Kauden 2014 waterCROSSI

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 30/6/13.

  1. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Joo, nuo käkikellot ovat syvältä. Toki niillä saadaan jonkinlainen järjestys lajitteluihin mutta mutta ...
     
  2. JanneR

    JanneR Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Kylläpä poikii hyviä pointseja! Täälä on kyllä tullu paljon kehitysideoita joita vois joku viisas poimia ja jalostaa.

    -Tuo Turmiolan kiihari pois on osittain totta ja t-catilla muokattuna että nykypäivänä turha kun ei enää ole mitään mega härpättimiä joita on mukava kattoa(vaikka ei ne aina rantaa pitemmälle päässeetkään)
    -Harrasteluokkaan just näitä ekakertalaisia alotteeleen jolloin se kynnys on matalampi lähteä kokeileen(poikii jatkuvuutta jalajille)
    -(Hemmolta poimitti kehitettävä idea)Ainoa kisamuoto ovaali 2-3 yhtäaikaa radalla. Kisoissa rajattu osallistujamäärä johonkin yksinkertaiseen kaavioon, jos näyttää että paisuu liiaksi (pidentää päivää)
    Kuskeista 3 parasta automaattisesti seuraavassa kisassa miesten luokkaan / Kuskit ajaa koko kauden ja joka kisan kärki kolmikko seukki kaudella miesten luokkiin.
    Kisoissa ajetaan tämä luokka ennen miestenluokkien finaaleja.
    Osallistumismaksu 30e. Palkinnoksi muumilimsa

    Mutta millä nämä saadaan paperille säännöiksi kirjotettua ja kuka ne sinne veistää ja koska? ?
     
  3. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Äkkiseltään ajateltuna tuota kiihari nyt kannata hävitää kun juuri siihen on alottejilla matalin kynnys lähteä ajamaan, ei tarvitse ajaa ensin kuin suoraan ja toimii hyvänä vertailu pohjana muihin...

    Se on harmi kun nykyisin ei ole noita mörkö laitteita viivalla kun niissä kummiskin on sitä jotain...ikinä tiedä mitä aina tapahtuu

    Harraste-luokkaan kannattaisi ottaa sellainen sääntö että 1-3 vuoden aikana 2-4 palkintosijaa niin siirto muuhun luokkaan...
    muuten varmaan saisi olla vapaa luokka kunhan ei ilokaasuja/turboa niin saisi sitten ajaa samalla laitteella muissakin luokissa
     
  4. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    jep, kuutiorajakin mun mielestä voi olla vaikka 1500 jos ja kun lajina on ovaali. Sielä ei koneteho tosiaankaan merkkaa yhtään mitään ja jos merkkaa niin kärkiporukka joutuu tommosesta luokasta automaattisesti jossain vaiheessa muihin luokkiin.

    Ja eka vuoden sisäänajossa luokasta pitäs mun mielestä siirrellä kärkikolmikot kovempiin luokkiin niin homma säilyy edelleen samallai sisäänajoluokkana. Jos ajelet hyvikseen sen kummemmin kehittymättä, voit ajaa vaikka sata vuotta harrasteessa. Näin taso säilyy harrastetasolla ja kovat vetomiehet ei jää sinne pyöriin kun vauhti riittää jo muuallekkin.

    TOKI kaikkeen vaikuttaa onko tommoseen luokkaan edes kuskeja. Mutta näin ideapohjalta tommonen yksinkertainen luokka ois helpoin aloittelijan kannalta.
     
  5. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Voisko ovaalissa olla kuutiorajoina alle - ja yli 700cc?
     
  6. Hesba

    Hesba Polaris Finland missioner

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Kannatetaan, niinku Kimmo sano ettei ovaalissa ole niin väliä kuutioilla. Iteki joutu alkaa tekeen pienemmän koneen ko pojat päätti että Tervolassa on Lyntsi viivalla. :-X
     
  7. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI


    Jos teoriatasolla tuota pyörittelee.

    Periaatteessa miksi ei, mutta toisaalta se antaa mahdollisuuden käyttää paksua lompsaa ja teettää ihan överikoneen alta 700 luokkaan. Jolloin taasen tasoero esim johonkin 600HO/SS/Liberty/F6 koneeseen kasvaa entisestään (vrt nykyiset 600 open modit / 600 "vakiokoneet"). Mun mielestä 700 pelit vois rajata 1 putkisiksi niin homma pysyis jossain kuosissa. Mutta ovaalissa kuitenki edelleenkin ratkaisee kuski tilanteen.


    Omasta mielestä kuitenkin näin pienien piirien kisoissa pitäs lähteä siitä että luotais luokka tulokkaille ja pidettäis muuten homma niinku ennenkin. Tyhjää on kaikkea muuttaa uusiksi joka vuosi ja miettiä että mikään ei kuitenkaan muuttunu mihinkään. 700 koneilla kuitenkin vois uudet tulokkaat vetää täysiä kisaa omassa luokassaan ja taasen pro miehillä ei tartte alkaa rakentamaan mitään 700 konetta kun kuitenkin melko monella jätkällä on jo nyt melko kireä 600 mosa valmiiksi rakennettuna ja testattuna ens kaudelle.
     
  8. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Jenkkilässähän on noita luokkia tasotettu hieman säännöillä. Eli vanhemmat 600cc vehkeet saa käyttää tehoputkea, muutoin pitää olla vakio.
     
