1600 km vuorokaudessa

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä KariNissi, 20/10/19.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. KariNissi

  KariNissi Xtrim 900 ace

  Uusimmassa Kelkkalehdessä oli Joni Maunusen kertomus noin 1600 km:n safarista keskinopeudella 70 km/h. Hm, muistaakseni Suomessa on reiteillä maalla 60 km/h ja vesistöllä 80 km/h nopeusrajoitus. Noin kokemuspohjaisesti arvelisin, että aika paljon on tullut ajettua ylinopeutta, varmaan ihan luvan perästä.
   
 2. vetkulilm

  vetkulilm -21 Freeride Turbo ja -19 Iron dog 600R

  Niin?
   
  Janne.mikael, Pertuzi ja Jakke_ tykkäävät tästä.
 3. juketsu

  juketsu Rene850 600r terrain aceturbo r terrain

  Herranjesta ylinopeutta ja MOOTTORIKELKALLA :D
   
  KTM450, Catiska, Janne.mikael ja 6 muut tykkäävät tästä.
 4. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  Muistat vielä väärin rajoitus on reitillä 60 maksimissaan kulki se maassa tai vesistössä.. on kova keskinopeus kyllä
   
 5. Paabo

  Paabo Well-Known Member

  Kyllä minä mieleni pahoitin.
   
  KTM450, ruupanen, Janne.mikael ja 3 muut tykkäävät tästä.
 6. BRP-Lynx

  BRP-Lynx 850

  juttua lukematta...jos joku oikeasti jaksaa ajaa 1600km vuorokaudessa..nostan kyllä hattua! ajoi sitten 61 tai 161km/h.. o_O
   
  KTM450, Janne.mikael, Pertuzi ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 7. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Aloittajalta ihan asiallinen ja ajatuksia herättävä avaus. Olkoonkin sitten tekopyhää jeesustelua, kun on joskus tullut itsekin pidettyä reitillä peukalo kiinni tangossa, mutta avaudutaan silti.

  Reilut 70km/h keskarilla, jos on painettu pitkin lappia tauot/tankkaukset mukaan lukien, niin kaikki kelkkailua vähänkään kelloa vastaan harrastaneet ymmärtävät hetkellisen nopeuden olleen todella kova. Jutussa mainitaan huonoista osuuksista, niin hyvillä pätkillä on vauhtia täytynyt pitää tosissaan. Kova on suoritus, siitä ei ole epäilystäkään.

  Sitten se nurja puoli. Se mikä tässä herättää ajatuksia ja huolta, on että tästä on tehty julkinen sankaritarina lehteen ja sitä myötä kannustetaan porukkaa ajamaan väsyneenä yli omien rajojen, sekä myös nopeusrajoitusten. Lupia tälläisen koitokseen ei Suomessa 100% varmasti saa. Koko 1600km pätkä pitäisi silloin sulkea muilta.

  Onko tälläistä väsyneenä lakia rikkovaa hulluttelua hyvä jakaa ihannoivana kirjoituksena lehdessä? Kuinka monta nuorta tästä saa kannustavan ajatuksen päähänsä ja yrittää samaa? Miten niissä yrityksissä käy?

  Onko jutuilla tarkoitus kannustaa porukkaa vastaavaan vai nostaa vain huikea suoritus kaikenkansan tietoon, kun on lakia rikottu oikein urakalla?
   
  teme-, Mika_R ja Zombie tykkäävät tästä.
 8. Mileleo

  Mileleo Lynx X-Trim 600 Etec 2013

  Ihan mielenkiinnosta. Jos järvellä on reitti ja nopeus 60km/h, jos ajaa reitin läheisyydessä jäällä, ei siis reitillä, niin onko silloin rajoitus 80km/h?
   
 9. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Virallisella reitillä, joka kulkee jäällä on rajoitus on 60km/h kuten mantereellakin.

  Reitin "sivussa" jäällä saa ajaa 80km/h

  Tosin taitaa yleensä pääsääntöisesti virallinen reitti loppua rantaan mutta poikkeuksia myös on.

  Muistaakseni virallinen reitti on min.6m leveä mutta en muista onko maksimi leveyttä kirjattu. Korjatkoon ken muistaa.
   
 10. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Voi helevetin helevetti...
   
 11. Ässä

  Ässä G4 RS & REX2 RS

  Kai tuossa tilannenopeudet on kuitenkin todistetusti aika onnistuneesti sovitettu, jos 1600km tuuppaa päivään osumatta mihinkään? Pitkällä matkalla pysähdysten vaikutus keskinopeuteen on kuitenkin pienempi kuin mökiltä lähi huoltikselle ja takaisin ajaessa. 1600 kilsaa ei ajeta vuorokauteen, jos pitää tauon 5 kilsan välein.

