kytkimen pultin irrotus

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Apexi, 1/8/13.

  1. Apexi

    Apexi Member

    millä saa parhaiten kytkimen pultin irti..pulttipyssyllä?
     
  2. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    Juurikin pulttipyssyllä. Ja jos olet ostamassa, niin hyvää ja halpaa ei ole olemassa. Jollain 130€ - 150€ alkaa saamaan kotitarpeisiin jo hyvän koneen ja on lysti irroitella alustaa ja kytkintä kelkasta..
     
  3. matti

    matti XRS 600 -07

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    Ja sitten pieni muistutus, että korjausoppaat aina mainitsevat sen että kytkintä EI saa irroittaa pulttipyssyllä. Ei pulttia, eikä ulosvetopulttia saa pyörittää sillä.

    Nyt tietenkin asiantuntijat kertovat, että "aina ottanu pulttipyssyllä ja ikinä ei ongelmia", mutta niin se vain on että valmistajien korjausoppaassa ei pulttipyssyä suosita.

    EDIT: Niin ja se irroitusohje... liinalla tai oikealla pitotyökalulla kytkin kiinni ja sitten sopivan varren kanssa aukaistaan pultti. Kytkin sitten irti joko oikealla ulosvetopultilla tai 'vesikonstilla', josta löytyy haulla infoa.
     
  4. akuu

    akuu Polaris xc 500 sp -01

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    http://www.youtube.com/watch?v=TxxgWU_s1Kk

    En oo ikinä kyseistä tapaa kokeillu, itekki ampusin pysyllä auki ;D
     
  5. znood

    znood Guest

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    Tee vanhasta variremmistä pitotyökalu jonka voi kiristää kytkimen kehälle...
     
  6. vesahalttu

    vesahalttu Well-Known Member

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    näissähän on toki se että lähtee ok ja millä vana jos on käytetty samalle kautta irti aijemmin. omissa leluissa toisessa lähtenyt aina helposti kun oikee pultti ja pulttikone, toki siinäkin oli se ekakerta tiukempi.
    Keväällä kun ostin samanlaisen pätkämallin ja siitä ei ollut varmaan toissa kaudellakaan käytetty irti niin eipä tiennyt pulttikoneesta mitään, otin sitten kerralla paremmat konstit ja romu kyljelleen, pultinreikään vettä, pulttiin teippiä ja sitten uusi veto koneella niin posahti oikeen eikä mennyt pultti itsessään tiukalle vaan vesi hoiti homman.
     
  7. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    Ja sillä pulttikoneella kun ampuu asennusvaiheessa sen kytkimen pultin oikein kunnolla kiinni, niin ei tarvi pelätä että kytkin irtoaa.. vaikka haluaiskin sen irti ;D Sen saa kyllä äkkiä järjettömällä voimankäytöllä niin lujaa kiinni, että kerran ollaan hitsipilleillä kuumennettu kytkintä ja lekan ja pulttikoneen kans murjottu ulosvetopulttia ennenkuin kytkin irtosi..

    Tuo putkiteippiä kierteeseen ja öljyä/vettä pultinreikään yllätti minutkin, kuinka kivuttomasti irtoaa. Tähänmennessä aina käyttäny oikeaa ulosvetopulttia ja nyt ei ollut semmosta saatavilla niin tuli kokeiltua. Empähän osta ainakaan tuohon kelekkaan ulosvetopulttia ku tuo on paljon parempi systeemi. Lähti jotenkin paljon pehmeämmin.

    Ja ymmärrän kyllä tuon, ettei valmistajat suositele pulttipyssyä, mutta en oikein jaksa uskoa, etä sillä mitään vahinkoa saa aikaan niin kauan kuin muistaa pitää järjen päässä. Toki kuten jo sanoin järjetömällä voimalla saa isoja vahinkoja helposti Käytättekös momenttiavainta joka pultissa minkä kiristätte? Sekinhän on suositeltua ja varmasti kun aikansa penkoo, niin momentit löytyy kaikille?? Ainakin autoihin löytyy ihan jokaiselle pultille momentti..
     
  8. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Johtunee varmasti tämä pulttikoneen käytön "kieltäminen" siitä, ettei sillä saa tarkkaan momenttiin ja varsinkin aloittelija ko. laitteen kanssa jättää pultin todennäköisemmin liian löysälle tai liian kireälle, kuin turvalliselle alueelle.

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
     
  9. matti

    matti XRS 600 -07

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    Limpun mahdollinen pyörähdys lienee se perimmäinen syy, miksi ei edes aukaisuun pulttikonetta. Jos kytkin on todella hyvin lukittu paikalleen, niin vahinkoa ei pitäisi tulla, mutta jos vaikka liinalla / remmillä lukittuna, niin helposti pulttikone iskee koko pakettia liikkeelle ja limpun pyörähdys on mahdollista.

    Kyllä ite tulee laitettua kaikki isommat ja 'tärkeät' pultit momenttiavaimella, ainakin se hyöty on että ei yli kiristä. Pienemmät pultit ja mutterit rannemomentilla ja sinisellä lukitteella järkevään tiukkuuteen, niin hyvä on aina tullut.
     
