Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Kottinen, 8/3/10.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. A-J

    A-J -22 155" Matryx Slash world on fire

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Palautetaanpa keskustelu takaisin raiteille..

    Lainaan itse iseäni ja jokos nyt joku WT/ST/GLS/OCKELBO/jne kuski viitsii kaivaa jonkun videon missä vaikka 5900 kiipeää jonkun kunnon mäen n.1m puuterissa ylös?

    Itellä ainaki kiinnostas nähä että kuinka hyvin ne etenee, niin ei tarttis olla pelkkien kuulo puheitten varassa ???
     
  2. pexi

    pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Täytyy korjata hiukan. Jos laitteessa on matala matto ja startti+flekti (kertoo suuntia minkälainen kampe kyseessä), niin älä puhu siitä samana päivänä mountainin kanssa. Ei etene murto-osaakaan siitä, mitä mountainit menee... :)
     
  3. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Noniin.. Eli bäk to raiteille. Hyvä niin.

    Kuten on jo aika moneenkin kertaan tullut todettua, ei kukaan ole väittänytkään, että WT menee siellä kunnon mäessä paremmin, kuin vuorikelkka. Kuinka monta kertaa se pitää kirjoittaa, että menee jakeluun? ::)

    Mutta mitä tulee leveämattoiseen kelkkaan yleensä, niin uskon edelleenkin ensivuoden 8-Commanderin olevan aika etopelin myös noissa paljon puhutuissa rinteissä. Aivan varmasti se on kankea kelkka, mutta niinkuin on jo vuorimiesten leiristäkin todistettu, hyrrävoima, suuri teho, karkea matto ja nykyaikainen runkorakenne aikaansaavat varmasti todella hyvät kulkuhalut ko. kelkalle. Ei siitä varmaan vielä Tuubista videoita löydy, mutta eiköhän ensi talvena sekin puute korjaannu.

    Se mikä noista 5900sista tekee vaatimattoman nousijan on tälläkin palstalla huudettu jo aika moneen kertaan. Suurimmat kompastuskivet on tehon puute ja maton vaatimaton kuviointi. Nyt kun nämä "puutteet" korjataan, on käsissä jo melkoinen kiipeilijä. Aikahan se varmaan näyttää, mutta jo pelkkien numeroiden valossa näyttää edelleenkin aivan pirun hyvältä. ;D
     
  4. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    sitähän minäki...että sama paska alakaa alusta taas :D
     
  5. A-J

    A-J -22 155" Matryx Slash world on fire

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    En väitäkkään että sinä olisit väittänyt moista, mutta muutaman muun kirjoitukset on tässä ketjussa antaneet ymmärtää että WT kairaa paremmin jopa siellä kunnon mäessä. ;)

    Ja minä ymmärrän lukemaani sen verta että ei välttämättä tarvi toistaa asiaa useampaan kertaan.. ::)


    ;D

    Videoita ootellessa... :-[
     
  6. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    No siis tosiasiahan on se, että ei vanhan 5900sen maton harsku ja koneen teho riitä siihen rinteessä kiikkumiseen.. Ainakaan vuorikelkkatyyliin. Menemätön paikka rinne ei 5900selle kuitenkaan ole. Kyllä sen osaava kuski voi ujuttaa melko hankalaankin paikkaan, kun vaan malttaa viedä viistossa ja osaa kelkan viemisen myös hieman vaatimattomammalla pidolla.. Verraten esimerkiksi tuohon jo linkitettyyn videoon 360 Lynxistä.

    Mutta otetaanpa 5900nen ja laitetaan siihen nykyaikainen 44mm matto ja 800nen kone. Luulen (olen niin varma asiasta, että suorastaan tiedän), että kyseinen laite etenee jo sitten ihan oikeasti.

    Ja nyt ei pidä alkaa itkemään, kuinka mikä tahansa menee, kun sitä muutetaan noinkin paljon.. No totuus ei ole ihan noinkaan.. Vanhakaan 5900nen ei tarvitse mitään muuta, kuin karkeamman maton ja tehokkaamman koneen. Siihen saa verrokiksi laittaa melkein mitä tahansa, niin enempi joutuu töitä tekemään, jotta päästään samoihin kulkuhaluihin. Ja nyt en siis puhunut valmiista vuorikelkasta, vaan ylipäänsä kelkan modifioinnista mäkihommiin sopivaksi.

