AKTIV

Keskustelun 'Muut merkit' on aloittanut käyttäjä jkomu, 9/1/06.

 1. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Se on tuolla hangessa lumisena, pitäs saada sulamaan enste. Vaihoin bensaletkun niin se "sulaketaulu" meni kappaleiksi, joten sekin pitäisi uusata...

  -P-
   
 2. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Taidan minä laittaa tuon myyntiin, kun ei oo aikaa ropata ja tehdä siitä sellaista, kuin pitäisi.

  -P-
   
 3. Meukowi

  Meukowi Well-Known Member

  Älä nyt vaivu synkkyyteen :D kesällä mukavempi rassata kun on aikaa :rolleyes:
   
 4. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Kun tarvii rahaakin :)
  En minä synkkyyteen vaivu, ennemminkin niin, että tuo ansaitsee sellaisen omistajan, joka tekee sille oikeutta. Ainoat huonot asiat siinä on himpun rikki oleva penkki, variaattorin nastat kuluneet ja lautaset pitäisi putsata.

  Tietty se sulaketaulu pitää uusia, mutta se ei oo, kuin muutaman minuutin homma, kun vaan tuo keli antaa periksi. Osat on jo.
   
 5. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Ennen kuin näpyttelet joskus toriin ilmoituksen, laita vaikka yv:llä näkemyksesi hinnasta sitten. Ei muuten erityistä intoa, mutta on näköjään n. tunnin ajomatkan päässä jos hyryllä on. En mene takuuseen että ostaisin, kun joka paikka tursuaa kelkkoja muutenkin. Onko sillä jotkin paperit olemassa?
   
 6. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  En muuten ees tullu ostaessa papereita kysyneeksi :D pitääpä kysäistä, vaikka huomenissa...
  Käykö tuohon variin jotkut erityiset vai yleiset liukunastat, kun ne näytti jo lähempänä loppua kuin alkua olevan?
   
 7. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Vähän kaikenlaisia liukunastoja on mc scatterilla, emc:llä, duellilla yms. nettikaupoilla ja varmaan sielläpäin laatukeskus saisi sopivat tilattua vaikkei kelkkaliike olekaan. Ainakin itsellä pitänyt joskus hakea sieltä jotkin harvinaiset osat kaikenlaisiin laitteisiin (60-luvun mopoista vanhoihin perämoottoreihin), jos ei muualta ole löytynyt. Luulen että nastat on samat kuin ikäisessään Arctic-catissa, varmasti saa nettikaupoistakin.
   
 8. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Kokeilen ehkä hakea tiskiltä, mukava suosia paikallisia aina kuin mahdollista.

  On muuten järkyttävän painava tuo keula, raskaampi se on liikuteltava, kuin Lynxi...
   
 9. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Keulan rakenteet on raskasta rautaa, ja alkuperäistä Arctic-cat versiota vauhditti varmaankin Rotaxia kevyempi Suzukin 440cc kone. Aktivin paino taisi olla luokkaa 270kg, Lynx 5900 muistaakseni 30 kg kevyempi. Ilman vuotsolaisia Aktiv on aivan sietämätön kyntäjä. Itsellä tuo Pantera on päällisin puolin Aktivin ulkonäöllä mutta pätkä. Siinäpä vasta on epäsuhdassa keulan ja perän paino, perän nostaa kevyesti yhdellä kädellä ja keulan nostoon tarvii 2 miestä.
   
 10. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Sain tänään aikaiseksi vaihtaa sen sulaketaulun, vaihteistoöljyt ja rasvasin alustan. Huomenna emännän kaa "safarille" mökille katsomaan lumen määrää.
   
 11. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Runkolapussa lukee joo, että 270kg. Perästä nostaa helposti yksinkin, mutta keulaa ei meinaa saada liikkumaan ees raahaamalla. Kyllä tuo noilla vuotsolaisilla tuntuu lähes kohtuullisesti menevän. Onneksi on kantavaa lumi, niin voip lähtee liikennöimään...

   
 12. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Isä otti minun Pantherin puun ajoon kun Trapper väsähti. Nyt sitten tuli vikaa Pantheriin...variaattori kuulemma jotenkin jumissa, eikä enää lähde liikkeelle. Onko tässä merkissä/mallissa mitään erikoista tuon varaattorin suhteen?
   
 13. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Vaihteistoviat näissä yleisiä. Mutta olisikohan paremminkin ketju jumissa/poikki? Kumpi variaattori siinä on jumissa, vaihteiston vai moottorin puoleinen?
   
 14. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Moottorin puoleinen. Oli ilmeisesti ensin vähän jumitellut, jonka jälkeen ajettu vähän ja sitten kokonaan jumiin. Lehtimäen kuvastoa Aktiv kelkoista kun katselin niin oli mainittu ensiövariaattoriksi Comet 94c ilmeisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 16/2/18
 15. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Veljen Aktivissa oli jokin IBC-tyyppinen ensiövariaattori/kytkin kolmella muovisella painomötikällä. En tiedä oliko alkuperäinen. Siitäkin hajosi lautanen ja tilalle tuli samannäköinen IBC Alt. Mutta Cometit aika yleisiä tuonikäisissä kelkoissa niin voipa olla se alkuperäinen. Eipä siinä auta kuin purkaa kytkin ja katsoa mitä syönyt.
   