  10. Mr Cool

    Mr Cool Aina ei voi olla ensimmäinen

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    Voiman puutetta ku koneita tarvii.
    Harhanvarsi kytkimen läpi kiilaamaan kytkin kiinni.
    Räikkää pitkään varteen ja naapurin mummokin kampee irti .

    Mr Cool
     
  11. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    harhanvarret olen yleensä pistänyt poikki mutta käsinkin irtoaa ;D
    kun sille päälle sattuu
     
  12. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    Minkä kokoinen poranterä pittää olla, että saa tuolle varrelle esim IBC:n kytkimeen tehtyä sopivan reiän siihen kupuun?? :D Meinaan vain, että ei ihan joka kytkintä saa pidettyä ilman erikoisempia pitimien rakenteluita. Toki tuohon IBC:hen olen nähnyt kyllä tosi pätevän työkalun, jos on starttikehä kytkimessä paikoillaan. Sopivasti muotoiltu lattarauta, joka menee hammaskehän ja kytkimen välistä ja pitä ainakin kahesta semmosesta "nystyrästä" mihin ne hammaskehän kiinnityspultit tulee
     
  13. Yamacatti

    Yamacatti Well-Known Member

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    Näin meilläkin otetaan pultti irti. Voi myös käyttää lehtiharavaa tai luutaa apuna.
     
  14. znood

    znood Guest

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    Mihinkä reikään te sen lehtiharavan tungette jos on semmonen kytkin ettei oo mitään koloja ;)
     
  15. Mr Cool

    Mr Cool Aina ei voi olla ensimmäinen

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    Sorry, oon aina ajanu semmosilla lehtiharava malleilla viimeiset 25 v jotta ei
    Käyny pienessä mielessäkään jotta pitää hitsata pillillä rautaa kiinni saadakseen kytkimen pultin pois.

    Eli se pulttikone on hemmetin hieno kampe irrotetaan kytkimen ( osaavissa käsissä )

    Mr Cool
     
  16. PoederJunkie

    PoederJunkie Well-Known Member

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    Ei kyllä kannata alkaa porailemaan reikiä, nimittäin se kytkinhän ei ole enää sen jälkeen lähellekään tasapainossa. Suattaapi vähä täristää ;D

    Vanhan varihihnan ko katkasee ja ruuvailee kakkosnelosen nokkaan kiinni niinko öljynvaihtotyökalun malliin, niin ei tartte mitään harjoja tunkea kytkimeen.. Hihnatyökalulla vain piättää kytkintä paikallaan ja vääntäsee sopivan pitkällä räikällä pultin auki. Sitte vain narua pari metriä -> toinen pää puuhun kiinni ja toinen pää ohjaussarveen -> kelkka kyljelleen "narun varaan" -> vettä kytkimen sisään -> putkiteippiä pultin kierteille -> pultti jenkoilleen -> hihnatyökalu kytkimelle ja kovaa vääntöä. POKS ja kytkin on irti. Eikä tartte kampiakselia rasittaa ;)
     
  17. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    Eikös se keventäminen ole kuminta hottia nykyään.. Jos poraa vastakkaisille puolille samankokoiset reiät, niin pysyy tasapainossa?? ;D No joo.. se siittä, lopetetaan, ennenkuin joku tosissaan poraa reikiä kytkimeen..

    Ja asiaan:
    Meinaatko, että tuo naru auttaa vetämään kytkintä irti, vai mikä on sen tarkoitus? Kyllä mulla riitti pelkkä öljy ja pultti irroittaman kytkimen.

    Ja muistutuksen sananen 03-06 tai jotain sinnepäin ikäluokan kattikuskeille. Älkää pitäkö kelkkaa kovin kauaa tuollalailla kyljellään, jos ette meinaa öljypumppua ilmata.
     
  18. PoederJunkie

    PoederJunkie Well-Known Member

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    Niin siis se naru on sitä varten, että saa sen kelkan pysymään helpoiten riittävän kallellaan operaation ajan. Toki sen hangessa saa aseteltua sopivasti kulmaan, mutta narua vasten ko kallistaa, niin pysyy, eikä keikkaa justiin pahalla hetkellä takasin pystyyn. Tottakai ilman naruakin pärjää, mutta ainakin omakohtainen kokemus on se, että narun kanssa nopein ja helpoin. Kaikki tavallaan :)
     
  19. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    Nyt kun lukee ja YMMÄRTÄÄ samaan aikaan tuon sun edellisen viestin, niin ymmärrän narun käytön :D Jotenkin mielessäni jo kuvittelin, että vedät tuon narun tuolta kytkimen kautta jotenkin ;D
     
  20. L4t3

    L4t3 AC CF/M 800 141" -11

    Vs: kytkimen pultin irrotus

    Kelkkailun pariin vasta siirtyneille haluaisin korostaa että tuo vesitempun pultti on sitten aivan eri asia kuin se kytkintä kiinni pitävä pultti.
     

Suosittele tätä sivua