Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Kottinen, 8/3/10.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Lainaus 13-mallisen Summitin omistajalta:

    "Vieläkös muilla on tunneli pysynyt suorana? Mulla on kyljet sisäänpäin mutkalla ja muutenki pikku kaarella alaspäin tunneli penkin takaa."

    Taitaa se äärimmilleen viety keveys vaikuttaa hieman kestävyyteenkin. ;)
     
  2. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    No eihän siinä muuta, kuin kirjoitat tämän ilosanoman BRP:lle... Säästyypähän nekin tuotekehittelykustannukset ja voidaan kehitellä vaikka Summittia..

    Voi hyvä tavaton näiden mielipiteiden kanssa... Minun mielestäni kai on rikkaus, että valmistajalla on niinkin monta erilaista mallia olemassa. Kyllä tundra Extremelle on olemassa aika orientoitunut käyttäjäkunta, joka löytää siitä mallista itselleen sopivat piirteet.. Vai meinaatko, että nuokin raukat ovat vain markkinoinnin uhreja ja paskan kelkan omistajia, kun markkinoilla olisi niiiiin paljon parempi Summitti..

    Sama varmaan menee Lynxinkin suuntaan. 49 mäjelle vaan, kun onhan olemassa BD3900nen.

    Miksi sitten Summitistakin on olemassa montaa eri versiota? Äkkilaskujen mukaan vissiin Suomeenkin tuotuna neljää eri mallia? Totta se nyt yksi riittäis, kun on niin ylivoimainen. Ja voisihan tuon Renegademallistonkin pyyhkiä laudalta, kun Summitti kuitenkin rökittää nekin mennentullen.

    Nämä keskustelut menee aina vaan jännemmiksi.... 8)
     
  3. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    "Aivan hyvin joutaa pois listoilta, siellä on myös Lynxin puolella 3900, 600:nen, joka on monikäyttöisempi kuin Extreme"

    Täysin eri mieltä.
     
  4. Tikkersson

    Tikkersson Ei kelkkaa - harrastus ohi toistaiseksi...

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    "Keskustelun" perusteella joku voisi lähestyä kelkkatehtaiden markkinointiosastoa, ties vaikka palkitsisivat jotenkin saamastaan korvaamattomasta tiedosta.
    Eli: Suomen markkinoille riittää kisamallin pätkä ja 163" 800cc vuoripora. Koska jm. on parempi kaikessa kuin muut, poislukien tuo kisatouhu, jonne se ei naurettavien sääntöjen puitteissa sovi. Pesisi kyllä ne pätkät.

    Sinänsä jännää, kun topikin aihe on että milläs vehkeellä siellä kairassa pääsee eteenpäin pahemmin jumittelematta. Eikä varsinaisesti se, että 800/163" pääsee vielä paremmin. ???
     
  5. Kimurantti

    Kimurantti 2021 3700 RE-Ferrari green

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Tämäpä se vain on lepposaa luettavaa ;D ;D Ite oon hurruutellu kairaan yleensä pätkällä 307 tai 3300 ja oon päässy sinne asti ku päässy, sitten promaurit jeesannu ja sovussa matka on jatkunut :eek: :eek: Suomen oloissa tää ketjun on pikkasen rai rai ku nuilla superhimmeleillä se tehollinen ajoaika SUOMESSA on aika rajallinen, yleensä tammi,helmikuu joskus jopa maaliskuukin.
    Toisinaan talvet voi olla niin suopeita meille pätkä miehille että tekee sopivaa kuorta ja niilläkin voi pörryytellä kairassa ihan tyytyväisenä. Suomen oloihin joku voisi aloitta uuden topikin: Millaisella kelkalla uskaltaa reitille NYT.... ;D ;D saatas sitä jankata
     
  6. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    No, se tuo Summit nostattaa kierroksia.. Ja varsinkin, jos joku jumalaton pakana erehtyy vienosti kertomaan, kuinka itse onitsui käymään takapihan rajan tuollapuolen jollain muulla laitteella.

    ;D
     
  7. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Tämä keskustelu on täysin verrattavissa siihen että joku sanois hankkineensa Uazin marjastusautoksi, ja toinen tulis itkemään että ei se ole mahdollista, kun ei sillä pääse pihaa kauemmas; siihen touhuun tarvitsee vähintään Hummerin..
    Sitten kun toinen sanoo että kyllä sillä Uazilla täkäläisissä maastoissa pääsee sen kun suinkin tarvitsee, niin Hummerimies huutaa että ei pääse, ja tää Hummeri menee pahempaan paikkaan...
     
  8. jounia

    jounia Skidoo summit 600 165" -22

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Edelleenki painottaisin sitä, että herrojen kannatais kerätä omakohtaisia kokemuksia näistä kelkoita ja vertailuista umpisella ja erilaisissa maastoissa. Eikä kattella vaan brp:n kuvastoa ja arvella kuvien perusteella vailla minkäänlaista ajotuntumaa. Esimerkiksi tundra extreme on niin kiikkerä katapultti ajaa, että sillä kyllä väsyttää ittensä jos työkseen ajaa.
     
