1000 turbo diesel

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä EePee, 9/3/07.

  1. EePee

    EePee Kelkka myyty!

    Kuulimpa juttua käydessäni eräässä firmassa ,trukkikuski joka on kiinnostunut kelkkailusta kertoi nähneensä Hämeenlinnan lähellä AC:n (mallista ei tietoa) johon oli asennettu Daihatsun kolmipyttynen turbo diesel.Kuomuun ei tehty muutoksia ,ainoastaan akku oli pitänyt sijoittaa penkin taakse lokeroon.Eikä mitään ylimääräisiä voimansiirtoja ,jotain ylimääräisillä ketjukonstruktioilla on joku kuulemma yrittänyt.Nämä ovat sitten kaikki toisen ellei kolmannen käden tietoja.Välityssuhteet muutettu paremmin dieselin alhaisemmille kierrosluvuille sopiviksi.Kelkka on myös rekisteröity ja kuulemma tehdas olisi kiinnostunut kelkasta.Kelkasta on myös kuvia ,mutta käyn siellä ainoastaan joka toinen viikko ja kuvien saanti voi venähtää kaverin kuviensiirto vaikeuksiin tietsikan käyttövaikeuksien vuoksi.Jos saan joskus kuvia niin laitan tänne ihmeteltäväksi.
     
  2. V.K

    V.K RE 600 -14

    Edelleen mutua, mutta muistelisin joskus lukeneeni Koneviestistä jutun jossa olisi laitettu just tommonen daihatsun 3syl turbo diesel. kelkkaan. Kelkan merkkiä en muista ja siitä jutusta on jo useampi vuosi.
     
  3. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Oli se täälläkin foorumilla yksi jantteri työntänyt Ventureen tuommoiseb Hutsun tiisselin
     
  4. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Tais olla Viking jos oikein muistan.
     
  5. jkew

    jkew Revi

    http://www.youtube.com/watch?v=fKS5vt5YWSA

    Diesel skidoo :D
     
  6. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Se koneviestin tiisseli on kaupan:
    http://www.nettimoto.com/viewVehicle.php?id_bike=430999
     
  7. Erä-Jorma

    Erä-Jorma Well-Known Member

    Lanan vetoon vois olla ihan käypänen peli, luulis vääntöä löytyvän ja kulutukset ei pomppaa varmaan ihan mahdottomiin
     
  8. arctic rat

    arctic rat Vanha Scandikki

    Täytyypä sanoa Kanajärjen Pelle Pelottomalle,että kelkkaas on kyselty.
    Aihio,johon tuo charaden moottori on laitettu,on muistaakseni eka zr koppa.laite on muutoskatsastettu ja ainakin viime talvisen crossirata koeajon perusteella on ihan toimiva peli urilla ajeluun,voimalinjaan tuli tänä talvena uudistuksia joten kulkupuoli parani entisestään.Saundit on laitteessa kohillaan,murisee miehekkäästi.Kulutus tais olla jotain 7litran pintaan tunnissa(pö),korjatkoon jos meni pahasti pieleen.
     
  9. keilukka

    keilukka Polle talli

    Tarvitsiko tuo tasotuspainoa perään? ;D
    Laittakee nyt kuvia...
     
  10. mozlac

    mozlac Member

    Vs: 1000 turbo diesel

    Herätelläämpä vanhaa aihetta, tulipa mieleeni että jos hommaisi jonkuu vanhan työkelkan rohjon vaikka ilman konetta riittäis että matto olis ok, ja sitten dieselöis sen. Olis aika napakka peli omaan tarkotukseen, eli menokuormana mökille klapia ja paluukuormana pätkittyjä rankoja. Polariksen 550 sport-touring ei ole oikein omiaan reenvetoon suht kapeahkon telan takia ( ja liian tehon :D ) kun vaan sutii vaikka matto on kuin uusi, mutta se siitä pollesta. Kävisköhän mopoauton kone kelkkaan niissähän on ykkös variaattorikin valmiina tehoa kuristettuna 4kw ja normaalitehoisena jotain 10 - 15 kw eli noin 15 - 20 hv että ei kelkka noilla tehoilla kovin kovaa kulkis mut vääntö onkii sit ihan eri juttu varsinkin kun tuon laittais johoki vanhaa lynxii 5900 ??? kun työkelkoissa on ihan oikea vaihteistokin 2 etee + pakki, eikä ainettakaan kuluis kovin paljoa...
     
  11. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: 1000 turbo diesel

    Kokonsa ja painonsa puolesta tuollainen mopoauton Yamarin 550 sinne kävisi varmasti aika helposti ja lisäksi etuna olisi juuri tuo valmis kytkin. Mutta, tehot ja väännöt on kyllä aika vähäiset, ei ainakaan yhtään enempää sitä vääntöä kuin tuossa sinun nykyisessä föönissäkään, uskoisin että ehkä jopa hieman vähemmän.

    Kulutus olisi kyllä pieni, vakiotehoisena luokkaa 3,5L/h...
     
  12. mozlac

    mozlac Member

    Vs: 1000 turbo diesel

    juu siis ei tuohon polarikseen ole tarkotus mitään ruveta tekemään löytäs vain jostakii vanhan työkelkanraadon johon vois istuttaa mopoauton dieselkoneen kyllähä niistä saa enemmän kun 4 kw irti kun vaan poistaa kuristukset, eihän tää mikää pakko oo eikä varmasti tälle tlvelle mitään saa aikaseks mut jos vuoden päästä olis dieseltyökelkka, ja se rakentamisen ilo :)
     
  13. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: 1000 turbo diesel

    Tarkoitinkin tehon ja väännön suhteen täysitehoisena. Ei se väännöltään mikään kummoinen ihme ole, yleensä samasta kuutiotilavuudesta vapaastihengittävä bensakone tuottaa enemmän vääntöä kuin vastaava diesel. Ja 2T-bensakone vielä enemmän.

    Kulutus on omaan kokemukseen perustuva, kuristettuna tuohon mopoauton tehoon. Ilman kuristuksia kulutus lienee siellä 7-8L/100km.
     
  14. mozlac

    mozlac Member

    Vs: 1000 turbo diesel

    Juu siis kyllähän tuo teho on ihan tiedossa ettei kuuhun mennä jos vaikka verrataan että 450cc lombardini diesel ja se 15 hv 440 puhkurotaxi 40 hv :D ja huippunopeuttakaan ei kertyis varmaan 40 kmh enempää tuol dieselil lähinnä tuon kuluutuksen takia aattelin tuota dieselii ois aika passeli kun ei oo tarkotus lähtee mihinkää hurjastelemaan vaan ihan työhommiin ei voi ees ajaa kovvoo ;D
     
  15. mozlac

    mozlac Member

    Vs: 1000 turbo diesel

    Yks vaihtoehto olis toki kubotan 600cc kone ahtimella mutta luulis että on jo pikkusen arvokkaampi mitä toi mopoauton kone
     
  16. jumo

    jumo Well-Known Member

    Vs: 1000 turbo diesel

    Mobilesta kattoo halvan dieseli smartin. löytyy 60 heppasena ja siihen lastu. Tuommonen keksintöhän on automaatti nii laittaa vaan suoraan vedon ketjulla vetoakselille siitä ;)

    Kopan tyhjentää ja tekeepi henkilöreen siitä sitten perrään :)
     
  17. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: 1000 turbo diesel

    Jos tuohon lähdet, niin kierrä kaukaa nuo Italialaiset Lombardinit. Suosittelen lämpimästi valitsemaan Yamarinin 550 koneen. Huomattavasti kestävämpi ja toimintavarmempi.

    Smartin moottori automaatin kanssa tuskin järkevä vaihtoehto hinnallisesti ja sen mahduttaminen kelkkaan voi olla tekemätön paikka juurikin sen automaattilootan ja perävälityksen vuoksi.
     
  18. jumo

    jumo Well-Known Member

    Vs: 1000 turbo diesel

    No ei kai sitä tosissaan diesel kelkkaa. Diesel martteja saapi saksasta ajokuntoisia alta parin tonnin. Ottaa siitä vaan sen padan.
     
  19. TJC

    TJC iq440 iq600r

    Vs: 1000 turbo diesel

    mersufoorumilla juttua smartin dieselin virityksestä.. tällä hetkellä mennään luokkaa 130hv ja suurimmat ongelmat kytkin ja vaihteisto tehoa kyllä tulis kai enmpikin ;D urheilu kelkka luokassa kohta dieselit ;)
     
  20. mozlac

    mozlac Member

    Vs: 1000 turbo diesel

    hehe ois aika kovaa toi smartin kone, en netistä löytäny yhtään yamarinia myytävänä pelkkiä lombardineja, hydrauliveto on käny kanssa mielessä. Paikallismoottori 10 hp ( diesel ) pyörittämään hydraulipumppua ja vaihdelaatikon akselille hydraulimoottori (oletetaan että kyseessä on työkelkka vaihteistoineen )
     

Suosittele tätä sivua