Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä wolle, 17/6/13.

  1. EnskaSpecial

    EnskaSpecial RMK 800assault-13+Polaris Sportman 500 -12

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    Hauskan näköistä hommaa se on tuokin. Jos sitä tulevaisuudessa kokeilis joskus itsekki että monta metriä pysyy pinnalla.
    Tuolta löytyy kuvia http://pake.kuvat.fi/
     
  2. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    Hyviä kuvia porukalla, suuret kiitokset että jaksatte kantaa kameroita penkoilla ja julkaista kuvia!
     
  3. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    Olipa mukavata käydä eilen kattelemassa rosseja, pariin vuoteen en ollutkaan nähnyt yhtään kisaa. Siispä ihan satunnaisen katselijan havaintoja, ensimmäistä kertaa Tervolassa:

    Alueelle oli selkeät opasteet ja liikenteenohjaus paikalle tullessa toimi hyvin. Parkkipaikat tais käydä vähiin mutta meille ainakin löyty reikä. Lipunmyynti oli sujuvaa ja makkaratkin saatiin. Kiitos ennakkovaroituksen, sihijuomaakin tuli otettua riittävästi mukaan.

    Itse tapahtumapaikan on luonto muovannut katsojalle loistavaksi. Tuollainen kattila luo jo pienen stadionfiiliksen. Istuttiin päivä liikkuvassa hirvitornissa siellä kiiharin maalissa. Katsomoiden "sektorointi" oli hyvä ratkaisu, perhekatsomo kaukana ördäävistä idiooteista ja mukulat sai kieriä hiekkarinnettä alas. Järjestysmiehiäkin näytti paikalla olevan. Rantapenkka oli rajattu nauhalla mikä oli hyvä homma.

    Kuulutuksia ei K-18 alueelle kuulunut, viimeinen kajari taisi olla pääkatsomon oikeassa laidassa. Koko päivä oltiin kohtuullisen autuaan tietämättömiä mitä itse kisassa tapahtuu, kuka ajaa jne. Sitten kun oikeat rattimatit oli liikkeellä pääsi jo jyvälle mikä luokka jne. Ovaalissa kelloteltiin itse aikoja ja välissä joku pääsi nettiinkin mihin kiitettävästi tuloksia paukuteltiin kesken kisan mikä oli hieno homma.

    Itse kilpailutapahtuma oli sujuva. Missään vaiheessa ei ainakaan itelle tullu hoh hoijaa-fiilistä vaan koko ajan ajettiin, pl. tietysti kelkkojen etsinnät jossa vaikutti sukeltajien ja venemiesten keskinäisessä kommunikaatiossa olevan kehitettävää. Sen tietysti ymmärtää että jos näkyvyys on huono niin vaikea niitä on sieltä onkia ylös. Katsojan näkökulmasta oli hyvä ratkaisu naarata uponneet ylös vasta kisan jälkeen, ymmärrän tietysti kuskin olevan täysin toista mieltä. Ilmeisesti viimeiset oli naarattu ylös aika myöhään illalla joten kisa olisi voinut venyä todella monella tunnilla jos etsintöjä olisi jatkettu kesken ajojen.

    Rata oli katsojan näkökulmasta vauhdikas, upotuksia tuli "sopiva" määrä ja kuskeille näytti olevan hyvä määrä haastetta, eritoten kierroksen alun mutkayhdistelmässä. Rata erotti selkeästi taitavammat kaverit vähän vähemmän harrastaneista. Hitailla osuuksilla pystyi rattimatti paikkomaan ja toisaalta nopea osuus toi esiin paremmin erot kelkoissa. Ohituksiakin nähtiin ja mun silmään parhaat kuskit aika pitkälle nähtiinkin finaaleissa.

    Kuskien turvallisuus näytti rannalta katsottuna aika heikolta. Vasteajat jetillä ja veneellä ja sukeltajilla oli välissä aika pitkät ja eniten hirvitti Kraatarin pannut lopussa kun mies satasen vauhdista vetää lipat ja kisa ei kun jatkuu, ei liputuksia, ei jettiä/venettä kuskin luo ja tuossa kohdassa ajetaan oikeasti lujaa, vaikea sieltä on kypärää erottaa. Mies vielä huitoi kädellään apua, aika avuttomaksi sitä itsensä rannalla tunsi. Toivottavasti ei tartte kenenkään hukkua/tulla yliajetuksi ennen kuin nämä hommat saadaan kuntoon.

    Kaikkiaan mukavat rossit katsojalle, voin kyllä tulla toistekin katsomaan. Viihdyin paremmin kuin monessa muussa moottoriurheilutapahtumassa.
     
