Vaikeuksia kaupankäynnissä?

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä ViRi, 2/4/13.

  1. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Omissa silmissä kaupankäyntikulttuuri on muuttunut viimeisen 10-15 vuoden aikana ihan hulluksi. Melkein kaipaa aikoja kun keltaisessa pörssissä ei ollut kuin lankanumero, johon sitten ahkerasti soiteltiin jos kaupat haluttiin aikaiseksi.

    Tämä belsebuubin keksintö netti on kaikessa anonyymiydessään suoraan sieltä minnei päivä paista. Helposti heitellään ilmaan kaikennäköistä pöljää, vaikkei monessa tapauksessa ole tarkoituskaan kauppoja tehdä. Ehkä se antaa omaan elämään lisää sisältöä?

    Minusta aikuisilla ihmisillä on nykyään elämän välttämättömyyksien lisäksi käytössä vain muutama tonni rahaa, mikä on milloin missäkin kiinni. Pistä jotain myyntiin "ei vaihtoa"- tekstin kanssa, niin jo on kepillä jäätä koettelevia pilvin pimein. Mieleenjäävimmät minulla on grillikota ja vm-80 formulavene. Muistan myös Maunusjoken bemarin, mistä hän olisi halutessaan pokannut "suojelukoiran". Siinä viimeisin Via Dolorosa http://www.nettimoto.com/lynx/re/1430088 "Onko raskas vetää käyntiin", "vaihto tyylikkääseen ja hyvään autoon?" Voi voi ::)

    Kelkan vasta myin, oli se kyllä melkonen väsytysvoitto. Nyt jonkun osan myynti on yhtä kamalaa. Halvoista kilkareista saadaan elämää suurempia spektaakkeleja. Mikä ihme ihmisiä vaivaa, netissä sormet lentävät näppäimistöllä, mutta puhelin onkin kamalampi kapine. Miksei voi soittaa, sopia asiat ja se olisi siinä. Viestiä pukataan toinen tyhjemmistä asioista, kun saman hoitaisi kahden minuutin puhelulla niin että se olisi kerralla selvä.

    Ymmärän toki se n jos hinta ei passaa eikä kyselyjä tule, mutta tekeekö näillä kyselyillä yhtään sen enempää? Myyjä (tällä kertaa minä) pitää vaan ostajia pöljinä. Jos tavara on kallis niin se pitäisi suoraan sanoa tai olla sitten mitään sanomatta, niin ainakin ennen tehtiin ja tingattiin. Onko kukaan muu törmännyt tällaisiin ongelmiin?
     
  2. L4t3

    L4t3 AC CF/M 800 141" -11

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Eipä tuolla "ei vaihtoa" tekstillä oo yleensä mitään vaikutusta. Tosiaan tuskasinta on saada nuita halvemman puolen vehkeitä myytyä kun niistähän kiinnostuu vaan köyhät ja muut syrjäytyneet joilla ei oikeesti oo rahaa mutta juttua riittää. En nyt tiiä että onko tämä niinkään netin vika, muistelempa että keltasenpörssin aikaan soitteli porukka viikonloppuiltasin myötalaitasessa; "mä maksan siitä puolet tuosta pyynnistä jos tuot tänä iltana puoleenväliin vastaan".
    Joo terve ja hei ::)
     
  3. Dreamer

    Dreamer A 51

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Tämä kaupankäynnin kulttuuri on nykyään ja aina ollut ihmisestä itsestään kiinni. Asian voi hoitaa niin monella tavalla ja meitä on moneen junaan. Toiset kokevat sosiaalisen kaupankäynnin rasittavaksi ja tällöin shätätään näppylöillä. Toiset taas osaavat tehdä kaupankäynnistä taidetta ja miellyttävän sosiaalisen tapahtuman. Monesti kaupan lopputuloskin muuttuu keskustelun lomassa koska monen ihmisen ajatuksiin ja ostoskäyttäytymiseen pystyy hyvä myyjä vaikuttamaan. Tämä sama toimii myös käänteisesti kun olet jotakin ostamassa/tinkaamassa.
    Mielestäni parhaan lopputuloksen saa ainoastaan tällä läsnä olevalla mallilla olit sitten myymässä tai ostamassa jotakin elämää suurempaa... ;D

    Markkinat määrää aina hinnan kysynnän ja tarjonnan mukaan. Varusteilla, kunnolla, ja esim. Myyjän taidolla on aina merkitystä jos meinaa saada keskimääräistä paremman hinnan. Pelkästään ilmoituksen laatimisella vaikutetaan ostaja ehdokkaan käyttäytymiseen. Kausilaitteissa vaikuttaa aina hintaan mitä kuuta eletään...