  9. Methanolic

    Methanolic Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    En usko että niinkään se summitti, vaan tuo muutaman maurin wt-narsismi...
     
  10. Luuseppä

    Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Tässä puhuu kaveri joka ajaa työkseen. Jos hänen mielestään TE on raskas ajaa niin luultavasti normijantterilla haba loppuu jo puolen tunnin ohjastamiseen jälkeen. Ei se varmasti niin raskas ole kuin tuo minun keksintö mutta moniko täällä on oikeasti ajanut näitä keskustelun alla olevia vehkeitä. Minulla on näistä omakohtaista kokemusta 59Yetistä yhtäaikaa tuon oman nytron kanssa eikä Yetillä päässyt koeajokelissä yhdenkään vaaran päälle missä nytrolla kävin. Oli kuusikkoa, aukeaa ja männikköä. Paikka kuin paikka niin jammu vei. Aivan kohtuuttoman alitehoinen kone, pienikin ylämäki hyydytti vehkeen täysin ja mitään mahkuja siksakin ajoon vaaranlaidassa ei ollut.

    Uskallankin tuomita jokaisen 600ACE-koneisen kovan jäljen kelkaksi, ainakin tämän keskustelun aihepiirissä.
     
  11. mäkseta

    mäkseta Summit 800 -13

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Ootko muuten Nalle koskaan vetäny summitilla rekeä? painolla tai ilman..
     
  12. N.Opee

    N.Opee Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    On vikoja ja ominaisuuksia vuoriporissakin merkistä ja mallista riippumatta mutta...

    Massako se sen kestävyyden takaa. Ei muuten koskaan ole nyrjähtäny nuo LTS tuubit läskeineen rungosta. Astinlaudatki vääntyy reilusti alaviistoon jo hyvissä ajoin ennen katkeamistaan. Ohjausakselistakin tulee kohtuu väännön kestävää mallia ku pistelee kempin liimalla sisälle pari ohkasempaa putkea sisäkkäin vahvikkeeksi. Toki se ei vielä estä niitä LTS:n piparkakkuja korkkaamasta. Koropalan kans saattaa siltikin vielä tulla ongelmia, mutta miksipä sillä mennä muuten mukavaa ajoasentoa pilaamaan. Ite vetokoukkukin on aika luja, mitä nyt se missä se koukku on kiinni saattaa joskus sojottaa suorana tulosuuntaa kohti. Syncro laatikkokin on oikeasti luja kun muistaa vaihdella laakerit 10 tkm:n välein. Pikkusen sitten kirpasee enempi, jos ajelee sen tönkkiin asti. Jos ei vastaavia ongelmia ole ollut, niin suosittelen jatkossakin pitämään sen papan silmäterän pihakoristeena.

    Saakeli ku on muuten mahtava topicci. Ei niin pahaa päivää, etteikö täällä parit kunnon naurunremakat irtoa. Ja loppujen lopuksi samalla lailla parhaat kiksit ja vihantunteet sekä kaiken siitä väliltä saa kairassa koettua niin sillä Wt:llä kuin vuoriporallakin. Se, että mihin kukanenkin on mieltynyt on sitten ilmeisesti enempi yksilöllistä.
     
  13. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    No mitä tulee tuon Tundra Extremen ajamiseen, niin onhan sillä tullut ajeltua.. Ei se minua väsyttänyt. Päinvastoin, mukava peli se oli ja aivan nöyrän oloinen kulkine.. Ja siihen värkkiin oli kuitenkin pultattu yhtä jos toista kampetta kiinni, joten ei se ollut edes sieltä keveimmästä päästä. Se oli hyvin erilainen kelkka esimerkiksi noihin leveämattoisiin verrattuna.. Ihan kaikista tuon kelkan piirteistä en hulluna tykännyt, mutta ei epäilystäkään, ettenkö olisi päässyt sinuiksi tuon laitteen kanssa, jos olisin ajellut sillä vieläkin enempi.

    Ja mäksetalle vastauksena, että eipä ole tullut kiskottua Summitilla rekeä. Ei painolla, eikä ilman. Mutta mikäli kysyt tätä siksi, että viittaat myöhemmässä vaiheessa minun ymmärtämättömyyteeni kyseisen kelkan vetohaluista, niin se on turhaa, koska minä kyllä uskon Summitin olevan aika kova veturi.. Siis niin kauan, kuin A) kone kestää mahdollisesti näillä vähälumisilla keleillä tapahtuvaa kiskomista, johon jo aiemmin viittasin, tai B) runko kestää vetorasitusta.. tai no kestäähän se toki, mutta kuinka paljon ja kuinka pitkään...?

    Mutta jos et viitannut noihin aiemmin käymiini ajatelmiin, niin pahoittelen ja totean vain, että ei ole tullut kiskottua kuormia Summasella. ;)

    Ja Summittinarsismia sairastaville: Lukekaapa oikein tarkkaan, että mitä on tullut kirjoitettua ja miten..

