crossipyörästä snowbike tietoa/kokemuksia

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Pollemies1969, 9/3/17.

 1. IleKarkkainen

  IleKarkkainen Arctic Cat M8000 Hardcore 2019

  Totta se on että iskarit ei ole kovin hirveät, tosin kyllä mä ainaki sillä pystyin lätkyttää ihan hyvin reittiäki, mutta edelleen tuo etttei ummessa mene on paskapuhetta.
  JA se säätö tehdään iskarin esijännitystä ja iskarin paikkaan tulevan tangon mittaa muuttamalla.

  Ja sieltäki on uutisia, camso on lyöny hynttyyt yhteen yeti snomx:n kanssa joten odotettavissa on sit kunnon alustaaki camsolle ;)

  Kaikki noilla tieten umpisilla haluaa ajaa joten ei siellä välttämättä hirmu iskareita tarvi :)
   
 2. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Cat M800 162" & XF800 HC 146"

  Käsittääkseni toi ns.swingin iskari on lisävaruste noissa Timbersled-seteissä eli alkujaan tulee jäykkänä ja kun lisää dollareita lyö pöytään saa iskarin siihen joka edellyttää sitten putsarikotelon muokkausta.
   
 3. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Mitenkäs kilvettömän Crossin kilvittäminen kelkaksi telasarja alla

  Varmaankin tarvitaan valot, jarruvalo, tappokatkaisin ? ja töötti, ehkä hiljaisempi äänenvaimennin.

  Mutta onnistuuko ?
   
 4. Vonikka

  Vonikka DS4100 850 - XCR800

  Ei varmaan onnistu ellei ole ns kilvellinen malli josta löytyy tarvittavat todistukset rekisteröintiä varten.

  Ainakin mönkijä puolella oli sama että piti olla sellainen malli jonka voi kilvittää niin sai tehtyä myös silloin moottorikelkan siitä.
   
 5. ITP

  ITP Well-Known Member

  Itsellä on Honda CR 500 kelkaksi rekisteröitynä, joten pitäisi onnistua?
   
  Jannne tykkää tästä.
 6. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Niin no. Tämäpäs onkin sitte mielenkiintoisepi kyssäri. Olen kysellyt asiaa Trafilta ja katsotaan mikä on virallinen kanta aiheeseen.
   
  Pollemies1969 tykkää tästä.
 7. J@nkha

  [email protected] New Member

  jos se crossi on vain CE hyväksytty ja tietysti telasarja myös niin onnistuu. Jos jommasta kummasta puuttuu CE merkintä niin myös laitteen maahantuoja voi antaa vaatimuksemukaisuusvakuutuksen.
   
 8. ZetaÄrrä

  ZetaÄrrä Well-Known Member

  Onkos muut rakennellut itse sarjaa?? Itsellä 525 KTM ja siihen tulossa evo2 setti,Ekassa meni geometria vähän metsään
   
 9. Koivunoksa

  Koivunoksa "Harhaan Johtaja"

  Katsele tuolta projekti topikista minun juttu. Siinä yks tapa toteuttaa tällainen
   
 10. ZetaÄrrä

  ZetaÄrrä Well-Known Member

  No,,olen tehnyt kolmeen settiin osat Ruotsin puolelle,ettei sillai ongelmaa.
   
 11. racer

  racer Äxy R

  Kävin koeajaa motormannin vehkeitä, oli tosihupasa laite varsinki rossiraalla mutkiin ja umpisella tietty, jos pitäs valita umpiskelkka tai telamopo niin mopo :D
   
 12. -Tonde-

  -Tonde- Summit 165 X Shot -18

  MP 18 messuilla oli myös tämä Beta 480 RR + Camso DTS129, otin pienen videon siitä:

   
 13. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Osat on ja suunnitelmakin on klubiaskin kannessa. Pitäisi vain laittaa kemppiliima palamaan.
   
 14. jämy78

  jämy78 Well-Known Member

  Testasin (ja myös rassasin ) yhtä Huskua, joka oli rekisteröity kelkaksi. Ei ollut minun laji, mutta rossimiehet voi tykätä, jotka harrastaa lajia kesälläkin. Ohjaus oli raskas ja jotenkin tasapainoton kokonaisuus.
   
