Kauden 2014 waterCROSSI

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 30/6/13.

  1. maneman

    maneman Active Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Jos miettii mikä aika ja raha näihin romuihin pistetään siitä että palkinnoksi saa pokaalin, kertoo kyllä kuinka paljon tekee mieli myydä se rakkaudella tuunattu peli jollekki Eskolle tonnilla.

    ;D ;D
     
  2. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Go'natten!

    No, "hemmo", olen keitetty niin monessa liemessä ja grillattu vielä useammasti näissä karkeloissa, että "haavat" paranee itsekseen ja tuleehan siihen rupi suojaksi, joka putoaa ajan myötä pois ja nahka näyttä taasen sileältä ja terveeltä. Näköjään lähtökohta on vain niin, että sitä "paksua pörsiä" aina vain tarvitsee aukaista isommaksi, saadakseen uuden harrastuksen, mutta aloittaa pitää jostakin ja sitä nyt koitetaan hakea "kissojen ja koirien" kanssa keskustelemalla avoimesti, että miltä tämmöinen vaihtoehto tuntuisi aloittelijoille! No, hiihtäköön suolla!

    Nm: kkkp, eikohei!
     
  3. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Miksei vesicrossi saa olla Suomessa ihan oikia laji ?
    Jossa kilpailu on kovaa ja vehkeet tikissä ?

    Eihän snowcrossissakaan pärjää Okkelilla ?
    Tai motocrossissa vanhalla Javalla ?
     
  4. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI


    Samaa itekki miettiny, miksi nyt väkisin haluttaisiin homma joksikin kaatopaikkaluokaksi? Ei mua ainakaan kiinnosta katsoa kun 3kpl lynx g-tyyppiä uppoaa ennen ekaa poijua kun pohjamuovin mäskääminen maksaa niin paljon ettei saa omia pois jos kampe menee myyntiin rallin jälkeen.

    Mielummin kattelen kun jätkät vetää sivuposki vettä viistäen 150kmh lasissa mutkaan ja laitteista näkee että aikaa on käytetty säätötyöhön.

    Rahaa näihin menee mutta ei tuossa tartte mitään 10te pudjettia kauteen huipputasolla, tarttee vaan treeniä ja säätöä = aikaa = näkymätöntä rahaa.


    Tuolla mun kirjailemalla harrasteluokalla saisi just sen kynnyksen alas kun ei tartte jo varikolla jännittää että noniin kisa pilalla, samassa lähössä ilokaasu-olli ja palstakelekkailija-hemmo. Niin se on esim pyöräpuolellakin crosscountry kisoissa. Sielä aloitetaan puuha harrasteluokasta ja kun vauhti riittää (sijoitus kärkipäässä), siirtyy automaattisesti B luokkaan jne.




    Mutta sepä siitä, olisi kyllä mukava kuulla muidenkin kisaa kiertävien ja aikovien mietteitä, onko näissä horinoissa mitään järkeä?
     
  5. he_nkka

    he_nkka fööni skiito

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Saa ja pitää olla kova laji. mutta pitäs saaha ne jeesusteippi okkelien omistajat viivale ja sitä kautta eteenpäin harrastuksessa, sitten ne ehkä innostuis ja oppis värkkään vehkeen jolla voi tulevaisuudessa ajaa jopa kärkikahinoissa. Oikotietä onneen ei vain näissä hommissa ole.
     
  6. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Privaatti aika-ajo on jo sinällään helppo alottelevalle kuskille kilpailu tilanteeksi. Sitä voi treenata kotosalla. Kisoihin en kaipais kyllä kokeilijoita, onko tiivistetty kunnolla ja pysyykö pinnalla edes aloittelija luokan nimellä.

    Kittilässä aika-ajo oli hyvä kilpailu tilanne ja siellä yritettiin isolla riskilläkin toisen ajan alle. Minä ottaisin aika-ajon itessään jo palkittavksi lajiksi, niin kuin oli Tervolassa viime vuonna. Se ei söis kilpailupäivän ajasta yhtään. Samalla se olisi luokittelu crossiin, jossa ajattais usiampi finaali d,c,b,a.

    Hemmon esitys on hyvä, mutta kuinka monta aloittelijaa saadaan kilpailemaan vastakkain yhteen kisaan. Oli niitä yks tai kymmenen niin aika olisi se jolla nostetaan isojen poikien luokkaan esim. aika ois riittäny kympin sakkiin.
     
  7. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Skudaagen!