    Eli kyllä edelleen vanhassakin leveämattoisessa kelkassa asuu aivan valtava potentiaali. Jos ei maton harsku riitä, niin laitetaan karkeampi. Ja jos ei koneen löyly riitä, niin laitetaan tehokkaampi. Muuta se ei tarvi. Ei tarvi jatkaa telastoa, ei tarvi jatkaa runkoa, eikä tarvi muokata vetopuolta tiheämmäksi.. Toki, voi se vanha Velsalainen laatikko oksentaa sisukset pihalle 800 motilla, mutta kyllä sillä hetki edetään aika komeasti.

    Tästä toki saa olla eriäkin mieltä, mutta uskon, että tässä asiassa olen aikalailla oikeassa.
     
  7. Kottinen

    Kottinen skidoo skandic sport 600 efi / Skandic wt 600

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    No löytyneekö semmoisia videoita , nämä WT vehkeet kun on tehty enemmän tasamaata tallaamaan . Minä en ainakaan omallani mitään umpisrinteitä edes haaveile kiikkuvani , kaivuuhommat tulee eteen aika pian siinä touhussa ;D Itellä miellyttää näissä leveissä vehkeissä kantavuus hangessa ja kuorman vetokyky , ne oli ne ratkaisevat ominaisuudet kun tällaisen kelkan hankin . Sohjossa seikkailut wt:llä on täällä myöskin puhututtaneet , siinäkin väittelyssä pitää muistaa erottaa puhallin ja nestekoneiset toisistaan , on kyllä vissi ero sohjossa ajossa jos puhkussa on 50 ja nestekoneessa 115 hv , kyllä se työntövoima riskimmällä on parempi , tarkoitan tällä sitä että ei pidä leimata kaikkia leveämattoisia samaan kategoriaan 8) Isolappunen mountaini on varmasti samalla kelillä etevämpi etenemään sitä ei kukaan kiellä , tehot kun on hirmuiset nykykoneissa . Meidän huushollin nuoriso murisee vieläkin kun möin warriorin pois ja ostin tuon möhkön , niiden mielestä sillä ei mitään tee kun se ei kulje mihkään . Ehkä sitä joutuu sen mountainin vielä kakkoskelkaksi hankkimaan... nuorisolle 8) Jaa Nalle kerkeski jo vastaamaan , mulla kun ei nämä sormet juokse tarpeeksi nopeasti perkules....
     
  8. BigDaadyJ

    BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    http://www.youtube.com/watch?v=oR9VunrORV4&feature=youtu.be
     
  9. Kottinen

    Kottinen skidoo skandic sport 600 efi / Skandic wt 600

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Vahingon ilo se on paras ilo ;D
     
  10. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Yhtälailla kun leveätelaisia on myös ns mountainmalleja konetehonsa, mattonopeutensa ja käsiteltävyytensä puolesta hyvin monenlaisia. Markkinoilla on ja on ollut myös "mountaineja" joiden etenemiskyky on melko vaatimaton.
     
  11. Kottinen

    Kottinen skidoo skandic sport 600 efi / Skandic wt 600

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Kehtaakko mainita merkin ja mallin jumimountainista , minä hommaan nuorisolle sellaisen, oppivat perkule sitte arvostamaan tuota mun hankkimaa möhköä ku tarpeeksi kaivavat ;D
     
  12. Exoxxer

    Exoxxer Lynx rave 600sdi 155"

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Lopulle kyllä repesi meleko makiasti ;D
     
  13. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Niin, jotkut ne tykkää siitä kaivamisesta.. ;D

    WT:llä voi peruutella alas ja hakea uuden vauhdin, kunhan lopettaa kaivattamisen ajoissa.. ;)
     
  14. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?


    Olen eri mieltä enkä ota kantaa kuka on oikeassa :)


    Mielenkiintoinen kuvio tuo "ei tarvi kuin". 800 kone vaatii syylärit yms modaukset, tämä vaatii kennot runkoon, tämä vaatii korkealla matolla alustan pudottamisen, korkea matto vaatii läpivetävät vetarit, läpivetävät(pienemmät) vetarit vaatii joko alustan uudelleen sijoittelun/jatkon pidentämisen/suuremmat kääntöpyörät. Lisäksi tullaan siihen että jos puhutaan vanhasta ysärimallin 5900 pelistä niin omasta mielestä se ei ominaisuuksiltaan vastaa 150hevosvoimaista peliä. Astinlaudat on suurempiin nopeuksiin hengenvaaralliset(liukkaat, vaatii karhennusta yms), ajoergonomia on tehty enemmän polvihollille kuin seisaaltaan pujotteluun (stongan modaus), jarrut on vanhat vaijerimallit joihin en nykypäivänä oikein luottaisi enää jos pellin alla on 3-4x enemmän tehoa.

    Jokseenkin näen helpommaksi tieksi valita vaikka (jos Lynxeista puhutaan) Lynx 800 xtrimmin (hinta nettimotossa halvimmillaan 6500e) johon pudottaa pikku jatkoilla 154" telan 40 leveänä ja 57 tai 64 harjalla ja asemmoi alustan uuteen kohtaan muutamalla reijällä.

    Jos vielä jatketaan laskemista niin nettimoton perusteella aihion (5900, siistikuntoinen) pyynnit on 3000e kieppeillä
    http://www.nettimoto.com/lynx/5900/moottorikelkka?efrom=500&eto=500&yfrom=1989&yto=1995

    Ja taasen vaikkapa jonkun 2007+ vm pelin saa alta 5000e halvimmillaan (800 crossfiren sais aihioksi 5000e ja siinä on kuitenkin aihio sama mitä takavuosien M kateissa.)
    http://www.nettimoto.com/moottorikelkka/myydaan?efrom=800&eto=800&pfrom=4000&pto=7000&yfrom=2007

    No jatketaampa laskutoimenpiteitä. Tarvitset vanhaan 5900 Lynxiin 800 mosan, sähköt, kennon, kytkimen, pakoputken (ei mene sinne tylppänokan sisään ihan heittämällä, joten vaatii työmaata sovittaa se). Ehjää täydellistä 800 tekniikkaa ei ole vähään aikaan ollut myynnissä, joten laitan tähän arvon mitä joskus moisesta pyydettiin 10h ajetusta uuden veroisesta tekniikasta(huom, tähän kannattee myös laskea että jos ostaa jonkun tonnin miinan, menee uuden veroiseksi rakentamiseen toinen tonni), 2200e = päästään 5900 kohdalla 5200e ja vieläkään ei olla kuin kerätty osat.

    Kenno 100e

    Vetopyörät 100e

    Taittopyörät 2kpl uudet 40e kpl.

    Telamatto 811e http://www.blingfactory.fi/epages/vilkas02.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20101220-11092-13436-1/Products/841-9195

    Entäpä millä 2 variaattorilla ajattelit ajaa sitä 800 konetta? Se vanha 2 vartsu tuskin on kaikista optimein? Tähänkin menee euroja jos alkaa nykyaikaistamaan. Niin ja nykyaikainen 800 kestävä remmi maksaa ovh ~200e.

    Näistä lasketaan yhteen että olisi aihio + osat tähän ultimate 5900 rakentamiseen tullut maksamaan 6291euroa eikä tähän ole laskettu sitä 2 vartsua. Tähän päälle pitää sitten alkaa värkkäilemään osia kiinni. Vanhoista osista myymällä saa oikein hyvin myytynä tonnin jos matto on uuden veroinen ja 503 tekniikka ehjä. Eli yhteensä 5291euroa ilman sitä 2 vartsua(+ xxx e) ja 800 koneeseen oikeaa remmiä (+150e vähintään).

    Tottakai se 5900 näiden jälkeen on melkoinen lentokone mutta siihen en ota kantaa että ajaako moisella samoja paikkoja kuin nykypeleillä. Perustan omat kirjoitukseni faktoihin enkä arvioihin/kuulopuheisiin.


    No kolikon kääntöpuoli.

    Keke ostaa tuon cf8 catin. Repasee siitä tuon 51 maton pois ja myy jatkoineen sen vaikkapa 400eurolla. Ollaan hinnassa 4600e. Tän jälkeen Keke hakasee palametallifirmasta 10mm lootua ja nikkaroi jatkot, asentaa kelkkaan 163" maton ja veistää tunnelinjatkon alumiinilootusta. Jatkot tunneliin ja alustaan tekee omassa tallissa, matto maksaa 918e http://www.blingfactory.fi/epages/vilkas02.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20101220-11092-13436-1/Products/841-9175

    Ollaan hinnassa 5518euroa ja keke vetää naama virneessä pitkin kairoja keula pystyssä. Laitteessa vastaa kaikki hallintalaitteita myöten nykyaikaista 800 peliä eikä tarvitse arpoa onko joku paikka alimitoitettu. Aikaakaan rakentamiseen ei mene yli viikonloppua, keken kaltaisilla ruuvareilla rakentamiseen menee yksi lauantai.


    Ja hintoihin en ole laskenut mitään nippeleitä enkä työtä, vaan isoimmat osaset.



    Saa toki olla eri mieltäkin ;D
     
  15. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Mutta sillä "mounttainilla" ei voi peruuttaa hangessa, sillä ei voi vetää rekiä, eikä ajaa tuhatta kilsaa reittiä putkeen, eikä voi laittaa reppua tarakalle, se keittää heti kun tullaan umpisesta pois, eikä voi ajella hitaasti umpisilla kun räjähtää remmi heti kun ei aja kaasu pohjassa ja varsinkaan pusikkoon sillä ei ole mitään asiaa kun se ei sinne mahdu vaikka siinä on kääntyvät sukset jne.... Noi oli wt kuskien kirjottamia faktoja kerättynä tästä topicista. Perustuu ilmeisesti rautaiseen kokemukseen ja tietoon. Mutta vaikka se on niin paska kelkka kuin annetaan ymmärtää, niin se on ainut vekotin joka etenee kelissä kuin kelissä siellä kairassa. Oli sitten teräs hanki tai 1,5m puuteri lunta, ylä tai alamäki, puita tai ei ja tämä perustuu tietoon eikä arvailuihin.

    E: toki tämän voi kiistääkkin mutta siihen tarvitaan jo näyttöjä eikä vain musta tuntuu juttuja.
     
  16. jounia

    jounia Skidoo summit 600 165" -22

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Aamen.
     
  17. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Ei etene, ja taas kerran sanon, että en epäile vuoristokelkkojen ominaisuuksia, mutta sanonpa, että on kokemusta nykypäivän umpisen kelkoistakin, eikä pelkästään paskasta viisysistä. :)
     
  18. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Jotenki mulla tulee mieleen että tuossa Fredin tarinassa tuo "uuden karhea" kelkka on joku Xtrim? Se EI OLE umpis kelkka. Ei edes lähelle. Se on reittikelkka jolla pääsee myös umpeen sataneita reittejä ja on varmasti hyvä omassa elementissään. Jos tuollasessa touringissa on 4 metriä pitkä tela matalalla harjalla ja 800 kone, se menee korkeintaan samoihin paikkoihin mitä joku 141" pitkä vuorikelkka - siis puolipitkä karkea karvanen. Ei välttämättä edes mene sinne asti. Ei kannata verrata sitä vuorikelkkaan. Siitä uupuu kaks erittäin tärkeää vuorikelkan ominaisuutta: Keveys ja harsku. Lisäksi keulan leveys on kolmas erittäin tärkeä ominaisuus vuorikelkassa, mutta leveällä keulallaki pärjää kuten Hemmo on todistanu.
     
  19. miki

    miki Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Wt-miesten märkäuni 800 commanderin etenemiskykyä on jo ylistetty....enpä ole ajanu, mutta vois kuvitella, että kun pääsee mäkeen missä on tilaa ja suora linja huipulle niin nousee. Ja onhan se ihan uusi tunne wt-kuskille kun ei tarvi enää aina jäädä laakson pohjalle naakimaan.

    Mutta siten kun tulee vastaan mäki missä pitää tehdä suunnanmuutoksia niin sillon mahti commanderin paikka on taas siellä jängällä mountain jammun kans. Uskon jopa jammun menevän hankalamman mäen päälle kuin commanderi.

    Tai se olis mielenkiintoista nähdä....uskon, että osaava kuski joka on lihiksensä syöny pystyy commanderillakin melkosiin paikkoihin pääsemään....mutta täytyy olla laite hanskassa.

    Tämmöselle rimpulalle se olis aika jumppalaite...voin kuvitella, että leveä pitävä matto, painava kelkka ja +160hp ja kun kaasulla yrittää ajovirhettä korjata niin keksinnön löytää nopeasti lähimmän männyn kyljestä. ;D

    Mutta reen kanssa ym. pilkkitouringissa varmaan hauska ja etenevä laite....siten kun kaikki mäet on käyty jo katsoon huipulta, niin sen jälkeen vois jopa harkita tuollaista ;)

    Ps. Jos sieltä nykyisen Lynxin työkelkkapuolelta pitäis valita laite, jolla pääsee kairaan niin se olis 600 e-tec 49 Ranger....yllättävästi näyttää ihan vuoriporalta ;)
     
  20. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    49-Ranger on tuo mainitsemani kelkka, ja kyllä tuo umpisen ajeluun on käsittääkseni tarkoitettu. Viikon oli kokeilla uusi 59-yeti 550, joten perspektiiviä on myös 5900:n perillisen ominaisuuksista. Naljailu tuosta pakilla huilaamisesta kertoo kyllä tietämättömyydestä, vaikka tuo lts-keulainen viisysi jäisikin kiinni vaikkapa em. videon rinteissä, ei tarvita lapioita, eikä varttitunnin punnerruksia, jotta pääsee jatkamaan matkaa.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Suosittele tätä sivua