Aloittelija kysyy...

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä sparkplug, 5/10/06.

 1. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Kytkin on kyllä timmissä kunnossa. Tuolla on ajettu joku 6700km. Niin miten tuo kampiakseli vaikuttaa ääniin?
   
 2. Kojontti

  Kojontti Piiptek x-rs rsmod, Rave SC puolikas

  Resonoi enemmän jos vippaa.
   
 3. lynxijote

  lynxijote 3900 GL Syncro

  Selittäkääpä idiootille, kun on uuden mallin telamattoja ja vanhan mallin mattoja, olen kuullut puhuttavan läpivetävistä ja nappulavetoisista. Omaan -91 vm lynxiin on vaihdettu matto jossa veto tapahtuu maton keskellä olevista nappuloista. onko tämä nyt se nappulaveto, takapyörät menevät sitten solkireijistä sisään. Onko näissä vanhoissa lynxeissä ollut mikä vetotapa vakiona, jos olen oikein ymmärtänyt ei alkuperäisiä mattoja enää löydy ja täytyy vaihtaa vetopyörät ja lisätä jotain rullia telastoon. Olenko nyt ihan pihalla vai :D


  Kiitos ja anteeksi
   
 4. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Muistaakseni alunperin vetoakselissa samanlaiset piikkipyörät ko taka.akselissa. ne nappula eli sisävetopyörät on siihen hyvät nykyaikana ja takakääntöpyörät saa minusta olla ne vakiot, vaihtaa laakerit vain. Nykyäänhän siis käytetään piikkipyörien ja sisävetopyörien sekotusta kun puhutaan läpivetävistä eli on nappuloista vetävät osio ja piikit samassa pyörässä.
   
  T-Cat tykkää tästä.
 5. Kojontti

  Kojontti Piiptek x-rs rsmod, Rave SC puolikas

  Mistä saisi tapponaruun uuden vieteripiuhan? Oli nimittäin tippunut avainkaapista ja paikkatakin penikalla oli tylsää... Onneksi DESS-hattu jäi rauhaan mutta piuha on aika lyhyinä pätkinä :D
   
 6. qpo

  qpo Member

  Moro!

  Kyselisin vähän telamatoista. Itellä on vakio matto vielä paikallaan 01-vuosimallin kelkassa missä kilometrejä ei oo vasta kun 5800. Matto on kulunut toiselta puolelta siitä aivan reunasta siten että on koko matkalta tavallaan vetänyt sen "reunasuikaleen" pois. Kysymys kuuluukin onko tolla mitään merkitystä? Koska matto on muuten vielä kauttaaltaan aivan hyvä. Pari reunaharjaa on vaan pois tuolta samalta puolelta eikä edes aivan juuresta poikki. Epäilen että tuo "reunasuikale" sai alkuunsa toissa talvena kun ennen ajoa en muistanu putsata telastoa niin oisko voinu jäätyneet jäälohkareet siellä telatunnellissa repiä tuota reunaa?
  Sitten vielä että ostin varuilta käytetyn maton satasella mikä on -03 mallin lynxistä jos joutuu vaihtaan. Tällä hetkellä tuo alkuperäinen matto on joku 20mm harjalla ja tämä "uusi" matto on 32mm harjalla. Kyseinen kelkka on 380 puhallin koneella joten varmaa mahtuu hyvin tunnelissa pyöriin? Vähäsetkin tehot varmasti kaikkoaa tämän myötä mutta kelkka on muutenkin vaan aivan pilkki/makkaranpaisto ajossa.
  Tällä hetkellä telasto on irti ja muutaman laakerin oon sinne vaihtanu mutta aloin arpoon että vaihdanko samalla ton matonkin.
   
 7. julli

  julli rmk

  kuva tästä suikaleesta kertois aika paljon
   
 8. qpo

  qpo Member

  Tuossa olis kuva tosta matosta.
   

  Lisätyt liitteet:

 9. Kojontti

  Kojontti Piiptek x-rs rsmod, Rave SC puolikas

  Ei tuon takia kannata vaihtaa.
   
 10. Ezra

  Ezra Active Member

  Hei,

  Kyselisin alustavaa tietoa uudehkon kelkan käynnistysongelmasta. Kyseessä on siis 2013 mallinen Ski-Doo Tundra ACE 600. Toiminut ongelmitta ja ajettu talliin. Viikon päästä ei enää käynnistynyt vaan naksuu ainoastaan. Tämän jälkeen uusittu akku. Ei käynnisty vieläkään. Startin solenoidilta sai hypyttämällä käynnistymään. Onko kenelläkään tietoa onko näissä jotain yleistä mistä vikaa voisi lähteä etsimään?