    Yksittäisen kohteen esim. Kelkan myynti on aina kokonainen prosessi. Tällöin se alkaa aina jo kelkkaa valittaessa/ostettaessa. Eli ennenkuin edes itse sitä omistat. Joten jos haluat vaivattoman ja helpon jälleenmyynnin niin valitset merkin ja mallin etukäteen tiedettävän kysynnän mukaan...
     
  4. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Niin ja ne vaihdokkien tarjoajat harvemmin soittavat, laittavat vain nettimotoon kysymyksiä. Nehän voi
    myyjä halutessaan sitten jättää omaan arvoonsa. Ei niille tarvitse vastata.
     
  5. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Dreamer on jutusta jäljillä. Tosin nyt en surkuttele omista kapistuksista saatuja tai saamatta jääneitä surkeita hintoja, vaan kaupankäynnistä itsestään. Olenhan muutenkin suulas ja vittumainen luonne, joten en yhtään ihmettele jos jokunenkin kauppa kapsahtaa omaan näppäryyteen.

    Ihmettelen vaan näitä kyselijöitä "vaihdatko tonnin kapistuksen satasen vehkeeseen päittäin" tai "harkitaan, mietitään ja neuvotellaan" kauppaa jonkun euron osasta, minkä sopivuudesta tai hinnasta ei ole erimielisyyttä. Nuo tuohon kelkan myynti-ilmoon vastanneet pari viimeistä kx-tyyppiä lienee alan karikatyyrejä.

    Ennen aikaan kauppaa tehtiin perusteellisin keltaisen pörssin taustatiedoin, kaupat sovittiin puhelimitse ja kohtuu luottavaisin mielin reissattiin vaikka toiselle puolen suomea. Toki paskaa ostettiinkin, mutta kaupankäynti tuntui jollain tapaa hallittavilta. Tuo ex-minunkin jo myyty kelkka olisi vanhaan tapaan myyty jo useasti. Ehkä olen jo niin vanha etten enää ymmärrä sopimusten ja "sopimusten" eroa.

    Ihmettelenkin juuri sitä, kun osaan puhua paskaa. Ostajan kannalta ymmärrän paskanseulononnan olevan tärkeä osa prosessia. Sitä en ymmärrä miksi ostaja puhuu paskaa olevinaan ostavinaan jotain. Kuka siitä hyötyy ???
     
  6. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Tosi on tämäkin. Omalta turhautumiseltani vaan pistin suurimman osan näkösälle. Ei suuri yleisö olisi niin ihmetellyt minun kärttyisää asennetta ::)
     
  7. Harri.T

    Harri.T lynx

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Samaa ihmettelen, vanhempaa paskaa tyrkätään koko ajan vaihdossa ja välirahan kuvitellaan olevan pyyntihintojen erotus.
    Sit on nämä joilla pitää 20€ osan ostoa suunnittella, harkita ja jahkailla päiväkausia...
     
