Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Kottinen, 8/3/10.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Ollaan samassa veneessä. Vaikka työkelkoilla taitaa olla talvia takana enemmän ku mountaineilla en silti pääse WT-kamppeilla edes puolen väliin samoja mäkiä mitä mountainivehkehillä ajaa huipulle. Niihin varmaan ruiskutetaan Rovaniemellä salaista ainesosaa mikä heikentää kuljettajan suorituskykyä. Poronsarvijauhe? Saakelin sitkiääki se aine ku pysyy yli 20 vuotta viisysin pinnassa.
     
  2. snoub

    snoub Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Tuli tuossa viime vklp varsin vertailtua tuollaista 154 vuorikelkkaa ja 50cm leveällä matolla olevaa työkelkkaa tuolla maastoissa, lumi ihan ryyniä/pölyä pohjaan asti.
    Ai että oli leppoista leveätelaisella ajella kun meni ihan pinnassa, senkun maisemia katseli ja käänsi ratista mihin halusi. Summitilla samat ajot ja sai hypellä puolelta toiselle ja pumppailla kaasulla suksia ylös hangesta sekä välillä kaasukahva tankoa vasten ruovittaa kampetta takaisin pinnalle. Sitten liikkeelle lähtö vierekkäin paikaltaan, leveetelainen pintakaasulla eleettömästi liikkeele, summitti 50cm eteenpäin jonka jälkeen alkoi painumaan - kaasu auki ja nätisti liikkeelle. Tulos: toisella puolen ehjä rikkoutumaton jälki ja toisella puolella vähintään metrin syvyinen ohja ja musta pakokaasuvana hangessa ;D Harmi kun ei tullut kuvaa otettua tuosta.
    Yllättävän lepposta ja rentouttavaa oli tasaisessa maastossa leveetelaisella kurvailla ja nauttia auringon paisteesta. Maanpinnalle palautti sitten vähän reilumpi vastapenkka josta oli tarkoitus nousta metsäautotien pohjalle.. Leveetelaisen vaivattomasta kulusta innostuneena ajattelin ladata täydet vauhdit alle ja loikata tielle, no arvata saattaa että lopputuloksena 350kg möhkö sukset taivasta kohti ojan vastapenkassa, olis voinu yksin jo hieman sylettää moinen tilanne ;D

    Eli helpoissa maastoissa nuo on kyllä sangen mukavia vehkeitä, ja polttopuiden tekoon lähtisin kyllä leveätelaisella mieluummin jos ajaminen ja pahan paikan hakeminen ei ole se päätarkoitus, pahat paikat noilla täytyy sitten kiertää tai jättää vain menemättä ja pakilla pääsee aina takas ilman että paita kastuu.
    Jumista nuo on työkamppeet onkin sitten 5x raskaampi irroitella kun vuoripeli ja jumiin myös jää sellaisiin paikkoihin mitä ei vuorikelkalla edes noteeraa.
    Eli urheiluhenkiseen etenemiseen nuo vuoriporat omiaan ja lepposempaan kurvailuun ehkä leveetelainen lystimpi. Jokatapauksessa muistikuviin verrattuna tuollainen leveä oli kyllä jokseenkin positiivinen yllätys.
     
  3. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Voi varmasti, vaan äkkiä pääsee remelin vaihtoon.

    Kyllä se varmasti viimeistään vahvistamalla kestää reen vetämisenkin.. Enkä nyt tarkoita mitään henkilöreen vetämistä.

    Pitkäänkö jaksat ajaa reitillä hyssyttelyvauhtia?
    Viisysin reittiominaisuuksia ei ole kukaan tainnut kehua, ja joka sen menee tekemään niin haistatan pitkät. ;D

    Vaan kapeampia reikiä löytyy enemmän. Olen minäkin painanut vähän jos minkäkinlaisista pusikoista nykykelkoilla (vaikka tosin minun nykykelkkoja ei semmosiksi vieläkään ole laskettu), vaan melkosta hakemista on reitin löytäminen. Viisysillä on lähes yhdentekevää minne kääntää, aina löytyy riittävä rako.

