa näyttäis olevan Kimpexiä, SPI:tä, merkitöntä (kiinalaista?) ja Ryde FX:ää. Rydethän siellä telastossa olis alkuperäisenäkin, mutta jostain syystä noissa ebayn iskareissa sopivuutta ei -04 malliin luvata. Jotain kai siellä alustassa muuttuu tuossa vuosimallien vaiheessa.

    Noista ameriikan nettikaupoistahan, kuten country cat, saisi toki alkuperäistä (esim taaempi) noin 160$ hintaan, siihen toki rahti, alv ja tulli lisäksi, joten hinta onkin jo liki tuplat tuohon Sno Proohon. Kysymys kuuluukin, että onko alkuperäinen sitten vähintään tuplat parempi/kestävämpi, kuin tuo em. tarvike?

    Kun ei näistä moottorikelkoista ole kovin kauheaa kokemusta, niin ei oikein osaa hahmottaa että missä kohti tarvikeosa kannattaa jättää hyllyyn. Onko alkuperäinen ainoa oikea vaihtoehto?

    Samaa pohdintaa pitäisi suorittaa vielä mäntienkin osalta. Tältä foorumilta kun luin että 2T koneessa mäntien vaihtoa voisi verrata auton jakopäänhihnan vaihtoon.
     
  2. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: AC Panther -04 telaston iskarit

    Itse mittaisin ne alkuperäiset ja hommailisin vaikka käytetyt perus kaasuiskarit tilalle. Ne pystyy huoltaan sitten kun vaimennus loppuun. Toisaalta tuo takapukin iskarin hinta (160$) kielis vähän että siellä on jo vakiona joku kaasuiskari? Jos näin on, sitähän ei tarvi uusia, seku huollattaa vain.
     
  3. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: AC Panther -04 telaston iskarit

    Mitä ameriikan kuvista kattelin, niin näyttäsi, ettei ole huollettavia noi alkuperäiset. Mutta kuten Beari sanoi, mitat vaan pitkänä ja lyhyenä nykyisistä iskareista ja käytetyt huollettavat tilalle. Ei tartte sen jälkeen enää vaihtaa ja saa jopa säätöjä muuteltua jos mieli tekee.

    Männät kannattaa vaihtaa ajoissa, selviää halvemmalla. Mutta itse en puhallinkoneista tiedä, mikä on ajoissa.. Varmaan jotain 6-8tkm on suht varmalla pohjalla.
     
  4. musta pantteri

    musta pantteri Arctic Cat Panther 570

    Vs: AC Panther -04 telaston iskarit

    Alkuperäiset iskarit on vielä tukevasti telastossa paikoillaan, pitänee purkaa ja mitata, jahka flunssa hellittää. http://www.duells.se löytyi kuitenkin jotain mittoja iskareista. Ei tietenkään alkuperäisistä, mutta Sno pro ja Engans-merkkisistä. Jälkimmäisestä antoi telaston iskareiden mitoiksi seuraavat (max/min): etu 318mm/210mm, taka 410mm/270mm.

    Tuo käytetty, huollettava iskari vois ollakin hyvä vaihtoehto. Kuinkahan tarkkaan tuon iskarin pituuden sitten pitää passata?

    Noihin Enganssin mittoihin kun vertaa, niin
    Tuo lienee hivenen pitempi ,kuin takapukin iskari: http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=105044.0
    Ja tässäkin senttiä pidempi kuin etupukin iskari: http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=106523.0

    Tässä sitten hieman lyhyemmät: http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=105165.0

    Ei noita niin hirveästi tuolla myyntipalstalla kuitenkaan ollut tarjolla.

    Jos vielä tuota mäntäasiaakin sivuan, niin onko noiden sno pro-mäntien osto hukkaan heitettyä rahaa, eli kannattaako suosiolla hommata alkuperäiset? Jotenkin noista lukemistani jutuista jäi semmoinen kuva että nuo tarvikeosat tahtoo olla aikamoista kuraa. Eikö näihin kelkkoihin ole sitten oem-laatuisia osia tarjolla? Verrataan vaikka autovaraosista: alkuperäinen tukivarsi merkkiliikkeestä - Lemförder tukivarsi (oem laatu, valmistaa nuo alkuperäisetkin) tarvikeliikkeestä - ja halvimpana se taiwanissa tehty tukivarrennäköinen pa**araudan kappale...