  8. Deippa

    Deippa Yamaha Phazer FX -07

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Toisaalta tuolla netissähän nuo hinnat tuppaa olemaan monesti "hieman" korkeita kuntoon nähden. Ainakin näin ostajan näkökulmasta. Sitten kun vielä menet kertomaan myyjälle oman näkemyksen järkevästä hinnasta niin vastaus jotain kettuilun läheisyydestä. Esim. puolipitoset pyöreät kumituotteet joista yksi paikattu, niin kohtuu hinta minusta joilla tuommosia kaupataan on n. puolet uusista ja tämän kun kerroin oman järkevän tarjouksen (oli yli puolet vastaavista isommista rattaista ja juuri samanlaisista tuotteista puolet uusien hinnoista) kanssa, niin vastaus oli että osta uudet. Perästä ei puuttunut kuin v**tu muutamalla huutomerkillä. Tokkiisa ois voinu yrittää edistää kaupan käyntiä, jotenkin muutenkin ::) Kuitenkin selvästi jo kuluneet eivätkä uuden veroiset kyseessä joten ei minusta reilu 25 pinnaa alle uusien hinnan ole järkevää kenenkään maksaa. Vaan saattaahaan tuon joku maksaakin ja ainahan sitä saa pyytää. Vaan toisaalta ohan niitä mukava kaupata mahollisimman pitkään niin saa viihdykettä kuten tuossa ViRinkin ilmotuksessa.
     
  9. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Hah, kaupankäyntiä... Ite oon niin kyllästyny siihen että vitkuttelin auton myyntiin laittamisen kanssa vuoden... ;D

    Noh, viimeinkin kyseisen kapineen sain myyntiin, niin ensimmäisen viikon ajan puhelin soi tauotta. Auto oli halpa, kyseessä maasturi, ja kaiken lisäksi se oli ihan oikeasti kunnossa.
    Soittoja tuli varmasti kymmeniä, vaihtotarjouksia netin kautta samaten. Kahden kanssa juuppasin puhelimessa tunnin niitä näitä.

    Tyhmiä kysymyksiä pilvin pimein, yhdelle oli kaikkein tärkeintä se että penkit ovat ehjät. Otin kuvat ehjistä penkeistä ja laitoin sähköpostilla menemään, sen jälkeen ei innokkaasta kyselijästä kuulunutkaan mitään.. ???
    Liekö sitten oli vain runkkumatskua vailla?

    Ja tuo vaihtotarjousten tekeminen, voi jessus. Se näyttää menevän sellaisella kaavalla että myyjän kohteen hinta jaetaan kahdella, oman vaihtoehdokkaan hinta kerrotaan kahdella ja sitten kyseisten lukujen erotus esittää välirahaa.
    Oma pirssi oli vähän reilun 3 tuhannen euron arvoinen, ja siihen tarjottiin mm. -94 Audi 100:sta (arvo 500-800€) tonnin välirahalla, 2 tuhannen euron passattia päikseen jne.

    Yksi tarjosi perämoottoria, jollaisen mielelläni olisin vaihdossa ottanutkin, ja hän ihan oikeasti soitti asiasta. Tahdoin 1500€ väliin, joka oli aikalailla pyyntihintojen ja käypien hintojen erotus (ja sanoin että aletaan siitä tinkaamaan sitten kun olen nähnyt kuvat moottorista).
    Puhelimessa oli oikein kiinnostunut, aikoi lähettää kuvia moottorista ja kertoa moottorista enemmän sähköpostissa. Sen jälkeen ei kuitenkaan kuulunut yhtään mitään..

    Yleensä olen myynti-ilmoituksiin laittanut tekstin "tyhjänpäiväiset persaukiset kyselijät olkoot vaivautumatta ja renkaanpotkijat pysykööt kotonaan", mutta nyt koetin välttää sitä kun auto oli muutoinkin malliltaan kuitenkin kaikkea muuta kuin suosittu ja helppo myytävä.

    Noh, loppujen lopuksi auto löysi tosiostajan (tai, vaihtokaupallahan se meni, mutta meni kuitenkin).

    E: Minä en ymmärrä pätkääkään sitä joidenkin vaihtohinnoittelua. Halutaan jotain vaihdossa, mutta oman 2 tonnin romun vaihtohinta on 4 tonnia ja ostajan vaihdokin hinta puolet tai kolmasosa käyvästä hinnasta.

    Tokihan ymmärrän sen silloin kun vaihtokauppaa ei haluta, ja suostutaan ottamaan se vaihdokki niin halvalla että se saadaan saman tien myytyä sillä hinnalla ja romut pois käsistä.
    Mutta jos vaihtokauppaa oikeasti toivotaan, niin joku v*tun tolkku niihin hinnoitteluihin.
    Jos ei joppareita olla niin kyllä se vaihtokauppa pitäs silloin syntyä käyvän arvon erotuksesta saatavalla välirahalla, rikastumista yrittävät sitte hierokoot kauppoja keskenään.
     