  Todennäköisesti nopeuksista puhuttaessa paljon vaarallisempaa on, kun oman elämänsä Hibberit lähtevät Levillä ajaan kierrosennätystä tunturin ympäri. Eikä taida kovin moni nuori tuolle 1600km retkelle lähteä hetken mielijohteesta? Ja jos lähtee niin on kyllä reipas kaveri! :D

  Kaikkia ei voi miellyttää kun rikkoo rajoja ja tekee mitä haluaa. :)

  EDIT:
  Täysin turvallistahan tuolla kairassa yksin kulkeminen ei ole koskaan ja keskinopeutta enemmän olisi hyvä miettiä kuinka takki auki sinne lähtee. Siellä voi tulla pitkä yö kun Rotaxiin tulee huoltoväli täyteen. Maunusjokke osaa varmaan varustautua, mutta me muut ei välttämättä.
   
  paikkari, herrasmies, Janne.mikael ja 6 muut tykkäävät tästä.
 12. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Omien rajojen rikkominen on hienoa ja onhan tuollainen safari kova suoritus. Arvostan. Oman turvallisuuden vaarantaminenkin on jokaisen oma asia, myös ylinopeudella ajaminen.

  Sitä tässä ihmettelen, että törkeästä lain rikkomisesta on kirjoitettu oikein alan lehteen iso juttu. Tukeeko kelkkalehti lain rikkomista, kun tälläistä julkaistaan?

  Jutussa oli maininta moottoripyörällä suoritettavasta rautaperse-ajosta. Kova juttu varmaan sekin, mutta on toteutettavissa kuitenkin helposti lain sallimilla nopeusrajoituksilla. Kelkalla tempaus ei onnistu mitenkään pitämättä törkeää ylinopeutta YLEISELLÄ reitillä.
   
  Mika_R ja Mazaa tykkäävät tästä.
 13. six-1

  six-1 Well-Known Member

  Tietääkseni rautaperse ajon moottoripyörällä voi suorittaa jopa kevarilla mutta edellyttää tasaista ajamista vuorokaudessa.
  Toki ylinopeutta voi ajaa moottoripyörälläkin mutta sitten joutuu seuraavalla tankkauksella odottelemaan hieman jos haluaa saada todistyksen suorituksestaan kun kuitit pitää lähettää tarkistukseen ja siellä lasketaan keskinopeus tankkausten välille ja ylinopeudesta ei papukaijamerkkiä jaeta.

  Tähän kelkalla "rautaperse" ajamiseen ehkä ratkaisu on urilla ajaminen jolla keskinopeutta voidaan nostaa.
  Poliisi kun ei voi kelkkauralla ajokorttia pois ottaa kuten virallisella kelkkareitillä jossa noudatetaan maantielakia.

  Kova suoritus Maunuselta 1000mailia /24h mutta itse ehkä jäisin kaipaamaan noita bensakuitteja jne kuten MP puolella ajo tarkistetaan jälkikäteen..

  Eikös joskus yhdet herrat kolmeen pekkaan ajaneet vuorokaudessa muistaakseni 2500km, tosin suljetulla alueella/jäällä.
   
 14. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  Ite olen kyllä siinä käsityksessä että tuo 60 on myös kelkka uralla ja kyllä poliisi valvoo sieläkin, ainakin täälläpäin suomea kun kaikki on eri kerhojen uria eikä virallisia reittejä ole?
   
 15. Jäpälä

  Jäpälä Well-Known Member

  Millä perusteilla luokittelet tuon ajon sisältäneen TÖRKEÄÄ ylinopeutta ja TÖRKEÄÄ lain rikkomista?
   
 16. six-1

  six-1 Well-Known Member

  Toki nopeusrajoitus onkin ja sakkoja voi tulla mutta sanoinkin että ei käy kortinpäälle vaikka ajaisin ylinopeutta, kuten kelkkareitillä jossa sovelletaan maantielakia.
   
 17. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  onko tuo fakta että ei vaikuta korttiin jos ajaa uralla törkeitä ylinopeuksia?
   
 18. Murre

  Murre BD 850 + GLX 5900+SnoSport125

  Tämmöista se on nykypäivänä, teet mitä teet niin aina joku pahoittaa mielensä. Liekkö ollut yhtään vastaantulijaa koko reissulla:rolleyes: Kova suoritus enkä lähe edes ite yrittämään
   
  KTM450, Tjp-, Latez ja 5 muut tykkäävät tästä.
 19. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

  Tutustu maastoliikenne ja tieliikenne lakiin.
   
 20. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Maunusta puolustan siinä että ajankohta valittu siten ettei pitäs olla isoja määriä porukkaa ja kuka nykyään ajaa 60kmh nykyvehkeillä nykybaanoilla pohjoisessa, onko tännekin eksynyt kukkahattutätejä.
   
  paikkari, Nebwy, Latez ja 5 muut tykkäävät tästä.
Thread Status:
Not open for further replies.

Suosittele tätä sivua