800 Rotax ja kipinä hukassa?

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Hippo, 8/11/09.

  1. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Tuo meikän palapeli alkas olla siinä pisteessä että savut melkein sais otettua vaan kun ei tuu kynttilöihin sinistä välkettä...
    Vapaapäivänä ois muutaki tekemistä niin alko menemään jo hermo niin piti tänne tulla kyselemään oisko jollaki ideoita mitä tuolle osais tehä?

    Elikkä kyseessä siis -02 rotax pakkimallin sähköillä.
    Koko vekotin on kasattu vähän sieltä sun täältä löytyneillä osilla eikä ole kertaakaan minun aikana ollu siis käynnissä.

    Tänään laittelin paikalleen mpem-boksin, dpm:n sun muita pikkuhiluja ja tyytyväisenä aattelin että ois saanu ekaa kertaa tuon edes käyntiin mutta ku ei tuu sitä halvatun kipinää.
    Staattori PITÄIS olla ehjä, ainaki kolmioliittimeen tulee niihin kahteen napaan vaihtosähköä ku nykii ja vastusarvotki on rajojen sisällä, maihinkaan ei vuoda.

    Boksi ja muutki osat on ainaki ehjänä ostettu tämän palstan kautta niin luulen että häikkä on jossaki meikän kytkennöissä tai jossaki muualla takapuskurin ja suksenlenkkien välillä...
    Paikallaan on väärä dess mutta pitäs tuo silti kipinää antaa, ei vaan ota sitte kierroksia ku käyntiin saa, meneekö näin?

    Triggereiltä tuleva liitin on hajallaan ja ne neljä piuhaa on nyt tökitty ilman sitä muoviliitintä boksiin ja sillä alkuperäsen liittimen sisään tulevalla kumilla tuettu erilleen toisistaan, nämä piuhat pitäis olla oikeassa järjestyksessä mutta oisko jollaki 100% varma tieto missä järjestyksessä ne siinä kuuluu olla?

    Sammutinnapin liitin otettu irti--> ei vaikutusta.

    Puolasta mitattu lattaliittimien väliltä joitaki ohmeja, tarkkaa lukemaa en muista mutta yhteys kumminki löytyy. Tulpanhatusta ei löydy minkään näköstä yhteyttä lattaliittimiin eikä puolan runkoon, tulpanjohdot on kuitenki ehjät.
    -01 manuaali ei anna tuolle puolalle mitään arvoja eli onko tuo normaalia että tulpanhatusta mitattuna ei löydy ohmeja tai kilo-ohmeja mihinkään suuntaan muualle puolaan?

    Kerkesin tuossa jo soitella apujaki ja sen tuloksena laiteltiin uus maajohto koneen ja rungon väliin --> ei vaikutusta.

    Tulpat on ihan tuliterät eli ei johdu niistäkään.

    Kuuluuko puolan rungosta mennä piuha esim. runkoon tai koneen kylkeen, sehän on muovissa kiinni niin ei saa kontaktia mihinkään?

    Ideoita?
     
  2. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Vs: 800 Rotax ja kipinä hukassa?

    Ei kellään sattus oleen kuvaa sähköpakillisen boksiin tulevasta 6-napasesta liittimestä mikä menee dessille,hätärille ja minne se muualle lie meneekään?
    Tuossa meikän liittimessä ei oo ku 5 johtoa joista ainaki 3 menee dessille niin muljahti mieleen että tarviiko se kuudennenki piuhan että toimis?
    Totta sinne pakkinappulalleki pitää jostaki piuha mennä.

    Staattori, liipasukäämit ja puola ainaki on ehjät niin alkaa olla vaihtoehdot vähissä :-\
     
  3. BABLO

    BABLO Polaris RMK 850 Khaos 146 Slash -22

    Vs: 800 Rotax ja kipinä hukassa?

    Soita Welulle!
     
  4. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: 800 Rotax ja kipinä hukassa?

    täältä ääni sille boksille !
     
  5. nakasaki

    nakasaki Active Member

    Vs: 800 Rotax ja kipinä hukassa?

    Tutki pistokkeet onko VARMASTI OIKEISSA. Muistaakseni yksi pistoke sopi toisen kans ristiin ja sen takia ei tule kipinää. ( olikohan se sammutin pistoke ja joku toinen ).
     
  6. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Vs: 800 Rotax ja kipinä hukassa?

    Liittimet kyllä on oikein, ainoa mikä voi olla väärin on ne liipasukäämien piuhat kun siitä on se ite pistoke hajallaan ja piuhat on tökitty yksitellen boksiin kiinni.
    Piuhatki näkyy olevan oikein päin, nyt on seki varmistettu.
    Se vain että pitää seuraavaksi kattoa onko ne liipasukäämit varmasti oikeinpäin sielä lohkossa, tältä palstalta ne kevättalvella lunttasin mutta koskapa sitä ois intterwebistä 100% luotettavaa tietoa löytäny ;D

    Boksi ainaki on ehjä, se tuli tänään varmistettua.
     
  7. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    Skudaagen!

    Vaihda liipaisukäämit eli trikkerit toisinpäin, niin kuin olet meinannutkin!

    Nm: kkkp, eiko hei!
     
  8. jaffa

    jaffa Well-Known Member

    Vs: 800 Rotax ja kipinä hukassa?