    Se vain valitettavasti paistaa niin selkeästi noista teidän viesteistänne läpi, että sitä Ylikelkkaa ei vaan saa vahingossakaan loukata.. Ja vaikka sitä ei loukatakaan, niin silti menee hermo, kun kuvitellaan, että sitä kuitenkin joku haluaisi loukata.

    Ei muuta ku pää pystyyn ja iloisella mielellä nostamaan sitä kelkkapeiton reunaa. Minäkin tein tässä eilissäpäivänä niin.. Minä vain tein sen sillä erotuksella, että kaivoin sen 5900n esille sieltä peiton alta ja kävin ajelemassa tovosen. Naamaa nauratti, kakstahti tuoksui ja oli kivaa. Suosittelisin sitä muillekin. Ja Summittimiehille varsinkin. Ottakaa riemu irti, ajakaa ja nauttikaa. Niin minäkin teen, välittämättä siitä onko sitä lunta tosi vähän vai tosi paljon.

    ;D
     
  14. Fred Scuttle

    Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Kyllä ne ainevahvuudet jotakin merkkaavat. Sen verran olen metalli-ja konemies, että uskallan asiasta jotain sanoa. Kaikenhan hajalle saa, mutta vaikka täällä summitista leivotaan parasta tukinveturiakin, niin ei sen rakenteita ole siihen mitoitettu.
     
  15. 3xj

    3xj Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Taitavat ace miehet olla sielä kairassa. Vielähän niilä onneksi pääsee ko niin vähän lunta :-*
     
  16. mäkseta

    mäkseta Summit 800 -13

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Onko viisystäväsi fööni vai neste? Ei tuo 146" ainakaan viime talvena ollut kovin herkkä oo lämpöjä nostamaan missään tilanteessa ainakaan omassa ajossa..Tilannehan voi tietenkin olla eri jos kuuralla ajetaan mutta eipä nuita vehkeitä niille keleille ole oikein tarkoitettukkaan.. Jos tuonne vähälumiseen maaston on pakko lähteä niin paras vaihtoehto olisi järviset tai peltoset. Aika pitkälle sinä voit sitä oman kelkkasi kuntoa ja kestävyyttä säädellä omalla ajotyylillä. Vaikka sitten se 3 metrinen paalikuorma reessä. Sen tilanteen huomaa hyvin tuolla vaihtokelkka rivistössä.
     
  17. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Harmi ku en oo iso poika ja omista summittia. Piti käyä takapihala ihan vain winhala. Mihin lie oisin joutunu jos ois ollu kapea matto ja 800 rotax. Huh..

    [​IMG]
     
  18. mäkseta

    mäkseta Summit 800 -13

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?


    älä itke, vajaa mittaseksi se on minuki summitti isojen poikien ja oikeiden mokulien rinnalla jääny :)
     
  19. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    No fööni tietty.. Niitä on pari kappaletta.. ST on sitten nestepeli.

    Mutta kuten todettu, Summit on mitoitettu melko hentoisella jäähdytyksellä ja aika monessa tietämässäni kelkassa on kovilla tai lumettomilla keleillä lämpöongelmia.. En sitten tiedä, että mikä ne lämpöongelmat aiheuttaa, mutta tuskin nuo kelkat viallisia ovat olleet. Ja sinänsä hassua, että nuo kaverit ihan oikeasti myöntävät kelkkojen olevan herkkiä lämpiämään. Mutta se on aivan luonnollista. kun runko on jo kevennetty huippuunsa, telasto on kuihdutettu niin, ettei sieltäkään enää paljoa saada painoa pois, niin yksi, mikä pitää myös keventää on jäähdytysjärjestelmä.. Ja sitä kun pienennetään, niin samalla pienennetään myös nesteen määrää, sekä jäähdtyttävää pinta-alaa.. Eli minua ei kannata isosti koittaa vakuuttaa sillä, että Summitin jäähdytyskapasiteetti kestää vähälumisissa oloissa tapahtuvan vetämisen. Ainakaan siinä mielessä, kuin minä sen ymmärrän.

    Toki, varmaan kuskin jäätävyyskin voi vaikuttaa kelkan kuumenemiseen.. Tarpeeksi kylmäpäisen kuskin kelkka varmaan käy viileämpänä.. vetohommissakin.

    Mutta jottei tuntuisi siltä, että minä täältä turhaa kirjoittelen, niin on minulla varaa antaa periksikin. Varmaan nuo kaverit vaan puhuu sitten paskaa noista Mountainien lämpöongelmista. Mene ja tiedä.
     
  20. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Millaisella kelkalla uskaltaa kairaan nyt ?

    Mutta ku se onki summittialumiinia joka kestää ja kestää ja kestää..
    Ei muuta ku rekkareki perään ja puunajoon summitilla, nytkän kans ku aikasa värkkää niin löytyy kyllä ne heikot kohdat.. kaikista muista paitsi summitista.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Suosittele tätä sivua