Kelkan hinaaminen

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä laser, 6/1/07.

  1. laser

    laser Well-Known Member

    Lumen puuttesta johtuen on aikaa lueskella manuaalia jo ties monetta kertaa. Yksi asia pisti askarruttamaan sen verran, että pitää kysyä muidenkin mielipiteitä. En nopealla haulla löytänyt tästä aiempaa topicia.

    Eli kyse on siis Polariksen 2007 manuaalista (Omistajan Käsikirja) ja sivu 40 Kelkan hinaaminen: "Poista variaattorin hihna aina kun kelkkaa hinataan, muutoin moottori ja voimansiirto voivat vaurioitua."

    Onko siis näin, että remmi on pakko ottaa pois jos kelkkaa hinataan?  ??? Vai onko se vain ylivarovaista neuvomista? Miten muut merkit? Entinen kelkka oli Ski-Doo ja siinä ei ollut mielestäni tällaista ohjetta (voi olla etten muista oikein). Kaverin kanssa hinattiin viime talvena bensan puutteesta kärsinyt Catti jäältä mökin rantaan, eikä silloin remmiin koskettu.

    Toivehan tietysti on, että pääsee aina ajamalla takasin pihaan tai kärryyn, mutta eihän sitä koskaan tiedä!  ;D
     
  2. mopedi

    mopedi Well-Known Member

    kyllä mää aina jammusta nykäsin remmin irti se ääntiki nii kovasti jos oli paikallaan
     
  3. "Sixpäkki"

    "Sixpäkki" Xterrain 900 R Turbo

    Ainakin kannattaa ottaa pois varsinkin jos pidemmän matkan hinataan.. Remmi kuluu kun se pyörii siellä pysähdyksissä olevan kytkimen ympäri.... ainakin lämpenee ja vinkuu!
     
  4. Hansanen

    Hansanen Well-Known Member

    Ja useestikkin joutunu jammua hinaa? Varsin luotettavia.. ;D vitsi vitsi
     
  5. mopedi

    mopedi Well-Known Member

    arvaa vaan
     
  6. Reimond

    Reimond Cleated tracks

    Se on kevyempi hinata ilman remmiä
     
  7. Heimo Paila

    Heimo Paila Summit X -17

    Aika pieni vaiva se on ottaa pois ja keventää sitä hinausta kyllä huomattavast vaikkei mitään särkiskääni. Aikanaan 5900 kairasta hinannut/hinauttanut...
     
  8. Hansanen

    Hansanen Well-Known Member

    Mites se tulee pakilla sitte ;)
     
  9. TTT

    TTT Well-Known Member

    Entäs moottorijarrutuksessa? ;)
     
  10. harza

    harza Well-Known Member


    Eihän se hinatessakaan mitään väärinpäin pyöri, jos ei hinaa perse menosuuntaa. Voima vain tulee eri akselilta. Ainakin itte olen ottanut remmin irti kun kelkaa on hinattu, huilaapahan mukavammin, eikä remmi jollota siinä nenän alla. :)
     
  11. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Ei pyöri, mutta veto tulee eri akselilta ja ketjun "kireä" puoli on kiristintä vasten. Moottorin vetäessä kiristin on löysällä puolella. Että kyllä se voi sitä kiristintä kiusata ainakin teorian asteella.

    2-T koneen moottorijarrutus on olematon. Se tuskin meinaa mitään.

    Ja pakista, ketju ja väliakseli pyörii pakilla samaan suuntaan kuin eteenpäin ajettaessakin.

    Se hihnan irroitus on niin pieni homma, etten jättäisi irrottamattakaan. Aikaakaan ei kovimmilta jannuilta mene edes 20 sekuntia, siitä alkaen, kun suojus on auki..
     
  12. Hansanen

    Hansanen Well-Known Member

    Krhöm, näin tyhmänä pitää kysyä, eikös se ole vähän kelkastakin kiinni, mitä siellä kejulla tapahtuu??
     
  13. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Jep, on kyllä. Eli saatan olla varsin väärässäkin. En ole kuitenkaan kovin monen merkin ketjukoteloita purkaillut ja ehkä voi olla vielä mallikohtaisia eroja. Joskin, luulisin silti asian olevan noin, koska alaratas on kaikissa se huomattavasti suurempi, joka helpottaa pakkisysteemin mahtumista rattaan lähistölle. Mutta on kai sen joku voinut tunkea ylärattaallekkin..

    Niin, ja poikkeuksena itse asiassa kaikki sähköpakilliset. Niissähän ei tietty pakkirattaita tarvita ja ketju pyörii väärään suuntaan.
     
  14. Hansanen

    Hansanen Well-Known Member

    ;), alkaa olleen aikas paljon jo näitä.
     
  15. edge 340

    edge 340 Well-Known Member

    joo kaikille tuli varmaan selväksi että jos kelkkaa hinaa niin variaattorin remmin saa poistaa tai sitte ei poista. ihan mite tykkäää!
    ja omaa saa hinata niinku lystää! ei herneitä kenenkää nenääää
     
  16. catman

    catman Guest

    Seleväksi tuli.Toivottavasti ei tarvi kenelläkään hinailla.
     
  17. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    On, mutta niissä tuo kiristin on alun alkujaankin suuniteltu ottamaan voimia myös toiseen suuntaan. Mut kukin tyylillään..
     
  18. laser

    laser Well-Known Member

    Elikkäs, edellä olevista kommenteista voi päätellä, että jos joudut hinaamaan kaverin kelkkaa (omahan ei leviä!!!), otetaan remmi pois niin homma sujuu kevyemmin ja remmikin säilyy paremmassa kynnossa.

    Pikku yllätys tämä oli, arvelin nimittäin että tää on just niitä ylivarovaisia varotuksia, jota ohjekirjassa joskus on.  ;)
     
  19. sakari10

    sakari10 Active Member

    Ei se hinaaminen paljon poikkea esim. "moottorijarrutuksesta". Kun ajat jyrkkää mäkeä alas ja et kaasuta, niin se on vähän sama jos joku hinaisi kellkaasi. Tässä sitä hinaa maan vetovoima. Varmaan suurin haitta on hihnan jarrutus ja sen takia hihna pois.
     

Suosittele tätä sivua