 15. carrillo

  carrillo Well-Known Member

  Millasia mattoja ootte noihi crossi "kelkkoihi" laittaneet. Leveys...pituus ja mistä hankkineet. Vaiko mönkkärin tela? Ja nii jos jollaki jotaki kuvia suunnitelmia raapustuksia jossaki norttiaskin kyljessä ni olis rohki kiva jos vaikka sais vähä lainaan. Edellee ylimääräsenä tallissa 450yzf.
   
 16. Mie olen aika pitkään seurannut Ruotsin ja Amerikan sekä Kanadan porukoitten snowbike juttuja ja siellä pidetään yhtenä parhaana lumessa menemään camson telasarjaa ja kaikki muutkin menevät paremmin umpisessa ILMAN ns. kolmatta iskaria josta timbersled käyttää nimeä tss ja yeti snow mx nimeä rss. Reitillä se on luonnollisesti eri juttu. Yetillä on myös ns softstrut joka on eräänlaisella jousipakalla rakennettu muutanan lisäsentin antava asennussarja,se pelittää kyllä hyvin myös ummella. Ruotsissa on yksi valmistaja joka markkinoi valmista pakettia : brutalteknik ab ja telasarjan ja pyörän nimi on Onetrack. Sieltä saa valmiin telamopon tai pelkän telasarjan. Näissä on geometria kopioitu Tedesled -nimisestä sarjasta jota myös tehdään ruotsissa Orangea bananen -nimisessä pajassa. Se käyttää pyörän omaa iskaria ja koko takarunko liikkuu jousituksen mukana samaan tapaan kuin pyörän takahaarukka. Tätä samaa tyyppiä oli myös aikoinaan USA:ssa UFO-niminen telasarja,jonka oikeudet Timbersled osti pois ja palkkasi suunnittelija itselleen töihin. Ilmeisen toimiva konsepti kuitenkin kun timbersled päätti hankkia sen oikeudet,en tiedä miksi ei sitten ole tuonut markkinoille sitä omalla nimellään. Ainakin Ruotsissa tuon tyyppistä sarjaa pidetään ajettavuudeltaan paljon parempana kuin perinteistä kelkan telastoa muistuttavalla telasarjalla ja kolmannella iskarilla varustettua telasarjaa. Mielestäni ainoa huono puoli tämän tyypin sarjoissa on se että taakse ei pysty kiinnittämään mitään tavaroita tai varabensaa. Muuten vaikuttaisi olevan parempi systeemi. Itselläni on kokemusta kahdesta sarjasta: Yhden päivän ajelusta timbersled lt/ktm 690 ja viikon ajelut camso/yamaha wr 450. Timbersledin testipäivänä oli sopiva keli joka sopi täydellisesti telamopolle:pehmeä pinta ja alla sopivasti kantava välikuori joten ajamisen oppi nopeasti ja eteneminen oli vaikuttavaa. Toinen kokemus viime kevään pääsiäisen aikoihin Yamahalla ja camsolla. Silloin olosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset telamopolle:edellisen viikon kestänyt kymmenen lämpöasteen jakso oli pehmentänyt lumen ja sen perään alkoivat pakkaset joten lumi oli enimmäkseen kivikovaa. Harvoissa kuruissa oli jonkin verran pehmeää joten siellä camso olikin vakuuttava etenijä. Molemmat kokemukseni vakuuttivat minut telapyörän hauskuudesta ja helposta ajettavuudesta ja jättivät kipinän hankinnalle...minulla kuitenkin yli 40vuotta ajokokemusta kelkoista,tosin on kyllä krossipyöristäkin. Ehdottomasti suosittelen kokeilla telamopoa ja jopa hankkiakin. Kovin painavaan pyörään telasarjaa ei kannata haaveilla ajelemiseen suomalaisessa maastossa. Tuo 690 on kyllä aivan maksimi,vaikka on niitä kiinni jopa 1000 gsxr Suzukissakin. Ne isot katupyörät telasarjalla ovat sitten enemmän tai vähemmän elvistelyvehkeitä.
   
  FFoxi tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua