Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Kottinen, 8/3/10.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Luuseppä

    Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Tässä tullaan taas oikeustajun lähteille. En vain voi käsittää että 3-5 tonnin kairavaunulla on ihan ok ryskätä metsässä kesällä mutta talvella kelkanjälki kuusikossa pilaa luonnon pysyvästi.

    Joo, laki on laki. Mutta vanha lainkäytön perusperiaate on seuraava:" mikä ei ole oikeus ja kohtuus ei voi olla lakikaan."

    Tällaisen takia minussa asuu pieni anarkisti joka on valmis rikkomaan (huonoa) lakia, kelkalla.
     
  2. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Pitää hankkia jonkun sortin valtaus malminetsintää varten niin saa ajella kelkalla miten lystää niillä main... ;D
     
  3. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Huoh... Jälleen kerran täällä puhutaan asiasta ja asian vierestä. Tuo kelkalla tapahtuva luvaton rällääminen toisten mailla ja järjestäytynyt malminetsintä ovat kaksi täysin eriä asiaa.

    Teillä, jotka tykkäätte luvatta myllätä toisten mailla, ei ole siihen touhuun minkäänlaisia lupia, mutta tuossa malminetsintähommassa semmoinen lupa on olemassa. On se lupa sitten hankittu maanomistajalta tai yhteiskunnalta, on se ja sama.. Pääpointti on, että se lupa on olemassa.

    Sama juttu, kuin se, että Naarmassa luvaton kelkkailu on kiellettyä, mutta Puolustusvoimat saa sinne kuitenkin paahtaa T55sella ja ampua kranaatteja.

    Minä varmasti taas toistan itseäni, mutta jos te tämänkin tyhjän palstavinkumisen sijaan koittaisitte oikeasti tehdä asioille jotain muutakin, kuin vain uhoaisitte täällä, kuinka se lainrikkominen onnistuu, kun se laki on niin paska, niin te voisitte jopa saada jotain aikaankin.

    Joojoo, tosi on, että laki voisi maastossa-ajamisen suhteen olla höllempi, jopa Ruotsin mallinen, mutta kun se ei tällä hetkellä sitä ole, niin minkäs teet? Mikäli kelkkailun julkikuva meinataan säilyttää positiivisena, niin silloin tuolle anarkismille ei vain ole sijaa.

    Ja muistakaa sekin, että vaikka tuo pelleily ja mettien luvaton valtaaminen onkin vain marginaaliporukan touhuja, niin se on kuitenkin toimintaa, joka ihan jokainen talvi aiheuttaa mm. poliisille ilmoituksia ja muutenkin puhututtaa porukoita.. Ja arvatkaapa huviksenne, puhuttaako se touhu ihmisiä positiivisella tavalla.

    Kun sitä virtaa näinkin paljon tämän asian ympärillä pyörii, niin tehkää jotain.. Anokaa ajoalueita, nostakaa sitä kelkkailun imagoa ja yrittäkää tehdä jotain plusmerkkistä. Joka ukko osaa lakia rikkoa ja tätä harrastustoimintaa paskoa, mutta aika harvassa on ne, jotka yrittäisivät tätä ongelmaa ratkaista fiksusti.

    Ja jos nyt tulee porukalle paha mieli, kun minä taas kirjoitin rumasti, niin VOI VOI. Tervetuloa julmaan maailmaan, jossa selällään marketin lattialla tapahtuva parkuminen ja potkiminen ei välttämättä enää auta saamaan sitä tikkaria...

    Tosi on, että "mies tekee, mies vastaa", mutta kun siinä sivussa tehdään pirunmoista hallaa myös meidän muiden harrastustoiminnalle.. Maailmaa nimittäin on olemassa myös siellä oman pienen navan ympärilläkin.

    Olisi nimittäin aika jännää kerrankin elää yksi talvi, jonka aikana sakki oikeasti yrittäisi parantaa tämän lajin tulevaisuutta.

    Eli jos nyt tuli olo, että naamaa alkoi kuumottaa ja tekee mieli vastata jotain kätevää, niin käytä se energiasi mieluummin siihen, että hetken ajan pohdit, miten saisit hankittua luvallisen ajoalueen. Minä olen edelleenkin sitä mieltä, että sen luvan saaminen tuonne maastoon on mahdollista ja mitä järjestäytyneemmästä ja fiksummasta porukasta on kyse, sitä helpompaa se on.

    Mutta jos ei kehtaa, eikä viitsi, niin silloin tuollaisten lupien saaminen on kyllä mahdoton ajatus.
     
  4. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Jatkan samaan malliin ku ennenkin. Jos siitä joku mielensä pahoittaa niin VOI VOI ja tervetuloa julmaanmailmaan. Vai miten se meni?
     
  5. Java

    Java BD 3700

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Järjestäytynyt rikollisuus kasvaa "moottorikelkkailijat ajelevat luonnossa nauttimassa vapaa-ajan harrastuksesta" ::)
     
  6. TA

    TA Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Siinä joutuisikin ajamaan aikas paljon malmeja etsiessään kun ei ne malmit löydy kovin helposti lumen päältä.
     