  4. Halo

    Halo chick-doo612äsäs

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    Nappiotos joka kyllä kruunaa koko vesirossin idean!

    ^ Jos ei oteta kantaa päivän maholliseen venymiseen, niin helepommin ne titanikit löytys jos ne hajettas onsightina eikä kymmenen aikaan illalla videokuvaa ja kymmenen kameran valokuvia ees kahtaalle hinkuttamalla. Onneksi kaikkien maurien kelekat saatiin loppupeleissä ylös.

    Varikkovaimon ja katsojan roolissa pari kysymystä.

    - Missä oli turvaliput ja miksei turvahenkilöt olleet pykälässä heti kiihareiden alussa kun kaveri meni uppiin? Miksi Kraataria ei käyty noukkimassa turvaan samantien? Siinä vaiheessa ku se käsien heilutus ei olekkaan enää fanien morotusta niin on jo hemmetinmoinen kiire ulapalle ja finHEMSsin voi tilata samantien paikalle.

    - Oliko kuuluttaja päissään jo heti aamusta? Ainakin siltä se kuulosti

    - Mikä se oli se keskenkaikkinen satanapergeleminuaeikylmääheittääketäänpihalle avautuminen? Miksei tuota asiaa voinut hoitaa kuskikokouksessa niin että ensinnäki kaikki ois ollu paikalla. Viesti ois varmaan mennyt perille ihan normaalilla äänensävyllä ja hyvässä hengessä niiko aikuiset yleensä kommunikoi? Lähellä olevat lapsetki säikähti ja kysäs että miksi setä on niin vihainen. Asialliseen ja rentoon tapahtumaan tottuneena oli melkoinen rimanalitus tuo eikä se varmasti palvellut yhtään ketään.
     
  5. Larska

    Larska Alpha 154,äskooäs155,indy500

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    Joo ja varsinki kun kamraati vielä loukkasi ittiään pannutuksessa ennen kyseistä avautumista...
     
  6. Halo

    Halo chick-doo612äsäs

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    ^Aivan

    Muutama fototsi

    Kumpaan lie kääntyny? ;D

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  7. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    Hyviä kuvia ilmestyny foorumille! :)

    Vielä tähän kilpailunjohtajan avautumiseen liittyen.
    -tuskin siellä kukaan tahallaan kelkkaansa upottaa.
    -tuskin kukaan tietentahtoen haluaa ettei kelkkansa poiju nousis upotuksessa.
    -kaikki viivalla olleet kelkathan oli katsastettuja joten silloinhan nuo tupuli-asiatkin oli varmasti oikeassa mallissa ja tarkistettu kisaorganisaation toimesta.
     
  8. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    JRT:n kanssa samoilla linjoilla oikeastaan joka pointista, nyt kun kuperkeikkajuomatkin haihtuneet pääkopasta! Eli kuulutusta lukuunottamatta katsomossa viihtyi loistavasti kaikin puolin. Ajokaavioihin tai kilpailijoiden näkökulmaan pahempi ottaa sen enempää kantaa, mutta nyt kun kahtoi puhelimesta vielä uusintana tuon Kraatarin kaadon ja avunpyynnöt, niin edelleen pistää ihmetyttään, että miksi erää ei keskeytetty!? Kaikki muut kuskit olivat jo toisella puolen ovaalia kun kaveri edelleen huitoi eli vähemmästäkin tajuaa ettei vain viestittänyt kisatovereille sijainnistaan.

    Eikö sukeltajien veneessä vois olla varapoijut, jotka puotetaan välittömästi kuskin viereen, kun hänet noukitaan ylös (siis silloin kun oma poiju on siellä kymmenessä metrissä?!
     
  9. whitejack

    whitejack Lynx RC600 -07

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    Näin katsojana tuli mieleen, olisiko jettikuskilla voinut olla pienet paino ja poiju matkassa kun kuskia lähti hakemaan.
    Suurin osa kuskeista oli <3m säteellä kelkan uppoamispaikasta ja olisi sukeltajillakin ollut joku mahdollisuus löytää kelkka samantien, jos ennen kuskin noukkimista paikka olisi merkitty.

    Monta kaatoahan näytti menevän sillein, ettei kuskilla ollut mitään mahdollisuuksia tempasta poijua irti kelkasta...
     
  10. Halo

    Halo chick-doo612äsäs

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    Sukeltajat teki kyllä ison urakan tuolla!!