    Yhtä usein kuin viisysiä on väitetty vuoriporaa paremmaksi etenijäksi.

    Niin, sen möhkön kun ajaa kiinni niin siinä on pahimmassa tapauksessa savottaa useammallekkin ukkelille.. ;D

    No ei sulla sitte oo mitään asiaa puhua vuorikelkoista, ei minunkaan kokemukset jatketulla IQ:lla ole kelvanneet tässä ketjussa.

    En yhtään ihmettele jos v1000 expeditionilla ei kiinnosta kääntää kovalta jäljeltä pois.. ;D
     
  4. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    miten se hitaasti ajelu pakottaa remmejä vaihtelemaan?
     
  5. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Ainakaan minun entinen IQ ei sitä kestänyt, vaikka ketjukopassa oli niin tiheät välitykset kuin suinkin sai sopimaan.
     
  6. Luuseppä

    Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    On kyllä asialliset väännöt menossa. ;D

    Kyllähän kelkka pitää valita käytön mukaan. Joku kommentoikin että möhköllä vältellään kiinnijäämistä ja vuoriporalla se on monella oikein tarkoituskin. Ajon tarkoituskin on monesti aivan eri. Ilmeisesti tässä tingassa ollaan melko pitkälle samaa mieltä siitä että vuoripora menee pisimmälle kun hakemalla haetaan suorituskyvyn rajoja. Kaikesta muusta ollaankin sitten eri mieltä........

    Päällikkökomentaja on selkeä askel parempaan suuntaan wt-maailmassa. Jos möhköllä tai poralla haluaa oikein pahaan paikkaan kiinni niin maton pitää pyöriä, voimalla ja vauhdilla. Lisäksi räpylää pitää olla. Pahaan paikkaan mennään kuitenkin sutimalla. Tasaisella ei edelleenkään kannata etenemiskykyä testata. Siellä etenevät monenlaiset kulkineet kohtuudella.

    Käsiteltävyyteen liittyvät asiat ovat paremmalla tolalla kapeissa kelkoissa, tästäkään ei liene erimielisyyttä. Päällikkökomentajaakaan tuskin pystyy vilttorinteessä viemään, loppuu vain kuskista vipuvarsi. Tietenkin jos kuski on 2,5 metriä pitkä niin saattaisihan se onnistua.

    Tunturikoivikossa upottavassa puuterissa ylämäkeen etenemiseen tarvitaan voimaa ja helppoa + nopeaa suunnanvaihtokykyä. Tällaisessa tilanteessa taas vuoripora on edellä. Reki muuttaa tilanteen lähes aina leveämattoisen puolelle.

    Omassa rieskassa tuo käsiteltävyys on heikoin lenkki. Tenkua menemiseen on mutta suunta pitäisi olla selvillä ennen lähtöä kun sen vaihtaminen on työn ja tuskan takana....
    Oma mielipide on se että teho helpottaa ajamista. Kun on reserviä peukalon alla niin ei tarvitse aina mennä etenemisen rajamailla.
     
  7. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Taas tulee tekstiä rautaisen kokemuksen pohjalta. Kuinkahan hiljaa sillä pitäs ajaa et remmi sylttää, vielä ei ole siitä kokemuksia. Toi reitti turraus homma taas on et jos vauhdit pitää alle 100km/h tunnissa niin tela pysyy kyllä nipussa. Toki osa wt maureista saattaa vetää herneen kaasariin noissa vauhdeissa ;D
     
  8. Masai

    Masai Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    En tiedä muista, mutta mää ainakin uskallan lähteä omalla RMK:lla kairaan milloin vain. Kyllä se on merkki arasta ja taitamattomasta ihmisestä jos sinne pitää alkaa kaikenmaaliman leviätelasia raijaan. voihan se olo tuntua mailmanvallottajalta jos on saanu jonkun norsun ajettua puurajan yläpuolelle saman vuorokauden aikana. Jos se kelkka ei sovi jostain puiden välistä menemään niin siinä täyttyy kyllä metsänhoidon laiminlyönnin tunnusmerkistö ihan selvästi.
     
