e-tec 800 ei jaksa käynnistyä startilla

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Pasuuna, 26/11/23.

 1. Pasuuna

  Pasuuna Well-Known Member

  Kelkka Skidoo freeride 800 vm.2015. Männät vaihdettu viime kaudella, ajettu sen jälkeen n.1500km. Heti mäntien vaihdon jälkeen huomasin että kelkka käynnistyy vaivalloisesti, kuin akku olisi rikki. Mittasin oikosulkuvirran testerillä, akku oli tuolloin mittauksen mukaan OK. Varmistin asian vielä antamalla autosta apuvirtaa starttikaapeleilla, ihan yhtä huonosti starttasi.. Viime kauden kumminkin pärjäsin tuolla kun annoin aina apuvirtaa aamuisin. Sit kun koneeseen oli saanut yhtään lämpöä, loppupäivänä ei ollut ongelmia.

  Tuo agm lyijyakku on 35occa. Hain motonetista vastaavan litium 350cca akun mutta sillä se ei lähde käyntiin. Lämmitin ja latasin sitten tuon agmlyijyakun sisätiloissa, kelkka pihalla pakkasessa -> ei lähde käyntiin lämpimälläkään akulla.
  :mad:

  Variaattorista kun pyörittelen kampuraa kylmänä, puristukset tuntuu ihan normaalilta, ei tunnu mitään erityistä vastusta. Männät on perus vakiokokoiset wössnerit, puristussuhteen luulisi siis olevan sama.

  Lämpimästä tallista tuo kyllä käynnistyy omin voimin. Narulla varmaan lähtis kanssa, mutta tuossa kun ei ole narua lainkaan...


  Startista käämit/hiilet menny? Kelkalla ajettu nyt 9500km.
   
 2. teikka

  teikka Takametsissä mennään

  Luultavasti startin puhdistus/uudet hiilet auttaa ongelmaan,jos ei tehoa,niin uus akku.Mulla oli aikonaan ongelmia 600sdin kanssa,niin startin putsaus ja uudet hiilet toivat avun.

  Oothan kuitenkin tarkistanut kaikki starttiin liittyvät johdotuksien liitkoset,että kunnolla kiinni,eivätkä oo hapettuneet tms.?
   
 3. Pasuuna

  Pasuuna Well-Known Member

  Johdot on ok.
  Purin äsken startin . Kiillotin kollektorin, puhdistin ja kasasin. Hiilissä oli vielä elämää jäljellä. Oudosti näyttää yleismittari 0ohm kaikkien käämien välillä, kuin olisivat oikosulussa keskenään, mutta startti toimii.
  Nyt kun kelkka oli pari tuntia sisällä remontissa ja sitten 3h pihalla pakkasessa, kelkka lähti omalla agm akullaan käyntiin muttei uudella litium akulla.
  Näyttäis siltä että tarvitaan vaan lisää virtaa. Koitan seuraavaksi tota motonetin tarjoamaa isompaa akkua, siinä pitäisi olla 450 cca.
  Täytyy myös tilata se hätäkäynnistysnaru kanssa jostain että saa variaattorista käyntiin, on toi sähköstartti aina vähän kysymysmerkki tuolla retkillä...
   
 4. pezq^

  pezq^ Nykyää Lynxejä

  Laita normi käynnistinlaite ja tee sivumuovii kahvalle reikä. Miten minä muistelen että noissa oli se normi laite vakionaki vaan se oli siten että piti avata kuomu että pystyy vetää.
   
 5. Pasuuna

  Pasuuna Well-Known Member

  Nyt on se motonetin iso 200€ litium akku paikallaan, sillä lähti lämpimästä ainakin hyvin käyntiin. Puuilosta sai piippo merkkisiä starttinaruja 4€/kpl, noilla saa nyt sit käyntiin varista kiskasemalla jos kireenä pakkasaamuna ei jaksa muuten.
  Ensi kesänä taidan purkaa taas ja laittaa ton vetokäynnistimen sinne katteen taakse.
  Kiitti avusta vastanneille!
   
  teikka tykkää tästä.
 6. Nor0

  Nor0 New Member

  Mulla kans ollut viime talvesta asti raskaasti pyörivä, eikä jaksa käynnistyä jos pakkasta jotain 15 tai enemmän. Akun vaihto ei auttanut, akku se ylikokoinen. lisämaa eikä solenoidin vaihto auttanut. Vaatii vetonarusta startille avun että jaksaa käynnistyä. Kohta tehtävä katteeseen vetonarulle reikä.. Mikä avuksi? 800 Commander n. - 14, 5000tkm


  Nyt mittasin akkua niin 12.75 putoaa startatessa 7.3 v. Tuo starttihan on niin karmeassa paikassa kaivaa ja "varalta" putsata että taitaa jäädä minulta tekemättä. Mutta voiko tästä viisaammat ja kokeneemmat päätellä mitä pitäis korjauttaa?
   
  Viimeksi muokattu: 10/2/24
 7. Pasuuna

  Pasuuna Well-Known Member

  Jatkona tähän, että viime reissulla startti meni kokonaan pimeäksk. Akku on täysi. Eli olisiko tuo vaivainen starttaaminen kumminkin oire väsyneestä startista.. kyllä se naru vaan olisi hyvä olla.
   
 8. Nor0

  Nor0 New Member

  Tilannepäivitys. Ei tullut enää rempan jälkeen tosipakkasia, niin koeponnistus vain -15 kelissä. Lähti käyntiin ongelmitta loppukevään ajot. Tehtiin remontissa: startti uusiksi, alkuperäisosana (kallis). Vanhakaan ei ollu pahoin kulunut.. Jämerämpi solenoidi. Venepuolen osa.. Polttoainesuodattimet. Lisäksi vetonaru suoremmalla linjalla (90 asteen kulma siinä putkessa, missä alkujaan kulkee) ja katteen läpi tuotuna, jos homma ei parantunutkaan. Lyö polveen kun ei mahdu upottaa kahvaa Vaihdelaatikon vuoksi. Oisko startti kovilla, eikä tarvi kovastikaan kulua kun ei jaksa pyöriä..
   
 9. Rautane

  Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

  Vaihdoin 600 e-teciin tänä talvena uuden käytetyn startin. Vanhalla ei jaksanut startata, yleismittari näytti 43 ohmia. Toimiva käytetty näytti oikosulkua, jota kummastelin itsekin. Startin vaihto ainakin tuohon 2011 summittiin oli kohtuu simppeli. Änkkä ja kytkin pois tieltä. Kytkimen puolen petikumeista pultit auki ja se kytkimen etupuolella oleva moottorin toppari 3 pultilla irti, että sai pari senttiä kammettua konetta ylöspäin kytkimen puolen toisen pultin irroitusta varten. Uusi startti paikoilleen ja kasaus päinvastoin.
   

Suosittele tätä sivua