    Harmitti lähtiä illtaysin jälestä kylille ku tiesi että tuttujen kelekat möllöttää vielä pohjassa.
    Liekö järjestäjien puolesta ollu monta hlöä sillon enää paikalla ku vika kelekka nous kympin korvilla ylös?
     
  11. norseman

    norseman Well-Known Member

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013


    Ilmeisesti sama kuuluttaja, kuin viimevuoden Tervolan harjotuskisoissa. Loppuillasta ei tainnut tulla ensimmäistäkään selkeää lausetta ulos. Oiskin ollutkin mukavampi, että kajarit olis ollut mahdollisimman kaukana yleisöstä.

    Muuten kyllä hyvä paikka ja näyttävää rallia ajo kuljettajat.
     
  12. sampå

    sampå Ockelbo 300 -73 + Arctic Cat Super Jag -90

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    Ensimmäistä kertaa käytiin kaverin kans tämmösiä kinkereitä seuraamassa ja todettiin ykskantaan, että jos on ensi vuonnakin, niin lähetään. Harmittavasti piti muiden menojen takia lähteä pois (ilmeisesti) 6-satasten ovaalin finaalin jälkeen.

    Kuulutukset ei tosiaan kuulunu käytännössä ollenkaan sinne alueen perälle, eikä kyllä muuallakaan saanu selvää, kun oli kelkkoja vedessä. Olisko mahollista, että kuulutukset ohjattais FM-lähettimelle ja porukka vois sitten radio-peltoreilla suojata kuulonsa ja samalla pysyä tilanteen tasalla. Tai ainakin samalla tasalla, kuin kuuluttaja. ;) Teknisesti se olisi varmasti helppo toteuttaa, mutta vaatiikohan soveltuva lähetin jotain lupia? Toinen mahollisuus olis tieten PMR446-tekniikka.

    Tästä klikkaamalla lisää räpsyjä.

    [​IMG]
     
  13. Åkerman

    Åkerman Sledless

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    Yleisön kannalta viihdyttävää katseltavaa ja ovaali ratakin oli melko vauhdikas.
    Alue jaosta pisteet.

    Kuskeille pidetty "puhuttelu" kyllä vähän kummastutti katsojanakin ::)

    Joku kuvatus facessa, pitäisi näkyä myös 80-luvulla eläville :)
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.502995383115352.1073741836.372412146173677&type=1&l=cd8a5dffaf
    [​IMG]
     
  14. aamuna87

    aamuna87 Kelkaton

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    Muutama pikku juttu minultakin. Maunusen Auvon apupojaksi pestauduin aamusta ja varikolla tuli näin ollen pyörittyä. Omasta mielestäni edelleen paras varikkomalli on se suljettu malli, itellä ainaki välillä kivisti ku pieniä lapsia pyöri siellä laitteiden ja känniläisten seassa joita myöskään ei tulisi varikolle päästää. Varikolle kilpailun kulun tiedottamiseen voisi panostaa, aika-ajot ja muutenki kaaviot tuntu löytyvän netistä helepommin ku paikan päältä esim oikealta ilmotustaululta. Ensi vuoden sääntöihin ehdottomasti pakko jonkinlaiselle poijun automaatti laukaisulle! Itekki olin viimiseen asti paikalla oottelemassa että saatiin holon kelkka MaunusAuvon kyytille. Sitten tosiaan tähän Kraatarin pannutuksen joka todellakin näytti h*lvetin pahalta rannalla nähtynä, ensimmäinen toimenpide olisi ollut että kisa seis välittömästi! Missään nimessä ei pelastusvenettä/jettiä saa päästää radalle ku kisa on kesken, siinä on todella suuri vaara sattua jo sattunutta pahempaa, mutta eipä näkyny tilanteessa heiluvan lipun lippua, mitä helv*ttiä ??? Onneksi selvittiin ilman piipaata tai ruumisautoa huhhuh!

    Mutta kilvan-ajo oli näyttävää ja viihdearvoltaan korkealla! Kyllä se päivä parani loppuakohen onneksi.

    Ja mitä tulee tähän kilpailunjohtajan karjumiseen varikolla kesken päivän, olipa pohjanoteeraus! Siellä tuskin kukaan vasiten upotti yhtään kampetta! Jos ei kestä painetta niin pitäisikö olla sotkeentumatta kilpailumuotoon ?

    Mutta loppujenlopuksi paska maistuu suussa vain rollon yöelämässä nautittujen juomien takia ;D

    Parannusten kera ens vuonna uusiksi ?
     