    No, kyllä se on niin oikea laji, kuin sml ry antaa myötä. Kuulumme snowcross lajiryhmän alle ja kyllä lajiryhmän vetäjä Tomi Ahmasalo koittaa saada ja viedä asioita eteenpäin. Sml ry ei ole vielä valmis antamaan lajille mitään arvo nimeä, ei edes cup arvonimen käytön oikeutta. Ensimmäiset säännötkin tulivat vasta virallisesti voimaan 2009 ja niitä korjattiin ja muutettiin tänä keväänä vastaamaan sitä mitä kilpailuissa tehdään ja tapahtuu. Kansallisina kisoina mennään.

    Nm: kkkp, eikohei!
     
  8. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    On se kumma. Naapurissa jaetaan EM-titteleitä ja meidän pojat käy pokkaamassa melkein koko podiumin tyhjäksi, mutta täällä kotimaassa näille herroille ei olla valmiita antamaan minkäänlaista tunnustusta. Toinen näistä voittaa melkein kaiken missä käy, mutta Suomen mestaria siitä ei saada tekemälläkään.

    Omassa mittapuussa tuommoset lajiliitot ei ole mistään kotosin.
     
  9. Mr Cool

    Mr Cool Aina ei voi olla ensimmäinen

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Kato se on tää suomalainen juttu. Kateus.
    niin ja lajiliitto vaatii että vähintään kymmenen harrastajaa ilmestyy viivalle per luokka jotta saadaan suomencup JA kun ne kymmenen on harrastaneet lompsan tyhjiksi 2-4 vuotta , annetaan SM arvo. Jolloin huomataan ettei luokissa ole enään osallistujia ja lopetetaan SM-arvosta kilpailu.
    Näin yksinkertaista se on.
    "Herrat " päättää ja kilpailijat narisee narunnokassa....


    Mr Cool
     
  10. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Missähän lajiliitossa on nuo suopotkupalloilijat tai saunojat tai saappaan heittäjät tai eukon kantajat, kun niistä saadaan tehtyä maailmanmestareita. Kannattais ehkä miettiä, että mihin liittoon kuuluu vai kuuluuko mihinkään.
     
  11. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Mitä järkiä nyt on alakaa tekemään wesirossista isompaa lajia, varsinkin kun sen suosio vain kasvaa ja kasvaa. ;D Joku suojalakapallokin oli ihan hullujen hommaa ennen ku joku kekkas että pistämmä kekkerit pystöön misä voittaja on MM. Sama homma joku paskomisen SM, kummasti MEDIASSAKIN löytyy palstatillaa ku jaellaan mestaruukia. No mitä tuumaa sml?? Ei voi tällä järellä ymmärtää.
     
  12. KJK

    KJK Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    ei kisoja liikaa ole se vaan tämä suomen kesä on niin lyhyt että kisat on liian tiuhaan ;)
     
  13. H.O.

    H.O. Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Oma mielipiteeni ko. lajista niin kuljettajan kuin myös katsojan näkökulmasta.

    Itse aikanani valitsin ”parhaat kisat päältä”. Parhaalla tarkoitan vain omaa näkökulmaani hyvistä kisoista, mikä muodostuu seuraavista asioista:

    1: Tasokkaimmat kuljettajat paikalla. Jos kovimmat kilpakumppanit puuttuivat, en itsekään todennäköisesti vaivautunut paikalle.
    2: Paras infra kisoille. Yleisöä on hyvä olla ja puitteet oheistoiminnalle myös kisojen jälkeen on bonusta.
    3: Kisapaikkakunnan sijainti. Edellä mainitut asiat pitää olla kunnossa, että vaivaudun yli 200km matkustamaan.

    Ivalossa nuo em. asiat ovat kunnossa, mikä tekee siitä kisapaikan nro. yksi suurimmalle osalle harrastajista/seuraajista. Palkinnot ovat kuskin näkökulmasta sivuseikka, mikäli em. asiat ovat kohdallaan. Toki podiumsijoituksesta olisi hyvä saada edes osallistumiskulut takaisin.

    Itse kiersin 3-4 kisaa kesässä, seitsemän on aivan liikaa lyhyelle kesälle. Useimmat viikonloput vietetään treenatessa harjoittelupaikalla, tai watercrossia ollenkaan miettimättä. Viikot töitä tehdessä ja viikonloput kisoja kiertämällä ei saa kuin stressin, mikäli jossain välissä ei saa hermolomaa ko. harrastuksesta.

