Raivaussahat

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 24/2/13.

  1. SvaR

    SvaR Well-Known Member

  2. Induktanssi

    Induktanssi Guest

    Vs: Raivaussahat

    Hyvä pointti! Savu vaan laipasta nousee...ja raivaajan päästä. Ja raivaussahan teroitus on ehkä 10 kertaa kevyempää, kuin ketjusahan.
    En tosiaan jaksa uskoa tuon toimintaan jo aiemmin mainittujen syiden - ketju pidettävä tosi kireällä ja liikaa hilavitkuttimia jokapuolella - takia.

    Joo, jos kaadettavissa 10+ senttisiä on enemmän, eikös se olisi jo rankatalkoon paikka? Vaikka ei kummoista metsää tarvitse, kun rankojen tekoon ei enää aika riitä, kun oikeatakin puuta on liiaksi asti.
    Ahaa, sorry, haritusta. Ammattisanasto vielä hakusessa. Hehehe.
    PDF oli aika mielenkiintoinen. Kiitokset siitä.
     
  3. Amir

    Amir Lynx RE 850 -20

    Vs: Raivaussahat

    Vastaavanlaisesta reppusahasta kokemusta oksien karsinnassa. Lähinnä pystykarsintaa tuosta sähkölinjan sivusta, jopa yli 3 m korkeudesta. Myös tiettyä osaa pidän " näkösuojana" 2,5 m korkuisena. Tollasessa hommassa ihan ylivertainen vanhoihin käsisahoihin nähden. Tuosta varsinaisesta raivauksesta ei kokemuksia. Vaan uskaltaisin kyllä kokeilla. Hetken totuttelun jälkeen löytyy hyvä tasapaino, ja homma on yllättävän kevyttä. Oregonin terä pysyy terävänä, eipä tuolla ylhällä juuri kiviä tms. muita ole. Päivän työskentelyn jälkeen saha syö yhtälailla kuin aloittaessa.
    Tarkkaan työhön pystyy tuon hyvän tasapainon avulla.
    Olis mielenkiintoinen testi,pari amattiraivaajaa hommiin. Etenisvät rintarinnan, ni näkis kumpi etenee joutuimmin. Saatasko tästä uusi kelkkamiesten kesäkilpailu/ kuntoilu laji?
     

Suosittele tätä sivua