  10. Rock OLA

    Rock OLA Guest

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Mie koitin kesällä kaupata venettä. Hinta kohdallaan ja kaikki. Muutaman tarjouksen sainkin ja hyväksyinkin ne parin päivän miettimisen jälkeen. Kauppoja ei kuitenkaan syntynyt. Hyvä näin

    Sitten pakkasin kamat, muutin pois ja jätin veneen kaverille myyntiin. Nostin hinnan ja ja sanoin kaverille, että 100 € saat tinkiä, jos joku on oikeasti ostamassa.

    No syksy tuli ja muutama kysely... ja vene meni kaupaksi :) Hintaakaan en puottanu, kun en enää ollu tinkaamassa paikanpäällä :)

    Kaverillakaan ei välikätenä ollut mitään paineita veneen myymisen ja tinkaamisen suhteen. Tosin hintakin oli kohdallaan... Yhdet parhaimmista kaupoista. Tosin niitä huonoja on tullut sitten tehtyä ainakin se 20 :D Monesti, kun on persaukinen on meinannut toivo loppua vehkeitten myynnissä :D
     
  11. jiipee-

    jiipee- Well-Known Member

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Joo, kyllähän se niin on, että nettiauto/moto on jo pitemmän aikaan ollut chattiauto. Parhaimpia kliseitä ilmotuksissa ovat varmaan hinta tässä kunnossa X ja jos katsastan auton niin hinta nousee 500e ::) Kalliiksi on mennyt auton katsastus, entisen bemarin kun myin niin lupasin ostajalle käyttää auton leimalla ilman lisähintaa. Huomautuksittahan se meni läpi ja ostaja oli tyytyväinen. Toinen mikä on suht huvittavaa niin auton hinta suoralla kaupalla vaikkapa 9000e ja vaihtohinta 12 000e, ei mene omaan jakeluun mikä siinä vaihtokaupassa nostaa resun hintaa ;D

    Parastahan on juuri nämä kun myyt jotain kulkuneuvoa tuolla ja sitten vaihdellaan sähöposteja kymmenkunta ja ostaja saanut tingattua hintaa pois ja kysellyt maat ja mannut, sitten kun sanotaan, että hae pois niin ohops, kadotaan kuin pieru saharaan.
     
  12. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Joo ja lähetellään lisäkuvia ja muuta paskaa. Eräskin kandidaatti oli tulossa tuota sitkaasti myytävää kelkkaa katsoon ja kyseli tietysi textarilla kovinkin yhtä ja toista. No vastailin kun luulin kaveria yhdeksi "oikeaksi" katsojaksi oulusta, joka oli aiemmin soittanut. Aikamme sormet punaisena puhelinta näpyteltyä selvisi, että tyyppi asuukin samassa kylässä. Viimeiset viestit naputeltiin ja sovittiin, että kaveri tulee samana iltana käymään. Eipä sen koomin tyypistä kuulunut eikä näkynyt ???
     
  13. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Vanhojen autojen osalta paras kun soittaa Kuusakoskelle, ne pojat ei tinkaa eikä jahkaile ;D
     
  14. ITP

    ITP Well-Known Member

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Päivitin juuri nettiauton ilmoitukseen, ei vaihtoa. Mahtaa alkaa tulvimaan vaihtotarjouksia ;D
     
  15. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Näinhän siinä käy, hakevat sopivaa vaihtajaa hakusanalla vaihto... Ja sehän on nyt ilmoituksessasi ;D
     
  16. kaner

    kaner HC Evo 153"

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Itellä tuottanu tuo minicrossin myynti harmaita hiuksia, porukka soittelee ja tekstailee minkä kerkiää... muutama sopinu jo alustavasti kaupat kauhian tinkaamisen jälkeen, jollekki vklp sovittu että tullee hakemaan. Noh eipä ennää sen jälkeen oo kuulunu mitään :-X
    Ja just tuo toinen asia, nettimoton ilmotuksessa lukkee isolla että ei vaihtoa mopoihin.. nii eiköhän sieltä sitte joku jonne pukkaa vaihossa mopoa vaikka moneen kysymykseen vastannukki että mopoikä menny ohi aikaa sitte ::)
     