    Itselleni tärkeää lajin miellyttävyyden kannalta oli juurikin se kelkkojen rakentelu ja aivotyö niiden ympärillä. Mikäli tästä jokkistyylinen romurallilaji olisi tullut, niin enpä enää seuraisi koko lajia. Esimerkiksi rata-ajoa varten rakennettuun podiumkelkkaan ei tarvitse nykyäänkään sijoittaa 2000€ enempää, mutta tietotaitoa ei aina saa rahallakaan, sitä varten tarvitaan muutamat säätösulkeiset kesäviikonloppuisin. Toki pro-kuskit neuvovat aloittelevia kuskeja varmasti mielellään, kunhan harrastajia ylipäätään saataisiin lisää.

    Tässäpä minun henkilökohtaisia ajatuksia lajista. Muutaman vuoden takaisten vakionaamojen katoaminen viivalta johtuu yksinkertaisesti erilaisista elämäntilanteiden muutoksista. Perheenlisäys, paikkakunnalta muutto tms. Kymmenkunta vakionaamaa podiumilta tunnenkin, jotka arvostavat lajia vieläkin, mutta elämäntilanne ei aina mahdollista kaikkea harrastelua mitä haluaisivat jatkaa.

    Monenlaista kantaa asioihin täällä näkyykin olevan, usein vieläpä sellaisten päästä, joilla ei ole mitään hajua kilpailijan näkökulmasta. Katsojan näkökulmasta kisamuodot ovat menossa hyvään suuntaan. Uudet ratatyypit ja hyppyrit vetoavat yleisöön paremmin kuin ensimmäisellä poijulla ratkaistavat ovaalimittelöt.
     
  14. ZetaÄrrä

    ZetaÄrrä Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Ei saateri kyllä mitään jokkis luokkaa,ei edes haaveita.miksi sinne edes pitäis jokainen harrastaja saada?joku voi ajaa vaan harrastuksena.eihän kaikki crossi radan kiertäjätkään ole kisoissa,tai jäärata ajajat jokkis kisoissa.. Luokka harraste ja luokittelu vaikka alle ja yli 600 tai jopa pelkkä 600.muuten vapaa mutta ilman iloa tai turboa..
     
  15. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    harrasteluokassa ei tosiaankaan tartteta mitään kuutiorajoja vaan kuski sen tilanteen ratkoo. Ovaalia kun ajetaan, ei sielä ole koneteholla kuin pieni osamerkitys lähdössä ja loppumatkan paikkaa hanskat.
     
  16. JanneR

    JanneR Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Tuossa H.O kirjotuksessa on kyllä painavaa asiaa, ettensanoisi faktaa.

    Tuohon lajin arvostukseen,jota on tullu ihmeteltyä jo kauan. Kuskeja on, laji kiinnostaa, yleisöä on . Niinku kaikki pitäs olla suur piirtein valmiita suomen cup kisaan ja myöhemmin sm arvon saamiseen! sml ei lotkauta korvaa.

    Se on totta että kunnon "säännöt" fiksattu vasta 2009 , mutta kyllä tuonne kisoihin kestää tulla sml herrat kattomaan paikkoja, turvallisuutta yms. Jos ei ole riittävä niin voi sitä esim. muutamia talvikisojaki käydä ratsaan, ei ne sielä ole sen kummemmin.
    Joskus on mainittu että turha täälä on mutista, menkää kokoukseen ajamaan ja tekemään aloitteita. Nyt on mukava kuulla jos sielä on joku puhumassa lajin puolesta.
    ns jokkisluokka ajatuksena ihan ok,semmosena jonkinlaisena harrasteluokkana vois tulevaisuudessa kyllä, mutta minusta sinne ei ihan vielä tarvita kuin laajempi kuskiarsenaali normi luokkiin ensin. Tasohan suomessa on kova, laajuutta siinä ei vielä ole.
    Lajin yleisöystävällisyys on kyllä hyvällä tasolla. Erilaiset radat ja paikat tuovat hyvän piristyksen.Harmi että Kemijärvi peruuntui koska katsojien vinkkelistä paikka on yks parhaista.

    Ajattelisi tuota harrasteluokkaa esim. semmosena että siihen sais entiset kisakuskit mennä, vaikka ikärajattu luokka jäähyteleen ja fiilisteleen 20v tauon jälkeen muistoja. Siinä olis sitä jotain ,kun jossakin juhlakisassa Samalle viivalle tulis Paukkaa, Leivoa,Hakkaraista,Romakkaniemeä yms...luulisin että se kiinnostas kuskeja kuin katsojiakin. Siis jotaki vaikkapa tämmöstä luokkaa vois ajatella tulevaisuuteen. Jokkistyyliä en liputtas.