    Edit: näköjään noita Engans iskareiden mittoja löytyy kotimaiseltakin sivulta: http://www.huoltomyynti.com/enganserit.htm
     
  5. musta pantteri

    musta pantteri Arctic Cat Panther 570

    Vs: AC Panther -04 telaston iskarit

    Heh, telasto irrotettu ja kun rupesin katteleen täältä niitä käytettyjä iskareita, niin foorumi olikin nurin...

    Näyttääpi Pantterin iskareiden mitat kiinnitysreikien keskeltä keskelle olevan seuraavanlaiset:
    takapukki: 42,3cm
    etupukki: 31,5cm
    sukset: 41,5cm

    Nyt vaan sitten pitäis löytää jostain sopivat.
     
  6. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: AC Panther -04 telaston iskarit

    Sun tarttee vielä mittoa iskarin iskun pituus. Pidemmänkin voi laittaa, mutta isku ei saa loppua kesken, eli iskari pohjata ennen kumeja.

    Mun valikoima.

    Phazerin 500 -07
    Etupukki: 325/86mm
    Takapukki: 443/138
    Sukset: 395/100

    AC F6 -06

    Etupukki 285/83
    Takapukki 368/111 (paksu)

    Polaris, mikä lie malli

    Etupukki, WE lisäsäiliöllä n. 305/92.
     
  7. musta pantteri

    musta pantteri Arctic Cat Panther 570

    Vs: AC Panther -04 telaston iskarit

    Otetaanpa sitten uusiksi:

    Eli nuo paikoillaan olevat iskari on seuraavanlaiset:
    mitat silmästä silmään:

    min/max - isku
    takapukki 27,5/42,3cm - 14,8cm
    etupukki 21,5/31,5 - 10cm
    sukset 32,8/41,5 - 8,7cm tähän iskuun vielä 4cm lisää pohjaanlyöntikumista

    Pitihän se koittaa mittoa tuota telaston geometriaa, eli millaset mitat sillä telaston iskarilla pitää olla, ettei iskari ole rajoittavana tekijänä, niin kutakuinkin tälläisissä mitoissa se iskari käy lyhimmillään ja pisimmillään kun se siellä telastossa toimii.

    takapukki 30,5/39,5cm
    etupukki 23/30,2 cm

    Varmaan tuossa hyvä olis olla jonkin verran pelivaraa, kuten alkuperäisissä näyttää olevan. Iskarin pitää olla siis hieman lyhyempi lyhintä mittaa ja pidempi pidempää mittaa.

    Suksien joustoliikkeestä en samanlaista mittausta ole vielä tehnytkään.
     
  8. musta pantteri

    musta pantteri Arctic Cat Panther 570

    Vs: AC Panther -04 telaston iskarit

    Päivitetäänpä tilanne.

    Telastoon sattui löytymään uudet, käyttämättömät ACT:n iskarit. Noita asentaessa tuli sitten todettua että suurin syy telaston iskunvaimennuksen toimimattomuuteen taisi ollakin edellisen asentajan tekemä asennusvirhe. Sen takapukin iskarin kun pystyy erittäin helposti laittamaan sinne väärään asentoon, eli näin:
    [​IMG]

    Oikea asento takapukin iskarille kun olisi kuitenkin näin:
    [​IMG]

    Piti oikein kaivaa vanhat, edellisen omistajan myyntikuvat esille ja todeta, että väärinhän se iskari siellä on ollut koko meikäläisen omistusajan. Nyt asennukset on kuitenkin oikein, ja telasto pelaa niinkuin pitää.

    Alkuperäiset etuiskaritkin vaihtui Foxeihin, ja ajettavuus ei kun parani.
     

Suosittele tätä sivua