Aurora Powertrains uusi sähkökelkka

Keskustelun 'Muut merkit' on aloittanut käyttäjä Jorma.Erä, 3/7/22.

 1. Jorma.Erä

  Jorma.Erä Well-Known Member

  Auroran eka sähkökelkka taisi olla perus Lynxin rungolle rakenneltu. Nyt on vähän pensakelekasta poikkeavan näköistä mallia ja jousitusta työnalla:
   
  Golfster ja Hemmo tykkäävät tästä.
 2. Jorma.Erä

  Jorma.Erä Well-Known Member

  Uudet sivut näköjään julkaistu, erikoisen näköinen peli: https://www.aurorapowertrains.com/
   
 3. veeqs

  veeqs Well-Known Member

 4. Kake3

  Kake3 Well-Known Member

  Takuulla palelee tuolla ajaessa. Etupään tukivarsihässäkkä näyttää aika vaurioherkältä. Missä roiskeläppä?
   
  Prormkpolle tykkää tästä.
 5. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Itse näen tämän kehityksen täysin positiivisena. Todella hienoa että jollain on rohkeus lähteä isojen valmistajien tontille puuhastelemaan. Kelkkahan on täysin suunniteltu sähkökelkaksi, ei polttomoottorikelkan konversioksi. Näin ollen tuo muotoilu etujousituksineen voi olla melkoisenkin mielenkiintoinen rakenne. Kyselin tuosta muotoilusta ilman ohjauksen osalta, kuulosti olevan vielä vähän kehitysvaiheessa. Eiköhän siihen jotain kuskin suojaakin tule tarpeen vaatiessa.
   
 6. M.E.A

  M.E.A Lynx

  Sehän olis unelmapeli kun tuon tekniikan sais kiilakoppa polleen:D
   
  FFoxi ja Prormkpolle tykkäävät tästä.
 7. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Ihmettelen miksi telasto tässä on PPS? PPS kun ei ole tunnettu hiljaisuudesta ja rullaavuudesta jotka molemmat mielestäni ensiarvoisen tärkeitä hiljaisessa ja rajallisen rangen sähkökelkassa.

  16min kohilla alkaa ajohommat ja epäilin ihan oikeasti että bensavehehän tämä on tai kuvauskelkka vierellä ainakin käy bensalla...ellei jopa dieselmoottorilla:eek:

   
  FFoxi tykkää tästä.
 8. polleurho

  polleurho Well-Known Member

  No joo PPS alusta ja kahdella kolmiotukivarrella keula että ei sinänsä mitään uutta. Ehkä noin hiljaiseen ajoon riittäisi yksinkertaisempi ratkaisu.
   
 9. mikada

  mikada Yamaha Sidewinder 2017

  Taitanee vielä tovi mennä, että noista on muuhunkin kuin turisteille vuokrakelkaksi.
   
 10. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Tuo muotoilu tuo jossain määrin mieleen vanhat Larvenit. Larrvenista puuttuu toki sukset, mutta muuten tuollainen pitkä ja kapea.

  Varmasti tarjoavat kylmää kyytiä ihan sana varsinaisessa merkityksessä. Eikä tuo 100km 3.5-4h latauksella (valmistajan nopeammalla laturilla) mitenkään houkuttelevalta kuullosta. Johonki vuokra- ja/ tai safarikäyttöön varmaan ihan OK. kamppeita. Omaan käyttöön en tuollaista ottaisi
   
 11. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Kelkka on ongelmallinen laite sähköistettäväksi. Teknisesti kaikki toki onnistuu, mutta akun massan pitäminen kohtuullisena ja samaan aikaan riittävän energimäärän saaminen akkuun on vielä nykyakuilla ongelmallista. Esimerkiksi autoissa tuommoinen noin 70kWh akusto painaa noin 500kg. Varmasti tästä on mahdolliste keventää, mutta esimerkiksi tuon eSledin tiedoista laskemalla akku painaa noin 6kg/kWh kohden. Kelkassa se akku ei varmastikaan saisi painaa kuin maksimissaan noin 100kg, jotta koko laitteesta ei tule liian painava. Kaksitahtimoottori on aika kevyt ja siihen verrattuna sähkömoottori + invertteri + muut sähkökomponentit varmaankin painaa jo itsessään enemmän kuin kaksitahtimoottori. Kelkka taas ei ole pyöräajoneuvoihin nähden taloudellinen. Jotta kelkka soveltuisi sähkökäyttöisenä muuhunkin kuin safarikäyttöön (tehoa ja/tai toimintamatkaa) tulisi akkuun saada energiaa luokkaa 50kWh. Nykytekniikalla tämä on vielä mahdotonta ilman liian korkeaa akun kokonaispainoa. Ehkä tulevaisuudessa on akkuja, joissa tehotiheys on hyvin korkea ja ovat silti turvallisia.
   
  Rautane tykkää tästä.
 12. Jorma.Erä

  Jorma.Erä Well-Known Member

  Mutta nimenomaan safarihommissa aika lyömätön peli kun vain kelkkoja on tarpeeksi, jotta osa ehtii latautua. Jonon pysähtyessä revontulia tähystämään kelkat ovat automaattisesti hiljaa toisin kuin polttomoottorit ja hitaassa ajossa kelkka on hiljainen. Uskoisin, että bensavehkeet häviää safarikäytöstä hiljalleen. Käytetyt varmaan menevät pilkkikelkoiksi, siinä ei rangea paljoa tarvitse.
   

Suosittele tätä sivua