  9. maneman

    maneman Active Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    pikkusen tänhän tuli :eek: olo ku kuuli ratiosta et suomessa on tänä lauantaina
    pieremisen MM karkelot! Soli kuulema tälle vuojele saanu MM arvon kun se ei
    viime vuona ollu ku SM. Eli kun pitkälä matikala laskee 1+1 niin kelkkailu vedessä
    on pikkasen paskantamisen alapuolela! Mitä VI..UA???
     
  10. Laplander

    Laplander Just A Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Jos oot menossa sinne, muista että yksi kerros piti alkkareita olla jos tulee kanpetta niin et lykkää sitä rojua sinne torveen mistä ne mittaa tesipelit ;D
     
  11. he_nkka

    he_nkka fööni skiito

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    ;D
     
  12. janakk

    janakk Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    No ohan täälä juttua. Ovaali on vanhanaikaista, mutkaraat on onnettomia ko ekana poijula ollu on voittaja, hyppyrit on joko liian isoja tai sitte niistä pittäis aijjaa vain aika-ajoissa.
    Hemmon ruottin reissuun viitaten, mullan on kuningas ajatus:
    Ens vuonna 2014 Enontekiöllä voitas järjestää semmonen kuskienkuninkuus; yks luokka ja ajettais vain kelloa vastaan yksitellen, erän pittuuus tuommonen 25-30 kierrosta meijän vesirossirattaa niin käsikelloki sais tarvittavat erot aikaseksi. Ajettais vaikka kaks päivää ihan keskenhään, ilman yleisöä ko eihän net tuommosta jaksa kattoa. Mutta mitä siitä, voittajalle sitä muumilimua ja ehkä joku pokaali. Voisima aijaa vaikka viikola ettei vain semonen maksava yleisöjoutuis rahoja tuhlaamhaan pääsyliphuun. Omala porukalla ko ajama niin ei tarvis oikheen mithään kilpailulupiakhaan, paitsi se liikennevakkuutus siihen kelkhaan.
    Että esitystä tämmöstä tuohon kehitykseen.
    -Jarmo Näkkäläjärvi
     
  13. Laplander

    Laplander Just A Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Ja penkki pakolliseksi!
    Hyppyri myös kiihariin, jos kierrät ni hylky!
    Ovaaliin pattisuora, sitä josset etes kokeile ni hylky!
    Kunnon ajoa niille harvoille katsojille! ;)
     
  14. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Ideapa se on tämäkin... ;D

    Mites tämän vuoden Enontekijä, montako suomen huippukuskia on tulossa käkikelloralleihin? ;D
    (ja muutenkin ennakkoilmottautujalista kiinnostais että viittiikö ajella 1000km suuntaansa katsomoon?)

    -Hra XC
     
  15. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI



    TÄMÄ Todella hienoa nähdä että asia otetaan heti vastaan herneet nokassa "huumoriksi" vääntäen. Perus suomalaiseen tyyliin pitäs ilmeisesti vaan olla hiljaa, mulla vaan on tapana sanoa suoraan jos asia on perseestä ja se on henkilokohtainen mielipide. Tokihan näistä saa loukkaantua jos ei mies osaa lukea asiaa kuskin silmin.

    Kukaan muu kuski ei juuri ole mitään sanonutkaan, jotenka ei teidän mitään tarvi muuttaa mun henk koht mielipiteen mukaiseksi.
     
  16. jaffa

    jaffa Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Pellossa ollut rata on hyvä esimerkki huonosta radasta yhdellä kiekalla. Kyllä Kittilän radassa olis omasta mielestä hyvä ottaa mallia muidenkin. Ahtaaseen paikkaan on saatu rata jossa on tiukkoja kurveja parit, mutta vauhdikasta rataa silti paljon. Kaksi lisälenkkiä tekevät finaaleista mahtavat, kukaan kuski ei voi löysäillä ennen maaliviivaa ja yleisöllekkin jännitystä riittää loppuun asti. Ruottin mallin rataa jos ajettais esim kuuskierrosta olis sekin malli ihan hyvä, toki nuin ahtaissa lähdöissä tulee takuuvarmasti vahinkoja jossakin vaiheessa.
     
  17. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Samaa mieltä. :)
     
  18. 123456789

    123456789 Well-Known Member

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Mulla menee jo nämä vuosiluvut sekasin ...

    Täällä näkyy olevan vuoden 2013 ja 2014 topiikit vesisossiin ???
     
  19. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Joo erotin -13 kauden topikista ens kauteen (2014) viittaavan säikeen. Tämän kauden kisoista, plussista ja miinuksista voi raatailla kisojen omissa topikeissaan :)
     
  20. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Kauden 2014 waterCROSSI

    Nämä erityyppiset radat kyllä tukis toisiaan ko eri vahvuudet tulis esille, toisissa pärjää kelkalla, toisissa kuskilla ja joissaki pelkkä tuuri jo ratkasee mahoton, toki niinhä se tuppaa aina olemaan. Tietenki erityyppiset radat toimis vain jos ne ois osakilpailuja, nyt ne vain on kilpailuja joista voi valkata ilman kokonaispistemäärien tuijottamista. Epävirallinen cuppi pystyyn ja kerätään voittajille kolehti? Meikä lahjottaa kympit kolmen kärjelle, alkuhan se seki ois.. Miten pisteet?
     

Suosittele tätä sivua