C-TEC2 8000 käynnistinlaite ei vedä kunnolla narua sisään

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Jarska77, 30/10/23.

 1. Jarska77

  Jarska77 Active Member

  Tervehdys,

  tein tuossa joku aika sitten ko. moottorin käynnistinlaitteeseen irtaaltaan putsauksen bräcleenillä ja paineilmalla naru täysin ulos vedettynä käynnistinlaitteesta. Oireili tällä tavalla ennen putsausta: Eli kun ajoi koneen oikein lämpöiseksi, niin ei meinannut lyhyen tauon jälkeen käpälät tarttua käynnistinlaitteeessa ja veti "tyhjää". Jostain luin että ko. laitteen putsaus auttaisi asiaan...


  Mutta nyt viikonloppuna huomasin sen että kun keli on pakkasella, niin laite tarttuu hyvin kiinni, mutta ei tämän jälkeen jaksa vetää narua takaisin käynnistin laitteen sisään. Naru on kyllä aika paskaisen näköinen ja oloinen. => Elikkäs, uusinko narun ja laitan samalla kierroksen tai kaksi lisää esijännistystä käynnistinlaitteen jouseen? Vinkkejä näin ens alkuun, kiitos. ;)
   
  Viimeksi muokattu: 31/10/23
 2. rainbow6

  rainbow6 KRT

  Oisko sieltä pitänyt voidellakin jotain? Muovi ja kumi eivät Bräkleenistä tykkää. Vaikkei siinä kumia olekaan. Oma RT1000 Ski-Doo tekee niin että kuumana vedät löysää narua, pikkuisen jäähdyttyään tai kylmänä toimii normaalisti. Tämän aiheuttaa kuulemma ihan se liika lämpö. Tehtaan ratkaisu tähän on ollut alumiiniteippi kopan pintaan.
   
  Jarska77 tykkää tästä.
 3. Jarska77

  Jarska77 Active Member

  Joo, saattoi olla tuo Bräcleen nyt väärä valinta tähän kohteeseen. Voisihan sitä vähän herkistellä jollakin voiteella joka siellä toimii. Onko ehdotuksia että mitä sinne kannattaisi tuikata? Esim Teflon Spray? https://www.tokmanni.fi/teflon-spray-400-ml-6416631093375
   
 4. pezq^

  pezq^ Fox

  Eikö sitä voi käyttää irti ja tutkia ja puhdistaa ja laittaa vaikka kierros lisää esaria?
   
  Jarska77 ja Seiti tykkäävät tästä.
 5. Jarska77

  Jarska77 Active Member

  Kyllä toki, meinasin tehdä edellämainitut toimenpiteet, kunhan pääsen kelkan kimppuun. Mutta tuo voiteluaine mietityttää vielä, että mitä sinne kannatta laittaa että liikkuvat osat toimii jouheasti kylmänä tai lämpimänä? Koska nyt bräkleenillä putsattu käynnistinlaite rasvoista pois. Onko suosituksia, vai tuikkaanko sitten Teflon Spraytä liikkuviin osiin? ;)
   
 6. pezq^

  pezq^ Fox

  Wd40 laittasin jos jotain sinne pitää kerran laittaa. Mutta se öljy tms sitoo pölyä ja paskaa enemmän sinne haittaamaan toimintaa ku kuiva.
   
  Jarska77 tykkää tästä.
 7. rainbow6

  rainbow6 KRT

  Se on sama laittaako WD40 vai ei, hetken kuluttua ei siitä ole mitään jäljellä. En tiiä spraystä kun sitä on sitten joka puolella. Panisin jankkia rasvaa käpälään mutta vain hyvin vähän. Tehkää kuten parhaaksi näette.
   
  Jarska77 tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua