Kauden 2014 waterCROSSI

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 30/6/13.

  1. Hartsa1

    Hartsa1 Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Kyllä! Osallistumismaksu 30euroon!!!
     
  2. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Aivan joo, empä ajatellu taaskaan että joku virittää kelkkoja! ;D
     
  3. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    tuostahan sen voi jokainen laskea jos vaikka kolme luokkaa ajaa, esim. 800kiih. + open kiih. + open ovaali

    JA sitte vielä kertalisenssi, jokai tuosta melkeen 400e "huonoimmillaan" tulee ensikertalaisen kokeilulle hintaa...? ;D
     
  4. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    tuo on aika jännää että ei ajeta minkäänlaista sarjaa eli cuppia, itellä ainakaan riitä nappa ajaa kaikkia 7 kisoja ku ne kuitenki maksaa nipun euroja kiertää kaikki..

    Jos ois cup jossa laitettas vähän pisteitä ylös niin se kyllä lisäis mielenkiintoa kiertää joka kisa.
     
  5. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Mihin yritykset kaatunu. Nostonarun laatuun vai numeron väärään väriin.
     
  6. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Yksin kertainen on kaunista ja toimivaa. Ainoat sovittavat asiat ois varmaan pisteet osakilpailusta ja muut asiat sais päättää ite kilpailun järjestäjä. Voishan sitä kilpailijat tehdä ite cupin kysymättä asiasta kisojen järjestäjiltä.
     
  7. kelkkakurko

    kelkkakurko Yamaha multiple..

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    ja muutama tarra joka kylästä halukkailta yhteistyökumppaneilta "cuppia" kiertäviin tai "cuppiin" osallistuviin kelkkoihin, niin viimisen kisan jälkeen parkkipaikalla "cupin" palkintojen jaot pystyyn ja nimet tänne....?

    kiitos ja antheksi : )
     
  8. joge

    joge Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Ruottin mallia tältä kesältä.
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x8k6-GymgIY[/youtube]

    Rata näyttää mukavalta ja kalusto talvivehkeiltä joista penkki nyppästy kisa-aamuna pois.
     
  9. KJK

    KJK Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Mikä se Hekulilla on SUOMEN Ykköskisaa vastaan ? Joka kisa on sopinu tähän asti kirjoittamattomaan (sääntöön) siis sovittuuuun kalenteriin mutta Ivalon kans pitäs koittaa järjestää yhtäaikaa jossain muualla tai Ivalolle ei sovi jokin asia, tai jotain??????.... EI nyt herneitä mutta sieltä se on lähteny!!!!!!!!!!!!!!!! ??? ei se oo TAVALLINEN kisa :eek: ::) ??? ;D
     
  10. KJK

    KJK Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    miksi se pitää yrittää päällekkäin jonku toisen kisan kans, CUP Arvo vain kisoille ja palkinto siitä , sillä siisti ;)
     
  11. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Go'natten!

    Mikä on se ykköskisa ja kuka sen omaa ja /tai omistaaa?! Sm- ja cupin arvo nimeä ei tässä lajissa ei saa käyttää! Se asia on tullut jo hyvissä ajoin esille sml ry:n lajiryhmän vetäjän toimesta. Cupin ns. arvoa, on kylläkkin sillä "nimellä" vedetty vielä tähänkin lajiin jo monta vuotta ns, yksipuolisesti , mutta vastakaikua ei ole saatu kuin joiltakin moottorkerhoilta. Peliin pitää saada raha- ja/tai tavara palkintoja sekä samanlaiset säännöt, mukautettuna sml ty sääntöihin tarvittavilta osin! Viime keväänä pyydettiin lajirymä vetäjältä muutosehdotuskia lajin sääntöinin, mutta vastakaikua ei ollut, kuin yhdeltä kerholta "kuulemin", niin se sitten siitä ja ei sen enempää, mutta eiko sana kiiri kerhojen sisällä?! Yksi- ja moni tuumaisuuta tarvitaan laji eteenpäin viemiseksi!

    nm: kkkp.eikohei!
     
  12. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Ei se käskemällä onnistu se ykkös kisan titteli. Jos laitetaan 10000 euroa palkinnoksi ja annetaan voittajalle niin tekeekö se kisata ykkös kisan? Toisella paikkakunnalla saatetaan jakaa palkinnoksi kukka ruukkuja, mutta kuskit pitävät kisasta enemmän. Mistäköhän se johtuu.

    Se, että laitetaan palkinnot kohilleen ei tee kisasta hyvää. Se tekee palkinnoista hyvät. Se, että kisasta kirjoitetaan lehdessä ei tee kisasta parempaa kuin joku muu vaan se kertoo sen, että lehtipena on houkuteltu jollain paikalle.

    Ei kisojen järjestäjien kannate nokitella toisia, koska se ainakaan ei vie lajia eteenpäin. Se vie varmasti, että kuuntelee muiden kisojen palautteet ja pyrkii niiden pohjalta tekemään omasta paremman kisan kuin edellis vuonna. Oman kisan palautetta ei saisi puolustella vaan miettiä mistäkö asia johtuu ja voidaanko parantaa.
     
  13. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Jos halutaan sanoa ykkös kisa niin se on se, jossa on kovimmat kuskit paikalla määrällisesti. Kittilä eilen oli aika hyvä tässä mittarissa.

    Jos halutaan sanoa ykkös tapahtuma niin se on se jossa on eniten yleisöä, ohjelmaa ja kuskeja. Ivalolta ei pysty tai lieneekö kukaan edes halua viedä tätä titteliä.
     
  14. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Go'kvällen!

    Eilen Kittilän kisoissa tuli esille, että seuraavalle kaudelle harrasteluokka muutettaisiin jokamies/nais luokaksi ja sitä luokkaa ajettaisiin "watercross tour" luokkana, esim vähintään neljällä kilpailupaikkakunnalla ja viimeisessä kilpailuissa jaettaisiin palkinnot. Osakilpailuista kertyisi pisteitä ja eniten kerännyt voitaa koko potin. Palkintipotin keräisivät kilpailuiden järjestäjät ja mahdolliset sponsorit. Kelkat olisivat 600-800 cc vakiokelkkoja ja ei rakeneltuja. Kaikki kilpailuihin osallistuvat kelkat tulisivat ns. ostotarjousmenettelyn piiriin niinkuin autojen jokamies kilpailuissa. Kelkalla olisi jonkinlainen pohjahinta. Katselkaa jokkis säänöistä ostotarjous, ostotarjouspaikka, ostotarjousaika ja ostotarjousmenettely.

    Nm: kkkp, eikohei!
     
  15. joge

    joge Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Oiskohan tuo nyt kuitenkaan tuollaisenaan JOKAmies/nais luokka?

    Rahallisena menoeränä neljällä eri paikkakunnalla käyminen on jo niin iso summa, että moni karsiutuu pois. Siihen vielä päälle kelkka jolla voisi olla mahdollista pärjätä. Ei varmaankaan kovin monella ole haluja lähteä omalla talvikelkalla kiertämään kesäkisoja ja jos mahdollisuutena on vielä kelkan menettäminen tuolla ostotarjousmenettelyllä täytyisi kesähommia varten olla täysin eri kelkka. Puhutaan siis muutamasta tuhannesta eurossa kesässä, joku voi päästä vähemmälläkin. Ei kuitenkaan minusta madalla lajin aloittamisen kynnystä juurikaan uusille harrastajille ja se kai nyt näissä uudistamispuheissa kaikilla on ollut päätarkoituksena?

    Ajatellaanpa vaikka Pekkaa joka on juuri täyttännyt 16v ja haluisi lähteä ajamaan rossia kelkalla veden päällä. Ennen siihen tarvitsi ladon perältä löytyneen 583 matikkakeula ski-doon, rullan ilmastointiteippiä ja virtaa kinttaista rassata kelkkaa pitkinä kesäiltoina. Vähäisillä kesätyörahoilla ilmottauduttiin Ivalon kisoihin ja käytiin upottamassa kelkka joen pohjaan lyhyen räpistelyn jälkeen. Kaikki taputti ja mukavaa oli!

    Nyt Pekka lukee moottorikelkkailusta kertovasta lehdestä, että laji on mahdotonta jos ei ole isoa joukkoa sponsoreita takana ja menee kylille aiheuttamaan yleistä pahennusta.

    On toki mukavaa että taso on todella kova nykyään, ukot menee lujaa ja voitosta pitää taistella. Jotain muutosta haluaisin kuitenkin nähdä lajin saralla ja nimenomaan siinä, että aivan kaikilla olisi tasavertaiset mahdollisuudet kokeilla myöskin kilpailuissa ajamista.
    Sitä, että tarvitaanko tähän uusi luokka vai mikä, en osaa sanoa.
     
  16. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Ketä tuo luokka palvelee? Mikä on hintaraja (jokseenki edes järkevän vakiomodel vesikelkan joutuisi ostamaan kuitenkin 1000-2000eurolla ja siihen vielä rakennuskulut? 2000e? kuinka monella tämmönen setelinippu kulkee kisoissa mukana? Halutaanko kisapäivään pommeja mitkä justiinsa kelluu ehkä, onko se hienoa yleisön kannalta? Kuinka moni aikoisi tommosta ajella?



    Tässäpä oikea harrasteluokka mitä koitin ehdotella Sodankylän kisoihin kokeiltavaksi mutta ei toteudu..Mitä Tervolan porukka on mieltä tämmösestä luokasta kokeiltavaksi, jos näitä palstoja edes kukaan kisajärjestäjä lukee? Säännötkin kerron valmiiksi.

