600 xc:n sylinteri

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Kohmelo, 12/2/09.

 1. Kohmelo

  Kohmelo 600 xc sp

  Elikkäs mäntä meni... :mad:

  Onko 600 xc sp pollessa pinnoitettu sylinteri? Tuleeko ongelmia jos toinen sylinteri putkitetaan ja toinen vakio?

  Mikä olisi hyvä putiikki mäntätilaukselle?
   
 2. Hippo

  Hippo Well-Known Member

  Kyllähän tuo pinnattu on jos kakspyttynen.
  Mäntätilaukselle hyvä putiikki on ihan polletiski, maksaa ne alkuperäset jonku verran mutta tuleepa kerralla kuntoon.
  Ainoat tarvikemännät mitä uskaltasin laittaa on wisecot, niitä saa vähän vaikka mistä kelkan osia myyvästä liikkeestä.
   
 3. Kohmelo

  Kohmelo 600 xc sp

  Ok, kiitoksia vihjeistä. Tuli purettua mäntä esille ja onhan siellä sylinterikin entinen. Tai no, ehkäpä putkituksella vielä pelastuis. Mites on, kannattaako toista pyttyä putkittaa? Lämpenee eri tavalla kuin viereinen orkkis pinnoitettu pytty.

  Minkälainen homma on putsata alakerrasta mahdolliset männän palat? Saako esim öljyt ulos jonkun propun kautta vai pitääkö käyttää auki kokonaan? Mäntä oli murtunut yläreunasta, joten suurin osa romuista varmaan painellut pakosarjaan.
   
 4. WSA

  WSA 600 SKS 136" Markoilla ostettu!

  Jostakin purkaamolta tai tuolta myyntipalstalta ostat siihen käytetyn ehjän silinterin!!
  Tulee kerralla kuntoon ja hyvä!
   
 5. Kohmelo

  Kohmelo 600 xc sp

  Tuntuu olevan aika kysyttyä tavaraa. Ei ole purkaamoilla ja kyseliöitä kuulemma riittää. Luulis, että noita on jo purkaamoihin kertynyt. Taitaa vaan joka mallissa ja vuosikerrassa olla omanlainen pytty ja mäntä...Pakko kait kallistua putkituksen suuntaan.
   
 6. Reni

  Reni Lynx Rs

  Kyllähän nuita sylintereitä on täällä foorumillakin pyörinyt ja ihan kohtuu hintaankin. kyllä ne aikalailla pitkälti on samat pytyt 00-05vuosimalleissa 02vuonna on vaihtunut sarjanumero sylinterissä mutta käy kyllä samalla lailla kaikkiin vanhempiinkin. itelläki on toinen pytty prox2 peräisin ja toimii niinkuin pitääkin. ja nuista männistä että itellä on sisällä snopro vai kimpexi nii aivan hyvin on toiminut nuo 3000km mitä sen jälkeen ajanut!!  ;)
   
 7. Kohmelo

  Kohmelo 600 xc sp

  Niin tais unohtua mainita, että -99 malli on tuo murheenkryyni. Ei käy -00 ja ylöspäin.
   
 8. Kohmelo

  Kohmelo 600 xc sp

  Semmosta vielä, että pystyykö alakerran stefojen kuntoa tarkastamaan alakertaa purkamatta? Jostain luin, että jos bensaa kaatais kampikammioon ja kattoo vajuuko?

  Aika paljon on työntänyt öljyä kammioon tuohon leikanneeseen puoleen. Ajoin 1-pytyllä röpöttelemällä n.500m pihaan kun leikkas, joten onko silloin lappanut nuo öljyt kammioon?

  Aiemmin kylmäkäynnistyksillä tuppasi jonkun verran savuttamaan putken liitoksista, joten saattaa sitä öljyä kertyä stefoilta..Ajaessa ja lämpinänä ei taas savuta.
   
 9. janppa

  janppa Guest

  -02:ssa vaihtuu pakoaukonsäätimet erilaisiin ja niiden kiinnityspultit on eri jaolla kuin vahnemmissa. Muutakin pientä eroa on, aukotuksista en osaa sanoa  ??? -99 tosiaan samalla "isolla" alakerralla kuin 700.

  Stefatestiä en ole tuolla tavalla tehnyt, mutta kaipa tuo voisi toimia. Starttipilotin avulla näkee hyvin kun sitä suihkuttelee stefalle koneen ollessa käynnissä. Tietty magneeton puoleinen stefa on vähän vaikeammin testattavissa. Kannattaa ottaa vetolaite irti ja katsoa onko pohjalla mönjää. Tuollain näkee yleensä onko stefa vuotanut.

  Öljyt varmaankin pukannut kammioon yhdellä pytyllä ajettaessa, joten tuskin mitään sen kummempaa.
   
 10. Kohmelo

  Kohmelo 600 xc sp

  Kiitoksia vastauksista. Tässä ei oo vielä vessejä. Taitaa jo -00 vessi mallit olla eri kokoisilla sylintereillä. Non-ves sylkyt näyttäis käyvän vielä ainakin -01 asti, polariksen koodilla 3021008. Sylkyssä on paikat vesseille, mutta männät erikokoiset kuin orkkis vessimalleissa.

  Tuota, mitä tarkoitat tuolla vetolaitteella?? Termit hukassa.
   
 11. janppa

  janppa Guest

  Nou proplem  :) Noin ne menee nuo sylttyhommat..

  Vetolaite=käynnistin, eli koneen vastakkaisessa päässä kuin kytkin, se mihin käynnistinnaru menee.
   
 12. Kohmelo

  Kohmelo 600 xc sp

  Haa! No niin, pitää seurata narua kuin sokea pimeässä niin sieltä se löytyy ;D Pitääkin uusia naru samalla, alkaa olla jo sen verran pykinyt.
   
 13. Jokikoneella oli noita pyttyjä kannattaa kysellä sieltä varaosa puolelta ;) on käytettyjä ja uusia sanokaa terveisiä jussilta ;)
   
 14. Kohmelo

  Kohmelo 600 xc sp

  No niin päivitetäänpä tätä. Kiitoksia neuvoista ja vinkeistä, tuota Jokikonetta en kerennyt enää kokeilemaan. Tuli käytetty sylkky ebayn kautta jenkeistä. 140 dollaaria rahteineen ja oli jopa hyväkuntoinen sylkky. Kotimaan ja ruotsin purkaamot tuli kyseltyä, mutta ei toivoakaan... noh nyt on rallatettu taas kelekkiä kevät hangilla. Jäi vaan tuo käynnistinnaru vaihtamatta kun oli muka kiire kasata ja ajamaan... Meni sitten naru poikki, onneks lähti samalla käyntiin ja pääsi kotia. ;D
   

Suosittele tätä sivua