  7. Luuseppä

    Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Kuten olen monta kertaa aiemmin sanonut: Poliisilla luulisi olevan tärkeämpääkin tekemistä kuin kelkkamiesten sakottaminen erämaassa. Kuntan valtiontalous sakkaa kunnolla ensi vuoden puolella niin eiköhän tähän asiaan tule muutos ihan eurokonsultin toimesta. Ylälappiin saa poliisin paikalle kun pistää kirjallisen anomuksen postissa 3 arkipäivää etukäteen; "ei ole rahaa". Ihme juttu että sitä rahaa riittää tuolla mettässä kurvailuun.

    Ja edelleenkin, Nalle, syy ei ole sinun. Sinulla vain ei ole kaikista terävimmät esimiehet.

    Aloittakaa vaikka väkivaltarikollisuuden ehkäisystä. Se toiminta on tosin vaikeaa ja tuottaa yhteiskunnalle vain tappiota. Kelkkamiehiltähän ne eurot saa helpommin.
     
  8. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Tämä on taas osoitus aikalailla suppeasta tavasta nähdä tätä asiaa... Luuletteko te ihan oikeasti, että lain rikkominen tätä asiaa isommin parantaa??? Kyllä tuollaisella toiminnalla vaan on taipumusta aiheuttaa enemmän murhetta, kuin hyötyä. Ja voin kyllä luvata, että ainakin osa päättäjistä on aikalailla myötämielisiä kelkkailun rajoittamisen suhteen.. Oletteko huomanneet, minkä puolueen riveistä esimerkiksi ympäristöministerin salkkua kantava poliitikko on??

    Ja totta on sekin, että kun joku asia huomataan olevan tarpeeksi pielessä, niin silloin sanktiot pakkaavat nousemaan ja sitäkautta teosta tulee entistäkin moitittavampaa.. Ja mitä "vakavammasta" teosta on kyse, niin sitä enemmän siihen kohdennetaan myös valvontaa.

    Eika tuo Norja ihan oikeasti nyt niin kaukana ole varottavine esimerkkeineen. Ja mitenpä kävi Kilpisjärven kohdalla Ruotsin puolella? Eikös sinne tullut rajoitusalue? Mistäköhän syystä? Ettei vain kuitenkin ollut kelkkailun käsiinleviäminen ainakin osasyynä?

    Totta on, että säännöt koskevat vain niitä, jotka niitä haluavat noudattaa, mutta eikö todellakaan kelkkailevaa kansaa huoleta se tosiasia, että tätä touhua joudutaan harrastamaan harmaalla alueella, varsinkin, kun siihen luvalliseenkin touhuun olis mahdollisuuksia?

    Ja mitä tulee minun esimiehiin, niin eipä nämä kelkkailusäännökset taida olla heidänkään keksimiä. Se nyt vaan tämän yhteiskunnan säännöt ovat tämmöiset.
     
  9. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Kyllä "Nalle" puhuu nyt asiaa, tosiasiat on osattava tunnustaa vaikka kipeää tekiskin, laki on kirjoitettu ja sitä oletetaan noudatettavan.
    Nuorissa metsissä rällääminen on kyllä aivan räkänokkien hommaa, vanhoihin metsiin ja aavoille soille mielestäni sopii mennä sitten leikkimäänkin, niin itsekkin teen kun mieli tekee hieman irrotella pienet hiet
    Toisaalta "Luuseppä" on siellä asian ytimessä, raha ratkaisee monessa, mutta toisaalta tämä maastoliikenteen valvonta pitää sisällään muutakin kuin pelkän "rällääjien" hakemisen.
    Sieltä esimiesportaasta varmaan löytyy niitä tiukkapipoja joille tavanomainen kelkkailu harrastusmielessä on kuin punainen vaate ja sitten unohtuu se heinäntekojärki jonnekkin sinne "citykulttuuriin".
     
  10. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Enpä tiiä että täälläpäin ois yksikään maanomistaja vauhkoontunut muusta kuin siitä että taimikossa on ajettu eestaas ja pyöritelty ääliötä, joten siinä ois "hyvä alku" jos edes sen verran sais porukka pidettyä järkeä päässä että säästyis ne taimikot.

    Vanhassa mettässä ajamisesta ei kukaan mutise.
     
  11. Luuseppä

    Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Samaa mieltä. Kyllä niitä mutisijoita kuitenkin aina löytyy.
     
  12. Plaaf

    Plaaf Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Tänään viimeksi soittelin tuonne meidän moottorikerhoon ja kyselin sieltä, että onko mitään mahdollisuutta päästä ajamaan mihinkään (esim: kaatopaikka,suot,yms) Katsotaan nyt saako sieltä mitään lupia ja valmis olen maksamaankin siitä 100-300e/talvi.. Olisi edes joku paikka täällä helsinki/lahti välillä missä voisi kelkalla kurvailla vähänkään vapaammin. Kuntaan meinasin kanssa ottaa yhteyttä ja yrittää, jos heillä olisi jotain paikkaa osoittaa missä voisi käydä hikoilemassa luvan kanssa.
     
  13. Luuseppä

    Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Kuten sanoin, eurokonsultti tulee hoitamaan tämän resurssien jaon. Hankalahan se tietysti on Sinun lainvalvojana myöntää että asioilla on eroja. Samasta syystä minäkään en poista luomia sairaalassa. Tietty kansalaistottelemattomuus on aina kuulunut jokaiseen yhteiskuntaan eikä tule poistumaan .

    Niin kauan kun en aiheuta haittaa metsänomistajille en mielestäni ole kovin suuri rikollinen. Huomaa, että myös Sinun näkökulmasi on värittynyt. Näet ympärilläsi koko ajan laitonta toimintaa ja näkemyksesi on mustavalkoinen: Laillinen-laiton. Asioilla on kuitenkin eroja.

    Poliisin työ on tärkeää ja arvostan sitä kuten olen aiemminkin sanonut. Kairojen kierto kelkalla on kuitenkin yksi poliisityön hyödyttömimpiä osa-alueita yhteiskunnan kannalta.
     
  14. Jale

    Jale Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Nalle puhuu mielestäsi asiaa, mutta kuitenkin kuset hänen aamumuroihin ja paskot muidenkin nallemaisten kelkkailijoiden päälle ajamalla valtion mailla ilman lupaa? Laki on sokea, eli nalle vanhana posliinina pistää rautoihin ja katsoo paheksuen, ajoit sitten suolla tai taimikossa ilman lupaa. :)
     
  15. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Niin.. Meinaatko, että toisten mailla tapahtuva luvaton ajeleminen on vain vähän laitonta.. Se ON laitonta, sitä ei varmaan käy kiistäminen.

    Ja totta on, että jos minä näen laittomuuden, niin silloin minä puhun laittomuudesta, enkä sievistele sitä miksikään muuksi. Laittomuudessakin on sitten niitä omia vivahteitansa, on rikkomus, rikos tai törkeä rikos.... Luvattomassa maastoliikenteessä on kyseessä hyvin usein rikkomus.. Luonnollisesti vahingonkorvausvastuu tulee, jos vahinkoa tehdään..

    Mutta tuossakin touhussa on olemassa myös niitä vakavampiakin piirteitä.. Se, että pikkueinari ajelee yksin sillä kelkallaan siellä toisen mettässä on täysin eri asia, kuin se, että pikkueinari opastaa sinne mukanaan kymmenen kaveriaan.. Silloin touhu on jo jollain tapaa rumempaa, kuin että siellä olisi vain yksin körötelty.

    Mutta totta on, että tässä maassa tapahtuu pahempaakin, kuin luvaton kelkkailu.

    Mutta nyt te ette tunnu ymmärtävän yhtä asiaa.. Kelkkailu ei ole kansalaisoikeus siinä mielessä, että se olisi jotenkin suojeltua touhua. Minä nimittäin ihan oikeasti pelkään sitä, että tähän touhuun tulee jossain vaiheessa pirunmoisia tiukennuksia. Ja sitten ei muuten naurata... Tai no, minulla ei naurata. Osa porukasta varmaan nauraa partaansa ja ajelee, vaikka mikä olis. Minä koitan täällä puhua vastuullisen ja vapaamman kelkkailun puolesta. Ja en tarkoita sillä sitä, että noita vapauksia otettaisiin laittomin keinoin.
     
  16. Loogitech

    Loogitech Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Allekirjoittaneelle, myös hiipii jännää ajatuksiin tulevaisuudesta.
    Kyllä, olen syyllistynyt luvattomaan toimintaan, eli olen ajellut metsäautoteitä/jänkäjuontteja myöden, siirtyessäni esim. nassakkaan/kivaan kuvaus/relauspaikkaan, tai muuten vain ajellessa.
    Ja tulen niin myös tekemään tulevaisuudessa.
    Yksikään hiihtäjä/muu metsissä kulkija, elukka, ei ole häiriintynyt normaalia luonnon ruokaketjua enempää.
    Puuntaimia en ole polkenut, istutetun alueen, valveutunut kulkija havaitsee helposti.
    Ja jos on jotain keskustelua muiden kanssa, syntynyt, niin aikas mukavalla tavalla, tähän asti.
    Son Lapissa tapana, että härnääminen on ihan turhaa, ja sovussa on parempi elää.
     
  17. Methanolic

    Methanolic Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Asiaan.. Laittakaahan lisää niitä telakuorma-auton kaivuutalakoita... Johan tässä puolitoista sivua on itketty näitä jokavuotisia asioita..
     
  18. A-J

    A-J -22 155" Matryx Slash world on fire

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Palataanpan aiheeseen.
    Wt maurit vauhissa:

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t2lVa8D1fGM[/youtube]
     
  19. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Tais cattiki olla nelari, ku oli niin huono menemään. (Ja käsittely näytti niin vaikealta..)
     
  20. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    WT kuskeilla on selitys asiaan ku asiaan ;D
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Suosittele tätä sivua