E-tec koneremontti

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä ruupanen, 25/9/12.

 1. Energy83

  Energy83 Boondocker Re 800 -15

  Otin kans dokkerista koneen pöydälle ja purin osiin. 7tkm ajetut männät ihan loppu ja alakertaan joutuu näillä näkymin laittaan vaihtoakselin, laakerit näyttäs olevan loppu.
  Tärisi myös perkeleesti vaikka oli uudet kumet. Käytän koneistamolla tarkastuttamassa

  Sylinterit näyttäs olevan hyvässä kunnossa, pientä tummumaa paikoitellen mutta kynnelle ei tunnu mitään. Toisesta sylinterin putken alapäästä on lähteny pinnoitetta about noin. 0,5-1mm kokoinen mitätön pala että haittaako tuo jos pistää alakerran kuntoon ja uudet männät?

  Muuten pytyt ja pinnote näyttäs olevan hyvässä kunnossa.
   
 2. TS82

  TS82 Hullulla hullun mieli..

  Jos männän renkaat ei mee irronneelle asti niin ei ainakaa minusta haittaa. Se kampura on kiero niin sillä ravistanu koko koneen loppuun..
   
 3. Energy83

  Energy83 Boondocker Re 800 -15

  Onko porukat ruukannu laittaa laakeripesiin mitään lukiteliimaa ku kasaatte lohkot. Mietin että jos kasaus vaiheessa laittais laakerilukitetta laakeripesiin niin se saattas ehkäistä laakerien tärinää lohkoissa. Onko tuossa mitään ideaa?
   
 4. jamiva

  jamiva Well-Known Member

  Ei siitä kyllä haittaakaan ole mutta en tiedä onko kyllä hyötyäkään. Luulisi kyllä vähentävän laakerin ulkokoolin värinöitä lohkoon nähden kun se on vielä liimattu siihen kiinni.
  Itse tein kesällä 600 e-tec täyden remontin mutta en kylläkään liimaa käyttänyt laakereihin. Ei kylläkään ollut kummoisesti värinä jälkiä, jos vaikka vertaa täällä foorumilla nähtyihin.
   
 5. TS82

  TS82 Hullulla hullun mieli..

  Kyllähä se estää sen lohkon ja laakerin välin värinän mutta jos se kampura on kiero niin ei ne laakerit ja stefat sen kauvempaa kestä.
  Ite oon käyttäny liimaa laakereilla jos kasannu ilman tappeja olevilla laakereilla. Lähinnä estämään sen laakerin koolin pyörimisen.
   
 6. Jre

  Jre Well-Known Member

  Osaako joku sanoa käykö vanhemman 800 E-tec:n sylinteri uudempaan mottiin? Sylinterille siis tarvetta ja tiedossa olisi yksi 2012 vuoden moottorista oleva sylkkä ja potilas on 2014..

  Varaosanumero myös eri, joten jotain eroa niissä on, mutta mitä?

  Tekeeko nuilla tarvike mallin sylintereillä mitään sno-x jne? Myös vinkkejä otan vastaan, mistä saisi edullisesti vaihtosylinterin tms.
   
 7. TS82

  TS82 Hullulla hullun mieli..

  En tiijä minkä vuojen lohkoja ja mohoja itellä mutta viimesimmät ostot on ainaki -14. Samaltaha nuo kaikki näyttää ainaki.
  Mulla olis yks putkitettu vakiokokoon moho. On sitte kyllä 860cc kans. :D
   
 8. Noniin se ois kone rempattu vaihdettua tuli uusi kampiakseli, originaali männät, vesipumpun laakerit+Stefat, käytetyt läpät. Konehan käy nätisti nyt mutta tuo savuamis ongelma on edelleen päällä vaihdoin uuden kondensaattorin kun luin että jollain oli rikkinäinen häirinnyt ecua no eipä auttanut sekään niin ja mittaristokin tuli huollatettua. alkaa nimittäin vituttaan tuo laitos eikait varmasti ole hyväksi nuille uusille koneen osille että kampikammio ui öljyssä pukilla kun kaasuttelee niin pakoputken yhaaran liitoksesta ihan roiskuu öljyä konehuoneeseen. Jos jollain olis tietoa/ideoita mikä tuota vaivaa olisin tosi kiitollinen. Tänään kokeilen vaihtaa öljypumpun sen sähkö osan katsotaan vaikuttaakomitään. Viime talvena vaihdoin kans tuon sähkö osan mut siitä puuttui lappu missä näkyy numero sarja niin ei vissiin voinut kaliproida sitä nyt pitäis onnistua
  Uudella osalla
   
  Viimeksi muokattu: 9/11/19
 9. teme-

  teme- Well-Known Member

  Ootko käyttäny piuhan nokassa tarkistuttamassa öljypumpun syötön? Sitä pystyy säätämään ohjelmalla.
   
 10. Joo just korjasin alkuperäiseen viestiin niin käytin viime talvena kun vaihdoin sen sähkö osan ja se öljyn syöttö oli kuulemma siinä missä se ruukaa olla mut sano et pitäs näkyä joku numerosarja minkä syöttää ecm lle se puuttui siitä silloin ajattelin et se olis ollut se kaliprointi mikä jäi tekemättä jospa tuon uuden osan saisi kaliproitua minkä tänään vaihdan
   

Suosittele tätä sivua