  En ole itse päässyt kelkan luokse pitkän välimatkan takia, mutta ajattelin kysyä täältä ennakkoon jos jollakin olisi hyviä ideoita. Onko tälläisestä vessasta muuten mahdollista lukea vikakoodeja kotikonstein? Kysyn vielä lisätietoja miten tuo kelkka käyttäytyy startatessa (tuleeko valoja mittaristoon ynm.).

  Kiitokset jo etukäteen.

  EDIT: Sulakkeet on tarkistettu
   
 11. Kojontti

  Kojontti Piiptek x-rs rsmod, Rave SC puolikas

  Muistaakseni noin alkoi kaverin acessa oireilla kun startti meni, purettaessa startti oli täysin öljyssä sisältä ja yksi käämi oli palanut poikki. Uusi startti modattuna huohotusreiällä ja sen jälkeen on pelannut kuin ajatus.
   
 12. Murre

  Murre Hardcore 162", GLX 5900+GL 250+xc sp 500

  taisi 2014 ace renegadeista mennä joskus käynnistysrele
   
 13. Oispalunta

  Oispalunta Member

  Nopee kysymys:

  Iskarihuolto edessä niin lähteekö telaston iskarit ihan vaan kun nostaa telaston ilmaan ja ruuvaa pultit iskareiden päistä pois? Täytyykö varoa jotain kun irrottaa, ettei oo mitää jännityksii ja sit laukee ku pultin saa irrotettua?.. Aattelin et parempi kysyy ennenku teen vaikka lienee yksinkertainen homma. Ja mistä löytys momentit ku lyö takasin kiinni?
  Kyseessä siis kelkka nimeltä Lynx Rave re 600 ja sillä pidemmällä 3300 pps telastolla, vuosimallia 2012.
   
 14. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Momentit? Varmaan riittää kun järjen kans kirii. En ainakaan itse mitään momentteja ole kaivannut alustan osissa.

  Rajoitinremmi kannattaa löysätä ja joku rulla piti irroittaa että mahtui iskarin pultit löysään. Eipä siellä mitään varottavaa ole.
   
 15. MVa~1

  MVa~1 Well-Known Member

  Jos se starttaa tosiaan solenoidin navat yhdistämällä, niin eiköhän se uudella solenoidilla tokene. Ei ole aivan tuntematon vika ACE:issa.
  Starttiin muuten saa korjaussarjan, joka sisältää hiilet ja tiivisteet ja pultit. Startti palasiksi, kolektorit hioa vesihiomapaperilla puhtaaksi, kaivaa ne kollektorin liuskojen välit puhtaaksi ja uusilla osilla kasaan. Pitenee kummasti startin elinikä. Ei noita startteja kovin paljoa hajoa niin pahasti, että pitäis koko startti uusia.

  Startin rungossa on semmonen hahlo, että menee runko ja päädyt takasin oikeaan asentoon. Sen startin saa kuitenkin kasattua myös niin, että ei oo merkki kohdallaan. En muista pitikö se kumpaan suuntaan kääntää pieleen, niin starttiin saa paljon lisää kierrosnopeutta. En sitten tiedä hyödyttääkö se nopeammin pyöriminen mitään, kun ACE lähtee käyntiin kyllä startti aivan oikein kasattunakin, vaikka se laiskalta kuulostaakin.
   
 16. Ezra

  Ezra Active Member

  Pitää varmistaa vielä asia, mutta olin siinä ymmärryksessä, että solkun ohjaus ohittamalla lähtee käyntiin. Ei siis ohittamalla koko solenoidi.

  Tiedoksi vielä, että kelkan kokonaiskilometrit ovat 600km. (Jos tällä on merkitystä näissä :D)
   
 17. vinotintto

  vinotintto Lynx re 600 e-tec -15

  Onnistuu ei se ole ku ottaa pultit pois ja laittaa takas.
   
 18. JnnU

  JnnU Member

 19. teme-

  teme- Well-Known Member

  Ite oon ihan alumiiniteippiä laittanu.
   
 20. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  kuin myös.
   

Suosittele tätä sivua