  17. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Parasta näissä vaihtotouhuissa on että se joka vaihtoa ehdottaa niin yleensä se uusi kohde on sellainen jota on etsitty jonkin aikaa, myyjälle taas tyrkytetään sellaista mikä ei vois vähempää kiinnostaa, keksippä siinä sellainen hinta millä saat sen p*skaläjän parin päivän sisään myytyä ::)
    Olin tänä talvena kakkoskelkkaa myymässä ja mopo ois tullut vaihdossa, noh ok hinta oli kohdallaan mulla ei tarvetta jonka kerroin mopon tarjoajalle ja tein sen mukaisen tarjouksen hän ymmärsi asian ja olisi tuonut vaikka seuraavana päivänä mopon pihaan harvoin näin käy mutta nyt olisi ollut mahdollisuus mutta onneksi kelkka on pihassa ja tuo edelleen mahtavaa naatintoa ;D
     
  18. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Yks ovat nämä "varaajat" ja oharien tekijät. Minullekkin on sitä edellistä autoa tulossa katsomaan ainakin 3 tyyppiä, sanoivat tulevansa viikonloppuna hakemaan auton.
    Eivät tosin määritelleet mitä viikkoa, kuukautta tai vuotta tarkoittivat.

    Sanoin jokaiselle ostajalle joka kysyi että "onkohan tämä jäljellä vielä ensviikonloppuna, jos tulisin hakemaan?", että todennäköisesti on, mutta auton vie se joka ensimmäisenä laittaa tarpeellisen määrän euroja käteen, varauksia ei kirjata ennenkuin ostaja on tulossa tännepäin.
     
  19. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Myin pitkään palvelleen transportterin vähän aikaa sitten. Auto oli useamman viikon nettiautossa. Ei ainuttakaan yhteydenottoa mitään kautta, olin jo päättäny, etten uusi ilmoitusta vaan ajan taas ainakin vuoden lisää. No, sunnuntai-iltana vanha tuttu soitti ja kyseli autosta, tuli seuraavana päivänä katsomaan. Mietti tunnin sen jälkeen ja soitti että ostaa auton. Seuraavana päivänä haki auton.. että on se joskus helppoakin.

    Yhtä simppeliä ei oo ollu kelkkojen ja kelkanosien kanssa aina. Vaan taas jäi yhdeltä tuumailijalta ja tinkijältä osat saamatta kun nopeat päättäjät ostelee osat veks.
     
  20. Tikkersson

    Tikkersson Ei kelkkaa - harrastus ohi toistaiseksi...

    Vs: Vaikeuksia kaupankäynnissä?

    Ostin taannoin moposkootteria kesäkulkineeksi työmatkoille, sopiva löytyi nettimotosta. Jotenkin luonnollisena pidin, että soittamalla asiat selviää.
    No myyjähän oikein ilostui; "olet muuten ensimmäinen joka soittaa!"
    Noita tarjoan 500 tyyppejä olikin ollut sitten sähköposti pullollaan... kaupat tehtiin.

    Harmi kun nettimotosta häviää vanhat myydyt aikanaan. Siellä oli joskus myyynnissä viimeisen päälle entisöity jäykkäperä Monkey. Hintaa taisi olla tasan 10000(!) mutta kaupaksi meni.
    Siellä oli hauskaa kommenttia. "Tuliko nolla liikaa" jne. Vastauksena oli mm. "kattele sä poika vaan niitä derbejä"... tai "kysy isältäsi mitä nämä oikeasti maksaa, tai isäpuoleltasi" ;D

    Oikeasti harmittaa myyjienkin puolesta kun johonkin tonnin kelkkaan tarjotaan vaihdossa ties mitä sontaa. Jos ei perkele ole YHTÄ tonnia lyödä harrastepeliin niin kannattaisi painua töihin tai lopetaa haaveilu! Mitäs siten kun remmi katkeaa? Otatko vaihdossa pari käytettyä NGK tulppaa?!?!
     

Suosittele tätä sivua