    Kisapaikkakunnat tulis varmaan cupin ja sm arvon myötä tulevaisuudessa muuttumaan, luulisin että etelä-suomesta löytys kaupunki jossa olis kiinnostusta ja puuhamiehiäsekä naisia ja Rovaniemikin vois innostua. 4-5 kisaa riittäs kesälle cupiin, pari kisaa vois olla cupin ulkopuolella jossa halukkaat saa ajaa/säätää , ottaa tuntumaa lajiin.Sieltä sitte vois hakea cup paikkakunnan arvoa tai vastaavasti jos joku paikkakunta peruu niin olis tilalle toinen kisapaikka.
     
  17. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Hyvää tekstiä H.O.:lla. Tähän teki mieli tarttua. Tämä tarvis kyllä mietintää kuskien ja lajin osalta. Mikä on karsivana tekijänä radassa, jos kuski jättää tulematta. Rata aivan varmasti vaikuttaa jokaiseen jollain tapaa. Kannattaako ajaa puoli Suomea halki, jos ei teoriassakaan mahdollisuuksia pärjätä. Oma kuva asiasta on, että osa karsastaa ratoja joissa on hyppyri tai finaaliradalla kisa päättyy eka poijulle. Osa taas haluaa radoilta nuita ominaisuuksia.

    Kiihari on jo lajina. Halutaanko ovaalista kiihari vai pitäisikö siellä ajaa kilpaa toinen toista vastaan. Jos kisa ratkeaa ekalle poijulle niin eikö se ole kiihari(kilvan ajoa ei tee se, että odotetaan jonkun upottavan).

    Hyppyrin laittaminen radalle vaatii kelkoilta ja kuskeilta vähän eri ominaisuuksia kuin ollaan totuttu. Osan kuskeista kiinnostus kasvaa ja osan lopahtaa.

    Kuka sitä osaa puhua kaikkien suulla. Äänestäkööt kuskit jaloilla ja käykööt ajamassa siellä mikä tuntuu hyvältä. Jos kilpailuun ei tule osallistujia niin jossain mättää. Tuskin kaikilla on yhtä aikaa eukko töissä ja lapsen hoito huki. Yhtä yksittäistä syytä ei varmaankaan ole vaan syitä on usiampia.
     
  18. 123456789

    123456789 Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Siinä paljon pointtia. Tuo hyppyri olis ollu kemijärvellä uutta niin tosin kuinka paljon se lie vaikutti kuskien vähyyteen ??

    Pellossa ja kittilässä ei ollu hyppyriä.

    Se kannattaa tehdä selväksi kisajärjestäjän aina että sitä hyppyriä ei ole pakko ajaa vaan se hoituu järjellisen mittaisella lisä matkalla millä ei kuitenkaan kohtuuttomasti tule lisä matkaa !

    Ja tietenki jos joku järjestää niin että se hyppyri on pakko ajaa niin varsinki se pitää tehdä selväksi hyvissä ajoin kuljettajille ennen kisoihin tulemista.
     
  19. Laplander

    Laplander Just A Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Olis meleko juttu 2000€ ostaa vaikka holoperi 'EM' peli ja ajella rantapenkalla paskaksi se ko veteen ei uskalla mennä ;D ..Joo hoono vitsi mutta tämä on ehkä järettömin juttu mitä oon vähään aikaan tältä voorumilta lukenu! Ja olkoonki ajatuksena että ostajalla pitää olla lisenssit ja pelit ja näyttöä tms. Huh kaikkea sitä

    Koittakaa saada ensin etes nuo kaikki Kejjot ja Irmelit kokeilemaan kisaamista sen harrasteluokan kautta.. Muutako pisteytyksellä/ aikavertailulla sitte potkitaan harrasteesta noihi muihi luokkiin..

    No ei mullakaan mitään järkevää ollu koha soitan turpaa
     
  20. he_nkka

    he_nkka fööni skiito

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Ei kait helkatissa sitä nuita nykysiä luokkia tarvi miksikään muuttaa/ sekottaa tähän "jokkis" luokkaan jota suunnittelevat.?? vai olenko taas jotaki käsittäny väärin?? ;D
     

Suosittele tätä sivua