  15. Laplander

    Laplander Just A Member

    Ei se loppunu tuohon huutamiseen se hermoilu, maalilinjallaki oltiin hieman käryissään..
    Vois jopa löydä lisää pensaa liekkeihi, ei ollu kovin siistiä kuunnella näin niiko 'mekanikkerin' näkökulmasta mitä hän on/ oli mieltä näistä kesäkarkeloista..
    Noo luulen että hää saattaa ite tulla tarkemmin kertomaan oman näkemyksen..

    Ilma oli ainaki hieno niiko oli mestatki ralleja varten
     
  16. ahma27

    ahma27 Well-Known Member

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    Lähdetäänpä kommentoimaan asiaa vakavimmasta tapauksesta eli Kraatarin kaadosta. Nyt kun meillä ei ole lippumiehiä poijuilla niin suurin vaaratilanne oli heti kaadon jälkeinen hetki, kun muut tulivat lisälenkiltä samaan aikaan. Tuohon on mahdoton reakoida kenenkään!! Näillä jutuilla mitä on käytössä. Tämän jälkeen kaikki radalla olleet kuskit olivat lisälenkit ajaneet. Eli Kraatari ei ollut enään ajolinjalla vaan reilusti ulkopuolella. Toki jostain suunnasta näytti pahalta, mutta paikka jossa seisoin oli suora näkyvyys ko tilanteeseen. Se missä jetti oli niin oli väärässä paikassa ja olisi aiheuttanut turhaa vaaraa lähettää radalle kesken erän. Itse tulkitsin kuskin heiluttelun viestiksi muille kuskeille missä on. Ja en katsonut tarpeelliseksi keskeyttää erää asiasta voi olla toista mieltä ja saa olla. Se pitääkö olla lisää turva veneitä/ jettejä jatkossa niin varmaankin.
    Avautuminen johtui kuskien värkkäämisestä. Jos annetaan mahdollisuus uusia ajo virheen takia niin sitä kun aletaan käyttämään väärin niin ei ole asiallista ko. Rata oli kohtuullisen selkeä. Ja annoin ne uusinnat jotta kaikki pääsee ajamaan. Poijun ylös tuleminen on kuskin vastuulla EI järjestäjän. Jos kelkka ei löydy järkevällä etsinnällä niin kisat jatkuu. Ja etsitään illalla. Poiju on mahdollistaa rakentaa niin, että myös se laukeaa kuskin lentäessä kelkasta! Tästä nostosta kun käy kaikki kylän miehet/mekaanikot mussuttaa jokaiselle järjestäjän edustajalle asiasta niin ei ole myöskään asiallista.
    Avautuminen oli tarkoitettu kuskeille ja herättämään heidät toimimaan jotta kisat etenee. Katselijat ovat tulleet katsomaan ajamista ei sukeltelua tai lähtöpaikalla turhaa viivyttelyä.
    Pahoittelut niille jotka häiriintyivät huudosta ja kuskeille jotka joutuivat odottelemaan kelkkojen löytymistä pitkään. Ja suuri kiitos sukeltajille työstä.
    Ajokaavio sekaannus kiihdytyksessä menee minun piikkiin kun en sitä heti huomannut ennen toisen kierroksen ajamista korjattiin se niillä keinoilla mitä sillä hetkellä oli. Lopputulokseen ei tainnut olla vaikutusta. Toiselta kierrokselta meni voittajat jatkoon ja useamman kelkan LSQ erästä voittaja jatkoi kaaviota eteen päin. Molemmat jatkoon lsq menneet hävisivät eka eränsä loukannvoittajalle.

    Kilpailun Järjesti kaksi kerhoa Tervolan Moottorikerho ja Lapin Moottorikelkkailijat. Molemmat kerhot eka kertaa ja pientä epäselvyyttä oli työn jaossa ja organisoinnissa joten siellä puolella jäi paljon kehitettävää. Paikkana kisapaikka on loistava ja se mitä muutoksia ja järjestelyjä Tervolan porukka on paikalle suunnitellut niin paikka ei kun paranee. Ja järjestävä porukka tietää hommansa paremmin. Ja suljettu varikko ehdottomasti.

    Kokonaisuudessaan pitää kehittää sääntöjä ja aikataulua niin, että homma toimii sujuvammin. Koska sekä järjestäjät, että kuskit tarvitsevat yleisöä jotta liikkuu edes vähän rahaa!

    Kiitokset talkooporukalle kovasta työstä ja kuskeille kärsivällisyydestä

    Kilpailun johtaja
    Tomi Ahmasalo
     
  17. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    Hankala se on arvioida kaukaa mitä tuolla tapahtui ja mitkä on etäisyydet. Kaatuminen tapahtui peruslenkillä ei lisälenkillä. Joku perästä tullut olisi voinut ajaa myös pitkäksi tuon kohdan ja olla samoilla kohtaa kellujan kanssa. Lisälenkkki oli tuon jälkeen vielä kiertämättä osalla. Vedestä tuli ihan selvä merkki lähdön suuntaan, että hakemaan. Sen jälkeen alkoi heiluttelemaan muille kuskeille käsiä.