 16. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Nyt olisi kelkka kotona ja tänään voisi vilkaista. Irrottaminen varmaankin onnistuisi helpoiten "virallisella" irrotustyökalu(i)lla, mahtaakohan sellaista kenelläkään olla tässä lähistöllä?

  Tässäpä muuan kuva
  https://1drv.ms/u/s!Aq6X7BC-M97tkFx0CKrFCt79lKWC
  https://1drv.ms/u/s!Aq6X7BC-M97tkFnUl2TVs8_7UfZe
  https://1drv.ms/u/s!Aq6X7BC-M97tkFiL_LByVCQYd21M
  https://1drv.ms/u/s!Aq6X7BC-M97tkFpIwbLzjhGuWmP9
  https://1drv.ms/u/s!Aq6X7BC-M97tkFumsTpbJbp8PFyh

  Eli tuolta sisällä on vieläkin irto-osaa, joita osa on tuossa yhdessä kuvassa pihalla.

  Kaverilla 5900:ssa kuulemma systeemi lukitaan takalautasesta ja pyöritetään vain tuo ulompi irti. Kuulemma nätti systeemi huoltaa. Tässä ei vissiin ole ihan sellainen tapaus.
   
  Viimeksi muokattu: 24/2/18
 17. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Samannäköinen Comet Duster ainakin muistaakseni purettiin niin, että takalautanen lukittiin ja tuon pikku "kulhon" tuosta päältä sai pyörittämällä pois. En muista lähtikö samalla ulompi lautanen. Sitten näkyi ainakin ne heppoiset painohökötykset ja jousi. Jostain syystä kyllä irrotin aina kytkimen kelkastakin silloin, en muista miksi. Kelkasta se lähtee irrotuspultilla ja tapilla, tai foorumilla monesti sanotulla öljy/vesikikalla. Tuo voi olla eri malli Cometista joten en sano varmaksi mitään
   
 18. paavojaelvis

  paavojaelvis Well-Known Member

  Kuppi lähtee vetämällä pois, voi olla tiukassa, mutta pikkuhiljaa nitkuttamalla ja varovasti lautasta vasten eri puolilta kampeamalla irtoaa kyllä. Painopalikat ovat kuluneet ja yrittäneet tunkea kupin ja lautasen välistä ulos ja jumineet kiinni. Purku, putsaus ja uudet palikat sisään ja matka jatkuu taas.
   
 19. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  giuzeppi: Tuossa on jollakulla myynnissä yhdenlainen Comet Duster https://www.tori.fi/vi/44390986.htm

  Akselin päähän ei ole pyöreä. Eikä myyntikuvassa olevassa ainakaan näyttäisi että kupin ja ulomman lautasen kiinnitys kohdassa (syvemmällä rakenteessa) olisi kierrettä.

  paavojaelvis:Luulen samaa. Kokeilin nitkuttamista lämmön, öljyn ja lievän kopistelun kera. Ei mihinkään. Tuo ulkokuppi on muodoltaan sellainen että sitä lautasta vasten taivuttelussa se taivutus ei hirveän hyvin kohdistu sinne juureen vaan kuppi taipuu siitä muodon kohdalta. Lautasen reunakin on vaarassa kovilla voimilla, käytin siinä lautasten välissä vasteena vielä lankun pätkää ettei reuna anna periksi ja taivu. Alkoi käytettävät voimat kasvaa ja työkalutkin suureni, niin tässä vaiheessa on hyvä pitää tauko ennen kuin särkee lautasia, kampiakselia tai muuta. Pitää konsultoida paikallisia ammattilaisia.

  Edit: piti vielä kokeilla nitkutus metodia ja kuppi irtosi. Ulompi lautanen ei tosin ihan tuosta vaan sovi akselilta pois kun kopan kylki on niin lähellä. Ei ihan pieni kopan "venytyskään" lisännyt tilaa riittävästi. Noita painojakin ilmeisesti saa irtonaisena...ainakin Wandamotor:lta kertoivat hinnaksi 13e/kpl.
  https://1drv.ms/u/s!Aq6X7BC-M97tkGMs4QqxV4mSoaUj
  https://1drv.ms/u/s!Aq6X7BC-M97tkGT7qR9EkZjbXnCr
  Ei tuota kyllä saa tuossa paikallaan putsattua kunnolla kun näyttäisi melkein että osa noista on suurinpiirtein sulanut tuohon ulkoreunalle.

  Sopiva ulosvetäjä tuon vetäisi tasaisesti ja varmasti.

  Uusi kytkin Wandamotorilla 320e.

  MIkähän kierre tuossa kytkimen kytkimen ulkopäädyssä mahtaa olla? Perus M14 ei oikein lähde uppoamaan tuonne. Onko se sitten hienokierre? Vai tuumainen ja hieno kierre? Olisin yrittänyt värkkäillyt jonkinmoisen ulosvetäjän pätkästä kierretankoa tai pultti, teräslevyä johon mutteri ja ulosveto jalat.
   
  Viimeksi muokattu: 26/2/18
 20. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Aiemmin ketjussa on mainittu että tuo Cometin kytkin olisi huono. Ilmeisesti parempi olisi IBC:n kytkin. Mikähän malli (Alt?) ja meneekö se "heittämällä" paikalleen vai pitääkö sitten muokata tuota 2-variakin?
   
  Viimeksi muokattu: 26/2/18

Suosittele tätä sivua