  9. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Niin, ainakaan IQ ei kuusikossa naakkimista kestänyt ilman remminkäryä, siis samanlaista naakkimista kuin viisysillä harrastan. Taitaa olla toinen talvi nyt samalla hihnalla, ja luulenpa että menee vielä kolmaskin...

    Tokihan siihen IQ:hun ois voinu laittaa vieläkin pienempää välitystä, vaan kun olivat jo lyhyemmät kuin switsussa ja reittiajo alko olla huudattamista..

    Hyvinhän ne 50mm ja korkemmat laput näkkyy paikallaan pysyvän. Täällähän tais olla itkuketjukin camoplastin matoista ja niiden kestävyydestä..

    Minun viisysi kulkee vähän reilun 80km/h jos oikein raskii huudattaa, joten 100km/h vauhdeista en sen osalta tiedä mitään. ;)
     
  10. L4t3

    L4t3 AC CF/M 800 141" -11

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Käykää ihmiset kokeilemassa vaikkapa kaudelle -11 tehtyjä tai jopa uudempia ihan tehtaalla tehtyjä vuorikelkkoja niin ei tarvihe kuvitella että ne on samanlaisia kun jatketut reittikelkat. Voi jopa olla että niissä hihnat kestää hiivittämisen, välitykset on metsään tarpeeksi tiheät, mahtuvat pienestäkin raosta ja saattavat jopa edetä tarvittaessa lumen pinnalla.

    :D
     
  11. hunterman

    hunterman skidoo renegade bc 600-etec

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    600 satku rene bc:llä ajeltu omaksi huviksi ja muitten mieliharmiksi. Toista talvea ajanut kyseistä kelkkaa voisinpa hyvin vertailla Lynx 5900 army valkoiseen latikeulaiseen. Puolen vuojen mies tst lähettinä 1/06 Kajaanissa.
    - 59 ojien ylitys onnistui hyvin. En saanut kertaakaan kelkkaa kiinni, kun ojia ylitettiin harjoituksissa. Vastapenkka monesti polettiin ja varmistettiin.
    - Renellä meinas pelto ojan ylityksessä hajota kuskilta rintakehä, kun yritin alkutalvesta ylittää leveää pelto ojaa samalla tekniikalla kun intissä. Kaasu pohjaan. Paino taakse. Sukset yli. Telanetupukki osu vastapattiin josta tuuli oli vienyt lumet pois. Rintakehä otti iskun vastaan ja kipeää teki. Ehti miettiä virhettä ja rintapansssarin tarpeellisuutta. Oja oli vasta kaivettu terävät reunat. En malttanut käydä varmistamassa ojaa kun näytti niin helpolta. Olis pitäny käydä polkemassa vastapenkkaa niin olis huomannu että lunta ei ole yhtään vastapenkan reunalla vaan jäinen multa. Noh sattuu sitä paremmissakin piireissä ;-)
    -59:llä jyrkät rinteet oli myrkkyä kun ei vaan päässy. Kevät talven sohjossa taisteluharjoituksessa oli kelkka luvattoman paljon kiinni tasaisella. Parhaimmillaan 59 oli keskitalvella puuterilumessa ojien ylitys ojassa ajaminen suot metsät oikeestaan, kun oppi kelkan rajoitteet jyrkissä rinteissä ja upottavassa vauhdittomissa tiheiköissä ei ongelmia ollut sen jälkeen kun oppi ajolinjat kahtelemmaan etukätteen. Lynxiä oli sen verran mukava kaivaa että oli pakko oppia olemaan jäämättä kiinni. :)
    -Renellä yllättävän hyvä ajaa umpista. Menee paremmin kun 59. Jyrkät rinteet ja sohjolumi. On vaan katottava että ei löydä kantoja joka reissu kun tukivarret on ottavalla paikalla. Vielä oon säästynyt tukivarsien vaihdolta vaikka lähellä on ollutkin. Pohja panssari on tarpeellinen varuste ja puskurin sais hommata kun keulamuoviin on tullu osumaa kannoista ja pienemmistä alle ranteenvahvuisista puista.
     