    Kelkka vapaa (ei kaasuja, ei turboja). (kovin moni kaveri mitä minä tunnen ei kyllä pukkaa "vakiokelkkaa" tai "talvikelkkaa" vesille vaan rakentaa niinkuin pitääkin)
    Kelkalla ei meriittejä 3 edelliskaudelta (tämä ei ole ylivoimainen tehtävä tarkistaa)
    Kuskilla ei vesikisataustaa 3 edelliskaudelta, eikä yhtään podiumisijaa miltään kaudelta (tämäkin on kohtuu helppo tarkistaa)

    Ainoa kisamuoto ovaali 2 yhtäaikaa radalla. Kisoissa rajattu osallistujamäärä johonkin yksinkertaiseen kaavioon, jos näyttää että paisuu liiaksi (pidentää päivää)
    Kuskeista 3 parasta automaattisesti seuraavassa kisassa miesten luokkaan.
    Kisoissa ajetaan tämä luokka ennen miestenluokkien finaaleja.
    Osallistumismaksu 30e. Palkinnoksi muumilimsa.

    Kysyttävää? Ei? Hyvä.


    Eikä tämmöstä luokkaa tartte perustaa, mutta ei tartte kyllä kovin kauaa miettiä madaltaisiko tällanen luokka kynnystä lähteä mukaan "kokeilemaan". Kyllä mie sanon että tuskin tonne harrasteluokkaan kovin moni nykykuskeista kehtaisi lähteä, koska luokka olisi nimenomaan alkavien tulevien Holpereitten ja Maunusjokkejen luokka!

    Tämmöstä mietin jo silloin kun ekaa kertaa menin Kemijärvelle ajamaan kaikista hitainta aikaa ovaalin aika-ajoista 2 kesää sitten.
     
  17. 123456789

    123456789 Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    :eek:
     
  18. he_nkka

    he_nkka fööni skiito

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Kylät on täynä kelkkoja jolla ajellaan omaksi iloksi ja kisoihin tekis mieli lähteä, muttei lähetä!! ko kynnys on jo niin korkea sen vuoksi että mietitään jo kotona valmiiksi ettei tällä pärjää viriviri vehkeitten seurassa. Kyllä ne jantterit pitäs sieltä jollain konstila saaha ajeleen.
     
  19. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Go'natten!

    No, toin kuitenkin asian esille, kun lupasin heille Kittilän kilpailuissa, mitä varikolla eri teamin jäsenet ja kuljettajat halusivat tuoda esille. Harraste ja naisten luokkahan on jo säännöissä, mutta kilpailuiden järjestäjät eivät vain ota näitä luokkia mukaan kilpailupäivään, pois luettuna Hetan kisat, jotka ovat kaksipäiväiset eli ensimmäisenä päivänä kiihdytykset ja toisena sprintit. Näköjään uusia ja vasta aloittavia ei saada mukaan millään "ilveellä", vaikka koittaisimme mitä keksiä asian eteenpäin viemiseksi. No, suurin osa ja kaikki ei harrasta juuri mitään, vaan tämäkin laji vaatii pientä "hulluutta ja paksun pörsin"! Näyttää siltä, että kilpailupäivä on rajallinen ajan suhteen, jos kaikkia luokkia koitetaan viedä läpi saman päivän aikana! Ei tyhjätaskujen laji!

    Nm: kkkp, eikohei!
     
  20. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Ei ollu mitään henkilokohtaista vaan ihmettelyä tuon "jokkisluokan" suhteen. Jos miettii mikä aika ja raha näihin romuihin pistetään siitä että palkinnoksi saa pokaalin, kertoo kyllä kuinka paljon tekee mieli myydä se rakkaudella tuunattu peli jollekki Eskolle tonnilla.

    Harrasteluokkaan ei varmasti tulekkaan kukaan ajamaan kun harrasteluokan säännöt käytännössä määrittelee että pitäs ostaa joku 15 tonnin tsummitti että voisi voittaa. Kopioikaa testiin nuo mun kirjaamat säännöt harrasteluokkaan ens kaudelle ja testatkaa toimisko moinen. Vesikelkkailua harrastetaan vesikelkoilla eikä harrastella talvipeleillä. Tonnilla pääsee kiinni aihioon mitä voi puoli kesää rakennella ja lähteä ajaan vaikka kokeeksi Enontekiölle sprinttiä.

    asia on just niinku Henkka mainitti, samaa olen kuullut omistakin piireistä muutamasta suusta vaikka jätkät veivaa lampia ympäri siihen tahtiin ettei siinä kyydissä ite pysys vaikka ois tuplaten tuplaputkia ja ilokaasuja pellin alla.

    Ja lajiksi nimenomaan ovaali, sielä ei koneteho kuittaa ajotaitoa niinku Kittilän A finaalissa nähtiin!
     

Suosittele tätä sivua