ABC:n Smart diesel

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Leader Dog, 18/7/13.

  1. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: ABC:n Smart diesel

    Ei kokemuksia tuosta ABC:n smart dieselistä, mutta nestee pro on ainakin talvilaatuna normidieseliä parempaa. Siinä talvilaadun setaaniluku ( miten herkästi syttyy) on samaa luokkaa kuin normaaleissa kesälaaduissa ( jotain 57-58 muistaakseni). Tuon pitäisi käytännössä tarkoittaa esim. varmempia kylmäkäynnistyksiä pakkasella. Dieselien minimivaatimus on yleensä 50 tuolle setaaniluvulle.
    Lisäksi tuon pron pitäisi olla huomattavasti voitelempaa kuin normaalit talvilaadut. Tämä on hyväksi ruiskutuslaitteistolle. Kesälaaduissa erot on paljon pienempiä.

    Oman kokemuksen mukaan ( Bmw 320d ) auto käy siistimmin ja kulutus tippuu noin 3dl / 100km tuolla pro dieselillä.
     
  2. jiiipeee10

    jiiipeee10 Guest

    Vs: ABC:n Smart diesel

    litra hintoja kehiin .jos kuluttaa 0.3-0.5l /100km vähemmän paljonko hintaero tavandieseliin .käyntiin lähtee kyllä joka talvilaadulla .tietenkin lämmitettynä eihän sitä viitti stefoja hajoittaa
     
  3. iLeader dog

    iLeader dog Member

    Vs: ABC:n Smart diesel

    Voimassa olevia polttoaineiden hintoja voi kurkkia polttoaine.net . Mutta tuohon Eibiisiin kalliiseen hintaan voi tietetenkin vaikuttaa jos ajaa paljon ja ympäri Suomea, ja pystyy valitsemaan nuo edullisimmat eibiisii asemat. Esim. Eilen käydessäni savossa otin tankin täyteen mennen tullen Kuortin smartti koksia 1,429 eibiisiiltä . Alkuviikostä kipasin Mansessa ja täytin ruukun Lammilla normi diesel-laatu 1,419€ kätevää eikö totta.
    Niin ja ostoja tulee siten että saan aina tuon -5% alea.

    Ps omalla kylällä eibiisiin hinta on nyt 1,559 €. Joten otan muualta.
     
  4. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: ABC:n Smart diesel

    Voihan se tuo Antti123:n auton kulutusmittari näyttääki väärin niinku sulla bemarissa mutta kyllä se tietokone sen kulutuseron todennäkösesti aika lähelle laskee.
     
  5. rainbow6

    rainbow6 KRT

    Vs: ABC:n Smart diesel

    Minä kippaan 609:iin ihan sitä vanhaa ja mahdollisimman edullista naftaa. Väli- ja talvilaadun kanssa tankilliseen litra 2T-öljyä niin pumppu tykkää. Mietiskelin justiinsa että 2005 muistan tankanneeni naftaa hintaan 0,870 per l. Nyt viime tankkauksella hinta oli 1.429. Oho.

    Kouvolassa näytti olevan normidieselin ja Pro dieselin hintaero 2 snt / l. Hintaero on niin mitätön että toisaalta pienikin ero kulutuksessa riittäisi suosimaan uutta laatua.
     

Suosittele tätä sivua