  12. Porokone

    Porokone Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Kyllä mieki olen Tundralla uskaltanu koko talaven lähtä tuone metikkoon ajamaan. Vaikka se onki kapiatelanen, alitehonen ja vie viellä vastaantulijoittenki bensat ;D

    Mutta en ole siltikkään ikinä jättänyt lähtemättä metikkoon tuolla kelkalla.. Joskus mennään tasakaasulla turraamalla, joskus sitten käytetään huimat 60 hevosvoimaa. Mutta ei ole tarvinu 600RMK / 600 ja 800 Summitin perästä pois kääntyä koskaan. :)
    Ja tuossa en tarkoita sitä että vuoripora ois huono etenemään, sillä minullakin olisi semmonen pihassa jos lompakossa ei olis mattia. :)
     
  13. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Huomattavan iso ero latileula- ja LTS-keulaisen 5900:n käyttöominaisuuksissa, jos vertaa vaikkapa 90- mallia 91-malliin, joissa eroa vain tuo suksenripustus.
     
  14. PakkanE_

    PakkanE_ lynx BD 3900 -13

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    dokkerin mittarissa 1600km joista melko monta hyssyttäny polvihollilta metsänsiimeksessä. Ei ole remmissä kulumisen jälkiä..
     
  15. THA

    THA AC M8

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Omalla M-sarjalaisella joka on ihan tehtaan säädöissä joka osaltaan olen pari kevättä kiskonut rekiä kairassa ja kuormaakin on ollut ihan riittävästä reessä. Ei ole tunneli hajonnut mistään. On sillä tuotu muutaman kerran kelkkakin hinauksessa melkosista paikoista poies. Lisäksi olen kohtuudella kierellyt tuolla yläperän koivikoissa hitaasti naakimalla niin ei ole remmejä tarvinut vaihdella. Yks remmi on alkanut lankomaan kahen talven rossien aikana. Se ei ole mielestäni paha jos kelkalla pääsääntöisesti kiikutetaan rinteitä ja huuatetaan kiekat tapissa päivästä toiseen. Välillä tieten hissukseen naaitaan ku etitään reittejä mistä pääsee. Toisaalta tiedän, että viisysillä ajelee vaikka 7 talvea samalla remmillä eikä anna vielä mistään periksi.

    Olen mie työkelkoillakin ajellu työni puolesta x-kilometriä. Pääseehän niilläkin, mutta hivenen eri reittejä.
     
  16. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    No nyt on st:tä videolla ja vertailukohtana rene, josta on yritetty tehdä summitti, joten ei voi pitää summittina.
    Keli ja lumitilanne kutakuinkin sama, tosin länsi ja etelärinteillä välikerros, jota ei pohjois rinteillä ole. Molemmat videot on yhden päivän turrauksista tältä maaliskuulta eli ei mitään koostetta parhaista.

    Nuista ei varmaan kannata mitään hirveitä johtopäätöksiä tehdä, mutta saa niistä jonnin moisen kuvan, jostain.

    Huom! Kamera vääristää, mutta samassa päässä samassa asennossa, joten vääristää samalla tavalla.
    http://www.youtube.com/watch?v=C4Y88vEun3w&feature=youtu.be
     
  17. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Niin, näkyhän se kumpiki sinne mäkeen menevän.. ::)
     
  18. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Mäkiähän nuilla yritetään turrata. Toiselle kamppeelle riittää loivempi mäki.
     
  19. pexi

    pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Mäki tai ainaki ajolinja tais olla hiukan eri... :D

    Mutta hyvä juttu tämmöset videot mausteeksi tinkaan
     
  20. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Mutta niin se ST:ki näky kuitenki UMPISTA pitkin kulkevan, vaikkei niillä tämän ketjun mukaan kestä ummelle kääntääkkään. 8)
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Suosittele tätä sivua