    Kipinää antaa vaikka liipasukäämin johdot oliski väärinpäin. Potkii vaan takasin nykiessä
     
  9. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Vs: 800 Rotax ja kipinä hukassa?

    Pakittomassa noin voi ollaki, pakillisessa nuita liipasukäämejä on kaks ja ihan satavarmasti ei anna kipinää jos ne piuhat tai käämit on väärinpäin, käänsin nimittäin tänään ne liipasukäämit toisinpäin ja kone hörähti tulille 8)
     
  10. BABLO

    BABLO Polaris RMK 850 Khaos 146 Slash -22

    Vs: 800 Rotax ja kipinä hukassa?

    Oliko tämä se I-M:n vanha "kisakone" minkä Welulta ostit??
     
  11. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: 800 Rotax ja kipinä hukassa?

    no niin, onneksi olkoon !
     
  12. KKKP

    KKKP Well-Known Member

    Skudaagen!

    Näin se vain oli taasen yksinkertaisuudessaan eli kannattaisi merkitä ennen kun ottaa pois paikoiltaan, ettei mene sitten väärin päin. No, muistelin kun on ennenkin näin käynyt, mutta nyt sen jo näköjään tietää.

    Nm: kkkp, eiko hei!
     
  13. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Vs: 800 Rotax ja kipinä hukassa?

    Jahkailin silloin niin kauan että velu kerkes myyä pois, tämä meikän masiina on ihan ite kasattu "kisakone" noin puolen suomen ylijäämäosista ;D
    No on siinä sentäs jotaki vakiosta poikkeavaa niin saa tuota kasisatasen huippuluotettavuutta edes vähän karsittua...

    Kiitos kiitos, paistaa se päivä näköjään joskus risukasaanki.

    Tässä kävi itseasiassa silleen että tuota konetta viime keväänä kasatessa lunttasin täältä foorumilta miten päin nuo tulee ja sitte kasatessa katoin että eka käämi oli sini/valkosilla johoilla ja lykkäsin sen alimmaksi niinku kuuluuki ja toista en edes kattonu ku se tietenki automaattisesti kuuluu ylemmäs.
    Tänään ku kattelin sitte lampun valossa niin kummassaki oli samanväriset piuhat, ne värit muuttuu sitte jossain suojakuoren alla oikeiksi ennen boksia.
    Tuon tiesin kyllä jo ennestään ettei toimi jos nuo on väärinpäin, samoten pakittomalla boksilla tuo ei toimi vaikka jättäiski toisen triggerin pois, tarvii pakittoman vauhtipyöränki.
    Ois taas säästyny paljolta tyhjän värkkäämiseltä jos ois kattonu heti alkuun kummin päin nuo on mutta ku piti taas liian vaikeita vikoja hakea.
    Ei tuota nyt ihan heti hoksannu kattoa ku periaatteessa ne PITI olla oikeinpäin, ois vaan pitäny silloin keväällä jo katella sen toisenki piuhojen värit...
     
  14. Kimmo_M

    Kimmo_M Member

    Vs: 800 Rotax ja kipinä hukassa?

    Miten päin nuo trikkerit nyt sitten kuuluu laittaa?
     
  15. markozoo

    markozoo Ski doo rev 880R summit open mod

    Vs: 800 Rotax ja kipinä hukassa?

    Sini/valko johdolla oleva on ylempi
     
  16. Kimmo_M

    Kimmo_M Member

    Vs: 800 Rotax ja kipinä hukassa?

    Kumminpäin tulee johtosarjasta puolalle johdot?
    Entä mitä kautta moottori saa maadoituksen?
     
  17. Range

    Range Well-Known Member

    Vs: 800 Rotax ja kipinä hukassa?

    Tämä nyt on vaan arvailua, voihan kuiten koettaa. Joissakin rotaxeissa (olleet kylläkin puhkumalleja) joskus mystisesti kadonnut kipinä on johtunut oikosulussa olleesta jännitteensäätimestä. Nappaa säätimelle menevä johtoliitin irti, ja kokeile kuitenkin..
     
  18. jaffa

    jaffa Well-Known Member

    Vs: 800 Rotax ja kipinä hukassa?

    Puolanjohtojen järjestyksellä ei ole mitään väliä. Moottorin maajohto on yleensä magneetonpuolella lohkosta etupetikumen paikkeille. Staattori vika on toden näköisesti jos kipinä loppuu äkillisesti.
     
  19. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Vs: 800 Rotax ja kipinä hukassa?

    Trikkeri voi olla myös hajonnut... Jaa mistäkö tiijän... :)
     
  20. Kimmo_M

    Kimmo_M Member

    Vs: 800 Rotax ja kipinä hukassa?

    Maadoitin moottorin käynnistyskaapelilla runkoon ja trikkerit ylhäällä sininen/valkoinen, alhaalla vihreä/harmaa: välillä antoi heikon kipinän toiseen tulppaan.
    Käänsit trikkerit toisinpäin ja nyt antaa kipinää. Joten olettaisin, että oikea järjestys on: Ylös vihreä/harmaa, alas sininen/valkonen. Päivitän vielä tähän viestiin varmistuksen, kun saan kelkan tulille. Tässäkin viestiketjussa kun on kahdenlaista tietoa tullut.
    [päivitys] tulille lähti!
     

Suosittele tätä sivua