    Se mitä muut kuskit näkee tuolla ajaessaan on välistä vähäistä. Osa ei edes nää nuita kierros kylttejä tilanteiden ollessa päällä. Rannalta kyllä näkee sen kellujan, kun aurinko ei paista vasten. Kuskit tulevat kohtaan lasit märkänä, aurinko heijastaa vesipisaroista ja 20m/s vauhdista on hankalampi paikantaa kuin paikallaan ollessa. Aallot myös tekevät katveita juuri ajolinjojen reunoille. Eli ei ne kuskit aina näe selvästi, että missä kelluu vai kelluuko vai onko jo haettu pois radalta.

    Kovavauhtiset lipat. Lähtö seis tai pitää hakea pois heti. Mielestäni tuolla radalla se jetillä hakeminen olisi ollut mahdollista ja jetti olisi ollut selvästi nähtävissä. Sillä olisi vaan pitänyt ajaa rataa samaan suuntaan kelkkojen kanssa vaikka poijujen sisäpuolella. Evakuointi lähimmälle rannalle ei olisi ollut ajallisesti pitkä, ei edes ajallisesti yhden ajokierroksen mittainen ja jos vakavat vammat, jetillä ois tullut sana nopeasti.
     
  18. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    Näin jälkikäteen tuli mieleen (taas ihan ilman kisakokemusta ja katsojan silmin) että voisiko jetti olla vähän kuin "safety car" formuloissa jota ei saa ohittaa ja joka yhdistettyinä lippuihin kertoo muille kuskeille että nyt on kuski vaarassa. Näin sijoittamalla jetti oikein sinne missä ei lippumiehiä ole voidaan nopeastikin saada kilpailijat hidastamaan vauhtiaan ja ajamaan rantaan. Kaikissa paikoissa ei varmaan tällaista järjestelyä tarvitse mutta paikoissa kuten Tervola missä on pitkä pätkä rataa ilman lähellä olevaa rantaa se voisi olla yksi vaihtoehto. Myöskin lippumies veneessä voisi auttaa mutta veneen ankkurointipaikkaa voi olla hankala sijoittaa turvalliseen kohtaan, ettei sitte lynxi kalahda busterin kylkeen.
     
  19. KJK

    KJK Well-Known Member

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    Tämä on mielestäni hyvä esitys sitte vaan toinen jetti joka noutaa kuskin pois ja kisa jatkuu :)
     
  20. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: Vesikunkku 2013, Tervola 10.8.2013

    Kyllä se Kartaani sieltä ainaki omaan silmään pilkisti jo kaukaa ku tuolla radalla vietiin silmää aika kauas seuraavaan kurviin ku oli niin kovavauhtiset mutkat. Onneksi on hieno mies kunnossa ja ei särkyny mittään muuta ku Tuntraan pittää vähän uusia ratsupaikkoja sahata lumikolasta sivuposkiin :D

    Mutta kyllä ens vuonna ehottomasti tullaan Tervolaan ajelemaan ! Eihän lääkärikään ole lääkäri ennen ensimmäistä kuollutta potilasta eikä yrittäjä yrittäjä ennen ensimmäistä konkurssia :D porukalla ekat kisat ni eiköhän ens vuojeksi ole opittu monta asiaa.
    Ja alkaahan se pinna olla jo vähän kireellä itte kullaki tässä vaiheessa kesää vissiin.

    Mulla purkautu kelekasta kytkin just ennen finaaleja ja olin lähösä jo kävelemään kottiin mutta Hemmokimmo ja väärtit tuli siihen että pitäskö se kattoa mikä on vikana ja laittaa kuntoon ni pääset ajamaan, kytkin käteen ja jousikupin pultit kiini ja viivalle.. Mahtavia jätkiä !! :)

    Tuossapa hytästä kuvattuna tuo viiminen finaali:
    https://www.facebook.com/joni.maununen/posts/10151615578648160?notif_t=like

    Ja juutuupista näky tuommone silmiin
    http://www.youtube.com/watch?v=BPh7vA5JqTs

    Siinäpä ne oli kesän rallit, onnea jätkille mukkaan ketkä lähtee Piteåån hakemaan EM-pystin tänäki vuona oikiaan maahan :)
     

Suosittele tätä sivua