”Hyvää aikaan” kelkkailukin oli kelkkailua ”Oli se aikaa”

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Mr Cool, 23/2/13.

  1. Mr Cool

    Mr Cool Aina ei voi olla ensimmäinen

    Joo, paljon on aika muuttunut tämän internetin tultua mukaan ihmisten vuorovaikuttamiseen. Ennen (hyvään aikaan ) ihmiset keskustelivat keskenään. Soitettiin lankapuhelimilla ja muistettiin kaikkien kavereiden numerot ulkoa. Nykyään Skypetetään ja WhatsApp:ataan. "oli se aikaa"

    Ja nykyään kun pyytää kaveria kahville, tuttuun paikkaan , kaverilta löytyy syitä kieltäytyä kahvikupposesta :”Mun pitää mennä talliin laittaan kiilakoppaa ajokuntoon” vaikka on itse ajanut autolla 650km , ja olisi valmis keskustelemaan kasvotusten asiat halki. Niin, ennen oli asiat helpompi keskustella.” Oli se aikaa”

    Ennen lähdettiin kelkkaileen kun sää salli, mentiin 27 litran tankin turvin pitkin kelkkareittejä. Kelkkareitit olivat yleensä ummessa, sai pukata SKS:llä jälkeä auki. Ja hauskaa oli. Välillä puhkottiin uusia uria jopa kirveellä, mut se siitä. ”Oli se aikaa”

    Kelkkareitit paranivat ja alkoi pätkien valtakausi. Vauhdit nousivat, tankin koko nousi 45 litraan. Kelkkailun säde kasvoi. Kelkkailu alkoi olla jo kuin muutkin liikkumismuodot talvisaikaan. Kelkalla pääsi liikkumaan satojen kilometrien säteellä. ”Oli se aikaa.”

    Alettiin hoitamaan huonossa kunnossa olevia kelkkareittejä lanaamalla. Ah sitä ihanuutta, ei tarvinnut ajaa patikossa, mutta pian sitä reitin ajamista alkoikin vierastaa . Taas alkoi maistumaan ummenajo. Haastetta haettiin kairoista ja hoitamattomista kelkkareiteistä. Ja lapinläänin osalta haastetta riitti. Sallat,Tulppiot, Pokat, Hetat, Kilpisjärvet, Kirunat , Näätämöt… oi, riitti reittiä ja ajamatonta jälkeä. Se oli sitä entisajan freeraidia. ”Oli se aikaa ”

    Kelkat oli ajamista varten, talven aikaan tuli km mittariin tuhansia. Kelkat huollettiin osin itse osin korjaamojen toimesta. Kun kausi kumminkin on lyhyeksi mitoitettu, hyvällä käytöksellä kauppiasta kohtaan hankalassa osien saanti tilanteessa , kauppias otti uudesta kelkasta osan ja asennettiin korjaamolla paikoilleen, kelkkailu jatkui. Kauppia hommasi osan uuteen kelkkaan kun sai. Niin se meni . Nykyään haukutaan kauppias kun se ei hommaa osia, keskustelupalstoilla, ja ihmetellään missä vika, kun osat tulee vasta kesäkuussa. ”Oli se aikaa.”

    Nykyään pitää olla matossa pituutta ja lapussa korkeutta. Sitten niillä ei voi ajaa reitillä. On tämä kummallista. Aikanaan 342 ja lapun korkeus 19mm riitti. Varmaan minäkin olin riskimmässä kunnossa. Toki pääsin ajamaan myös kelkalla missä on voimaa ja lapussa 38mm korkeutta, mutta silläkin pääsi. Ja kaverit auttoi huonoimmissa paikoissa. Niin se menee . ” Oli se aikaa”


    edelleen

    Mr Cool
     
  2. Induktanssi

    Induktanssi Guest

    Vs: ”Hyvää aikaan” kelkkailukin oli kelkkailua ”Oli se aikaa”

    "Kaikki hyvä loppuu aikanaan."
    Itsemurhaako se hautoo?
    Eikös aikoinaan juu kelkka ollut työkalu ja kulkuväline. Nykyään (villi arvio) 90% huvilelu, joilla ajetaan tasaiseksi lanattua pohjaa pisin. Mikä äly? No joo, sanovat laskuvarjohyppäämistäkin turvavarusteen väärinkäytöksi......
     
  3. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: ”Hyvää aikaan” kelkkailukin oli kelkkailua ”Oli se aikaa”

    Tää sopii oikeesti tähän http://www.youtube.com/watch?v=ZU4K6iQ52MQ
     
  4. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: ”Hyvää aikaan” kelkkailukin oli kelkkailua ”Oli se aikaa”

    Hyvin soppii :D
     
  5. rApa

    rApa Well-Known Member

    Vs: ”Hyvää aikaan” kelkkailukin oli kelkkailua ”Oli se aikaa”

    Ei näy kovin terveellistä olevan liika golffaaminenkaan.
     
  6. Shape

    Shape Nettikelkkailija

    Vs: ”Hyvää aikaan” kelkkailukin oli kelkkailua ”Oli se aikaa”

    Kyllä se foorumikelkkailessa aika kultaa muistot. Kone kiinni ja ulos siitä kelkkailemaan, kaikki täällä vietetty aika on pois oikeasta kelkkailusta! :eek:

    http://www.youtube.com/watch?v=IM-ci373TIo
     

Suosittele tätä sivua